Şimdi bu mRNA aşıları özellikle kas hücrelerine covid-19 daki spike proteinleri üretme emri veriyor ve vücut bunu yabancı algıladığı için saldırmaya başlıyor herşey buraya kadar iyi güzel ama kalp te bir kas ve orada da bu proteinler üretilir vücuttaki bütün kasların bu proteini üretmesi emri veriliyor çünkü... peki vücudumuz o proteinlere savaş açarken aynı zamanda kalbimize de savaş açtığını aklınız almıyor mu? amerika da şöyle bir haber çıktı ''Aşı Sonrası Genç Erkeklerde Kalp İltihabı Beklenenden Yüksek'' bu da benim görüşümü doğruluyor bence daha fazla uzatmaya gerek yok tabi herkes te olacak diye bişey yok bağışıklığı iyi olan kendi kalbine daha iyi saldırır :) her yıl gripten 1,5 milyon kişi ölmüşken koronadan 1 yılda 2 milyon kişi ölmüş sadece en komiği de bu zaten
Güncellemeler
+1 yıl
bu arada vücut kendine saldırırken bağışıklık yanıtı oluşmuş oluyor ve dışardan virüs girerken virüse engel olunuyor tek iyi yanı bu
MRNA tabanlı aşılar hakkında bir soru (bilgisi olmayan gelmesin)?
bu haber ilginç bi şekilde sadece gençlerde kalp sorunları oluştuğunu söylüyor yaşlılarda kalple alakalı bulgu yok... heralde yaşlıların bağışıklık yanıtı daha düşük gençlere göre
maalesef kardeşim keşke olsa ama mRNA ya kaldık o sinovac sadece vücuda virüsün cansız halinin verilmesidir kalple alakası yok rahatlıkla olabilirsin gelirse
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ya benim annem 1 doz biontec oldu korktum 2. dozu oldurmadim siz böyle diyince cok korkuyorum ya offf
kardeşim iyi düşün taşın annen çok yaşlıysa ve covid olduğunda ölüm riski yüksekse aşı olabilir
48 yaşında
Covid hic olmadi ondan baska kimsem yok benim çalıştığı yer zorunlu kıldığı icin olmaz zorunda kaldi arkadaslari da olmus ama birsey olmamiz onlara
yaşlılar olsun ama gençlerin olması anlamsız ben olmayacağım ama annem babam olursa da karşı çıkmıcam
çünkü covid yaşlılarda aşırı tehlikeli
Anladim 2. dozu olmasin yani dimi annem
1. dozu olmuşsa olan oldu artık 2. dozu da olsun
aksatmayın ben bu yazıyı gençler için yazdım
Etkisi yükselir ama 1 dozu olali baya oldu
annenin aşıdan alacağı risk covidden daha düşük rahat ol
Icim yinede ragat3 olmuyo bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor
Allah uzun ömürler versin
Amin inş seninki gibi başka gönderi görmem
bu haber ilginç bi şekilde sadece gençlerde kalp sorunları oluştuğunu söylüyor yaşlılarda kalple alakalı bulgu yok... heralde yaşlıların bağışıklık yanıtı daha düşük gençlere göre
Sinovac olcam ben bu yüzden kalbime bişi olmasın diye dkdk
sinovac ile anlaşmalar yalan oldu kardeşim biontech e kaldık
Olmaz ya emin miyiz, parasıyla değil mii arkadaş, şu yazdığın haberden dolayı bionu olmak istemiyodum zaten bizimkilerde sinovac oldu
maalesef kardeşim keşke olsa ama mRNA ya kaldık o sinovac sadece vücuda virüsün cansız halinin verilmesidir kalple alakası yok rahatlıkla olabilirsin gelirse