Yaşım 25 ama bugüne kadar Kendime hedef koymuyorum , özelim olmuyor , okumuyorum , çalışmıyorum , kendime bakmıyor sevmiyorum , maddiyat gücüm ortada , tahsilim zekam ortada , vücudum görünen köy kılavuz istemez durumda , geçmişin pişmanlıkları , kırıkları var , yaşantın ölüme götürse de sesin çıkmıyor
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bi yerden başlamalı ailen arkadaşlarin falan ne diyo
Dış görünüşüm kötü , eğitimim yok , Özgüvenim yok.. Ailemin umrumda değil ve hiç Arkadaşım yok...
dış görünüsûn kötu falan değil psikolojin bozuk bundan bole diyorsun eğitimi geç kendini geliştir okusan evde otursan da bi anlamı olmazdı ailenin nası umrunda değil
Yani şimdilik dış görünüşüm kötü , kendime güvenim özgüvenim olsa bakımla en iyisine dönüştürebilir , ama bende ne kendimi düzelticek akıl var ne para var ne kendimi yönlendirebilecek kararlar alıyorum , Herşeye yabancı hissediyorum... Aklım almıyor kendini geliştirmeyi tek başıma aşacağım bir konu değil.. 9 yıldır dışarı çıkmıyorum evime ve içime kapanığım.. Ailem de mazmut bi aile ister düzel ister düzelme diyorlar.
Nerde oturuyorsun
Antalya , Ama Emin ol buraya gelen turistler doğma büyüme benden daha çok gezdiler , tatil yaptılar burda , benden daha çok hayatın tadını çıkardılar..
kardesim psikolojin bozuk destek al diyeceğim utanıyorsun gitmeye malesef kısır döngü hersey sende bitiyor ne desem boş işe falan girsen keşke orta arkadaşda yaparsın çevre falan da olur bunlar hep yalnızliktan oluyor
Yaşadıklarımı sen yaşa da senin psikolojin bozulmasın sen gezmeden 9 sene aynı odanın içinde olmak nedir bilir misin , herkes diyor piskolojik destek ama yok alamıyorum bilmiyorum nasıl alınır piskolog bile görüşemedim.. Dış görünüşüm kötü böyle insan içine çıkamam şişmanım onu geçtim bir sürü kusurlarım diksiyonum bozuk. çalışmak bana göre değil hanım evladıyım 25 senedir hiç çalışmadım.. bu tiple bu maddiyatla bu karakterler arkadaş ve çevre zor iş imkansız şey
Kardeşim herkesin derdi var bunları senin ki buyuk benimki buyük diye yarıştıramayız hayat devam ediyor Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez o kadar sene evde kalmak senin seçimin değismekte senin seçimin spora git kilo vermek istiyorsan ne diyeyim ki hayat çok kısa zaman dört duvarda geçer mi? Kimse kimseyi umursamiyor dışardaki adam seni takmıyor bile ailen senden umudunu kesmis bu sende hırs yapmalı
Anlatamıyorum ben hayatın şartlarına uyumuna yabancı ve geri kaldım bunu sen seçmişsin rahatı , diye söyleme.. Midemi kontrol edemiyorum obezite sürekli eve tıkınıyorum sporun kilo vermenin bir süreklikliliği olmuyor.. benim gibi mahkumsan bu hayata bilgisayarın var herşeyi gör izle millet ne yapmış yemek yeme başında kilo al bu.. a-sosyalim keşke dışardaki adam beni taksa bana yakışıklı dese... Ne hırs yapacak herşeye kökden 0 dan başlamak kolay değil ben zaten aklımı kullanamadığım için bu noktadayım.
Sorunlarını biliyorsun ama çözüm. aramıyorsun değişmek kolay değil ama mecbursun bunu bir seçim gibi algılama mecbursun değişmezssen zaman geciyor oldugun yerde sayıyorsun
1 kere buldum o çözümü ilk iş kiloydu ama yok kurtulamadım.. kendimi bu eve mahkum hissediyorum.. benim destek almadan özgüven kazanmam zor.. elimde değil değişmek ha deyince olsun. ölümün saniyeleri gidiyor işte.
tamam destek al ama onada yanaşmıyon
Nasıl alınır ki
Psikolog olabilir veya arkadaş falan edinmen lazım iş bul dicem çaliş dicem
Psikolog nasıl alınır devlet ilgilenmiyor , ben özel tutamıyorum
ise gir o zaman devlet ilaç veriyo belki bi yararı olur
İşe giremem dış görünüşümü yenilemeden
En düzeltebilir yerden basla
Kilo sorunum var , dış görünüş sorunum var , kusur bulduğum bölgeler var , eğitimim yok lise mezunu bile değilim , boyum kısa , arkadaşlarım yok , kendime inancım Özgüvenim yok.. evden başka gidecek yerim yok ne zaman değişmeye el atsam kendimi buna ait mecbur mahkum hissediyorum
İlk kilo ver boy önemli değil iş bul iyi kötü sonrası gelit
Kilo ver demesi kolay midem obezite hiç onu kontrol altına alıp da veremedim ki 8 yıl boyunca ve sürekli evdeyim gidecek bir yerim yok mecbur elimin altında diye bilgisayarda oynayarak yiyorum her bulduğumu bu şekilde veremem veremiyorum. boy bence çok önemli kendimi kısacık istemiyorum.. iş bulamam hiç çalışmadım kendime güvenim yok dış görünüşüm kötü insan içine çıkmaya , sonrası nah gelir.
E sende awk herkes kilo verebilir bahane arama evde diyet ve sporla bile baya verirsin bilerek kendini salmissin bı bõk yapmamak için sonra gelip ağlıyorsun kilolu kısa çirkin fakir bı ton insan var herkes senin gibi salıyor mu gerçeklikten kaçıp sonra ağlamayın
Midem geniş diyorum yıllardır feast food yiye yiye doymuyor diyet miyet hikaye kaç kere bozdum sporu yürüyüşü midemi kontrol altına alamıyorum sağ gözüm şaşı yüzde 20 görüyor , sol kulağım işitme engelli , saçım tel tel kepekli yara içinde kuaför yüzü görmedi , dişlerim çürük , eridi , koptu sırıtınca boşluklar çıkıyor , vücut çatlaklarım var geçmez diyor beyaz çatlaklar , koca göbeğim kilo yüzünden kabuslar görüyorum , boyum kısacık , lise mezunu bile değilim , engelli kimliğim var engelli maaşı alıyorum.. arkadaşlarım yok , instagramım yok , ayakkabım yok , tişörtlerim gözlüklerim yok , en önemlisi kendime özgüvenim yok tek başıma oldum olası kararlar veremedim ki , hep ezik gibiyim , ne yapsam boyumdan büyük işler gibi geliyor.. hiç bir uğraşım hedefim yok bilgisyar başında oturup yemek yemekden başka. bunları yaşaması kolay mı tabi senin böyle bir derdin olmadı bahane geliyor.. kendime yaptığım ilk iş kilo vermek ama 3 gün diyet yürüyüş sonra yine evdesin ne mecburiyetin var yürüşe diyorum boyuna eve tıkılıyorsun nereye kadar çorbayla durabilirsin diyorum bu psikolojiyle sen hiç gezmeden 9 sene bir odada kalabilir misin kendini hapis edebilir misin edemezsin ama ben ettim.. hemen çözdün meseleyi bravo , Sana diyorum ki oldum olası kendimi dev aynasında görmedim kendimi yönlendirmesini bilemedim şunu şöyle yap şunu böyle yap sen de herkes gibi adam ol , birey ol , sorumluluk al demedim diyemedim kendimi bu alanla yürütemedim anladın mı... Onlar bir şekilde işte çıkacak yolu bulmuşlar ben buldum bu , dışarı adım atsam kaybolacakmışım gibi senden piskolojimi anlamanı beklemiyorum. gerçeklikden kaçmak ha , liseyi bitiremeyince herşey bitti mecbur eve döndüm ne yapayım kafam almadı geçemedi dersleri işlemleri ve benim için hayat orda bitti.. elimde miydi düzelmek , çalışmak , okumak , sevgili yapmak , gezmek , tozmak , aktive yapmak , kendini bir şey sanmak.
E napak lanetliymissin gibi zirliyorsun bende kilolu çirkin? Fakirim arkadaşım yok eeee olmak zorunda da değil zaten her şekilde kendini memnun edebilirsin hayata bir daha başlama şansın var mı yok o zaman en iyi/rahat şekilde yaşa ya kendini kabullen sektir et her şeyi ya da bir yerlerden başla psikoga git maddi destek al devletten kilo için doktora git kendinde pes etme bir sürü örnek var önünde illa çevreye ihtiyacin yok tüm gün bilgisayar başında oturup nasıl hayatının değişmesini bekliyorsun?
Biraz bile bir seuler için emek sarfetsen kendine güven gelir illa cook iyi durumda olacaksın diye garantisi yok ama bundan iydir
Ben böyle yaşarken amcamın oğlu kuzenim ise tam tersi bi hayat sürüyorum küçükken boyu benden kısaydı.. ama babası zengin aldı yürüdü parayla boy yaptı 2 metre boy , sevgilisi var arabası var kıbrısta üniversite okuyor , her boku biliyor her dilediğini yapıyor özgüven tavan , şiirle sanatla ilgileniyor şiir seslendiriyor sesi kalın , ağırlık vücut çalışıyor benim yapmak isteyip de yapamadıklarımı hepsini o dolu dolu bana nispet yapar gibi yaşıyor bana da instagramdan onu izlemek takip etmek kalıyor.. bu aslında beni hırslandırmalı ama yok olmuyor.. 9 yıldır konforun içindeyim bir bilgisayarım bir kendim tamam ama dış görünüşüm ve içim hiç de iyiye gitmiyor diyor bazı şeyler 9 yıldır şişmanım rahat edemiyorum.. bilgisayarı ve yeme içmeyi bağımlılıkları bırakıpda herşeye 0 dan başlayamıyorum.. Piskologa git diyor herkes ama nasıl devlet ilgilenmiyor , Ben özel tutsam ofisde parayı halletsek araya mesefa giriyor hepsi ilçe dışı aracım yok gidecek kaybolcam zaten dışarda ve yine akıl danışamıyorum kimseye..
diyetisyene gittim belediyenin geçen liste verdi ama 3 gün dayanabildim bu ortamda kendimi yediğime içtiğime dikkat etmem gerekmiyor kısıtlamak bu ortamda olmaz her şekilde bozarsın o diyeti canın bir şey çeker , Zaten evden başka gidecek yerin yok tek başıma sahile bile gidemiyorum sürekli evin içindeyim dışarı gezecek mekan bilmiyorum dış görünüşüm kötü böyle yaşayan ölüyüm ama bilgisayar var en azından vakit geçiriyor , Ama ben işi ilerlettim 9 senedir kendime bakmıyorum hastalık kapıcam zaten ya da kalbim teklicek biliyorum.. peki oturmasak bilgisayar başında ne yapabiliriz benim bir yaşam koçum yok ki beni yönlendirsin aklıma yapacak hiç bir şey gelmiyor çocuk gibiyim herşeyim her hareketim sesim yaptıklarım herşey çocuksa kendime güvenim yok param yok.. kendimi sanki bu hayata mahkum hissediyorum çıkmak için denesemde bir iki engelde pes ediyorum zaten sürekli evdesin diyorum ve öbür türlü düşününce de iş , okumak , sevgili , hobi , aktive bunları yapmak sorumluluk sahibi olmak birey olmak ne bileyim daha önce hiç içine girmediğim bir durum başka biri olmakdan korkuyorum sırtıma yükler almaya değişmeye farklı biri olmaya , engelli kimliğinden damgasından nasıl kurtulacağım , boyum nasıl uzayacak , vücut çatlaklarım dövme gibi her yerimde bunlar nasıl gidecek , dişlerim nasıl dolduralacak kafamda deli sorular.
İlk kez 5 sene önce denedim 2016 yılında ilk iş kilolardan kurtulmakdı , o zaman bu kadar da bilgisayar bağımlısı değildim. 2 ay kadar spor salonuna gittim biraz zayıflar gibi oldum , kendime 0 dan başlıcam diye söz vermiştim ama yok olmadı kendimi güçsüz hissettim bundan sonrası için aklıma bir şey yapmak gelmedi döndüm evime o gün bugündür işte emek sarf edemiyorum.. Açılsam da eminim virüs kaparım.
Devlet bakıyor özele gerek yok bir işe yaramasa bile gidiş geliş bile önemli diyet mevzsu senin sorunun onca kilo veren insan var evde kapalı olmak bahane değil bende nadir cikiyorum ama spora başladım en basit kanallardan başla evde spor yap kalori açığı oluştur uygulamalar var kilolu insanlar konuşuyor onlarla tartisabilirsin sorunlarını kilo hedefi koy bunu odullendir sosyal bir şey yapmaya çalışarak alış veriş gibi ucuzda olsa bir şeyler alırsın falan bence sende ne yapman gerektiğini biliyorsun ama yapamam zaten diye kendi cesaretini kiriyorsun bu sitede 30 yaşında bı adam var sürekli evden çıkmıyorum çalışmıyorum diye soran tek sen değilsin böyle olan çok iyi hayatlar yaşayan olduğu gibi kötü durumda olanlarda var biraz uğraş ve kafa rahatlatmayla kendi hayatina kalite atlatabilirsin illa o kuzenlerin zart zurt kadar şey başarmış olman gerekmez kendi kendine eglenebil mutlu ol yeter
Kendi sözlerini tutmadigin için böylesin işte istikrar sağla sanaldan birileriyle konuş en kötü not vs tut kendi kendine vlog tarzi video çek gelişimlerini kaydet fark gördükçe hevesin artar zaten
Devlet anca ilaç verir ya da deli ayağına çeker , geçen sene gittim sadece ilaç verdiler deli ayağına düşürecektiler.. bu senede başka hastaneden randevu aldım ama gidemedim hep uyanamadım hemde otobüsle gidecektim zamanı yedim nerden incem bincem hiç bilmiyordum zaten otübüsü istesemde gidemiyorum anlayacağın.. Midem obezite gibi ameliyatla zor diyorlar.. çünkü feast food şeyler yemezse abur cubur , kola içmezse rahat edemiyor homurdanıyor kontrol altına almam çok zor kilo veremiyorum , spor salonuna gidemiyorum virüs var diye.. yürüyüş yapamıyorum ayaklarım su topluyor. Alış verişe ancak boğaz için çıkıyorum mecbur olunca. keşke sosyalleşmek için başka şey yapabilsem. İnan aklımda murat sen şunu yap bak işinde şuraya gel bak şöyle bir yol çiz kendine , özel kıl kendini işte gerçekden kuramıyorum kafamda bunları kuramadığım için de deneyemiyorum zaten çok yabancı ve geriyim hayata. benim destek yardım almadan bu ortamdan çıkmam düşünmem imkansız... kafam basmıyor başka şeye kendimi dev aynasında hissedemiyorum bir türlü sen güçlüsün sen yaparsın sen istediğini yaparsın ezik büzük durma diyemiyorum işte kendime yabancı hissediyorum.. bu fakirlikte bu gecekonduda nasıl büyük işler başarabilirim bilmiyorum imkansız gibi.. inanmak başarmanın yarası ama bir kez inandım çivi gibi geri çakıldım sonra aşamadım benim kapasitem alt yapım gerçekden bir birey gibi olmaya yeterli değil gibi geliyor , kuzen yapıyorsa ben daha iyisini yapmalıyım ama.. fakat o işte baba faktörü var baba parası güven getirdi aklı herşeye yetti benden küçük ama hayatı zengin cinconlar gibi yaşıyor.
Hayır 2012 yılında bundan 9 sene önce liseyi bıraktığım için okulu bıraktığım için böyleyim yola hedefsiz çıktığım için.. bir çizgi çizmediğim için.. okusaydım böyle mi olurdu okumak hayata bağlar , özel hissettirdi ama yok olmadı işte aklımız almadı tembeldik.. sonra iyice hayata yabancı kaldık işte , garip murat ne yapsın aklı sadece yemeğe bilgisiyara yetiyor , onun dışındakiler boyundan büyük işler para güç , özgüven gerektiriyor, ben kız arkadaşım olması , araba sahibi olmam , yurt dışını kendim gezmem pasaportum olması yani kısaca herşeyi istediğim gibi yönlendirmem ve olması bana şimdi bu piskolojiyle imkansız gibi geliyor öyle ki ölünün dünyaya tekrar gelmesi gibi imkansız şeyler. istikrar sağla sanaldan birileriyle konuş en kötü not vs tut kendi kendine vlog tarzi video çek gelişimlerini kaydet.. işte ne demek istediğini anlasam kiminle konuşacağım , vlog tarzı video ne demek nereye kaydediliyor nereye müracat ediliyor ne bileyim ben aklım ermeği için böyleyim antin kuntin işlere..
Kendini kiyaslamayi bırak senden kötü sartlarda olup basarili olanda vardır bu değişir sektir et başkalarını sadece kendine bir piramit oluştur yavaş yavaş yukarıya tırmanmaya çalış cidden her şeye bahane bulmak istiyorsun olduğu gibi kabul edip bunun üzerine ilerlemelisin kendine boş boş yüklenme git bir müge anlı izle hatta bırak onu burdaki insanlara bak ne kadar çomar mal dolu bu kadar dngalik kötünün olduğu bir dünyada kendini sabote etme destek alabilecegin şeyler var sen zaten olmaz diyip kafanda bitiriyorsun yanlış yapmaktan hatta rezil olmaktan korkma kim seni hatırlayacak kim seni takicak hiç kimse sadece sen takiyorsun bende mesela vücudum ve yüzümün farklı olmasını isterdim kendime aitmiş gibi hissedemiyorum ama sürekli bunu düşünmüyorum bazen gelebilir böyle duygular ama kabullenmek lazım yoksa mal mal sadece kendini curutursun arada kötü hissetsemde bana özgüven verecek şeyleri buldum kimseyi ciddi anlamda sklemiyorum insanlar buna değmez 👌🏻
ilkokul arkadaşımda demişti bana telden konuştuk neden kendinde kusur buluyorsun senden daha kötü bir bacağı olmadan dünya şampiyonu olan sporcular var diyordu evet belki ne kadar kusurlu olursan ol bir yerde bir pencereden hayata bakabiliyorsun başka şekilde ama nasıl işte onlar nasıl sporcu olmuş nereye müracat etmişler... benim tek kusurlu olduğum yer beynim aklımın çoğu şeyin yerini bilmemesi algılamaması kendini garip ve yabancı hissetmek bu yani.. Amcamın oğlu bana işaret gibi bak ben bunları başardım bir yere geldim.. dibimde başarılı bir insan korkusu , teredtürtü yok , yılması yok. ve nelere sahip elbette özeneceğim ah diyeceğim ve kendimi kıyaslayacağım ama hiç bir zaman onun gibi olmayacağım biliyorum başkasını hadi ordan et o zaten beni 10 yıldır görmüyor ben ne göreceğim.. Sanki herşey olacakta er ya da geç , birazcık uğraş emek olmaması kılımı kıpırdatmamam sana bahane geliyor her işe bir kulp takıyorsun diyorsun.. işte karakterim böyle anla herşeyden uzak , korku , endişe , geri adım , kendini mutlu kararlı hissedememe ne bekliyorsun neye elimi atsam kalacakmış gibi bilgisayarı rahatlığı bırakıpda başka şeyler denemeye bile korkuyorum ki hiç içine girmediğim bir durum.
Peki olacaksa nasıl olacak hep mi yavaş yavaş korkarak endişe duyarak bu maddiyatta bu işsiz güçsüzlükde NASIL , NASIL , NASIL , Nasıl rahatlığı konforu bilgisayarı yemek içmeye bakacağım , nasıl kuaföre gideceğim saçıma tarz vereceğim nasıl dişlerimi tek başıma yaptırabileceğim korkmiyim ne yapayım , bilgisayarımı çalsalar şu an ölecekmişim gibi hissederim. Bana ne kimseden ben kendime bakıyorum ama özel diye tabir edeceğim bir hayatım kişiliğim yok ,
Yo aklın yerinde sitede onca mal var sen gayet düzgün konuşuyorsun ne yapacağını bilememe durumu sosyofobiden kaynaklı belki otizm vs de olabilir ama sanıldığı gibi korkulacak bir sey değil böyle sorunlar varsa da doktora gideceksin işte zaten bakmaz diyip üstüne gitmiyorsun sonra başkaları başardı ben basaramiyorum diyorsun konfor alanında çıkmadan olmaz bu çıkacak işte ucu nereye giderse gitsin kendi kendine gaz vermeyi öğren bir şekilde fake it till you make it diye bir şey var çok bir şey başarmasan bile kendini kandır bilinçaltın buna inanıyor hem ayranım dökülmesin ile olmuyor bu ben mesela ise basvurcam bir kaç hafta sonra daha önce işte çalışmadım öyle ortamları sevmem daha önce bir kaç kere denedim kabul edilmedim o zaman üzülmüştüm ama şimdi zerre umrumda değil belki beş yüz kere kabul edilmem nolcak dünyanın sonu mu kötü şeyleri bile bir deneyim macera olarak kabul etmek lazım
Of kim özel ki awk herkes aynı bk kimileri kötü kimileri iyi ama herkes aynı bazıları beyins1z olduğu için senin derin derin düşündüğün şeyleri düşünemiyor bile en azından kendinin farkındasın bununla yuzlemesdigi için empati yoksunu kötü olan insanlarda var sen kendime bakıyorum diyorsun ama başkalarının gözünden bakıyorsun toplum baskısı vs bir sürü etkenin sonucu bunlar normalde hiç kimse kendinden bu kadar nefret edip bu kadar kötülük yapmaz bundan on yıl sonra aynı durumda olmayi mi tercih edersin yoksa biraz bile olsa değişmiş halini mi para o bu şu hep bahane bunu kabullen korkularının üzerine gitmedikce duzelmeyecek bir şeyler yardım perisi yok gerçek hayatta kendi kendinin doktoru olmalısın
Aşırı zengin ünlü insanları düşün kurt cobain mesela adam ünün zirvesinde gitti intihar etti her şey para zenginlik başkalarının onayı /sevgisi değil bazı insanlar daha içe dönüktür bu onları kötü durumlara yöneltir bende öyleydim şu an daha az sadece belli dönemlerde öyle hissediyorum artık çocukluktan beri gelen bu toxic şeyleri atmalisin dene olmasa bile en azından gerçekten denemiş olmanın rahatlığı olur içinde ilerde daha pişman olma
İşte ben okumadığım hayata tutunmadığım için bu korkuları yaşıyorum hayatla bir bağım yok bilgisayarda zaman geçirmek
, yemek yemenin dışında , bilgisayarı ve rahat yaşamayı kilo aldıran ve aynı odayı gösteren ve alışan bünyem ve karakterim kendini buna mahkum ve ait hissediyorum , Ama işte içimin bir yerinde yapamadıklarım var diğer insanlar gibi olamamak , sosyalleşememek , hep kendini ezik güçsüz sanmak , ye iç sıç böyle geçer mi hayat , benim gibi ahmak , korkak , neye adım atacağından korkan birisi olursa geçiyor işte... ben en başından bu duruma düşmeseydim eminim korku nedir bilmezdim endişe duymazdım hiç bir şeyden ama böyle işte panik atak hastası oldum çıktım her işim tehlikeli gibi hissediyorum , Akıcılığım yazışmalarım konuşmalarım iyidir
ama gel gör ki böyle biri lise mezunu bile değil , Üniversite kapısının 1 kez olsun önünden geçmedim.. ve kendime göre bir aktivitem yok bilgisayar oynamak dışında.. dış görünüşüm kötü , onu halletsek , eğitimim yok , onu da halletsek içimde ki beni nasıl yeneceğim herşeyden korkuyor karakter normal biri gibi değil hep bir korku endişe , karakterini yansıtma korkusu belki 9 yıldır şişmanım aldığım kilolardan yüklerden böyle sıkıntılı konuşuyorum bilmiyorum ama.. herşey düzelse de ben içimi kendimi yine yenebilir miyim bilmiyorum.. Kafamda yapmak istediklerim bir şey yok gerçekden işinde büyü , evlen , araba kullan , tatil yap , hobi edin , yüzmeye yazıl , sergi aç , tiyatro yap , resim çiz bir şeyle ilgilen ne bileyim oldum olası bu durumlara girmedim sence korkmak da haksız mıyım.. ben galiba içimi bilerek bunlardan korkarak bu hale getirmişim şimdi sıkkınlık tutsa da yine bir yerden başlamaya hayata karışmaya , sosyalleşemeye korkuyorum nasıl korkmiyim.. kendine bir düzen kurmuşsun 9 yıldır böylesin tek eksikliğin diğer insanlar gibi olamamak , İnsanlardan kaçmak kimsenin yüzüne bakamamak , kendine ve hayata küsmek , hayatın gerekliliklerinden kaçmak.. okumadığın gün bitti herşey.. herşeyin dibine bat müstahak , yan gel yat tembelliğe rahatlığa alış herşeyi sal , dibe bat. ve kendinle bir odada bilgisayarın bağımlısı ol , hiç yapmak istediklerin hedeflerin olmasın diğer insanlar gibi.
Korkman bu şartlarda normal zaten ama tüm yük senin üzerinde değil aile ve erken çocukluk çok önemli böyle şeylerde kendi çevremden gozlemim ve araştırıp bildiğim bu. Neyse evet sende yanlış yapmış bu zamana kadar kendini böyle bırakmışsin ama şu an bir degisim istiyorsun en azından bunun üstüne git bundan yıllar sonrada keşke bir kaç yıl önce bir şeyler yapsaydım diyecek duruma düşme. Diger insanların hedefini falan salla sen istediğimiz her şeye sahip olamayız sadece bir kaç şeyde karar kil ve üzerine git belediye kursları falan var hiç bir işine yaramayacak olsa bile git spor yap kilo vermesen bile yap ben bir haftadır yapıyorum önceden ağlayarak yapamaz bırakırdim şimdi yapamadığım yerde başka hareket yapıyorum kendi seviyeme uyarliyorum ve en önemlisi zevk alıyorum kilo vermesem bile devam edicem insanın kafasını açıyor. Kendini bulmak yeterli ya diyetti spordu sosyallesmeydi her şey için ben buyum ve bunu deneyeceğim demek gerek.
3 gündür diyetteydim ama bozdum yine başa döndüm.. yürüyüşe çıktım 1 saat ama ayak parmaklarım su topladı yürüyemedim sonra acıyordu bende bıraktığım diyeti şimdilik ayağım geçene kadar , yaram kurudu geçti iyi bir terlik aldırdım eğer güzel yiyecekler yemeden ve midemi homursuz etsem bile ben diyete girerim ama bir sürekliliği yok 9 yıldır şişman olmak nedir bilir misin sabah kabuslar görüyorum ve kilo yüzünden yine başım dönüyor yer sarstıntıları geçiriyorum kilo yüzünden beyin kanaması geçircem nerdeyse , kalp krizi geçircem kalbim sızlar arada.. aşırı kiloluyum 9 senedir veremedim çünkü midem genişledi diyetteki yemekleri yerse homurdanıyor alışık değil , ama bir şekilde zorladım işte 3 gün boyunca belki ben 9 yıldır şişman olmanın ve 9 yıldır eve hapsolmanın verdiğim şeylerle sıkıntılı konuşuyorum bilmiyorum hiç zayıf ve özgür olmadım.. zayıflamak istiyorum çünkü böyle yaşamıyor gibiyim elimi kolumu hissetmiyorum sanki ölmüşümde farklı bir boyuta girmişim gibi hissetmiyorum yaptıklarımı bu noktadayım o yüzden rahat hareket etmek ve uyumak için zayıf olmak istiyorum ama bir sürekliliği yok işte sürekli evdesin , mecbur evdesin sürekli 4 duvar arasında gidecek yerin yok ve yemekler elinin altında hiç dikkat etmeden sayısız istediğini yersin bu şekilde çünkü uğraşın , çalışman yok bir şeye.. bilgisayar başında 9 sene her gün olmak bunu gerektirir çünkü..
İŞTE DEĞİŞİM İstiyorum ama nasıl kilo vericem midemi dudurucam nasıl dış görünüşümü bu imkansızlar engelli aylığı içinde yenileceğim nasıl dışarı çıkacağım sosyalleşeceğim nasıl lise mezunu olacağım şu engelli kimliğinden kurtulacağım.. Bilgisayarda öyle bir şey ki herkes ne yapmış izle gör eğlen tamam başka bir şey yapma kendin için diyor bilgisayar ve çok tatlı elimi kolumu bağlıyor kendim için bir şey yapmaya eğer 0 dan bir hayat istiyorsam korkmadan yılmadan bilgisayarı bile çıkararak değişmem lazım ama bu çok zor 9 sene içinde yapardım yapacak olsam bilgisayar bozulunca bile kafayı yedim... neden bütün bu durumlara düştüm biliyor musun okula derslere asılmadan herşeye üşenerek ve derslerin işlemlerini tek başına beyninin yapamaması dersler kötü diye bir gün işte okula gitmek giyinmek istemiyorsun bilgisayarın var biraz takıl derken alışıyorsun kendini görmüyorsun hayatta herşeye boşveriyorsun ve şimdi gerçekden kendini bunu ait hissediyorsun istesende çıkamıyorsun ya.. bir gün sandalye de öleceğimi , ve ya bir kanser olacağımı biliyorum böyle giderse ama işte bilgisayarı sonsuza kadar bırakmakdansa bilgisayar beni hayattan etsin istiyorum bu kafayla.. ama bir yanda da işte yapamadıklarımın kırıkları var ya hiç mi kendime ait mutlu hissedeceğim başarabilceğim bir durum olmayacak. hiç mi aktivite yapıp mutlu olamayacağım kafamda yapmak istediklerim mutlu olacağımı düşündüklerim olmayacak hiç mi bir kız girmicek hayatıma hiç mi gezmicem , tozmucam , hep mi anca cesedim mi çıkacak bu evden onun şeyleri var.. ama işte bilgisayarı bırakamıyorum bu rahatlığı çünkü 9 sene böyle yaşadım ,
O kadar ağır hastaysan doktora git para yoksa devletten yardım alabilirsin durumun o kadar kötüyse yardım ediyorlar bilgisayar süreni kıs yavaş yavaş ailenle konuş evde çiçek besle hayvan sahiplen kitap oku günlük tarzı bir şey tut sosyal medyada arkadaş bul ilgilendigin bir konu varsa onla ilgili bir şeyler araştır öylesine yürü egzersiz yap vakit geçer. Ailende biraz yardımcı olsun söyle çekinme düzenli doktora gitmen şart hem dediğim gibi devlet yardımı alabilirsiniz bu dilencilik falan değil bir çok insan alıyor hangi sorununu düzeltmenin kolay olduğunu düşünüyorsan ordan başla 9 sene böyle yasamissin dokuz sene sonra yine aynı şeyleri demek istemiyorsan ne olursa olsun yapacaksın başka çare yok kötü sonla biten senaryolardan bu kadar korkuyorsan elinden geleni yaparsın rahatliga siginirsan daha pişman olursun
Başka bir hastaneye gittim devlete geçen sene ama işte 566 adet soru kağıdı verdiler ilaç yazdılar resmen bana piskolojisi bozuk deli şizofren ayağı yapıyorlar kabul etmedim ilacı benim istediğim sadece psikologdan piskoterapi almaktı ama yok işte vermediler doktor yok dediler pandemi var dediler başka devlet hastanesi denedim bende ama randevu saatini kaçırdım otobüs bulamadım nerde ineceğim nerde bineceğim o yüzden ona da gidemiyorum ben özel piskolog tutamıyorum parayı halletsek mesafe giriyor araya nasıl gidecem yol iz bilmiyorum aracım yok , sence ben nasıl doktordan yardım alabilirim nasıl anlatabilirim bunları nasıl görüşebilirim.. 20 kedimiz ve 1 köpeğimiz var zaten ama onlarla alakası yok değişmiyor abim ilgileniyor daha çok. Abimde kısmen böyle yani 44 yaşında a-sosyal ama işi var balığa , ava gider aktive olsun diye ama ev çocuğu benim gibi kızlardan korkar evlenmez a-sosyal..
Kitap okumak bana göre değil çiçek beslemekde bir sürü çiceğimiz var ama annem ilgilenir ben değil kitap okumak da sıkılıyorum hiç sonuna kadar bitirdiğim bir kitap olmadı okusam da ne okuduğumu unuturum bir müddet sonra.. arkadaş bu sıkıntılarla düşünmüyorum dertlerimle de onları sıkmak , İlgilendiğim konular internette işte hep kilo almamı sağlayan şeyler benim bilgisayarda uzak durmam lazım ama yok olmuyor. egzersiz , spor hareketlerinden anlamam netten de baksam su koyveriyorum hemen.. Devlet hastanesi piskologları psikiyatri bakmaz dinlemez sonuna kadar çözüm bulmaz ya ilaç veriyorlar bana deli muamelesi yapıyorlar sadece 1 hastanede oldu bu 2. nciye gidemedim aracım yok yol iz bilmiyorum nerde... Hiç bir sorunum kolay değil doğuştan bir gözüm şaşı yüzde 20 görüyor 1 kulağımda işitme engelli sorun değil bunlar 1 rer tanesi yetiyor ama sorun işte kilolar midemi kontrol edemiyorum hiç zayıf olmadım 2012 den beri midem çok genişledi ille de internettekiler mide ameliyatı diyor ama ben olmam korkuyorum.. 9 sene sonra sağ olacağım bile belli değil kapden yağlanmadan gitmezsem.. durum daha da kötü gidecek böyle devam ederse bir kaç yıl daha. Ama sende sanki herşey benim elimdeymiş gibi konuşuyorsun ben istemez miydim herşeyi yoluna koymak ama aklım geri işte hayatın şartlarını gerekliliklerini anlamada güçlük çekiyor.. elimde değil rahatlığa alışmak başka kurtuluşum yokmuş gibi hissediyorum , herşeyi tek başıma tırnaklarımla kazıya kazıya ilgilenmek yorar insanı aklımda almıyor zaten bu savaşda bu uğraşmalar sırasından ölürüm kesin.
Pandemi falan kalmadı artık tekrar git başka devlete git hatta ısrarcı ol ve alıngan olma psikolojin bozuk zaten bu utanilcak bir şey değil doktora kendini tamamen dürüst şekilde açarsan burda yazdığın gibi anlar zaten durumu bir kaç aksilik için boş bırakma sağlığını baban annen falan yok mu hatta o abinde olur onlarla gitsen doktora belki daha iyi olur. Bir yeri görüp tüm doktorlar öyle sanma internette araştır bu doktor işini sizin orda kim tavsiye ediliyor öğren ilaç verse bile kullan ne var bunda bir çok insan kullanıyor bir teşhis koysa bile okey der en azından sorununu anlarsin başka bir doktorda da kontrol ettirirsin içine sinmezse. Ben sana her şey senin elinde demiyorum ama bir şeyler yapmak senin elinde hep bahane buluosun gerçekten değişmek isteyen iki eli kanda olsa değişir hala rahatlık bağımlılık diyorsun ailenin abinin herkesin üstüne git söyle acil bi değişime ihtiyacın olduğunu onlarda elinden geleni yapsınlar ben akilsizim söyleyim böyleyim diye kabullenip oturcaksan biz ne diyebiliriz çevren doktorlar ne yapabilir ki zihinsel fiziksel engelli bireyler bile bir şeyler yapıyor kendini bu kadar küçümseme
İşte geçen ay , başka devlet hastanesinden randevu aldım , saati geldi 1 saat kalmıştı fazla oyalandım durağa gelinceye dek yarım saat kaldı geç kalırım diye gitmedim zaten nerde inicem binicem tek başıma bilmiyordum... Yine belki randevu alırım.. Babam öldü , abim işde olur , Annemle gideriz ama ev boş kalıcak.. Ama konuştuğum doktorlar öyle olmuyor ki ya , Atatürk devlete gittim geçen yaz diyorum doktorlara piskoterapi almak istiyorum ama yok bana deli muamelesi şizofren ruh hastası muamelesi yaptılar.. 566 adet deli gibi soru kağıdı koydular önüme , ben yine dedim Psikoterapi almak istiyorum ama yok doktor yok pandemi yüzünden dediler bende mecbur doldurdum kağıdı sorulara bak , Anneni seviyor musun , hiç hayvan öldürdün mü , birine kötülük yapmakdan hoşlanırım evet hayır bunun gibi saçma sapan deli aklını ölçen şeyler mecbur doldurdum ben bunu istemiyordum ki çoğunu bir de yanlış yapmışız ilaç verecekmiş derdim bütün istediğim bu muydu İlaç bir bokuma yaramayacak ANLA.. Derdim psikoterapi almak uzun uzun açılmak anlatmak durumu bu iyi gelecek işte ama anlamıyor bu doktor kılıklılar..
Sende anla ben bir yardım almadan destek almadan içimdeki Engelsiz engelliyi yenemeyeceğim.. evet bir şeyler yapmak benim elimde ama bunu kullanabilecek akıl , zeka , güç , maddiyat , ortam var mı sorsana bana bi tek bildiğin şey bahane , Ne çektiklerimi ben biliyorum sen hiç yaşamadın tabi. 9 sene sen bilgisiyar başı yap gezmeden ve yemek yiyerek o zaman sen bağımlı olma rahatlığa bilgisayara sen gerçekden bana yardım etmek istiyorsun fakat uzmanlık alanın olmadığı için piskolojimi anlamıyorsun.. herşeyi düzelsem yine bu evdeyim odadayım ya yok mu bunun bir çaresi.. ne yapayım başka ev mi tutayım... Abim annem de düzelmem için yalvarıyorlardı sanki umrundalar mı kilo almam için eve hep siparişlerimi getirirler gördün mü aileyi destek olacağına köstek... Bir şey yaşadım ki hayata herşeye yabancı kaldım değil mi , Ama sende haklısın böyle hep kendimden şikayet edip hiç bir şey yapmasam olacağı olsa da olmaz. zihinsel , fiziksel engellilerin bir geçim durumu var çünkü benim yok aileye yaslan tamam. benim yediğim yemek sıçtığım bok nasıl küçümsemiyim ha öldüm ha ölücem diye yaşıyorum..
...