Çiçeklere çok ilgiliyim ama bakımını aksatırım kesin. O yüzden kaktüs almak istiyorum. Kaktüs bakımı kolay mı, nasıl olmalı?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Merhabalar.
https://www.youtube.com/embed/I8W4LyIXINE
Kaktüsler sanılanın aksine dünyanın bakımı neredeyse en karmaşık türlerindendir.
Sebebi ise; özel saksı, özel toprak, kısmen daha özenli güneş ve su istemesindendir.
Özetle söylemem gerekirse.
Yayvan, derin olmayan saksı isterler. Dibinde çakıl taşları kullanılabilir.
Geçirgenliği, direnajı aşırı yüksek toprak ister. Bunu da seracılar, cocopeat+pomza kırığı+perlit+dere kumu+lav kırığı gibi bileşenlerle tutturuyorlar.
Yaz aylarında 2-3 güne bir su ister azar azar, kışları güneş görmüyorsa TAMAMEN susuzluğa dayanırlar.
Direkt güneş görürlerse yanar erirler, alaca güneş görüp kışları - derece görmemelidirler.
Çiçek açmayan az türde kaktüs vardır, o az tür de zaten marketlerde çokça satılır, haberiniz olsun. Profesyönel seralardan alın. Antalya, İzmir gibi yerlerden.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
11Cevap
Kaktüs, bakımı en kolay bitkilerden biridir. Haftada 1 veya maksimum 2 defa sulanması yeterli olur. Sulamayı unutsan bile hemen ölmez, dayanıklıdır. Ama suyu doğrudan püskürtmek yerine diplere yani toprağa uygulamakta fayda var ki çürümesin. Çok fazla suya da gerek yok. Toprağı ıslansın, su alsın yeterli olur. Hatta kış aylarında daha az sulamak gerekir. Fazla su onları öldürür ama susuzluk kolay kolay öldürmez.
20 Yorumla- +1 yıl
Merhabalar. Bende evimde kaktüs ve diğer çiçek türlerini yetiştiriyorum. Kaktüs bakımı bence çooook kolay. Küçük bir saksı da başlayabilirsin. Ama zamanla köklerin sıkışmaması için daha büyük bir saksıya alabilirsin. Kaktüsler zaten çöl bitkisi olduğu için susuzluğa dayanıklıdır. Haftada bir kez sulayabilirsin. Havalar ısındıkça (Yaz aylarında) haftada 2 kere olabilir. Kısmen gölgeli/güneşli alanlarda bakılmalıdırlar.
10 Yorumla - +1 yıl
Değişik büyüklüklerde ve şekilde olan kaktüsler, dikenleri ile bilinen bakımı da oldukça kolay olan bir bitkidir... Kaktüs bakımında ilk dikkat edilmesi gereken şey kaktüsün ortamını kendi doğal ortamına en yakın şekilde planlamanızdır. Gün ışığı, oda sıcaklığı, toprak ve sulama koşulları çok önemlidir.
00 Yorumla - +1 yıl
Kaktüs bakımı oldukça basit bir mantıkla işliyor, evinin şık bir yerine yerleştir ve uzun aralıklarla sula, ama dikkat et bir yerine batmasın. :) Gerçi Eylül Emira Doğan yazmışken bize söz düşmez, saygılar...
00 Yorumla - +1 yıl
Evet çok kolay çöl bitkisi olduğu için uzun süre susuzluğa dayanıyor. Yaz gelince kök kısımlarından filizlenmeye başlıyor. Ben düzenli sulamıyorum kaç yıldır duruyor.
10 Yorumla - +1 yıl
Bakımı en kolay olan bitki, al birtane evin kenarına koy, cinsine göre değişebilir ama, standart saksıdaki kaktüse günde yarım çay bardağı şu verilir, unutsan da bişi olmaz.
00 Yorumla - +1 yıl
Çok kolay:) Pencerenin önüne koy, bol güneş görsün. Haftada bir kere sula, bu kadar.
Yerini sevdikten sonra öyle güzel büyüyorlar ki☺️🤭11 Yorumla- +1 yıl
Aynen kolaymış😀
- +1 yıl
Aslında kolay güneş ve çok nadir su verilmeli fakat ben onu da bwvwremedim garip şekilde çiçekleri solduruyorum😅
10 Yorumla Kaktüsüm vardi daha önce hic ilgilenmedim ugrasmadim hicbirsey olmadi,.
3 yil öyle durdu. Sonra birisine hediye ettim.00 Yorumlaİrili ufaklı yaklaşık 20 tane va r bende bakımları çok kolay
00 YorumlaEvet kolay çok az su dök. Kışın soğukta beklersen yazın daha iyi çiçek açar. Az su dök güneşe koy
00 YorumlaEvet kolaydır. Hatta çok kolay. Arkadaşım satışını ve imalatını yapıyor.
00 Yorumla- +1 yıl
Kolay 10 günde bi azcık su ver senede bi kez toprağı değiştir tamam
00 Yorumla evet kaktüs bakımları çok kolaydır 1 ay bile su verilmese bisey olmuyor. kendim direk üreticiyim ordan biliyorum.
00 Yorumla- +1 yıl
çok kolay ben hiç bakmadım sulamadım kendi kendine büyümüş kocamn olmuş ve yanında 6-8 tane katkus çıkmış
00 Yorumla - +1 yıl
kizz cok kolayy su falan istemez zaten pekk yerini sevse yeter
00 Yorumla Bişeyi yok be arada su dök bitti... Ben öyle yapıyom yani. D
00 Yorumla- +1 yıl
Kaktüse uygun yer bulup hafta da bir ya da iki kez su versen yeterli oluyor.
00 Yorumla - +1 yıl
bakımı en kolay bitkilerden nadiren su ister güneş sever alacağın türe göre netten bakabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
kaktüs bakımı çok kolay bence. evimde sayılı kaktüs var ama her yerden almamak lazım bence.
00 Yorumla bakımı zor değil. 2 haftada bir az miktarda su ver. oksijen alan bi odada olsun yeterli
00 Yorumla- +1 yıl
Sanırım bakımı en kolay bitki.
00 Yorumla Kolay suyu yok birşeyi yok
00 Yorumla- +1 yıl
Kaktüs le ilgilenmezsen bile yaşar
00 Yorumla - +1 yıl
Sulamana bile gerek kalmıyor diye biliyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Ben baktım
00 Yorumla Evet
00 Yorumla- +1 yıl
Evet :)
00 Yorumla - +1 yıl
Kolay
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Kaktüsler doğru yetiştirildiği sürece uzun yıllar yaşayan bakımı oldukça kolay bir bitkidir. Aynı zamanda kaktüsün radyasyonu emdigini de bilmemiz gerekir. Bu nedenden dolayı radyasyona çok maruz kaldığımız ortamlarda, ofislerde masanın üzerinde Kaktüs bulundurmakta fayda olacaktır. Kaktüs bakmak için çok fazla bilgi birikimine gerek yoktur. Yalnızca gelişimi için bilmeniz gereken bir kaç püf noktaları vardır.
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?
1. Su ihtiyacı
Kaktüsler çöl bitkisi olduğundan ötürü susuzluğa oldukça dayanıklıdır. Bu nedenle kaktüse çok fazla su verilmemelidir. Su vermeden önce toprağının yeterince kuru olduğundan emin olmalısınız. Yaz aylarında hafta da 2 kez kış aylarında haftada 1 kez sulanması yeterli olacaktır.
2. Saksı ve toprağı
Kaktüs için çok fazla büyük bir saksı kullanmanıza gerek olmayacaktır. Dikkat etmeniz gereken yeni aldığınız bir kaktüs yeni saksıya eklerken saksının dibine irili ufaklı çakıl taşları yerlestirmelisiniz. Bu taşlar sulama esnasında kaktüsün köklerine zarar gelmesine engel olur.
Kaktüs Nasıl Ekilir?
3. Işık ihtiyacı
Kaktüsler çöl iklimine adapte olduğundan ötürü güneş ışığına ihtiyaç duyarlar bu nedenle yetiştireceğiniz ortamın yeterince güneş görmesi gerekir.
4. Kaktüs çoğaltma
Kaktüs yetiştirdikten bir süre sonra yanlarında yeni çıkan kökleri göreceksiniz. O kökleri zarar görmeden bir bıçak yardımıyla kökünden kesip yeni bir saksıya yerleştirebilirsiniz. Bir süre sonra yeni kaktüsünüz yeni saksısına uyum sağlayacaktır ve düzgün bir şekilde büyüyecektir.
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan