Hristiyan ölduğu için sonsuza kadar cehennemde yanacak mı yani? Her insan olmeden once muslumanlıkla karşılaşacak ve seçim hakkı verilecekse bu çocuk hrisriyan doğduğu içinmi cehenneme gidicek.10 yaşında dedim çunku ne çok kuçuk ne de buyuk 3 yaşında deseydim zaten musluman doğdu diyecektiniz
Cevabın nedir?
MÂİDE SÛRESİ 69. Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır”
BAKARA SÛRESİ 113. Yahudiler, “Hıristiyanlar bir temel üzerinde değiller” dediler. Hıristiyanlar da, “Yahudiler bir temel üzerinde değiller” dediler. Oysa hepsi Kitab’ı okuyorlar. (Kitab’ı) bilmeyenler de tıpkı bunların söyledikleri gibi demişti. Artık onların aralarında uyuşamadıkları davada, kıyamet gününde hükmü Allah verecektir.”
Dikkat edilirse , farklı kitaba inananlar arasında hükmü şeriat VEREMİYOR...
Cehennem ile cezalandırılma konusunda fetret kavimleri müstesnadır , günümüzde fetret kavimleri yok denecek kadar azdır. Allah varlığını Hz Adem'den beri gelen peygamberler ile defalarca bildirdiğine göre, hala çok tanrılı dinlere inananlar imandan mesul olur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yahu ne derece sacma oldugunu hala anlayamiyor musunuz :)
231 Yorumla- +1 yıl
Her zamanki gibi olaya yine olaylari kendi dogrularina gore yorumluyorsun.. Peki dinden hic haberi olmayan biri ne olacak, diyeceksin onlar zaten muaf.. O zaman burada bir adaletsizlik yok mu neden biz sinav oluyoruzda onlar olmuyor. Allah onlarla iletişime gecemiyor mu , gücü mü yetmiyor.. Ayrica bir hristiyan sence senin dedigini kabul eder mi? ya da onlar aslinda herkes hristiyan doğar diyerek senin adina fetva verse hoşuna gidermi.. Bence kimin ne olduguna siz karar vermeyin.. İnsanlar doğar olur, sonrasi olmak zorunda değil.. Bu dünyada milyarlarca canli var , hicbiri için diger taraf olmadigi halde neden bizim için olmak zorunda , çünkü bunlari biz uyduruyoruz
- +1 yıl
Şimdi güzel kardeşim tekrar söylemeden edemeyecem allahın adeleti oyle büyük ki. Şimdi bir Hristiyan düşün islam dinini hiç duymamış! İslam hakkında hiç bilgisi yoktur! Peygamberim Hz. muhammed (sav) i hiç duymamış oyle birini düşün mesela o olduğu zaman islam dinini bilmediği için kendi dinine göre sorguya çekilecek. Diğer bir husus eğer duydu ve hiç araştırma gereği duymadıysa yapacak bişe yok ki ama buyuk bir çoğunluğu da duymuştur. Şimdi sana bir sormak istiyorum kardeşim dürüstçe cevaplar mısın? Siz ateistler dernekler kurup başkan neden seçiyorsunuz?
- +1 yıl
Candark; kendine gore din uydurma.. İslami bilmeyenler kendi dinine gore sorguya cekilir nasil bir sacmaliktir yahu.. Kuranda var mı bununla ilgili bir ayet... Şimdi islami duymayan adam iyi bir hristiyansa cennete gidecek ama islamiyeti duyupta inanmayan bir hristiyan iyi bir hristiyan olsa bile cehenneme mi gidecek... Yahu ben sacmalik gordum ama bu dedigin harbiden nirvanaya ulaşti.. ben sana bir ayet soyleyeyim incele istersen ; (Allah, Meryem oğlu Mesîh’tir diyenler kâfir olmuştur. Allah, kendine ortak koşana Cenneti haram kılar; artık onun yeri ateştir ve zalimler için yardımcı yoktur.) [Maide 72] ... şimdi sen Allahin emrini yani ayeti inkar mi ediyorsun.. dürüstce cevaplamami istedigin konuya gelince ; ben dernek felan bilmem hicbir yere üye değilim kimin ne yaptiği da beni ilgilendirmez..
- +1 yıl
Din felan ürettiğim yoktur! Hakikat neyse onu soyluyorum ben. Allaha şirk koşmuyorum anlamadan konuşma islamı bilmeyen peygamberi bilmeyen kendi dinince sorguya çekilir. Sen islamı bilmesen araştırmasan inandığın şeyle sorguya çekilirsin. bir Hristiyan Hz. Muhammedi Biliyor bildiği halde yalan diyor ben ondan bahsediyorum cennet kapıları onlara kapalıdır
- +1 yıl
Butun hayvanlar bile Allaha ibadet ediyor en az zikreden eşektir günde 5000defa Allah diyor. bir hayvan kadar olamayanlar var ne yazık ki... Yeryüzü gökyüzü butun canlılar allahı zikrederken sen nden etmiyorsun. Yohanna incikinde dahi Hz. isa as ın dedikleri mevcut benden sonra bir falakrit gelecek diyo o beni çok övecek ona inanın o yeryüzüne gelecek diyo. İncil değişmiştir ama bazı kısımlarını değiştirmemişler yani Hristiyan biri dahi incili okuduğunda e Hz. isadan sonra bş peygamber gelecekmiş oyle yazıyor araştırmam gerek der!!!
- +1 yıl
Candark ; hristiyanlarda isa tanrinin oğludur , hatta senin örnek gösterdiğin yuhanna incilinde isanin eskiden logos adinda bir tanri oldugu iddia edilir.. sence bu şirk koşmak için yeterli değil mi, adamlar haftada bir tannri adina günah bağişliyor bu senin için yeterli değil mi? Ayrica dediğim gibi senin iddianin dayanagi nedir, bana ayet gosterebilir misin, gosteremezsin.. çünkü olsa yazardin zaten.. sonra din uydurma diyince zoruna gidiyor.. apacik din uyduruyorsun.. ayrica her canli Allahi zikrediyor demişsin neye gore soyledin bunu, yine uydurdun.. Sen eşek dilinden anliyorsan bilemem zaten madem eşek bile 5000 defa zikrederken sen neden etmiyorsun? bana 5000 defa zikrettiğini iddia etme.. ben zaten inanmiyorum inanmadiğim birşeyi bir defa bile zikretmem.. demek ki sen senin inanişina gore eşek kadar bile olamiyorsun.. dostum bir iddiada buluncaksan bana kaynak goster , bir yerlerinden element uydurma
- +1 yıl
Kardeşim benim bu sana öteki dünyada peygambere inanmayanların akıbeti için ali imran suresinden örneği yazıyor zaten okursan anlarsın
https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3325 - +1 yıl
Mumsema "Hz. Süleyman yağmur duasına çıkmıştı. Giderken de
çoluk çocuk kim varsa hepsini götürmüştü.
Ayrıca herkes evindeki davar ve hayvanlarını da yanlarına
almışlardı.(Orada herkes yalvaracak , koyun ve kuzular
meleşecek ve Cenab-ı Hakk’ın rahmetini celbetmek için herkes kendi
diliyle tazarru ve niyazda bulunacak.)
Hz. Süleyman ve yanındakiler yolda giderken , bir manzara
Dikkatini çekerırt üstü yatmış , büyükçe bir karınca , antenlerini
el gibi kullanarak havaya kaldırmış ve kendiliyle bir şeyler söylüyordu.
Hz. Süleyman dikkat kesildi ve karıncanın şu şekilde dua
etmekte olduğunu duydu:
"ALLAH'IM BEN SENIN MAHLUKATINDAN BIR MAHKUM;
SENİN VERECEĞİN RIZIKTAN MÜSTAĞNI OLAMAM; EĞER BİZE SU GÖNDERİRSEN SULANIRIZ; RIZKA MAZHAR OLURUZ; GAYRI NE DİYEYİM BUNDAN BÖYLE YA SU GÖNDERİR BİZİ YAŞATIRSIN ya da BİZ BÖYLE HELAK OLUR GİDERİZ".
Hz, Süleyman , karıncanın bu içli feryadını duyunca etrafındakilere
söyle dedi:"
Artık geriye dönüyoruz yağmur duası yapılmıştır. - +1 yıl
Halk şaşırır halbuki dua etmediler! Köye dönmek üzereyken yapmış yağmaya baslar ve halk Hz. suleymana sorar bu nasıl olur biz dua etmedik derler... Yani canlılar bile yalvarıyor Allaha bunları bilipte neden yalvarmıyorsunuz inanmıyor musunuz. Sana bir ateistin ettiği duayı yollayayım mı nasıl kabul olduğunu anlatıyor?
- +1 yıl
Dostum sana sadece gülüyorum bu saatten sonra , senin bana kaynak olarak gosterdiğin yazı benim dediklerimi doğruluyor. Hz. Muhammedden once isaya ve musaya inananlar için mükafat vardır denmiş ama islamiyetten sonra bu dinler geçerliliğini yitirmiş. (Allah indinde hak din ancak İslam’dır.) [Al-i İmran 19] .. Bu yazının hiçbir yerinde şuanda hristiyan olan fakat haberi olmayanlar cennete gider yazmıyor.. hatta bu ayete bak : (Yahudiler, Üzeyr’e, Hristiyanlar da Mesih’e Allah’ın oğlu dediler. Daha önceki kâfirlerin [“melekler Allah'ın kızlarıdır” diyenlerin] sözlerine benziyor. Allah onları kahretsin! Nasıl da sapıtıyorlar.) [Tevbe 30].. gordugun gibi hristiyan inancina tabi insanlar kafirdir.. kafirlerinde olunce gidecekleri yer cehennemdir.. neyse bence bilmedigin konulari fazla uzatma.. Başkasinin paylaşimi üzerinden konuyu uzatmayalim.. sen sen ol kendine gore din uydurma.. kaynak gosterdiğin yazıları da oku..
- +1 yıl
Bak güzel kardeşim o yolladığım linkte yazan ayeti yolluyorum...
([Ey Habibim, Yahudi ve Hıristiyanlara] de ki: (Eğer Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki Allah da sizi sevsin.) [Al-i İmran 31] (Demek ki Ehl-i kitap olan Hıristiyan ve Yahudiler, Peygamber efendimize iman etmedikçe, Allahü teâlâ onları sevmez.)
allahın sevmediği insan ne kötü ne lanet bir insandır sen şimdi yolladığım ayeti ne diye okudun... Sorgulaya sorgulaya farklı şeyler buluyorsun benim dini bilgimi sınama güzel kardeşim çok din arasttırdım 7yılımı dinler üzerine verdim sonunda hakkı buldum Allah sizlere de yardımcı olsun... - +1 yıl
Yav tabiki islamiyet gelmeden önce 124bşn peygamber geldi o peygamberlere kim inandıysa onlar mükafat alacak tabikide 124bin peygamber Hz. isa ve Hz. musa peygamberde içlerinde bunlar allahın, dinini yeryüzüne getirdi allahın dinini yaymaya çalıştı başarılı olmayınca Hz. mahammed geldi
- +1 yıl
Dostum senin dinden gram anladiğin yok, binlerce laf ettin ama hala benim dediğime cevap vermedin.. Al-i İmran 31 de Muhammede uyan ve müslüman olan hristiyanlari Allah sever demiş buna ne senin ne benim itirazim yok zaten.. sen bana müslümanligi duymamis olan gayrimüslimler öldüğünde kendi dinine göre sorguya cekilirler diyorsun. bunu nerden uydurdun onu soruyorum.. iki gündür lafi eveleyip geveliyorsun.. var mı bununla ilgili bir ayet? varsa soyle yoksa kusura bakma yanlış biliyormuşum de.. bu kadar zormu kabullenmek...
- +1 yıl
Fetret dönemi, Hz. İsa (a. s) ile son Peygamber Hz. Muhammed (s. a. v.) arasında geçen zaman dilimi üzerinde içtihat edenler de vardır. İmam-ı Gazali Hazretleri fetreti şöyle açıklamaktadır: Hıristiyanlar ve henüz Müslüman olmamış uzak memleketlerde yaşayan ve kendilerine İslâm’ın daveti ulaşmayan toplumlar dahi, fetret zamanında yaşamış insanlar hükmündedir.
bu fetret döneminde ki insanlar Hz. isa a. s zamanından sonra h. z. Muhammed s. a. v peygambere kadar olan kısımdır... Ama imam gazali hazretleri diyor ki eğer Hz. Mahammed s. a. v den sonra islamı duymayan bilmeyen topluluk ya da kimse varsa onlar kıyamette kendilerini mazur gösterecekler... Şimdi açıklığa kavuştu mu kardes - +1 yıl
Ayrıca abim sen şunu anlamamışsın bak şu ayeti sen yanlış telaffuz etmişsin en son mesajında
([Ey Habibim, Yahudi ve Hıristiyanlara] de ki: (Eğer Allah’ı seviyorsanız, bana uyun ki Allah da sizi sevsin.) [Al-i İmran 31] (Demek ki Ehl-i kitap olan Hıristiyan ve Yahudiler, Peygamber efendimize iman etmedikçe, Allahü teâlâ onları sevmez.) - +1 yıl
Dostum sen niye anlamak istemiyorsun, bu konuda kuranda bir ayet var mı? ya da bir hadis felan var mı? Ben sana hristiyanlar kafirdir ve yerleri cehennemdir diyen ayetler gosteriyorum sen bana imam gazali hazretleri diyor ki diyorsun.. İslamiyetin temeli Kuran değilmi , yaşama nasıl yansıması gerektiğini de hadislerden alıyorsunuz.. İmam gazali kim oluyorda kafasına göre dine ekleme veya çıkarma yapıyor. Bu konuda neden ayet ya da hadis yok, Allah ya da muhammed gazali kadar akıllı mı değilmiş. Hem bilmeyenler cennete gidecekse adaletsiz olmaz mı? Allah tüm kullarına adil olmak zorunda değil mi , sana bir fıkra anlatayım, bir papaz bir eskimoya dinini anlatmış, günah nedir sevap nedir tanri nedir, cennet cehennem vs. Eskimo papaza peki bunlari bilmiyenlerde cehenememi gidecek diye sorunca; yok onlar bilmediği için muaflar.. cennete gidecekler deyince eskimo ; madem onlar cennete direk cennete gidecek bana ne diye anlatiyorsun bunlari a. q demiş..
Soran+1 yılArkadaşlar mesajla tartışsanız..
- +1 yıl
- +1 yıl
@candark kardeşim imam gazali bir söz söylemiş ben alimler alimiyim demiş bense şu an ona zalimler zalimi diyorum ne tevrat okumuşsun ne zebur nede incil okumuşsun oda yetmemiş kuranı bile okumamışsın iki tane hurafe sitenin kuyruğuna takılıp din bu zannediyorsunuz salat nedir desem çevirilerde namaz dersiniz kurana sorunda ne olduğunu söylesin kuranı açarak önüme ayetler sunma onlar çevirilerdir o çevirmenlere göre cenneti parseliyor onların dediğini yapmayanlar cehenneme gidecek diyorlar hiç kurana sordun mu allah ne diyor bu konuda daha salat neyin kısaltması olduğunu bilmezler doksana yakın kullanmış bir kelimeyi allah acaba neden diye düşünmez canının istediği yerde namaz dua yardım destek diye çevirirler bu mu senin dinin sonra diyorsunuz ateistler inanmıyor siz düzgün çevirmeyin sonrada adamları suçlayın eğer din öğrenmek istiyorsan kurana salat nedir de sana direk söylesin
Hristiyanlar Allah inancı taşıdıklarından sonsuza kadar cehennemde yanmazlar öncelikle. Kalbinde zerre kadar Allah inancı bulunan insan eninde sonunda cennete gider tabii günahlarının bedelini cehennemde yanarak öder -ki bu dile kolay yani Allah korusun- Ve 10 yaşındaki çocuk günahsız ve müslümandır doğuştan ergenliğine kadar. Cennete gider.
14 Yorumla- +1 yıl
Birde tabi alemlerin reisi olan son peygamber yerde Muhammed gokde ahmed adında olan son peygamber (sav) bilip de iman etmiyorlarsa... Bunu bilmeden yani durmadan dahi böyle bir peygamberden haberleri olmadan ölseler o ayrı konu o zaman kendi dinlerine göre hesaba çekilecekler
Her doğan müslüman doğar diyorlar ya ne komik. O zaman en başından beri neden tek bir din yaratmamış? Gücü yetmemiş mi ya da sürekli hangi din tutar acaba diye oyun mu oynamış.
01 Yorumla- +1 yıl
Dinleri hep değiştirmiştir insanoğlu. Güç yetme yetmeme meselesi değil Allah çok adildir her şeye müdahale etseydi doğru yanlış diye birsey kalmazdı bir sınav kalmazdı dolayısıyla. :-) Eğer merak ettiğiniz bir konu olursa mesaj atabilirsiniz her konuya açığım dinen burada yazarsanız bildirim gelmediği için göremem
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
44Cevap
Öncelikle İslamiyete göre herkes müslüman doğar ve düsünebilme sorgulayabilme cağına geldiğinde istediği dini sevmekte özgürdür ve sectiği din ve anlayıs neyse ona göre hesap gününde sorgulanacak. Yetiskin biriyse ve daha önce islamiyetle ilgili bir sey duymamıssa hristiyanlığa göre değerlendirilecek ya da sadece islamiyet ismini duymus ama islamiyetin sartlarını bilmiyor, Peygamberin hayatını ve sünnetini bilmiyorsa bu kisilerde sahip oldukları dine göre yargılanacaktır (Imam Gazali) bakablirsin. Ama islamiyeti duymus ve islamiyetle ilgili arastırmalar yapmıssa ve buna rağmen baska bir din tercih etmissse o zaman Cehennemliktir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖyle birşey yok her din mensubundan Allahın karşısına cıkacak sadece inanmayanlar ve şırk koşanlar çıkmayacağı bırak çıkamayacak öyle birşey yok Müslüman olmadığı için yanı diye olmaz çünkü O zaman Hz. İsaya dinini tanımamış ve hakaret sayılır oda onun için görevlendirildi ama şu varki İslam en son din ve dünyanın sonunda herkesin her insanın secdeye yatacağı söylenir ondan dolayı söylemişlerdir ama bu değildir Ki Müslüman değilsen yanarsın diye Allah her topluma rehberlik etsin Elçiler göndermiştir ve zaten bende müslümanım ama en akıllanması gerekn topluma Kuranı göndermiştir ve İslam evrenseldir Zorlayıcı değil..
214 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTamamda şimdi madem adamlarda diyebilriler ki dediler çok siz bizi İslama davet ederken akıllı olarak görüyor ve İslamı görüp ona uymamızı isitiyorsunuz peki siz islam kardeşiniz ve neden birbirinize hakim olamyıp kan dökülüyor niye böyle bişey oluyor dedikleri zaman cevap veremedim peki bu aklı düşünmelerini sağlamak istiyoruz peki bu adamlarda bize düşünmemiz için bunu yöneltiyorlar?
Cevap sahibi+1 yılİslam Ülkelerinin savaşından
Cevap sahibi+1 yılTamamdır
Cevap sahibi+1 yılyeterli yeteri hepsi teşekkürler :)
- +1 yıl
Pek ala sunuda söylemekte yarar gördüm kuranda geçiyor kıyamet alameti olarak yalancı mehdilerin çıkacağından. Geçenlerde Adnan oktara denk geldim ışidi anlatıyor dinen kara adamlar diye bunlar sonunda mehdiye bağlanacak felan dedi yani Adnan oktara itaat edebilirler dikkat!!! Sakıncalı bir konu ikiside Yahudi desteği ile bir şeyler yapan insanlar haberiniz olsun da inanmayın :-)
Cevap sahibi+1 yıl:D hahah Adanan hocamı Maşallah İnş :) Sen ona bakarsan İblis Camiye girecek fetva verecek diyor Kuran anlatabiliyormuyum :) ve şunuda unutma ki bazen parıldıyanlardanda korkmak gerekir bende :)
+1 yılSen bilgisiz sin
Her insan MÜSLÜMAN doğar ama aileleri onları kendi dinlerini öğretir ve MÜSLÜMAN lıktan çıkarlar büyüdüğünde anlar ve Müslüman olursa cennete gider ama diğer dinlerde devam ederse sonsuz CEHENNEM azabı çekecek çünkü ALLAH'ın (c. c.) emirlerine uymadı bir de bu taraftan bak14 Yorumla- +1 yıl
doğru ama her "Müslümanım" diyen de cenneti kazanacak diye bir şey yok :) Allah'ın emrettiği gibi bir kul olduğu sürece cenneti kazanabilir bir insan :) Yani Müslümanlığını layığı ile yerine getirdiği sürece :)
- +1 yıl
Her MÜSLÜMAN Cennete gidecek ama ilk önce günahlarının cezasını çektikten sonra
- +1 yıl
Eic seçermisin puana ihtiyacım var da
Diğer konusunda 392 cevap paylaştı. farketmiyo 15 yaşına kadar kim ölürse ölsün cennete gidiyor sorumluluğu olmadığı için. müslüman doğduguna sevinme fazla.. kimse müslüman olarak doğmaz sadece hz isa dışında. sadece islam dairesindesin buda seni cennete götürmez asla. cennete girecek olanlar. tüm kavimlerin içinde tek tük insanlardır sayılarıda çok azdır. allah kimseye zerre kadar haksızlık etmez.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. şimdi hıristiyanlara göre de 10 yaşında müslüman çocuk cehenneme gidecek :)
ama islam inancına göre hıristiyan çocuk cehenneme gitmez diye düşünüyorum25 Yorumla- +1 yıl
Birde tabi alemlerin reisi olan son peygamber yerde Muhammed gokde ahmed adında olan son peygamber (sav) bilip de iman etmiyorlarsa... Bunu bilmeden yani durmadan dahi böyle bir peygamberden haberleri olmadan ölseler o ayrı konu o zaman kendi dinlerine göre hesaba çekilecekler
hayır buluğ çağına erişmeden ölen müslüman olmayan çocuklarda cehenneme gitmez çünkü yaptıklarından sorumlu tutulmuyorlar buluğ çağına erişene kadar günahsızdırlar...
10 YorumlaTabi yüce Tanri bilir ama din olgusu zaten ergenlik ile oturan bir kavram çocugun dini ne olursa olsun veya dinsiz de olsa cennet veya araf gibi cehennem dişi bir yere gonderilecektir
10 Yorumla
+1 yılergenlik dönemine girip akıl baliğ olduktan sonra müslüman olması şart bir şekilde allahı bulacak diğer hristiyanların bulduğu gibi..
20 YorumlaDiğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. herkes zaten muhammedin dini üzere doğar. o çocuk 10 yaşında buluğ olmamıştır daha hristiyanım desede müslüman gider.
20 Yorumlaher insan doğarken müslüman doğar idrak edecek yaşa gelene dek müslüman eğer idrak noktasına gelmiş ise hristiyan olarak ölürse cehhennem yoksa idrak edecek yaşa gelmeden ölmüş ise inşallah allahın izniyle cennete girecek
10 YorumlaKim diyo cehenneme gidecek diye uruğ yaşına etmemiş çocuk cehenneme gitmez çocuk daha yeni akıl yaşına girmiş olsede mekan cennet. İnsanlar doğarken şehadet getirip doğarlar daha can verilmeden. İslam dininde doğarlar yani
03 YorumlaErgenlige girmediyse temizdir o çocuk. Kişi ergenlik döneminden sonra yaptığı şeylerden sorumlu olur. Ama allah bilir tabi
10 YorumlaErgenliğe girmeden önce bir çocuk isterse kilisede yatsın yine de Müslümandır. Ölse ebedi cennetliktir
10 Yorumlaallah katında din islamdır...(al-i İmran 19)
bir rivayette cennette hizmetci olacaklardır. yani müslümanlara hizmet edeceklerdir. tabi imtihan yoluyla.00 YorumlaSaçmalamayın arkadaşlar Allah böyle bir insanı cehenneme atar mı? O insanlara fırsatlar verir bunlara rağmen islamı seçmiyorsa cehenneme gider. 10 Yaşında ki çocuk günahsızdır.
10 Yorumla15 yaşına kadar hiç kimse hiç birşeyden sorumlu değildir.. Dolayısı ile cehennemde yanmaz..
20 Yorumla
+1 yıl10 Yaşındada Müslümandır, İslami Esaslara Göre Sperm Gelimi Başlamayan Kişiler Hiçbirşeyden Sorumlu Değildir
10 YorumlaDiğer konusunda 719 cevap paylaştı. Müslümanlığa göre cehenneme gidecek, hıristiyanlık inancına göre cennete. Ama şimdi tatlı su müslümanları ergenliğe girmediği için cennete gidecek yazacak. O zaman o çocuğa niye torpil geçilmiş?
19 Yorumla- +1 yıl
süper bir yorum
- +1 yıl
Sevgili candark, bu zarif açıklamaların için teşekkür ederim, ama ben bu konuda tartışmak istemiyorum. Vakti zamanında çok tartışıp çok araştırdım çünkü. Artık gerek yok, ben sadece yorumumu yazdım konuyla alakalı. Herkes tahammül etmeyi öğrenmeli karşıt fikirlere, ortaçağda yaşamıyoruz.
Gizli Üye(36-45)+1 yıl10 yaşındaki erkek çocuk tamamen bluğa ermediği için her türlü şeyden muaftır. Dolayısıyla ister hristiyan olsun isterse ateist, öldüğünde hesaba çekilmez, cehennemede gitmez. (Bildiğim kadarıyla)
11 YorumlaMasum olur ergenliğe girene kadar.. sonrasında yazılır günahı.. yani cehenneme gitmez diye biliyorum
20 Yorumla12 yaşına kadar ölenler cennete gidecek çünkü ergenlik gitmediler.
10 YorumlaErgenlik dönemine kadar müslüman sayılır her insan.
10 Yorumlaaklı başına geldıyse yanı kendı kararlarını kendı verıyor herseye aklı yetıyorsa evet ama tam tersıyse hayır gırmez
10 YorumlaAklı başında düzgün ve doğru karar alabilecek erişkinliğe erişmeyen her çocuk cennete girecek. Çok emin konuşmuşsun ama bir şey bildiğin yok. Tuhaf..
10 YorumlaErgenlige girmemistirki 10 yasinda bu nedenle hala musluman dedilir bence ergenlik cagi dinen olgunlasma artik bir seyleri farketme cagi gunahlarimizin yazilmaya baslandigi zaman
00 Yorumla
+1 yılbiz hüküm verme yetkisinde değiliz yaratıcısı hakkında vereceği hükmüde soramayız tartışamayız şimdi adalet diyenler olacaktır adalet diyenler önce adaletin ne olduğunu öğrenmeli ben ne kutsal kitaplarda nede başka kitaplarda adalet tanımı görmedim
00 Yorumlafırattan yararlanarak cennete gitcektir bildim kadıryla
00 Yorumla
+1 yıl7 yaşından itibaren akılbali olduğunu varsayarsak 3 sene için evet...
01 YorumlaBırak insan gibi insansa eğer çoğu müslümandan daha müslüman hristiyanlar var emin olun.
00 Yorumlahiç bir boxxxda bilmiyorunuz çocuklar mesuliyet sdahibi değildir
20 YorumlaAllah bilir ne diyelim yani, bizim dememizle mi olacak, ne dersek diyelim sana yeterli gelmez zaten..
00 YorumlaErgenliğe girmediği için cennete gidecektir inşallah. Ama diğer Hıristiyanlara cehennem kapıları açık her zaman
10 YorumlaBluğ çağına girmediği için senden benden temiz o çocuk
10 Yorumla
+1 yılmaşallah herkes doğru cevabı vermiş :))) çok sevindim
11 YorumlaÇocuk olduğu için müslüman ve günahsız olarak geçiyor
10 Yorumlakişiler dınlerini asla ve asla secmez dogdukları yerın sartlarına gore bebekken aılelerı onlara dını nı kendı secerler
02 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHristiyanlar cennete gidemez diye bir sey yok bu arada :)) ;) Hristiyanlarfa cennete gidebilir dostum gidemez diye bir sey yok ki?
10 YorumlaO çocuk zaten müslüman ergen olmadığı için. Vaftiz etmeleri bişey değiştirmez
00 Yorumlayok o melek olarak gitti :) islama göre ergenlık çagına gelene kadar her çocuk muslumandır :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılallahın kulu olarak ölüyo dininede yaradan karar versin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 yaşındaysa gitmez cehenneme çünkü bluğ çağına ermemiş
00 Yorumla
+1 yılCocuk yasta birisi dinen yukumlu degildir ki.
20 YorumlaErgenlik çağina kadar mesul değildir insanlar.
20 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ergenliğe girmeyenler sorumlu değildirler :D
10 Yorumla
+1 yılCahilsin knk. Senden benden temiz o çocuk
10 Yorumla
+1 yıl15 yasinda baslar sorumluluk
10 Yorumla
+1 yılbulug cagında değilse cennettir
10 YorumlaHer çocuk islam fıtratı üzerine doğar
10 Yorumladaha akil bali olmadığı için cennete gider.
00 Yorumla
+1 yılBug alert
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu Allah Bilir.
12 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!