Kimler, kimin annesi, kimin kız kardeşi, kimin sevgilisi hemşire bakiiim :D Erkek hemşireleri de unutmuyoruz tabii :D
-Saygı ve terbiye çerçevesinde fikirlerinizi anlatın lütfen :)
-Saygı ve terbiye çerçevesinde fikirlerinizi anlatın lütfen :)
Eki eşim hemşireydi. Çok zor ve öz veri isteyen bir meslek. Kendi özel yaşamın bile kalmıyor artık. Hafta sonu yok, bayram yok, özel gün yok, tatil yok, yok, yok, yok. Ailenle olan yaşamını bile çalıyor. Peki ne var. Bol bol nöbet var, sitres var, yorgunluk var, uykusuzluk var. Bir de hastanenin tüm yükünü hemşireler çeker, nöbeti ve hasta bakımı dahil ama parayı ve saygıyı doktorlar alır. Etiket meselesi anlayacağın. Kesinlikle ve kesinlikle hakettikleri parayı da saygıyı da itibarı da göremiyorlar. O kadar yoğun çalışmalarına rağmen. Özellikle tıp fakültelerinden uzak dur. En kıötüsü onlqardır. Özel hayat ve aile yaşamı diye bir şey kalmaz. Belki de ayrılmamızdaki nedenlerden biri de daha doğrusu nedenleri oluşturan temel etken buydu.
günümüzün en geçerli mesleklerinden biri hemşireliktir. bir sağlık çalışanı olarak söylüyorum öyle kolay bir meslek hiç değildir, hasta kaprisi , doktor kaprisi, gece nöbetleri vb. Zaman zaman insan sıkılıp bıkabilir hele birde bakımını yaptığın insanları kaybetme hissi fenadır, bu meslek için duygularını aldırmış olmam lazım.
Kesinlikle katılıyorum.
erkekten hemsire olmaz hemşir olur ve cok yorucu bir meslek ben saglik meslekte okuyorum ama attyim hemsirelerin dersleri daha zor ve hemsirelerin gorevlerine bakarsan hasta bakici gibi normalde bir hemsirenin enjeksiyon yapmasi bile yasak
Birincisi mesleğin cinsiyeti yoktur, aslına bakarsan müdüre diye de hakime diye de birsey yoktur. Yani erkekler de hemsiredir. Hemşirelik prosedürünün hepsini oku, görev ve yetkilerini öğren daha sonra tartışalım :) cunki şu an hiçbir şey bilmiyorsun.
Aynen erkeklerde hemşiredir. Ben sordum öyle bir şey yokmuş :)
madem cok biliyon niye soruyon o zaman:D istemedigin cevaplari almak istemiyosan sorma kardesim kimsenin fikrine saygin yok
Bahsettigin şeyler yorum kabul etmez ki, olgudur degistirelemez yani. Ayrıca hemşirelik mesleğini anlatın demedim, ben gayet iyi biliyorum. Hemşirelik hakkında ne düşünüyorsunuz ddim.
ama nedense olumsuz bisey yazanlari ezmeye calisiyosun diğer goruslere saygin yoksa sorma abi ya
Abi diye konusma benle, biraz seviye lütfen
Çok yakın bir arkadaşım hemşirelik bitirmiş olmasına rağmen psikolojik bazı sorunları yüzünden mesleğini yapmıyor. Benim asla yapamayacağım bir meslek çünkü kendime iğne yapılırken bile bakamıyorum o derece.
Hastane soğukkanlı olmayı gerektiriyor malesef :D
Bu yüzden asla yapamayacağım bir meslek dedim işte :D
Sen okuyor musun :)
Önlisans bitirdim ben. Kpss hazırlanıyor gibi yapıyorum ama hazırlanmıyorum :D
Ahah :D başarılarr :D
Cevap
48Cevap
Hasta olan ve hemen iyileşmek isteyen insanlarla karşı karşıya olmak, özelliklede hastanın yakınlarıyla karşı karşıya olmak, hemşireliğin dezavantajlarından biridir. Hasta psikolojisi kötüdür, dolayısıyla davranışlarda yanlış anlaşılmalar olabilir. Bunun yanında diğer bir dezavantaj ise nöbetlerin olması hemşirelerin ailelerine diğer meslek grupları kadar zaman ayıramamasıdır. Yürütülür, fakat anlayışlı bir eş olması gerekir. Nöbetlerde yardımcı olacak bir eş, hayatın müşterek olduğunu kabul eden bir hayat arkadaşı lazım.
Eskiden seksi kıyafetleri vardı şimdi kezban gibi ortalıkta dolaşıyorlar:)) Birde mesleğin içine erkekler girince bozdu. Nerede o eski hemşireler ya... tüm fantazilerimi alt üst ettiniz:))
Buyrun sorunuz varsa alayım? Bu sene bitecek okulum inşallah ve kpssden de hatrı sayılır bir puan ve sıralama aldım.
Yolunuz açık olsun, hemsirelik okuyorum :)
Teşekkürler :)
bence saygı duyulması gereken mesleklerin başında geliyor. hemşirelere hep + gözle bakmışımdır. kötü izlenimim de hiç yok. ama zor iş. nöbetler vs.
Evet zor meslek ama güzel de işte insan aşık oluyor :D farklı bir his, insan hayatıyla ilgilenmek :) onur verici. Teşekkürler :)
Her mesleğe saygı duyarım iyinin yanında kötülerde var.. Geçen bir hemşire kızla tanıştım ilk buluşmada arabamın markasını sordu.. Tabi herkes böyle yapacak diye Birşey yok ama ilk defa başıma geldi ve çok şaşırdım
Kişilik meselesi valla, meslekle bağdaştırma :)
Uyarıydı sadece :)
Arkadaşım vardı lisedeyken sağolsun birkaç kızla tanışıp kaynaşmıştık ^^ severim kendilerini staj yeri konusunda yardımcı da olmuştum o zamanlar şimdii gittiler ama halen konuşuruz çok yorucu falan diye dert yanarlar üzülürüm :/
Evet oldukça yorucu :)
Tesekkurler :D
Kesinlikle yapamayacağım meslekler biri. Etrafında sürek hasta mutsuz insanlar kan, yara, hastalık.. Zor iş Allah kolaylık versin.
Saygi suyarim ve buyuk ihtimalle bir hemsire ile evlenicem.
Hasta olursak bakar , asiri sempatik oluyor bazilari, onluk yakisiyor ^^
Güzel zevkli meslek bence, insan la ugrasıyorsun stre
Evet doğru :)
Herkesin yapacağı meslek değil. Her şeyden önce insanlara sevgiyle yaklaşmayaı gerektiren bir meslek ama bizim üzlkemizde çok azından var bu yaklaşım.
Haklısın evet :D
Halam amerikada hemşire :) bende seneye hemşirelik okumayı düşünüyorum.
Inşallah :)
Hemşire değilim, Anestezi Teknisyenliğini Okuyorum...
Başarılar :)
saolasın kanka... :D
guzel meslektır ama işi agırdır biraz nobet olur haftalık ozel hastanede bıraz daha kolay olur
Hastane de dedikodu çıkarmayı hedef haline getiren bacılarımız şu popoya iğneyi yavaş vurun lan!! :))
Kardeşim yapıyor zor ve mesekatli bir meslek kimu zaman 24 saat çalışıyorlar ve tehlikeli dikkatsiz bir anda enfeksiyon kapabilme riskleri car mesela
Ben sevmem. yurtta cok hemsire vardi hepsi doktor koca bulma hayaliyle tutusur evli- bekar farketmez doktorlarla iliski kurardilar. iclerinde iyilerde vardir tabi ama az. yengemde hemsire onuda sevmem zaten
Ahah :D senin durumun kişisel tabi yorum yok
Al işte saygı cervesinde yorum yapın dedigim halde, saygı duymayan bir insan. Terbiyesiz.
Canım ben bu mesleği 13 yaşında sectim. Haddini bil. Kadın doktor da erkek de haddini bilsin. Biz işimizi yapar çıkarız, kimse de ağzını acamaz. Açtırtmam. Yiyorsa hastaneye git bir hemsirenin yüzüne söyle bunları bakalım. Olmayan terbiyeni al defol saygısız. Seninle muhatap olan da suç.
Hem genelliyor hem iyiler de vardır diyor. İyi uykular sana.
Ayrıca bakıyorum birkaç kıskanç harici kötü konuşan yok, gıpta eden çok
Mümessillik yaptım hemşireler candır her konuda yardımcı olurlar saolsunlar şirin hanımefendilerdir
Heheh :D teşekürlerr
Merak etme sen, teşekkürler :)
Hastane calişanlari ve okulumun saçma sapan düzeni mesleğimi yapip yapmicam konusunda kafami kurcaliyor. Fakülteyi bitirdiğime sevinemedim bile...
Kafanın karışık olmasını anlıyorum, şimdilerde hangi sistem rayında ki? Mesleğini sevmeyi dene bence.
Mesleği sevmiyorum demedim... Iyi oku :)
kendisine doktor ayartıp evlenmeye çalışan kişiler geliyo aklıma nedense (doktor arkadaşlarımdan çok örneği var sadece gözlemim)
Alkollü veya abazan hastaların sarkıntılık veya kavga çıkardığı, insanlarla arası iyi olan, yardım sever, iyi kalpli insanlar :)
valla hemşireler gözümde çok karaktersiz bir yapıya sahip her doktorlar kırıştıran tip gibi geliyor bana
Sen hemşire ol ben 7/24 ders çalışır doktor olurum :D sen gel de yeter :D
Hemşirelik okuyorum zaten de, benden sana yar olmaz :P
Ahah :D eminim eminim :D
Ne ayyaşı be iyi ki bir soru sorduk meraktan siteye :D
:((
Bir bayana en uygun olduğunu düşündüğüm mesleklerden
Kuzenim hemşire olcak bence guzel geçerli bir meslek
Başarılar kuzenine :)
şuanda en yorucu meslek o ama en iyi meslkete odur 3 kardeşim okuyor
Katılıyorum, başarılar kardeşine :)
kardeşlerine olaçaktı size çok teşekkür ederim ve umarım mutlu olursun mesleğinde
Ah pardon :) teşekkür ederim :)
rıca ederim hayırlı günler
Iyi günler :)
Sen hemşirelik oku , ben siyasaldan geçerim be ! :D:D
Hemşirelik okuyorum zaten de kal sen siyasalda :P
Dimi ben siyasal sen hemşirelik gül gibi geçinir gideriz :)))
Hahah :D ya ya :P
Dimi ama çok güzel ikili :))
Benden sana yar olmaz :P
Sen hermşire ol , ben gelip hergün kan veriyim :)))
Hergün kan alcaksın kız daha ne istiyorsun :)
Amaaaan cok lazımdı, bıkmısız zaten :D
Bak bak laflara bak sen :) Benim kanım değerlidir , kolay kolay vermem ! Kalbimi verdiğim kişiye kanımıda veririm ahahah :D:D
iyisi iyidir kötüsü tam zilli oluyoru kızlar için diyorum ;)
Ya ben her hastaneye gittiğimde bir tane hemşireler ters düşüyorum acaba sorun bende mi onlarda mi
Hadi ya :/ neden ki acaba
Ya zaten o an insan bunalıyor, tek seferde bulmak ister insan ama çocukların damarları cok zor. Gerginlesmistir, sen de üzerine gidince tabii..
Sen de haklısın :)
Doktor adayı olarak yardımcılarımız ve müstakbel eş adaylarımız
İş arkadaşlarınız..
Yanlış, hemsiresiz hasta tedavisi yürütebileceginizi mi düsünüyorsunuz?
işini yapanlar iyi yapmayanları sevmem bi<zimde hemşire bir sevgilimiz olmadı ya ))
En son sevgilim hemşire , gayet iyiler elleri yumuşak :) duruma göre
Hemşireler, doktorlar tarafından çok ezililiyorlar, şahsen üzülüyorum onların adına. Doktorlar onlara resmen amele muamelesi yapıp ayak işlerini yaptırıyorlar. Hastanede hiçbir saygınlıkları yok :(
Selam gizlicigim hoşgeldin, hastane ortamında sana 24 nöbeti tutturmayı cok isterdim ama ilk 15 dksında bayılırsın mutlaka. Gizli özgüvenine hayran kaldım, doktor ve hemşire ayrı meslek grupları, iş arkadaşı ve aynı amaca hizmet ediyorlar. Sana burada inceliklerini anlatırdım anlayacağına ufak bir ihtimal verebilsem neyssee selametle.
Senin niye bu kadar zoruna gitti ki? Ben orada hemşirelik ve doktor aynı şey mi yazmışım -ki aynı şey olması mümkün bile olamaz :))- ben olanı biteni yazdım, niye zoruna gitti ki bu, yalan mı doktorlar tarafından ezilmiyorlar mı, gördüğümü söylüyorum ben :)
Yıllar oldu hastanedeyim, tek bir doktor yapılsın kelimesini dahi kullanmadı :) hemsire hanım zahmet olmazsa diye basliyor cogu lafa, eee egitimli insan iste. herkes senin gibi hadsiz törpüsüz degil ya.
:)) Canım ben psikoloji yüksek lisans yapıyorum, staj yapıyorum, gördüğüm neyse onu söylüyorum :)
Bu arada gerçekten eğitim şart, daha yazmayı bile bilmiyorsun :) Mahallevari üslubuna değinmiyorum bile ama en azından Türkçeye biraz özen göster :)
Benim türkçeme laf ediyor hahah :D sanaldayız canım, gerçek hayatta diksiyon yaristaramazsin ki benle. Ayrıca yazdiklarimda hata göremedim. Bir cekememezlik bir cekememezlik :) bölümün farklı atıp tutuyorsun, rica ediyorum asabımı bozma dersine çalış hadi.
Yazdıklarında bir hata göremedin mi, senin imladan haberin yok o zaman. Yazdıklarından hangisi doğru ki diye sorsam emin ol daha rahat bulursun. Evet, sanalda olduğumuzun ben de farkındayım, Türkçeyi sanalda bozuk mu kullanmak gerekiyor? Senin imlan düzgünse ve sen alıştıysan her yerde öyle yazarsın zaten, ki artık teknoloji imkanlarıyla haberleştiğimiz şu zamanda sanalda bozuk Türkçe kullanmanın mantığı nedir? Evet, kesinlikle yarışamayız; senin imlan mahallevari üslubuna inemem çünkü ben :) Gayet art niyetsiz yazmış olduğum yorumuma gösterdiğin saldırgan tutumundan kompleksli biri olduğun ortada -ki çekememezlik gibi basit basit sözcükler kullanıyorsun.- Ben gördüğümü söyledim, bu kadar kompleks iyi bir şey değil, biraz hanımefendi olmaya çalış, bu mahalle dilberliğini mahallende bırak olur mu? :)
Hayatta başarılar diliyorum sana :)
Yemin ediyorum okumayacagim bile, sarjima yazık yahu. Hadi gizliden çık da engelleyeyim seni ya da kes artık sesini !
Yazdıklarım sinirlerini bu kadar bozmasın, rahat ol biraz
İyi günler :)
Yazdıklarını zerre umursasam sinirimi bozardı, inan bana :) şu an kahvemi yudumlayıp, gazetemi okuyorum :) çok uzun yazmışsın üzüldüm gerçekten tek kelime okumadım :( her neyse sana da iyi günler..
Siz hemşireler iğneye mi tapıyorsunuz
Ahahah :D aslında serum fizyolojik efendimiz :P
Ablamda bir att devlet memuru liseye giderken kan almadan tut iğneye yapmaya serum takmaya kadar bende öğrendi insafsız :(
Ayyyhh yazık yahuu :D
Hemşire değilmisiniz hepiniz aynısınız !!!
Ahahahah :D
bir bitmediniz a.. q b*ktan kıytırık bölüm işte neyini büyütüyosunuz anlamıyorum anca hemşirelik nasıl nasıl 3 kuruşluk tipi olmayıp 5 kuruşluk hava atanların gittiği kıytırık bölüm
:D ahahaha kendi okuyamamış gelip burada insanlara sataşıyor. #ergenus
Keşke detayı okusaydın, hemsirelik gayet yüksek puanlarla alan sayısal bir bölümdür. Okumasü da yapması da emek ve yürek ister. Kıytırık olsa en başta sen okurdun.
Kuzenlerimden hemşire olan var.
Güzel :)
bir zamanlar hemşirelik okuyordum kurtuldum :)))
Hemsirelik iyi meslek. iş garantili birşey
Meslek dersleri çok zor diyorum ve susuyorum...
Katılıyorum ve sessizlige gömülüyorum :D
Hemşire candır hemş nedir ula (:
Heheh :D
teyzem hemşire olmuyomu bu ^^
Kabul :D
eski sevgilim hemşireydi. güzel meslekleri var.
yine mi sen... erkek hemşirler candır
Hemşire demek polis eşi demektir ;)
Dershanede sınıfımdaki herkes :€
ben sağlık lisesi 4 sınıf öğrencisiyim
Doktorun ayakçısı.
Ne çirkin bir yorum. Çok da saygısız. Ne anlamda ayakçı dediğini söylersen, birseyler anlatabilirim.
Daha hoş bir dille ifade edebilirdin, ayakçı her yere çekilir. Fesatlıkla ilgisi yok
Doğru, peki.
Deeeet :D
Ahahah :D tamam ilk tercihim senin yanındır ağabeyy..
Sen de mi brütüs (böyle mi yazılıyordu) :D
Ya hahaha :D aç bir zemzem rahatlaaaa, kasma bu kadar süvarii :D
Bayağı :D
Ayakçı deme yalnız, sevmedim ben bunu yine de :D
Hadi hoşçakal :)
Çok güzel bence Lisa you olurdu
hemşirelik mesleği hakkında seni düşünüyoruzz :D
hemşo yanındaki seksi kızı bana ayarlasana :D
Ya ben seni engellemistim :D
benim kim olduğumu bilmiyosun engelleyemezsin :)
ama arkadaşın çok güzel cidden yani hata etmişssin onla foto çektirerek sana kimse bakmaz o varken :D
Bana hemşo diyen biri vardı o sandım :D yooo ben dış görünüşüme gayet güveniyorum :D tabi ki o da çok güzel bir kız ama benim de özgüvenim tam sen canını sıkma bu konuyla gizliciğiiim :D
doğru bildin ben sana hemşo diyen kişiyim ama beni bulamazsın :)
arkadaşın da mı hemşo boşsa bana ayarlasana la :D
Hıı yeni hesap açtın belli ki :D belki bulurum :D arkadas konusuna gelince de o sana bakmazzz
senle dalga geçmek için söylemiyorum ayrıca kız cidden çok iyi :)
Öyle tabi, kimin en yakın arkadaşı :D
bence de bakmaz kız aşırı güzel niye baksınki :D benim nickim ne madem engelledin söyle?
Kartallı martallı sacmasapan birseydi :D
yanlış... ben diye başka insanları engelliyon yazık :D
Hı-hıı :
kızın instagramını veya faceıni ver 100 lira vereyim :D
Yeter !
yetmez!
sağdaki sen misin?<
Üzgünüm, sol :D
sağdaki boş mu?
Ayyyhh :D
:D yaaaaaaaaaaa
amca kızı hemşire