Mesela bu gün kazandım yarın o parayı ezerim elim çok açık ve yemeği içmeyi çok severim , güzel paralar kazanıyorum yani benim yeteneğim para nasıl kazanılır bunu iyi biliyorum , ama ben geleceğine yatırım yapmak istiyorum ama nasıl para beni dürtüyor , kız arkadaşım var oda tutumlu değil , milyarlık ayakkabılar kol saatleri. Lükse çok cokkk duskunuz ,
Güncellemeler
+1 yıl
Cevaplardan biri beni baya etkiledi , ( Hayri olmaz bereketi olmaz hemen erir gider ) bu cevaba katılıyorum , galiba bazı şeyleri değiştirmek lazım...
Günlük 1000 2000 lira kazanıyorum ama hiç birikim yapamıyorum neden?
Helâl kazanç insana yeter anca. Seninki helâl değil, haram karışmış gibi. Ondan sana hayır gelmez. ALLAH elinden alır birgün bari bir çocuk yetistirme yurduna yardım et.
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dürüst olmak gerekirse helal sayilmaz , bu beni rahatsız ediyor mu evet baya ediyor , yardım yapıyorum aslında ramazanda koli falan yaptırdım 300 kişilik , bazı öğrencilere maddi destek sağladım pandemi döneminde , gibi gibi bakalım ne olacam
Rahatsız ediyor ama lükse alışmışsın.. Ölümlü dünya bu para seni anca burda kurtarır. Diğer dünya da ise bunun nerden geldiğini neler yaparak kazandığını hesaba çekerler. Bence farkında isen bu yanlıştan dön derim.
Ama onlar için kendini ateşe atıyorsun. Hem onlar senden maddi yönden beklentisi var. Peki senin kendine olan hayrın ne pek helâl yolla kazanılmayan para ile yardım bekleyen insanlara yardım etmek güzel davranış ama p0 helâl olmayan paradan da hayır gelmez. Babam şey der hep faiz yapan adamın evinden su içmem.
Doğru demiş , bende isterdim bundan 7 yil önceki asgari ücrete talim olan halimi , iyidi en azından kafam rahattı borcum vardı ama rahattım , şimdi milyarlarla oynuyorum , sadece bir kahvaltıya 600 lira veriyorum , bana deki yedigimden keyif alıyormusun yemin ederim sanki zehir yiyorum.
Kalbin temiz senin zamanında zengin olmak istemişsin o asgari ücret aldığın borcunun olduğu zamanlar kurtuluş aramışsın ve yapmışsın ama o zamanlar olduğu gibi huzurlu ve mutlu değilsin değişen ne burda zengin olman. Cevren seni çok etkiliyor, özellikle o sevgilin sen normal yaşama donsen ayrılır bir kez alışmış paraya ama sen yine de kendin için bir şeyler yap. Umarım doğru yolu bulursun hakkında hayırlısı olsun kardeşim.
Ne demek bak bunun farkındasın aklın yerinde büyüksünde her şeyi biliyorsun. Seni kullanmalarına daha fazla izin verme. Onlar parandan yararlansın, sende ahiretliğinden kaybet. Düşün taşın kendin için en iyisini seç.
Sabahtan aksama kadar 50 60 TL'ye calısıp evine ekmek goturmek ısteyenler var birde böyleleri Allah bot dusurur senı ozaman görürüm ben seni buldun diye sımarma git biraz sadaka ver yardım et hep kendıme olmaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Helâl kazanç insana yeter anca.
Seninki helâl değil, haram karışmış gibi.
Ondan sana hayır gelmez. ALLAH elinden alır birgün bari bir çocuk yetistirme yurduna yardım et.
Dürüst olmak gerekirse helal sayilmaz , bu beni rahatsız ediyor mu evet baya ediyor , yardım yapıyorum aslında ramazanda koli falan yaptırdım 300 kişilik , bazı öğrencilere maddi destek sağladım pandemi döneminde , gibi gibi bakalım ne olacam
Rahatsız ediyor ama lükse alışmışsın..
Ölümlü dünya bu para seni anca burda kurtarır.
Diğer dünya da ise bunun nerden geldiğini neler yaparak kazandığını hesaba çekerler.
Bence farkında isen bu yanlıştan dön derim.
Dönersem çok şeyimi kaybederim , elim kolum bağlı , döndüğüm an çok kişi aç kalır benden beklenti içinde olanlar var , iki arada bir deredeyim
Ama onlar için kendini ateşe atıyorsun. Hem onlar senden maddi yönden beklentisi var. Peki senin kendine olan hayrın ne pek helâl yolla kazanılmayan para ile yardım bekleyen insanlara yardım etmek güzel davranış ama p0 helâl olmayan paradan da hayır gelmez. Babam şey der hep faiz yapan adamın evinden su içmem.
Pek *
Doğru demiş , bende isterdim bundan 7 yil önceki asgari ücrete talim olan halimi , iyidi en azından kafam rahattı borcum vardı ama rahattım , şimdi milyarlarla oynuyorum , sadece bir kahvaltıya 600 lira veriyorum , bana deki yedigimden keyif alıyormusun yemin ederim sanki zehir yiyorum.
Kalbin temiz senin zamanında zengin olmak istemişsin o asgari ücret aldığın borcunun olduğu zamanlar kurtuluş aramışsın ve yapmışsın ama o zamanlar olduğu gibi huzurlu ve mutlu değilsin değişen ne burda zengin olman. Cevren seni çok etkiliyor, özellikle o sevgilin sen normal yaşama donsen ayrılır bir kez alışmış paraya ama sen yine de kendin için bir şeyler yap. Umarım doğru yolu bulursun hakkında hayırlısı olsun kardeşim.
Teşekkür ederim tam anlattigin gibi beş param olmasın herkes pufff olur gidir.
Ne demek bak bunun farkındasın aklın yerinde büyüksünde her şeyi biliyorsun. Seni kullanmalarına daha fazla izin verme. Onlar parandan yararlansın, sende ahiretliğinden kaybet.
Düşün taşın kendin için en iyisini seç.
Banka dan kredi çek arsa ya da dükkan yeri satın al o banka borcunu ödemek için mecburen o parayı tutarsın
Borsa falan mı oynuyorsun bu arada yoksa başka bir işin mi var gelir kaynağın ne özel değilse
Yok yahu borsayla falan işim olmaz ben işimi riske atmam iş yerinden kazanıyorum
Tamam o zaman dediğim gibi borç yap insan borcu olunca kendini daha sorumlu hissediyor tutumlu oluyor
Bes yaptır oranını arttır helal mi bu para diye de araştır kendince
İşin aslı o kadar helal sayilmaz
Hayrı olmaz bereketi olmaz hemen erir hep masraf çıkar kalbin temiz demek ki
Sabahtan aksama kadar 50 60 TL'ye calısıp evine ekmek goturmek ısteyenler var birde böyleleri Allah bot dusurur senı ozaman görürüm ben seni buldun diye sımarma git biraz sadaka ver yardım et hep kendıme olmaz
Biliyorum biliyorum herşeyin farkındayım
Ne mutlu sana reıs ozaman Allah dusurmesın
Bize de bir yol de bizde zengin olalım mk
Zor hemde çok.
Abi ne iş yapıyorsan bize de söyle dkxnk
Kafanda saç kalmaz boş ver.
Ne iş yapıyorsun ki
Sorma orasını boş ver
Merak ettim