+1 yılÇok acımasızlık yaptı. Çok insan öldürdü çok kan döktü. Zerre kadar ne severim ne de sempati duyarım ama bugün kaç yıllık süren bir sorunun çözümünde bir şans doğdu diyalog yolu açıldı. Öcalan da bence artık bu savaşın anlamsızlığını gördü çünkü Halklar savaşmak istemiyor halklar barış istiyor. Zerre kadar sevmesem de yine de şu an süreç Öcalan'a bağlı yürüyor ve barış için şu an kilit rolde eğer ölürse sürecin başarısız olma ihtimali yükselir. Birde ne kadar nefret edersek edelim adamın etkisini yadsıyamayız. CB BB ve GB den sonra etkili bir figür ki bunu Ertuğrul Özkök'den okumuştum. Umarım süreç başarıya ulaşır ve PKK silah bırakır barış ve sevgiye giden yol açılır. Ama bunun önünde maalesef iki taraftaki bölücü milliyetçilerin (ne milliyetçisi olduğu önemli değil önemli olan milliyetçi olması ) büyük bir seti var ama ben bununda aşılabileceğine inanıyorumm. Tabiki bu PKK nın bugüne kadar yaptığı zorbalıkları haklı çıkarmaz onca insan öldürdü o kadar zarar verdi ama gün düne kin duyma değil yarını Hümanizm ile inşa etme günü
Çünkü sevgi, barış ve kardeşlik her türlü silahın karşısında güçlüce durabilir
Silahla duvarlara hükmedebilirsiniz ama sevgiyle kalplere
Ben bir Türk olarak Hümanizmden yana barıştan yanayım
İyi günler :)810 Yorumla
Soran+1 yılFarklı bir bakış açısı olmuş
- +1 yıl
Teşekkür ederim Bence o adamın savunulacak zerre kadar yanı yok çünkü tam bir zalim bebek öldürmüş düşünsene o denli yani öyle birini nasıl seviyorlar anlamak zor ben Kürtlere bir çok konuda ayrımcılık yapıldığını kabul ediyorum dili falan ama hiçbir şey bu caninin yaptığı katliamları meşrulaştırmaz. Yalnız sürece daha farklı bakmak lazım çünkü onca yıl sonra silah yerine diyalog ile bir yöntem geliştirildi başarıya uluşırsa eğer hem insnalarımız daha fazla ölmez hem de ekonomik olarak etkileri olur çünkü teröre çok para harcandı çok zararı oldu bize umarım Kalıcı bir barışı yakalayabiliriz. Bunun için ılımlı bir duruş sergilemek lazım
- +1 yıl
ToxhiiN teşekkür ederim yorumun için ama insanlara bela okumayalım iyiliklerini isteyelim :)
- +1 yıl
Helal
Soran+1 yılBence de ya kardeşlik dururken savaşmak neden
- +1 yıl
nobody is perfect soran yorumlarınız için teşekkür ederim ;) Anlaşıılmak o kadar değerli ki.. .
- +1 yıl
Tam bir HDPli gibi konuştu. Helal
- +1 yıl
asla HDP savunduğum bir parti değil ben sadece kardeşlik ve barışı savunuyorum
- +1 yıl
HDP barış ve kardeşliği hep savunur zaten. Belli ki kafası çalışan bir Türk'sün.
- +1 yıl
Sadece savaşa karşıyım yoksa bölücü terörün bu ülkeye kaybettirdiklerini iyi biliyorum işte tamda bu yüzden daha fazla kaybetmemek yarınları kazanabilmek için Hümanizmden yana olmalıyız
En İyi Cevaplar
Terör bitmesin bence devam etsin Doğu o şereften onurdan bir haber zamanında binlerce mehmetciğin kanını dökmüş insanların olacaksa bitmesin böyle olmamalı bu kadar basit değil yaşananları asla unutamayız çözüm sürecinide istemiyoruz o itler meclisten kapı dısarı edılecek Abdullah ocalan ve tayfası cezasını cekecek net !!!
14 Yorumla
Soran+1 yılterör bitmesin biz ölmeye devam edelim senin için sorun yok tabii keşke sini gibileri cepheye sürseler kan içici
Soran+1 yılben kardeşimin ölmesini istemem o zaman madem insanlar ölmeye devame decek sadece milliyetçiler ölsün masum insanların suçu ne?
- 4 ay
ya tatlım sen savaşsana devlet adına niye kunuşuyorsun
- Diğer konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılNifak tohumları ekildi,
Filizlenerek kök saldı bu tohumlar,
İnsanlar kin ile yarınlara doğru adımladı ve adımlıyor,
İnsanların bir yumruk olması birinin-birilerinin işine gelmiyor yollarına bulması için yumruğun oluşmaması gerekiyor parmakların arasın dan yollarını bulması için.
Şimdi Öcalan denilen şahsiyetsizi öldürsen ne olur öldürmesen ne olur,
Öldürmek ile bir çözüme kavuşulmaz,
Önemli olan bu olayları kurgulayıp Öcalanı ortaya sürenlerin zihniyetini imha etmek. Bunun çözümü de kinle değil sevgi ile bulunur.
Ayrıca bugün Pkk bitse yarın BLK çıkar o bitse ECK çıkar,
Bunların sürüldüğü yer imha olmadıkça isimler değişerek insanlar bölünmeye devam eder.
Bir dünya bölücü terör örgütü kurgulanmış biçim de sürülür iken isimlere takılıp kalınmamalı sorunun detayına inilmeli, başlangıc noktasın dan aşağı doğru irdelenmeli,
Halkına düşmanca kurgular hazırlayıp kanını emen Devlet dir.
Halkça ve hakça yaşamı hakketiyor bütün insanlar.
Diye düşünüyorum.00 Yorumla
Diğer konusunda 816 cevap paylaştı. 1978 yılın da Beyrut'ta bir ermeni kilisesinde asala ile aynı an da aynı yer de kurulan, ermenilerin büyük kilikya devleti hayallerinde asalanın tamamlayıcı adamıdır. Asıl adı artin agopyan olan bu piç kürt kardeşlerimizi kullanarak Yüce Türk Devleti olan ülkemizi bölmeye çalışmaktır. Haindir, bebek katilidir, amerikan uşağıdır. Tek bir çözüm var bana göre. Tamam diyeceksin istdiğiniz topraklar sizin. Şu tarih de o bölgede kalmak isteyenler kalsın bu bölgeden gitmek isteyen o bölgeye gitsin. Mübadelenin tamamlndığı günün ertesi günü var gücünle bütün silahlarınla bombardımana başlayıp yerle bir edeceksin. Ve verdiğin toprakları geri alacaksın. Bu vatan için gerek miili mücadele yılların da gerekse günümüz de çok kan döküldü. Herkes haddini bilecek.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
+1 yılApo Fanatiği Değilim Ama Şu Bebek Katili Diyenlerede Hep Gülerim, Bir Dönüp Kendi Savunduklarını Görmezden Gelmelerine...
Eğer İş Ölü Sayısına Ve Etkiye Bakılcaksa Bu Durumda En Büyük Terör Devletin Kendisi Ve Politikalarıdır, İnsanı İnsan İle Kırmaya Kalkışması... Biçrok BEBEK Öldürmesi, İnsanları Zorla Göç Ettirmesi, Tecavüe Uğrayanlara Göz Yumması, Kendi Arsalarından Toplu Mezarlar Çıkması, Asimile Edilmesi Felen...
Abdullah Öcalan, Buz Dağının Görünen Kısmıdır Görünmeyen Kısmı İse Devletin Faşist Zihniyetidir..!
Birlik Ve Beraberlik İçinde Kardeşçe Yaşama Ümidiyle, Belki Bu Kanın Durmasında'ki Kilit Nokta Olduğundan Dolayı Destekliyor Olabilirim...
Kendimce Hiçbir Lider Tanımam Ve Lider Kavramınıda Kısacası İnanmam Bunu Aklınıza Kimi Getirirseniz Getirin, Yüceltilcek Şey Var İse O'da Toplum Ve Halk Olmalı..!26 Yorumla
Soran+1 yılE köy basmadılar mı onca insnaı katletmediler mi? nasıl savunursun Öcalanı sen
- +1 yıl
Savunuyorum Mu Dedim?
Objektif Olmak Lazım Bende Aynı Şekilde Düşünüyorum Bakın Dediklerimi Araştırabilirsiniz;
Son 30 Yılda Devlet Tarafından 18.000 Sivil Kürt Öldürüldü 1980-90'lı Yıllarda Devlet Tarafından Zorla Baskı Gören 3-4 Milyon Civarı Kürt Yurt Dışına Göç Etti. Devletin Karakollarının Altında Toplu Mezarlar Çıktı, Güvenlik Güçlerin Şunu Dedi ''Beşikteki Bebeğin Kanı Elime Sıçradı..!'' Bu Olayı PKK Üzerine Yıkmışlardı, Aynı Şekilde Askerler Köy Basıp PKK Bastı Süsü Verdiler Ve Bu Sonradan Ortaya Çıktı Haberlerde'de Yayınlandı...
12 Yaşındaki Çocuğu Sokak Ortasında Taradılar 13 Kurşun Çıktı Bedeninden Uğur Kaymaz, 14 Yaşında'ki Ceylan Hayvan Otlatırken Üzerine Havan Topu Atıldı Paramparça Edildi Annesinin Dediği Şey Şu ''Kızımın Parçalanmış Bedenini Eteğim İle Topladım..!'' Bir Başka Olay Bingöl'de 4 Asker Üniforması Giymiş Şrfsz Bir Kız Çocuğuna Tecavüz Etti Ve Serbestler Hepsi Bu Dediklerim...
Devam Ediyor Hemen Cevap Vermeyin... - +1 yıl
Geçenlerde Bir Çocuk Başsağlığına Giderken Polis Tarafından Kasıtlı Atılan Ses Bombasının Kafasına İsabet Etmesi Sonucu Hayatını Kaybetti Beyni Patlıyaraktan...
Şu'da Var 1923'de Diyarbekir Ekonomide 3. Sıradaydı 1 İstanbul, 2 Bursa 3'de Diyarbekir. Günümüze Yakın 2003 Tarhinde Aynı İstatisklerde Diyarbekir'in 63. Sıraya Gerilediğini Görüyoruz Bu Devlet İstatistiğidir Araştırabilirsiniz... Halkı Fakirleştirmek Yani...
Bizzat Araştırıp Konuştuğum İnsanlar Oldu Güneydoğu'dan Norveç'e Kaçan İnsanlar Baskı Sonucu... Heee O Göç Olaylarını Devlet Doğal Göç Olarakda Yayınladı Bu'da Ayrı Bir Konu...
Şunları'da Göz Önünde Bulundur Sizde Bilirsiniz Sokaklar'da Faili Meçhul Cinayetler, Karakola, Sorguya Gidipte Geri Dönmeyenler Allah Aşkına Bunlar Binleri Aştı, Biraz Bunlarıda Görün Askerin Doğu'da Tecavüz Ettiği Çok Sayıda Genç Kız, Kadın, Gelinler Var Bu Ülke'de Batı'da Tv Karşısından Bilgilerle Bunlar Yürütülcek Değil... Şunu İzleyin Lütfen;
https://www.youtube.com/watch?v=24Peh_PigJg - +1 yıl
Başlarda Şiddetle Karşıydım Lakin O Taş Atan Çocuklar'da Tecavüze Uğrayan Kızların Arkadaşları, Jopla Öldürüseye Dövülen Annein Çocuğu, Şiddete Maruz Kalan İnsanların Tepkisi...
Siz Olsanız Ne Yapardınız, O Çocuğun Eli Kalem Tutması Gerekmez Mi?
Soran+1 yılBen öyle düşünmüyorum ne olursa olsun ki bunların olduğu konusunda da ciddi kuşkularım var abartma var ki bu bölücü teröröün yaptığı zulmleri haklı çıkarmaz şantiye basıyorlar tehdit ediyorlar o kadar şehidimiz var utan utan !
- +1 yıl
Allah Aşkına Ölümlerden Seviniyormuşum Gibi Saçma Sapan Konuşma Dediklerimin Hiçbir Abartı Değil Kaynakda Sundum İstersen Sunarım'da Araştır Dedim Araştırmaya Bile Cesaret Edemedin...
Ne Kadar Biliyorsunuzda Konuşuyorsunuz, Abdullah Öcalanı Savunuyorum Felen Demediğim Halde Kalkmış Burada Muhalefet Çabası İçindesiniz, Eğer Hakiki Bir Katil Arıyor İsen Bence Bunu M. Kemal'den Başlıyabilirsiniz Öldürdüğü İnsanları Göz Önünde Bulundur Rize'yi Hamidiye Zırhlısı İle Bombalaması Kastamonuda İdam Sehpaları Doğu'da Güneydoğu'da İstiklal Mahkemeleri Mahkeme Çalışanın Sırf Türkçe Bilmediği İçin Doğrudan İdamına Karar Verilmesi Ve Bunun İnönü İle Telgrafında Geçen Konuşması..!
Masum Bir Devlet Değil Türkiye Herkesimin Kanı Üzerine Bulaşmış..!
Şöyle söyleyeyim en kalitelisinden o.. ç olur kendisi. . Ben bir hayvanı yanlışlıkla öldürsem oturur ağlarım. Ama o O... Ç için kendimle gurur duyarım. Sadece Öcalan için değil, Öcalan ve gibileri içinde geçerli. Çünkü bugün içimizde onun sempatizanlıgını yapan, ülkeyi satan, bölen, her türlü çirkefliği yapan, vatana ihanet eden o kadar çok o... ç var ki sözüm Öcaln ve onun gibi O... Ç için. . .
02 Yorumla
Soran+1 yılevet varlar kürdistan diye hayal kuranlar ama böyle bir şey imkansız peki çözümü nasıl oalcak bu sorunun
- +1 yıl
Kardeşim çözüm ? Çözüm için ben artık bu ülke için geç kalındıgını düşünüyorum. Çözüm sürecinin Türk toplumu açısından iyi gittiği görünebilir. Fakat herşey İmralı'daki O... Ç istediği gibi oluyor. Bunun neresi çözüm? Sözüm sana değil yanlış anlama? İşin ucu Cumhuriyetin kuruldugu zamanlara bile dayanıyor. Kurtuluş savasında kürt türk laz çerkez herkes savastı. Biz bugun emparyalizmn Ülkemiz üzerinde yıllardır kurdugu planların ceremesini cekiyoruz. Öcalan , PKK hepsi ülkenin bölünmesi için hedeflendi. Ve başarıldı. Şimdi çözüm neyin çözümü olur ki. . .
Benim icin abdullah ocalan denen sahsiyet insanlik duygularini kaybetmis dinsiz allaha inanmayan birisidir. Binlerde insanin, cocuk, kadin , yasli demeden gunahsizlarin kanini doken birisidir. Allahin karsisina kul hakkiyla cikmak en buyuk gunah diye biliyoruz. Peki gunahsizi oldurmenin gunagi nedir? Bu canavar milletime kasdettigi icin bir kinim nefretim var lakin dunyanin baska bir kosesinde baska insanlara bunu yapsa yine ayni dusunce icinde olurdum. Yahudilerden farki yok benim icin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAbdullah Öcalan bebek katili ama Atatürk değil çünkü atatürk dersimde binlerce aleviyi katlederken onlara insan gözüyle değil yaratık gözüyle bakarak katletmişti o yüzden çoluk çocukta vursa insan olmadıkları için atatürk çocuk katili bebek katili değil ama apo öyle evet çok haklısınız.
21 Yorumla
Soran+1 yılİkisi arasında fark var mı ki
Sayın abdullah öcalan her zaman barıştan yanadır pkk nin kurulduğu ilk günlerden bu yana barışı savunmuştur amma ve lakin devlet pkk yı yani kürdistan işçi partisini silahlı mücadeleye itmiştir kenan evren darbesinden bu yana. İnşaallah önder apo sayesinde kürtlerde türklerde özgürlüklerine kavuşur. Apo bir liderdir sevsenizde sevmesenizde.
00 Yorumla
+1 yılBir zamanlar yakalasak bir kaşıkta boğacağımız, ancak şu an hükümetin icat ettiği çözüm süreci sayesinde kahraman olarak serbest kalacağına herkesin inandırıldığı varlık.
02 Yorumla
Soran+1 yılserbest kalamaz öyle bir şey yokta pkk silah bırakabilir
- +1 yıl
Tabi tabi. Teyzemin sakalı olsaydı dayım olurdu.
Güya anlaşmışlardı silah bırakacaklar, ülkeyi terkedecekler diye. Değişen ne oldu. Mağarayı terkettiler. Evvelden dağda geziyorlardı, şimdi şehirlerde cirit atıyorlar. Heykelleri bile dikilmeye başlandı.
Bu daha iyi günlerimiz, zamanı gelince bu millet çok şeyden pişman olacak, ama iş işten geçecek. Çok yazık.
Gizli Üye(36-45)+1 yılen iyi çözüm apo denen köpeği asıp, Allaha dua etmek, bizi vatanımızı bunca sene sattığımız ve bu kalleşin, kardeşlerimizin kanını akıttığı için, ve bizimde çıkıp birşe söylemediğimiz için af dilemek. Affedilmez ama bu acıylada yaşanabilirmi bilmiyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 955 cevap paylaştı.
+1 yılapo diye kısaltılan ve mahkemede insan öldürmekten değil, devlete ihanet etmekten yargılanan kişi.
04 Yorumla
Soran+1 yıloysa insna öldürmek daha büyük bir suç
- +1 yıl
Haysiyet yoksunu
Soran+1 yılama sanırımda başka çözüm yoluda yok bu sorunun o kurduysa o dağıtacak
- +1 yıl
Aynen de öyle
belirli bir kitle'nin önderi gibi tarafsız bir yorumda bulunabilirim.
11 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten tarafsız bir yorum :)
Yakalandginda abi benmde annem türk tu beni kandrdilar nee görev verirseniz diye yalvaran allahsiz kitapsiz suratsiz bir sperm israfidir
02 Yorumla
Soran+1 yılpeki sence çözüm nasıl olabilir
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bakış açım bile yok öylelerine.
Sadece bir insan nasıl bu kadar iğrenç bir mahlukat olabilir diye sormadan edemiyorum.
Keşke ölse dediğim çok ender insanlardan biri.33 Yorumla
Soran+1 yılçok insanı katletti çok acımasızlık yaptı
Soran+1 yılEksilemek kısmını anlamadım
+1 yılyakaladığım zaman hunharca tecavüz edesim var ilk defa bir kişiye. o da öcalan.
00 Yorumla
+1 yılPicin teki hic sevmem ama kendi mucadelesinde oda napsin :)
01 Yorumla
Soran+1 yılne demek ne yapsın onca bebek öldürdü
Diğer konusunda 503 cevap paylaştı. devlet tarafından kullanılmıs sonra devletin basa çıkamadığı biri
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılRTE kadar rezil biri diyen şerefsiz, seni çekip çıkaranı ben var ya. Seni şerefsiz! Sen o' o... ç... ile RTE'yi bir mi tutuyorsun, haysiyetsiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAdı üstünde öcalan hiç sevmiyorum hapishanede çürüsün pislik herif
11 Yorumla
Soran+1 yılölmesi çözümü
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an israile bebek katili diyoruz kiniyoruz.
Kendiside bebek katilidir.
Belirli bir kitlenin onderi gibi, onu savunanda bebek katilidir. Birligi bozandir sevmem sevenlede samimi olmam.15 Yorumla
Soran+1 yılKim olduğunu merak ettim gizli kullanıcı
Cevap sahibi+1 yılHiimmmm
Soran+1 yılaçsana
Cevap sahibi+1 yılNiyeymis
Soran+1 yılmerak ettim
+1 yılasmadıkler gitti kodumun p.. zevengini
01 Yorumla
Soran+1 yılniye asamıyorlar peki demekki çok güçsüzsüz
en büyük o... çocuğu dur kendileri
11 Yorumla
Soran+1 yılçözüm nasıl olur peki?
+1 yılben kürtüm ailemin anlattıklarına inandığım için pek sevmesemde saygım var
11 Yorumla
Soran+1 yılne anlatıyor ki ailen onun hakkında
öldürülmesi gereken bir asalak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah belasını versin diyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılAçıkça söyle gizli gizli deme
Diğer konusunda 633 cevap paylaştı. Orsp çocugu.!!
12 Yorumla
Soran+1 yılbu sorunun çözümü nasıl olur peki
+1 yılBüyük o çocuğu... sevende savunanda o çıcuğudur
00 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. hala niye yasıyo onu merak ediyom
00 YorumlaCok mundar keske ölse
12 Yorumla
Soran+1 yılölmesi çözüm olmayacak ki ama
+1 yılOnun tipini g*beyim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBebek katilidir.
11 Yorumla
Soran+1 yılorası şüphesiz ama sanırım ölmesi de bizim işimize gelmeyecek
sevmem nefret ederim
00 Yorumlarte kadar rezil biri
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsavunanın...