aşağıda İncilin Matta bölümünden bir bölüm var. Anlatılana göre Ortada yıllar önce öldürülmüş bir adam var... Allah, orada bulunan yahudilere özelliklerini belirterek bir inek kesmelerini emrediyor, yahudiler önce mırın kırın ediyorlar ama sonra istenilen özellikle ineği bulup kurban ediyorlar, Sonra ineğin etiyle ölen adama vuruyorlar... adam diriliyor ve katilini cinayeti işleyenleri söylüyor. Ne kadar sacma ve bilim dışı değil mi? incilin bozulduğunu ispatlayan bir olay. Hiç bizim kitabımızda böyle bilim dışı şeyler var mı?
büyütüp okudun mu? sizinki havarilerin haıraları zaten. üstelik İncil yunanca Evangilyus kelimesinden türemiş. İncil ismini ilk defa 2. yüzyılda yaşamış Justin isminde biri kullanmış ama bizimkilere sorsan, İsaya verilmiş sonradan siz onu tahrif etmişsiniz. Allah ibrani İsaya verdiği kitaba neden yunanca bir isim vermiş? bunu hem hristiyanların hem de anadolu süslümanlarının düşünmesi lazım.
Sizinki derken? Benim öyle manyak bir tanrım yok. Benim tanrımı tanısanız çok severdiniz. Ama daha fazlasını açıklayamam. Okuyup, araştırın. Her şey uzun yıllar önce zaten keşfedildi. Sizin tarafınızdan okunmayı bekliyor.
sizinki derken tengriyi değil, incili kastettim. siz benim fotodaki kısmı okumamışsınız? okusanız olayı fark ederdiniz. kimse fark etmeemiş. bir kişi etti onu da blokladım.
Ben de incili kastettim. Ben dinlere inanmıyorum dostum. O yüzden sizinki falan dersen frekans karışır. Profil fotona baktım Doğru yoldasın ama her şeyi çözdüm ve bitti sanma. Oyun daha yeni başlıyor. İlerlemekten vazgeçme. Bol bol okumalısın.
Araştırmalısın. Onlar biz olduk, hayatın sırrını keşfettik deyip yerinde sayanlar. Sadece oyuna yeni katıldılar ve ilk basamaktan bile çok keyif alıyorlar. O yüzden zorlamıyorlar kendilerini devam etmek için. Ama devam edersen onlara sadece üzülerek bakacak kadar muhteşem şeyler keşfedeceksin. Daha fazlasını açıklayamam. Çok bile konuştum 😁
Ateizmle ilgili soruyorsan Jean Meslier Sağduyu. Ama ilerlemek istiyorsan okuman gereken çeşitli disiplinler var. Felsefe, psikoloji, evrim, bilim ve tabii ki tarih. Nietzsche’yi anlayacak seviyeye kadar çıkman gerekiyor. Tarihe son noktayı O koydu. Anlayamadıkları için uyanamıyorlar. Harari’nin Sapiens kitabı harika bir başlangıç olur.
Onların arasında çok kalmadım. Dedikleri doğru tabii ki ama eksik. Eksikleri tamamlamalısın. Sevan Nişanyan’ı da önerebilirim. Bu da son ipucum olsun. Daha fazla konuşamam. Kendinin keşfetme zevkini elinden almak istemiyorum. 🙂 Sen başarmalısın ki ömür boyu kendinle gurur duyasın.
okuduklarım Sapiens Tüfek mikrop çelik- Muhammed-Erol SEVER Çoktanrıcılık, hristiyanlık ve kabe - Erol SEVER Musa ve Yahudilik-Hayrullah ÖRS Musa ve Tektanrıcılık-Freud Felsefenin başlangıç ilkeleri-Politzer Tanrı Yanılgısı-Dawkins İnanca Son-Sam Harris Hanif İsevilik ve Kuran-Bentodelmundo Arif Tekinin tüm kitapları Turan DURSUNUN tüm kitapları İslam Öncesi Arap Mtiolojisi- İbrahim USTA (Bu adam İmam Hatip Mezunu, "arapların beyni de miğdesi boştur" lafına alınıp, arap mitolojisi üzerine araştırma yapıyor ama kitap tam bir ateist kitap oluyor. Kur'anda mucize, ayet diye anlatılanların hepsi araplarda islam öncesinde bilinen hikayeler; o yüzden eskilerin masalları demişler :)
Ateizmi bu kadar okumak yetmez mi artık? Evrime, felsefeye, psikolojiye ve tabii ki evrimsel psikolojiye geçsen daha iyi olmaz mı? Ok o tanrı yok çok büyük bir keşif ama aynı zamanda bunu anlamak çok kolay değil mi? Yani milyonlar anlamıyor diye müthiş bir keşif haline gelmiyor bu. Anlamayanlar çok korkak anlamına geliyor. Sen sorgulayabilenlerdensin. Devam et burada bekleme artık. Bulacaksın.
sağol. Niçenin kitapları, Champelin kitapları, freudun kitapları çok saydı kitap okunmak için sıra bekliyor ama işte aynı zamanda bir hayat mücadelesi veriyoruz işten güçten fırsat bulunca okuyoruz. teşekkür ederim üstad.
Hayat mücadelenin bitmesi kitaplara bağlı. Okursan hayatla bir mücadelen kalmayacak emin ol 😁 Bu son dediğimi pek fazla kişiye söylemem. Umarım ne dediğimi anlayabilirsin.
Incilin degistirildigi doğru tabiki ama ilahi mucizeler de var. Mesela Hz. Yunus balıgın karnına düştügünde Allah'a sıgınmıs ve onu Allah kurtarmıs. Sonucta Allahın her seye gücü yeter 🌸
olur mu canım bizim kitabımızda hiç böyle bir ayet var mı? büyütüp bak, misal bizim kitabımızda, karıncanın konuştuğu, asa ile deniz yarıldığı, asanın yılana dönüştüğü, sığırın etiyle vurulan adamın dirildiği, güneşin çamurlu suya gömüldüğü, yıldızların şeytanların kafasına atılan taşlar olduğu vs. yazmaz. yazsa da hicaz der, mecaz der, "orda öyle yazıyor ama aslında böyle demek istiyor" der... hiçbiri olmazsa "ibretlik mucize" der işi kurtarırız...
bu yorum bana demin şikayet maili olarak geldi. yanlış anlama olmuş anlaşılan özür dilerim. ben hani sayfada gözükmüyorsa mesaj olarak attığımda foto büyüyebilir, onu kastetmiştim. art niyetli bir şey düşünmedim. özür dilerim yine de...