Eskiden yalvarır yakarır dua ederdim ve kabul olanlar da olmuştu. Şimdi ise çok istediğim şeyler için bile dua edemediğimi farkettim. Benim yetemediğim yerde sureler bana eşlik etsin istiyorum belki faydası olur 🌼
Dualarınızın kabulüne şahit oluyor musunuz? Etkili dua önerisi verirseniz çok sevaba girersiniz 🙏🏻?
12 yaşındaydım çok iyi hatırlıyorum. Her gün her ezan vakti üşenmeden abdest alır namaz kılar dua ederdim, çok istediğim bir şey vardı ve kabul de oldu duam. Şu an 18 yaşındayım, ne o masumluğum ne de o Allah sevgim kalmadı, dinden çok uzaklaştım toparlanmam gerek.
Evet o uzaklaşma olabilir önemli olan farkına varıp yakınlaşmak istemen bende de oldu işte yeni toparlanmaya çalışıyorum o yüzden Allaha sığındığım zaman az da kabul olan duam vardı şimdi istediğim hiçbir şey olmuyor sanki 😢🤷🏻♀️
Bazen ne yaparsan yap olmuyor o duyguyu bilirim benim de yürek yakan sabredişlerim var belki imtihandır belki duan kabuk olmuştur da vakti vardır bilemezsin :) Her nasip vaktine esirdir :)
Bahtım nasibim kısmetim şansım filan kapalı benim inandırıcı gelmiyor bana artık. Kendimi avutuyor muş gibi hissediyorum olmayacağını bile bile umut bağlamak her zaman daha fazla hayal kırıklığına yol açtı hala düzeltmeye çalışıyorum.
Yok sakın öyle düşünme hiçbir dua boşa gitmez sadece sabretmeyi bilmiyoruz bazen ben de isyana düşüyorum ama hata aslında imtihan dünyasındayız :) Sen yine de ellerini aç duaya kendini kaptırmadan göreceksin kabul olduğunu olmayan her duada da nir hayır ara
Kul hakkı hariç her günahın tövbesi var sen kalbini bozma imtihan dünyası burası biz Allaha muhtacız o bize değil o yüzden Allaha küsmek olmaz :) Varoluşsal sancılar çekebilir her insan mühim olan toparlanmak :))
Güzel sözlerin için tekrardan teşekkür ederim belli ki seninde iyi olmaya ihtiyacın var umutlarının tekrardan yeşermesini istiyorsun hasret kaldığın şeylere kısa zamanda kavuşursun umarım. Yakın zamanda çok güleceksin ve mutlu olacaksın..