Benim dinime göre fal baktırmak hiç doğru bir şey değil. Hayatım boyunca bakmadım baktırmam. Gereksiz buluyorum ve günah bir şey. Geleceği sadece Allah bilir. Fala inanıyor musunuz, daha önce fal baktırdınız mı?
Fala inanıyor musunuz, daha önce fal baktırdınız mı?
Ben inanmam ama eskiden bir kaç kez uygulamaya kahve fincanı falan gönderdik. Eğlencesine saçma sapan fal uygulamaları vardı öylesine atıyoduk. Zaten aynı cümleler söyleniyor uygulamada, gerçektekilerde öyledir heralde. Evli işaretliyosun diyo kocanla/karınla aran düzelicek veya bozulacak, bekarı işaretliyosun falın bir yerinde mutlaka bir kısmetin oluyo falan. (Dışardakilerde heralde eline bakar yüzük var mı diye öyle salar) Yani uyma ihtimali yüksek şeyler söyenlerde var. Mesela düşmanın var falan herkesin vardır illa düşmanı ya da sevmeyeni. Ya da duymak istediğin şeyler söylerler. İşte sen çok dürüstsün hep ondan kaybetmişsin ondan kaybedeceksin falan, çok şöylesin böylesin bütün iyi huyları saymaya başlar. Bence uzak durulması gerekmeli Allah Teala`dan başkası geleceği bilemez. Belki Allah falcıya söyletir ufak bir kısmını geleceğinle ilgili (yani dillini öyle döndürtür falcının seni imtihan etmek için) sende falcı şöyle dediydi bak çıktı diyip inanmaya başlarsan eyvah imanın zedelenmeye başlıyor. Allah`ın imtihanını geçememiş olursun , merhamet edip seni islah etmezse o daha da kötü. En iyisi uğraşmamak saçma sapan şeylerle. Kimseye bir faydası yok.
Fal aslında çok yaygın bir batıl inançtan fazlası değil. Baktırmadım da. Hatta ben şuna inanıyorum: Fal yapan kişi bence kahveyi hiç umursamıyor, (Başka fal bakma yöntemleri de var ama bundan konuşuyorum) Kişinin tipine, giyinişine, hal ve tavırlarına göre bir şeyler sallıyor.
Öylesine uygulamadan bedava baktırıyorum türk kahvesini neredeyse hiç içmem. Boş vakit olursa keyfiye baktırırım. Zaten sallamasyon hepsi falada inanmam
Herkesin hayatında olmuş veya olabilecek durumlardan bahsedip insanların aklına yaşadıkları olayları getiriyorlar. Mucize bir meselesi yok. Tamamen fal baktıran kişinin psikolojisi ile alakalı. Ve tabii İslam dininde Haram kılınmış ve lanetlenmiş bir mesele
Oooo her türlüsüne hemde ne sallasam cikiyo abime sevgilinden ayrilcan dedim ayrıldı sabaha yeğenime 3 vakit içinde hasta olucaksin dedim 3 saat sonra grip oldu ateşi çıktı falan hasteneye gitti sonra kardeşime eline dikkat dedim sabaha elini makineye kaptırmış ameliyat oldu hala düzelmedi parmağı nasil sallayıp tutuşuyorsam artik
Tabiki inanmıyorum :) Eğer fal gerçek olsaydı hayal diye bir şey olmazdı mesela. Ama falcılar geçmişi biliyormuş diye biliyorum yaa. Bi ünlü hocanın sohbetinde görmüştüm. Ama ben falcıya yine de gitmem.
biliyorum ama merak etmeside günah neden günah peki? Allah bu gerçek değil diyor ve sen acaba gerçek olabilirmi diye merak ediyorsun işte günah olan kısmı burası sana karşı bi kötüleme değil yanlış anlama