Pantolondan sakız lekesi çıkartma mümkün mü, pantolona yapışan sakız nasıl çıkartılır?

Merhaba,
Pantolondan sakız lekesi çıkartma için buzla başlamalısınız. Kumaşa yapışan sakız nasıl çıkartılır, öncelikle ondurulduğunda sakızı kolayca çıkarabilirsin, bu yüzden giysini dondurucuya koy ya da 30 saniye veya daha fazla buz tut. Sakız sertleştiğinde, elinizle soyun veya bir kaşık kullanın ve yavaşça kazıyın.

Pantolona yapışan sakız lekesi çıkartma için birçok yolu vardır. Sakız lekesini çıkarmanın püf noktası ise eğer sakız kurumamış ise sakızı kurutmaktır. Eğer sakızı kurumadan çıkartmaya çalışırsanız daha beter yayılacaktır.

Sakız lekesini çıkartmak aslında gayet basittir. Sadece neyle çıkaracağımızı ve nasıl çıkarmamız gerektiğini bilmeliyiz. Yapmanız gereken ilk şey eğer sakız kurumamışsa sakızı kurutmak olsun. Bazende sakızın yapıştığı şeye göre yumuşatmak gerekir. Şimdi bu işlemler nasıl yapılır onlara bakalım.

Buz sakız lekesini çıkarmada en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Yapmanız gereken buz kalıplarını alıp sakızın üzerine tutmaktır. Buz ani şoklama özelliğiyle kısa sürede sakızı dondurmaya ve yapışkanlık özelliğini kaybettirmeye başlayacaktır. Sakız tamamen çıkana kadar bu işlemi uygulamanız yeterli olacaktır.

Burada size 2 şey lazım olacak bir tanesi ütü diğeri ise kağıt. Yapmanız gereken sakız lekesinin üstüne kağıt koymak ve ütüyle leke çıkana kadar kağıdın üzerinden geçmektir. Sakız tamamen çıktıktan sonra kalan lekeyi de sabunlu ılık su ile ovalayarak çıkarabilirsiniz.

Sakızın fazlalığını aldıktan sonra lekenin üstüne bir miktar sirke dökün. Ardından yumuşak bir şey yardımıyla ovalamaya başlayın. Leke bazen tamamen çıkar bazen çıkmaz. Eğer çıkmazsa pantolona uygun bir programda yıkayabilirsiniz.

İlk önce lekeyi dondurun ve çıkarabildiğiniz kadar çıkarın. Sonra üzerine bir miktar tuz koyun ve onun üzerine de limon sıkın. Yaklaşık olarak 10-15 dk bekleyin ve ovalamaya başlayın. Sakız lekesi çıkmaya başlayacaktır.

Bu lekede sıvı deterjan öneririm. Eğer renkli ise aloe vera siyahsa kömür siyahlığını kullanabilirsin. Sakızı kurutup veyahut diğer yöntemlerle çıkardıktan sonra bu deterjanla bir güzel lekeli kısmı yıkadığınız zaman lekeden kurtulursunuz.
link izle hacı çok iyi anlatıyor :)
Buz ile sakızı sertleştirip sonra da kazıyacaksın...
En praticus yöntemus buz koymak.
Teşekkür ederim.
Cevap
14Cevap
Buz gezdir üstünde olmadı katla buzluğa koy kıtır kıtır olsun öyle çıkar ...
bunca ugrası gidip de eminönü veya zenci jean 20 tl lik pantalonu için yapmadın inşalla :)
Küçük bir buz parçası al iyice sür ve kaldır hemen kalkıyor 😊👍
Nereye yapışırsa yapışsın sakızı çıkarmak için buz ile dondurmak kafidir.
:))) ütüylede cikardi o.
Bana uyuz oldun kesin guncellemeleri okuyup yazdim ben ama :))))
buz koy üzerine donsun direkt çıkması lazım
surtunerek Oturdugun yere dikkat ediceksin yegen;)Neyin ustune oturuyorsun diye nbakmak lazim
en kolayı kuru temizleme dedoş.onlar hemen çıkartıyorlar
buz işe yaramazsa pantolonu buzluga at mutlaka cıkar
:D aklıma ne geldi bacak arana yapışmış dışarda cafede :D
derin dondurucuya koy elleşmeden
ben derin dondurucuya koyuyorum olduğu zaman :)
:D soru komedi + iimiş
Buzluğa koy beklet sonra çitile
la buz olmaz derin dondurucuya koysana
Buz sür donsun sonrada kazıyarak rahat çıkartırsın
Pantolanla birlikte :)
bir peçete koy sakızlı yere ve bas ütüyü
Direk Bi defacto bul yeni pantolon al :) de chino
buzluğa
Çamaşır suyuna bas hacı. Kesin çözüm.
tuz sür
çıkmaz beya yenisini alıcan
buz koymalısın