merhabalar arkadaşlar bnim kardeşim lise 4 e geçti ve üniversiteden askeri okula gitmek istiyor bnada bilgi ver diyo internetten araştırdım pek bilgi edinemedim ama kardeşim sağ gözünden amaliyat oldu kaya vardı? gözünde iz filn yok yni doktor gözlük vermedi gerek yok dedi gözünde çok az bir görme sorunu var asker ola bilirmi? ve iyi bilgi vermem lazım çok moreli bozulur kardeşim 6. sınıftan belli asker olmak istiyo
Cevabın nedir?
+1 yılOlamaz diye bi' şey yok, o tamamen kontrolü yapan doktorun o an ki psikolojisi ve o dönem ki şartnamenin durumuna bağlı. Eğer gözünde bi' sıkıntı varsa, hava kuvvetleri ve deniz kuvvetlerine katılamaz fakat kara kuvvetlerine şansı var. Askerliği önermem, yıllar boyunca lojmanlar, kolordular. Sağa-sola dönmeyi bilmeyen uyuşuk erler ile uğraşacak, belki çok dandik bi' yerde anlamsız, saçma yazışmalar ile uğraşacak ya da eğitim verirken piyade tüfeğini söküp takmaktan elleri nasır tutacak. Canına tak dediği noktada basar zaten istifayı, ben pek önermiyorum askerlik.
016 Yorumla- +1 yıl
ya 2 yıl zorunlu görev yapacak sonrada özel kuvvetlere katılmayı düşünüyor ee doktor torpille ayarlanmazmı
- +1 yıl
Doktora torpil geçeceğini sanmıyorum, zaten ordunun doktoru. Fakat göz muaynesi sırasında eğer gözü kendisine gösterilenleri okuyabilecek kadar iyise zaten kara kuvvetlerine girebilir.
- +1 yıl
hadi bakalım inşallah okuya bilir ya
- +1 yıl
İnşallah.
- +1 yıl
siz mülakat sınavı nasıl yazılı sınavı nasıl olduğunu biliyormusunuz
- +1 yıl
Fiziksel ve ruhsal bir test var, eğer fiziksel olarak minimum özellikleri yakalarsa ve bir sorunu yoksa rahatlıkça geçecektir. Günde 1-2 saat koşarak, sigarayı azaltarak, ufak egzersizler ile gerekli formu yakalar. Konuşmasında bir sorun yoksa, komisyonuda geçecektir. Yazıl sınav konusunda bilgim yok.
- +1 yıl
ya bak boyu 1.77 vardır kilosu 60-65 var yüzünde vücudunda iz yok koşması gayet eyi mesela yarış ta bni geçiyo :) şınav 15 tane yapıyo ama spora gidecek baladı daha doğrusu sence sorun çıakrmı sadece göz işte
- +1 yıl
Hava ve Deniz kuvvetleri mesleki olarak çok fazla denetliyor, eğer görmesi varsa. Yani tek o gözü ile bi' şeyler okuyabiliyorsa, sorun çıkmaz.
- +1 yıl
sol gözüyle iyi görüyo sağ amaliyat olduğu gözüylede uzaktaki yazıyı tam okuyamıyo
- +1 yıl
o kadar uzakta olmuyor, kaldı ki doktorun insafına kalmış bi' şey o. O kadar da takma, kazanacaktır emin ol :)
- +1 yıl
inşallah ya sadece göz ve yazılı sıanvdn korkuyo :D
- +1 yıl
Bi' şey olmaz, bu arada Bordo Bereli dediğimiz kavrama güveniyorsa pek uçmasın derim :) JÖH, Uzman vesaire belki de Özel Harp Dairesi kalktığından beri Bordo Berelilerin durumu muallak.
- +1 yıl
naısl yani muallak söylediklerinizi çok anlamadım açıklarmısnıız?
- +1 yıl
Özel Harp Dairesi ve Seferberlik Tektik Kurulunun dağılması ile Bordo Bereliler "Özel Kuvvetler Komutanlığı" diye bi' yere bağlandı. Artık "bordo bereli" diye anılan insanlar MİT'te falan bağlantılı değil. Gayet askerlik mesleğini icra eden insanlar olacak.
- +1 yıl
ama yine özel kuvvetlere mensup kişiler olacak ve ayrıca mit böyl bişe yapmaz tam tersi mit binasına bordo berelier alıyor
- +1 yıl
Yeni yasaya göre böyle bi' şey yok, MİT'te kendi binasının güvenliği açısından "koruma memuru" kadrosunda istihdama başlıyor. Özel Kuvvetlere mensup kişiler olsa da, artık pek çok şey değişti.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. İster özel kuvvet olsun ister kıçı kırık bir yerde masabaşı görev yapsın. Astsubaysa seve seve emir altında olacak. Askeriyenin temel kanunu. Emir-komuta. Ameliyat olduysa zor ama, hiçbir engeli olmasa bile astsubaylık yapılacak iş değil. Dışarıdan güzel gözüküyor ama içi öyle değil. Askerlik yapan herkes bilir bunu...
04 Yorumla- +1 yıl
yni özel kuvvetler doğuda oluyo genelde ve douda da sıkmıyolar batıdaki gibi.
- +1 yıl
www.emekliassubaylar.org/.../468-posta-gazetesi-assubaylar-yazi-dizisi
Hatta buldum bak... - +1 yıl
hm. öyle ama bnima bim paralı asker doğuda olduğu için fazla öyle rütbeli kişler yok ve ezmiyolar prof askerleri
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim görüyorsa sıkıntı yok gözdeki numaraya göre alıyorlar. gözluk kullanan astsubay tanıyorum sıkıntı olmuyor yani.
051 Yorumla- +1 yıl
iyide onlar asker olduktan sonra gözlerinde sorun oluyo mesela muayne sırasında sorun yok gözünde
Cevap sahibi+1 yılHayır polislerinde öyle birşey biliyorum ki konuşuyorum. polislerinde aynı göz numaralarına göre değişiyor. ona göre alıyorlar.
- +1 yıl
ama askerlikte hiç sorun olmicak diyolardı galiba ya bn öyle okumsutm ondna korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılAmeliyat olmuş ve görüyor doktorda onayladıgına göre hatta gözluk bile vermediğine göre sıkıntı yok demektir. Ama içinizin daha rahat olması için doktora sorun.
- +1 yıl
iyide gözünde azda olsa biraz görme sorunu var uzaktakini fazla göremiyor
Cevap sahibi+1 yıldoktora gidin ne derecede göremediğine dair rapor veriyor. dedim ya numaralandırma sistemiyle yani. doktora gittikten sonra numarayı bana söyle ben sorayım arkadaşlara.
- +1 yıl
hm bu aralar gidemeyiz de poliste 0.8 i geçmicekti galiba askerlikde 0,0 olması lazım glaiba
Cevap sahibi+1 yıltamam gidince bilgi verin ameliyattan sonra ne derece göremediğini söylediler mi.
- +1 yıl
ya amaliyattan sonra yanındaydım doktor göüne baktı gözlügü taktı görmede biraz bozukluk var o bozukluk değimedi gözlügü çıkarttı görme aynı gözlügü taktı aynı yni :D gözlük vermedi biraz bozukluk var
Cevap sahibi+1 yılbulanık mı görüyor? bence numarasını öğrenmelisiniz.
- +1 yıl
ok bulanık değil mesela uzaktaki yazıyı sol gözüyle okuyo sağ gözüyle okuyamıyo zorlanıyo
Cevap sahibi+1 yılNormal ki herkes tek gözüyle zorlanır :D daha doğrusu tek gözle bakmak beyni yorar o yüzden yani.
- +1 yıl
mesela amaliyatlı gözünü kapatınca sol gözüyle iyi görüyo sağ amaliyatlı ile tam diğeri gibi göremiyor
Cevap sahibi+1 yılNe vardı gözünde neden ameliyat oldu.
- +1 yıl
kayma vardı ondan
Cevap sahibi+1 yılgeçmiş olsun sıkntı olmaz adım gibi eminim :) asıl o zamn sıkntı olurdu.
- +1 yıl
teşekkür ederim peki yazılı sınav ve mülakat hakkında bilgin var mı
Cevap sahibi+1 yılPolis mülakatlarıyla hemen hemen aynı.
- +1 yıl
yazılı sınavı zormu? mat filn var dmi
Cevap sahibi+1 yılzor olup olmadığı size bağlı tabi ki var ama sözel agırlıklıydı önceden şimdi eşit ağırlık olmuş :) bu arada göz numarası 1 ve uzerını almıolarmış bilgin olsun
Cevap sahibi+1 yılÖğrendiğim bilgilere göre 1. 75 falan olduğunda çizdirilebiliyormuş gözler ama sağlık testinden önce olmalıymış.
- +1 yıl
hm yok 1 ve üstünde değil omn sorun yok :D zaten kardeşimde eşit ağırıklı eşit ağırlıkta mat 2 filn var :/
Cevap sahibi+1 yıltamam o zaman şimdiden hayırlı olsun :)
- +1 yıl
çok teşekkür ederim çok sevindim ya sanki ben kazanmışım gibi sevindim :D de tazılı sınavdan da korkuyo işte
Cevap sahibi+1 yılÇok çalışsın dershane yardımı alabiliyorsa alsın boy kaçtı kardeşinin. :) İnşallah olur :)
- +1 yıl
1-77 1-80 var kilosu 60-65 kilosu çok iyi bnce vücut yapısı çok iyi
Cevap sahibi+1 yılBence de ideal. Allah yolumuzu açık etsin :)
- +1 yıl
amin inşallah iz jandarma özel harekatları biliyormusunuz
Cevap sahibi+1 yılBilmez miyim :D
- +1 yıl
jöhler ne kadar iyi? pkk karşısında sence?
Cevap sahibi+1 yılPöh'le hemen hemen aynı :) Eğitimleri falan çok sıkı o yüzden başarılı diye düşünüyorum.
- +1 yıl
ya ben jöhlerin şusunu merak ediyorum jöhlerde özel kuvvet nedne silahları g3 ya da hk33 ? neden m16 ya da daha güzel bir silah değil? kıyafetleri neden farklı değil pöh gibi
Cevap sahibi+1 yılBilmem TSK ' nın vardır bir bildiği :) G3-HK33 pek iyi bir silah değiller bence de elimizde imkanlarımız dar var . G3 ün seri atışı iyi belki de ondandır :) Bana silah olsun da AK 47 ye bile razıyım :)
- +1 yıl
:D :D peki neden yüzleri maseli değil diye sormustum deidler orası dağ dağda neden kapatsınlarki pöh olsaydı tanınmaması için aslında bordo berellerinde kıyafeti farklı değil hatta operasona çıkarken mavi bere takıyolar tanınmamak için pkk ateş açtığında pkklılar avlasınlar diye D
Cevap sahibi+1 yılAma JÖH le PÖH aynı eğitimi alıyor hemen hemen :) dağda bordo berelilerden korkan çok it var ondan mavi bere takıyorlardır :) bir ara videolarını izlemiştim öff ya :D
- +1 yıl
bordo berelielrinmi? banada yollasana videosunu
- +1 yıl
:D vay be hadi bakalım inş olur :D
Cevap sahibi+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=dV8rqKf9Vyc abi şuna bak ya counter gibi yemn edıorum :D
- +1 yıl
Siz nası bir bombasınız la?
Cevap sahibi+1 yılİnşallah olur :)
- +1 yıl
izlemiştim bunu :D
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcıları olsun tüm güvenlik güçlerimizin :)
- +1 yıl
amin bir abimde paralı asker
Cevap sahibi+1 yılNeden paralı.
Cevap sahibi+1 yılKaç yaşında abin
- +1 yıl
23 yaşında abim. bilmm kendisi seçti
Cevap sahibi+1 yılNe güzel :) sizin aile TSK üyesi resmen :D
- +1 yıl
Aynen :D
Cevap sahibi+1 yılYakışır :D darısı tüm isteyenlerın başına :D
- +1 yıl
Amin.. :)))
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
11Cevap
+1 yılGirme şansı yok kardeşim ameliyat olmuş gözü az görme sorunu var dedin adamlar zaten elemeye bahane arıyorlar. göz doktoru anlar
016 Yorumlapeki torpil olsa?
- +1 yıl
Benim babam askeri personeldi 1 derceden asker çocuğum torpil olsan ben girerdim ilk senin ne torpilin var?
- +1 yıl
yok ya çok torpi yapıldığını duydum bn bizde birşeyler buluruz yni :D yni diğelerni iyi yapsa gözü es geçmezlermi
- +1 yıl
Askeriye sağlıktan torpil olmaz bak diğerlerinden olur ama sağlıktan olmaz çünkü Türk silahlı kuvvetlerin istediği bir takım kriterleri var astsubay subay olmak için disiplinden taviz vermiyorlar hele sorun sağlıksa
- +1 yıl
ama öyle 1 derece ve üstünde bir bozukluk değil
- +1 yıl
Bak ben hepsinden geçtim genel sağlıkta kaldım geçseydim şu an harbiyeliydim kapısından döndüm
- +1 yıl
sende ne sorun vardı
- +1 yıl
Dişlerim eğriymiş :) subay olamazsın dediler
- +1 yıl
bir tane eğri dişim var halbu ki belli bile değil :)
- +1 yıl
çürük dişe bişe derlermni
- +1 yıl
Her an herşey olabilir kardeşim adamlar elemek için bahane arıyorlar bir düşün jmyo 1.400 askeri personel istiyor başvuran 17.200 eee nasıl eleyeceksin bir düşün bunun 400 torpille giriyor zor yani
- +1 yıl
allah kısmet ederse olur etmezede vatana baka şekilde hizmet eder bakalım nolucak :D
- +1 yıl
İnşallah olur kardeşin bende çok istedim almadılar subay olamazsın dediler :) en çok ne zoruma gidiyor biliyormusun? Biz askeriye vatana gönül vermişlerin değilde meslek arayışında olanların mevki makam olmak isteyenlerin kazanması zoruma gidiyor.
- +1 yıl
aynen ya valla çok doğru söyliyorsun kardşeim aslında çok iyi araştırılmaı lazım neden asker olmak istiyorlar bunlar diye ama okadar çaba yok toprpil kimdese alıyolar
- +1 yıl
Aynen zaten mülakata gittiğinde alınacaklar belli oluyor mülakat bana göre formalite içabı
- +1 yıl
aynen halkın gözünü boyamak resmen
+1 yılastsubay kesınlıkle tavsıye etmıyorum cunku gıdenler ya 2-3 ay sonra gerı donuyor cunku cok zor bır meslek yazık gunah ne guzel meslekler var gıtsın subaylıgı okusun mısss astsubay kesınlıkle bır abı olarak gonderme derım
01 Yorumla- +1 yıl
üniversiten okuyacak subaylık yokdur ki üniversiteden
+1 yılAstsubayım...
Eğer sağlık muayenesi esnasında göz doktorunun gösterdiği milimetrik işaretleri söyleyemezse elenir. Net!02 Yorumla- +1 yıl
torpil olmazmı
- +1 yıl
Torpil bir yere kadar, sonrasında Allah başına o torpilden daha büyük bela verir.
Jöh deymissin cevabını bildigin soruyu neden soruyorsun?
09 Yorumla- +1 yıl
hyr jöh değil :) hedefim jöh olmak.
- +1 yıl
bence çok havalı ve vatana hizmette 1 numara bir meslek
- +1 yıl
Belki inanmayacaksin ama su anda ordu evlerinde jandarma askerim jöh un durumu oyle goruldugu gibi havali degil adam 45 yasimda astsubaydan yemedigi laf yok birak astsubayi uzman jandarma bile ezebiliyor gecesi belli olmayan gorevler. Aylik 4500 kusur para aliyorlar ama askere gelince anlarsin
DEGMEZ - +1 yıl
iyide zaten astsubay oalcağım ben oradan jandarma özel harekat olmayı düşünüyorum. yni özl kuvvetleri öye sıkmıyorlar yni
- +1 yıl
Joh oyle olmuyor askere jandarma olarak gidiyorsun son 5 ay kala joh sinavlarina giriyorsun kazanirsan uzman olarak johde goreve basliyorsun. Doguda askerlik yaparsan eger nasil joh icin asker aradiklarini gorursun yani binevi parali asker. Johde astsubay var mı evet ama nobetci astsubay
- +1 yıl
yok rütbeli C timi B timi diye var mesela rütbelilerden oluşanlarda var hiç olmazsa jöak olurum :D
Ameliyat olduysa imkansız özellikle gözde astsubaylik değilde subayliga yonelsin askeriyede ezilir kısa donem askerler bile astsubaylara baski kurabiliyor
01 Yorumla- +1 yıl
ya özel kuvvetlere katılacak ya ondan dolayı biraz rahat yni yüksek rütbeliler bile normal aser gibi tavır koyamaz özel kuvvetlere ama 1 derece üstü gömemezlik olanları almıyolar bnce?
Devlete dayıyacak sırtını ne güzel işte olsun bence başka ne olabilirki :D hükümete baksana qw QW.
04 Yorumla- +1 yıl
:D :D inş olur onun amacı vatana hizmet etmek eminim ki
- +1 yıl
teşekkürler inşallah olur
Diğer konusunda 328 cevap paylaştı. Herşeye eleme yapıyorlar kardeşim. Gözden elenebilir.
06 Yorumla- +1 yıl
ama diğer sınavlarda basarılı olursa bunu göz ardı emezlermi
- +1 yıl
peki yazılı sınav hakkında bilgin var mı
- +1 yıl
ohaa :D spor mülakatları nasıl bili veririmsin?
hiç gönderme kardeşim hayatını rezil etmesin okusun
04 Yorumlaçok istiyo :/: özel kuvvetlere katılacka onun için bende yardımcı luyorum
- +1 yıl
özel kuvvetlerin kolay öldüğünü nereden gördün? vatan içinse vatan sağolsun
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Astsubay olmasın Subay olsun
03 Yorumla- +1 yıl
üniversiteden gidecek :) mecbur
- +1 yıl
TaBi subayla astsubay bir degil astsubayin asilligi var
- +1 yıl
aynen :D :D bakalım inşallah olur biz hep destekçiiyiz
Gözünde ne ufak bir sorunu olsa bile asker olamaz.
012 Yorumla- +1 yıl
imkansız yni :/ eee nolucak torpil filn olmaz dmi o işlerde
- +1 yıl
yni o vatanı çok seviyo adım gibi eminim ama bu haberi alırsa çok üzülür yni özel kuvvetlere katılmakta istiyodu :/
- +1 yıl
ama bir arkadaşda ola bilir diyo kara kuvvetlerine gire bilirsin doktora bağlı dedi
- +1 yıl
iyide o sağlıkta doktorla anlaşılsa doktor geçirse bni sonra anlaşılmaz ki? yni sınavları çokmu zor?
- +1 yıl
ya okadar kişi para yedirdi paralelcileri görüyorsun torpille nerelere geliyo bir bizdemi sorun olacak ya vücut yapısı iyi spor yapsa vücudu kaslı olur boyu 1-77 filn vücut yapısıda bozukluk yok sadce gözünde işte o soru yok acaba gözde biraz sorun olsa diğerlerlerinde iyi olsa göz yumazlarmı
- +1 yıl
bakalım inşallah yanamz :D teşekkür ederim bilgi verdiğin için
+1 yılEmir Altında yapabilecekse ideal bir meslek
02 Yorumla- +1 yıl
özel kuvvetlere katılmayı düşünüyo normal asker gibi emir altında olmaz
- +1 yıl
Hayırlısı olsun o zman
Gizli Üye(30-35)+1 yılDurunnn ben astsubayim :))
015 Yorumla- +1 yıl
hahaha :D bilgi ver bakalım
Cevap sahibi+1 yılHani kardesin nerde cagir gelsin bilgilendirmeyi yapalim hemen :)
- +1 yıl
senyap bilgilendirmeyi :D
Cevap sahibi+1 yılTamam bu arada liseden sonra harp okuluda var subay olmak icin hangi kuvveti istiyor kardesin?
- +1 yıl
jandarma özel harekat biliyormusun onları sen?
Cevap sahibi+1 yılJoh olmasi icin once jandarma olmasi gerekir ancak gozunden ameliyat olmus dedin dogru mu
- +1 yıl
evt doğru amaliyatlı olamazmı?
Cevap sahibi+1 yılGozu nasil gorme bozuklugu?
- +1 yıl
1 derece ve üstünde değil
Cevap sahibi+1 yılCok zor
- +1 yıl
hm. şansımız belki tutar bakalm
Cevap sahibi+1 yılJandarma biraz hassas bu konuda kara gibi degil
- +1 yıl
nasıl yni hasas?
Cevap sahibi+1 yılFazla inceliyor
- +1 yıl
hm. teşekkürler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında