Bu arada 2. resimdeki tam babası :D neyse konuya dönünce lanse edildiği gibi bir şeyin ticaretini yapmak insanı kötü birisi yapmaz.. baba mesleği devam etmişler. :) yerinde sen olsan sende devam ederdin emin ol.. getirisi fazla. :) escobarı tanıyanlar dünyanın en iyi adamı derdi.. sonrasında hükümet ile papaz olunca kötü birisine dönüştü.. ki hükümette kötü birisiydi.. kötülük bir başka kötülük ile alt edildi. Klasik dünya görüşünü bir yana bırak derim. empati yap biraz.
Escobarın oğlu babasının mesleğini devam ettirmek yerine öğretmen ve yazar olmayı tercih etti ucunda ne kadar para kaybedeceğini bilse bile el cahoponun çocuklarının bunişi devam ettirmesi onları kötü biri yapmaz mı
Escobar'da durum farklıydı. Escobar bir süre sonra yozlaştı. hükümet ( amerika destekli ) ile arasındaki kavga sahaya yansıdı ve çok kötü yanlışlar yaptı. Resmen terör estirdi.. Ve bu onu çok kötü bir insan yaptı.. Onu sevenler bile sırt çevirdi.. Oğlu bile ve hepsi de haklıydı.. Chapo da böyle bir durum oluşmadı.. adam sürekli kaçma / saklanma ve anlaşma yöntemlerini benimsedi.. belkide kötü olabilirler bunu söylemiyorum zaten ben. Sadece bir nesnenin ticaretini yapmak o insanı kötü yapmaz.. Bunu demek istiyorum.. İnsanlar ve ülkeleri daha fazla para için savaşıyor. ve halk daha iyi yaşıyor. ama bazı insanlar ölüyor ve yenilen ülkedeki insanlar sefalet çekiyor... Bunu insanlar meşru görüyor.. ama parayı başka bir insan başka bir yol ile kazanınca sistem dışı.. karışık işler aslında :) belki de sadece ticaretini yapan ve kendini koruyan iki genç var karşında... :)
öğrenilecek her zaman daha fazla bilgi olsa bile biraz bildiğim doğrudur. :) Kötülük dedin şey kötülüğü doğurur.. Bir insana kötü davranır isen sürekli o insan da bir noktadan sonra kötüye dönüşür. bknz. v for vendetta.. -V Bana yapılanlar canavarcaydı.. -E Ve bir canavar yarattılar. -V susar. Dünya asla siyah beyaz olmadı. Kötülük bile sınıflandırıldı.. Gerçek kötüler , gerekli kötüler. , Kötülüğün üzerine şeker serpenler ( kılıfına uyduranlar ) gibi gibi. neyse çok konuştum.
En İyi Cevaplar