Muazzam bir güç ve belkide her şey bu küçük şeyle anlatılıyor...
@kizlarsoruyor neden hala bilim seçeneyi yok😒
Pek çok bilimsel bence yazmıştım ama pek tutulmamışlardı. Burada bilim kategorisi açılsın ben de isterdim ama pek tutulmazdı. Aşk ve cinsellik, bilimden daha önplanda burada
Fizikle ilgili okurken atomu da hatta daha sonra atom altını da incelemiştim.
Her şeyin atom ile anlatılması doğru, çünkü her şeyi oluşturan atomlar.
Bilim etiketinin olmasını ben de destekliyorum.
Bir de şunu eklemeliyim videonun sonuyla ilgili.
Bilimde yorum olmaz.
Veri, hesap, deney ve sonuç olur.
Şimdilik cevapsız olan soruları olsa olsa şudur diye yorumlamak, atomu ve atom altını bu kadar inceleme noktasına gelinmesine tezat olur.
Yorum yapılması doğru, gerçek olsaydı en başından yorum yapılırdı ve atom altına kadar araştırılamaz, bunlar öğrenilemezdi.
En doğrusu; bilmediğin adresi tarif etmeye çalışmak değil, bilmediğini kabul etmektir.
İnsan aklını nasıl tanımlıyosun? Cevap veremediğimiz her soruya ilahi bir güç sayesinde olmuştur dersek ay tutulmasını tanrıların kızmasına bağlayan, bu yüzden insan kurban eden eski medeniyetlerden bir farkımız kalır mı?
Cevap
3Cevap
Burası pek bilim yeri olmadığı içindir. Bi de bilim şov yapacak tipler türesin tam olsun bari.
Ben kendi açımdan cevap verdim. Sıradan soruları cevaplarken de bilimsel referanslar vermek yasak değil. İnternet ortamında bilimsel bir imaj çizme yoluyla prim toplamaya çalışan kibirli tipler geliyor aklıma. dinci-dindar ayrımı var yani, bazen dindarlara da dinci denerek çarpıtılsa da? İşte o kişileri de bilimi gerçekten sevmekten ziyade bilim üzerinden "ekmek" yemeye çalışan tipler olarak görüyorum. Ayrı bir bilim kategorisi açılması bu açıdan eşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek anlamına gelebilir. Bilime bir karşıtlığımın değil bilhassa sevgimin olduğunu özellikle belirteyim bu arada, çünkü ikimizin dışında yakınlarda kalın kafalı birileri bulunuyo olabilir.
Atom Fiziği o kadar ilgimi çekmiyor açıkçası.
Ama Kuantum Fiziği çok ilgi çekici. Felsefe ile ortak ilerleyen sanırım tek Fizik alt dalı.
Bilim tarih vs vs yok çünkü buralarda tutmuyor Oluru olsa bende deniz derya
Keyifle nice paylaşımlar yaparım
Muhteşem. Bunu izlemek bile mükemmel bir terapi oluyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?