Hayat, bazılarının düşüncelerine göre doğumla, ölüm arasında yer alan;sormadan sorgulamadan sürdürülüp giden can sıkıcı bir serüvendir. Bir gün gelir, bu can sıkıcı öykü biter. Bir dahada o kişinin esamisi okunmaz.
Hayat bir hayal kırıklığıdır, bana sorarsanız. Çocukluk yıllarında büyümenin, topuklu ayakkabı giyip ruj sürmeyi hayal ettiğimiz, fakat büyüyünce hayalimizdeki gibi prenses olmaya hiçbir şekilde vaktimiz, naktimiz ve enerjimizin olmadığı gerçeği. Hayat pişmanlıktır, çünkü hep imkansızı sevdiğimiz, en imkansızına aşık olmamız gibi yine imkansız olan “en güzel zamanlarımıza, en deli çağlarımıza” geri dönmeyi arzulamakla geçiririz onu. Hayat kısa ve adildir, çünkü zaman hiç durmaz ve hep geçtiğinde ayıkırız. Belki sorun hayat değil, bizizdir.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısınız. Sorun hayat değil, biziz. Lakin bence imkansız diye bir şey yok.
Hayat aslında kısacık bir an gibi geliyor bana. Şu an geçen yıllara bakıyorum yaşarken ne zaman geçecek diye sayıp dururken aslında farkında olmadan o anları yok etmişim. Bazı boş ve gereksiz şeyleri kafama takmışım, sorgulamadan kabul edip ona uygun yaşamaya çalışmışım. Mutlu da olmuşum üzülmüşüm de. Bir döngüye takılınca ondan kopamamışım. Herşeyi o an yapmam gerektiğini şu an farkediyorum. Bu andayken de neden yerinde sayıyorsun diyorum. Yani sonuç olarak hayat bugünden bu andan ibaret.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok güzel bir cevap. Zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Çok teşekkür ederim. Evet hayat bu andan ibaret. O yüzden ben anı yaşarım.
Koca bir oyun dönüyor. Biz de o oyunun misafirleriyiz. Bir şeyleri görene kadar, öğrenene kadar sınavları tabii tutuluruz. Birini öğrenince sıra diğerine geçer.
Tanım doğum ile ölüm arasında olan yere kadar doğru. Hatta bazılarına göre dediğin için tamamen doğru. Gerçek tanımı doğum ve ölüm arasında geçen bilinçli süreçtir. Bitkisel hayttakiler yaşıyor olsa da çok da yaşadıkları söylenemez.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet güzel bir noktaya değindin. Teşekkür ederim bunun için.
Sadece bizim gibi fakirler için can sıkıcı serüven bu. Zenginler hayatın âlâsını yaşıyorlar en çokta onlar gibi yaşayamadığım için gözlerim açık gidecek buna yanıyorum :(
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben maddiyata önem vermem pek. Manevi zenginliğe bakarım.