Selamlar arkadaşlar uzun bir süredir psikolojik sıkıntılar çekmek üzereyim ve bu yüzden kendimi de bu hastalıktan da kurtulmak istiyorum açıkçası ve bundan dolayı da hem kendimi ve de hem hayatı mi biraz daha değiştirmek istiyorum doğrusu bu yüzden nasıl adımlar atmaliyim bilmiyorum psikolojik sikintimin tek sıkıntıları panik atak ve düşüncelerden oluşuyor yani takintilardan ben ama bunlardan kurtulup kendime yepyeni bir sayfa ve yepyeni bir ben oluşturmak istiyorum bu yüzden kendimde nasıl bir değişiklik yapsam bilmiyorum kendimi açmak ve actirtmak istiyorum baya birşeyler düzenlemek istiyorum nereden basliyacagi mi da hiç bilmiyorum kendimi bambaşka bir hale sokma düşüncelerim var açıkçası ve bu yüzden de kendimi düzeltmek istiyorum hedefim aslında bu yönde ve bunun için ne yapabilirim kardeşinize ne tavsiyeler verirsiniz teşekkür ederim şimdiden
En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
9Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar,
Yazdıklarınızı detaylıca okuduğumda biraz karmaşık bir durumdan bahsettiğinizi görmekteyim. Size daha doğru yardımcı olunabilmesi adına problemlerinizin ne olduğunu daha somut bir şekilde ortaya koyulması gerekmektedir.
Sorunlarınızın daha sağlıklı çözüme ulaşabilmesi adına sizi daha detaylıca tanımak, geçmiş yaşantılarınızı daha detaylı öğrenebilmek, bugün yaşadığınız problemleri anlayabilmek ve problemleri sürdüren davranışların tespit edilmesi gerekmektedir.
Bahsettiğiniz takıntılı düşüncelerin nedenini iyi tespit ederek çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirilebilinir. Sizi en az rahatsız eden takıntılı düşüncelerinizi tespit ederek küçük adımlarla üzerine gitmeyi deneyebilirsiniz. Ancak takıntılı düşünceler oldukça zorlayıcı davranışları da beraberinde getirebilmektedir. Bu nedenle tek başınıza üzerine gitmekte oldukça zorlanabilirsiniz. Böyle durumlarda uzman yardımı almaktan çekinmemenizi tavsiye edebilirim.
Panik Atak Nedir?
Panik atak ise ortada somut bir tehlike veya neden olmaksızın vücudun şiddetli stres belirtileri gösterip kendini tehlikeden korumaya çalışıyormuşçasına yoğun kaygı duygusu yaşanmasıdır. Panik atak yaşayan kişi için o an çok korkutucu gelmektedir çünkü belirtiler o kadar yoğundur ki kişi adeta öleceğini hissedebilmektedir.
Hemen hemen hepimiz hayatımızın bir döneminde panik atağın belirtilerini deneyimlemişizdir ancak burada önemli olan sıklığı, şiddeti ve işlevselliği ne ölçüde etkilediğidir.
Panik Atak Belirtileri Nelerdir?
Panik atak oldukça zorlayıcı bir yaşantı olmaktadır. Bu durumu sık yaşayan kişiler her an yeni bir atak gelecekmiş duygusuna kapılarak bir bekleyişe girerler ve bu durum da atakların gerçekleşme sıklığını arttırmaktadır. Bu duruma ise beklenti anksiyetesi denilmektedir.
Panik Ataklar Geldiğinde Ne Yapabilirim?
Panik atak tedavisinde bazı ilaçlar ve psikoterapi tekniği birlikte kullanılmaktadır. Psikoterapi tekniğinde panik atağın nasıl önleneceği çalışılmakla birlikte kişiye durumla nasıl başa çıkabileceği de öğretilmektedir. Tedavinin yarıda bırakılmaması da oldukça önemli bir husustur. Tedavi süresi kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu rahatsızlığın tedavisi için uzman yardımı almak gerekmektedir.
Son olarak; kendinizi değiştirmek istediğinizi ifade etmişsiniz. Bizi biz yapan şeylerin arasında duygu ve düşüncelerimizle birlikte; yaşadığımız ortam, çevremizdeki insanlar, seçimlerimiz, kararlarımız, evimizdeki eşyalar, okuduğumuz kitaplar, izlediğimiz dizi veya filmler gibi birçok faktör bulunmaktadır. Buradan bu durumlarla ilgili sağlıklı çözümler önerebilmem mümkün olmamakta. Bu nedenle tam olarak değişmesini istediğiniz şeylerin listesini yaparak somut adımlar atmanızı tavsiye edebilirim.
Bahsettiğiniz durumlar işlevselliğinizi olumsuz etkiliyor ve baş etmekte zorlandığınızı düşünüyorsanız bir uzman yardımı almanızı tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
Çok teşekkürler efendim çok memnun kaldım cevaplarınız için