başlıkta yazdığı gibi ben ateistim ancak bundan ailemin haberi yok oruç tutuyormuş gibi görünerek nasıl gizli bir şekilde yemek yiyebilirim?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Ailesi ılımlı olan arkadaşın varsa ona söyle, onlarda yersin. Olmaz mı?
odanda bi zula yap ufak ufak. bisküvi abur cubur falan doldur yatağının altına bazaya :D
Mutfakta kimse olmadığı zamanda ağzına atarsın bişiler öyle löp löp yemek yemeyi düşünme
oruç tutma niye tutmuyorsun derlerse de bunu bana allahtan başka hiçkimsenin sormaya hakkı yok herkesin sevabı günahı kendine dersin siz allah değilsiniz bunu bana soramazsınız de
😂Ateist Allah' ı kabul etmiyor ki sorgulamasını kabul etsin
ailesine diyecek bunları
Olabilir. Ateistse Allah' ı karıştırmadan halletmeli. Yoksa Ateistliğinin bir anlamı kalmaz.
@Diğerkâm1i amaca giden yolda her yol mübah
He canım Allah ' a inanmasınlar sonra sıkışınca yardım alsınlar oldu mu?
@Diğerkâm1i sana ne isteyen istediğini yapar insanların hayatına karışamazlar senin namazına ezanına küfür eden mi var?
Olmaz. Ben ateist olsam zoruma giderdi demek ki hakkıyla ateist olamamamış ordan 2 soru görmüş nefsine ağır gelmiş a ben ateist oldum
@Diğerkâm1i ne alakası var kuranda islamda o kadar bilim düşmanlığı var o kadar saçma akıl dışı ayet var ırkçılık var terör var bu kitaba inananın aklı yoktur net ya da çok cahildir
O zaman siz neden deistsiniz de ateist değilsiniz?
Ayrıca nasıl ne alâkası var profilinizde namussuz bir ateist görmedim yazıyor siz şu an yalancı bir ateist oluşturuyorsunuz bunun yanlış olduğunu da müslüman olan ben söylüyorum:)
@Diğerkâm1i belli bir sistem var kurulu belli ki yapan birileri var ha kusursuz değil kusurları var elbet
@Diğerkâm1i o yalanı söyleme sebepleri muhterem sevgi barış hoşgörü dininin askerleri olan anne babasının üstün hoşgörüleri :)
Ahhhh yoksa siz assssla yalan söylemezsiniz. Ben bilmem Allah ismi geçmesin yalanınızda. İnanmadıklarınızı ssıkışınca kullanamazsınız.:)
@Diğerkâm1i öyle bir kullanırız ki ben yobaz bağnaz şeriatcı atatürk düşmanlarını ayet ve hadislerle kandırıp filistine doğu türkistana nijeryaya suriyede ösoya katılmaya ikna etmeye çalışıyorum ölsünler kurtulalım diye :D
insanların yalan söylemesi onları namussuz yapmaz yalan söylüyorlarsa sebepler vardır kendince o yüzden söylüyorlardır
Fark ettim de bu istler mistler hep çok kabaa, kırıcı hep böyleler. Demek ki BÜYÜK bir eksiklik olmuş.
@Diğerkâm1i sende bir ideolojiyi islam dinini körü körüne sorgulamadan araştırmadan savunuyorsun bu durumda sende islamist sayılırsın bunun için illa ki ist ekine ihtiyacın yok
Araştırmadığımı, araştırdıkça bağlandığımı nerden biliyorsun?
@Diğerkâm1i zariyat 49 der ki biz herşeyi çift cinsiyetli yarattık ama deniz analarında cinsiyet yok cinsiyetsiz bakteriler var 2 den fazla cinsiyeti olan mantarlar var allahın kendi yarattığından haberi yok muydu yoksa hz. muıhammed cahil olduğu için mi böyle ayet uydurdu?
Çift cinsiyetten kasıt kadın erkek gibi değildir. Yani eş ya da zıt anlamda bir çiftlikten bahsediliyor. Kur'an-ı Kerim yalnızca indiği zamanda kalsaydı biz şu an kullanamazdık. Her neslin kullanabilmesi için kelimelerin tek anlamlı olmasını bekleyemeyiz. Bu sefer de derdiniz ki eee biz şimdi eski zamanı yaşamıyoruz neden nesiller boyu kullanılabilecek bir kitap göndermemiş vs. Diyecektiniz. Çiftten kasıt yalnızca cinsiyetten değil. Okey. Araştır iyice öğren sonra cevabını alabileceğin sorular sorarken cahil deme yoksa biz cahil yerine koymasını biliriz.
@Diğerkâm1i çiftten kasıt kadın erkek gibi olmadığını nerden biliyorsun peki o ayette onun kastedilmediğini allah sana vahy mı etti?
ben arapça biliyorum ve çift kelimesinin arapçasında zevce kelimesi geçiyor zevce de ne demek biliyorsundur herhalde karı koca çift cinsiyetli demektir bu şimdi dersin arapçada 1 kelime 10 manaya gelir yine kıvırırsın
Direkt ateist siteleri yerine güvenilir siteler ya da reddetmeyi amaçlamaktan önce inanarak araştırmayı tercih ederseniz daha mantığa uygun cevaplara ulaşırsınız. İnancı eksik biri yanlış yerlerden bilgi edinirse deist ateist olur çıkar:) yok ben bütün kitapları hatim ettim vs. Kardeş başkaları da araştırıyor gerçekten bir yanlışlık olsa kafir niye müslümanlığa geçsin?
@Diğerkâm1i kafir dediğin eleman bilmiyor ki muhammed 9 yaşında kızla evlenip tecavüz etmiş bilse müslüman olur mu :)
islamı toz pembe gösterip insanları kandırıyorsunuz hiçbir kötü olan tarafını anlatmıyorsunuz işinize gelmiyor
Bak hepiniz aynı soruları soruyorsunuz çünkü kulaktan dolma :) tecavüz edecek biri 25 yaşını bekleyip dul biriyle mi evlenirdi?
@Diğerkâm1i muho 25 yaşına kadar fakirdi hiçbir kızın ona vermemesi normal sonra baktı ki zengin dul 40 yaşında hatice onunla evlendi ve zenginleşti bu arada karısından korktuğu için 2. karıyı da alamadı :))
Bak şöyle söyliyim islam çok güzel bir din. Bu din yanlış anlatıldığı için şu an birçok kişi çıkmazda. Yanlış anlatılıyor dediğim de örf kurallarıyla dinî iç içe koymuş anlatıyor gibiler halbuki açıp baksa o kadar katı değil.
@Diğerkâm1i ben örf adete bakmam direk bütün eleştirilerimi kuran ve en sahih hadisler üzerinden yaparım kurandaki hataları yanlışları akıl dışı fikir ve düşünceleri ve bilime zıt olan ayetleri hadisleri paylaşırım
Lan para için olsa o kadar teklif edildi biz sana şunları verelim bunları yapalım diye amacı para vs. Olan biri niye öyle şeyleri reddetsin
@Diğerkâm1i zaten zengindi her istediğine sahipti tabi reddeder kaldı ki mekkeli müşriklerin islamdan vazgeçmesi için yaptıkları bütün teklifler para vs muhammedin uydurması da olabilir
Bilim rehberden sonra geliyor. Daha bilimin ulaşamadığı şeyler Rehber' de yazıyor. Ya siz 😂 bu nasıl kör bir zihniyet ya
Kardeşim sen söyle ki yazılanlar benim nefsime ters geldi ben nefsime göre yaşayacağım git nefsinin kölesi ol beni ilgilendirmez. Çok komiksiniz ya valla😂
@Diğerkâm1i ne yazıyormuş bu rehberde madem bu kadar çok şey yazıyor neden kafirler buluyor hepsini siz bulsanıza?
@Diğerkâm1i nefsime neden ters gelsin ben kendimi 3 yıl islama adamış biriyim eğer dinsiz olmasaydım ışide katılıp cihat edecektim bu derece islama bağlı biriydim canımdan vazgeçecek kadar sen bu islam için yaptığın en büyük fedakarlığı söylesene bana?
Heh bilinçsiz müslümanlıktan bahsedebiliriz. Kur' an-ı Kerim' i hakkıyla okuyan birçok kişi kafirlerin uygulamalarına karşı çıkıyor zaten. Bilinçsiz müslümanlar da sizin gibi ya 2 şeye takılıp dinden çıkıyor ya da hiçbir şey bilmeden yalnızca ibadetle yaşıyor. Bunun dışında bilenler yola çıkmış bile ama fırsat verilmiyorö
Dim dim dim şimdi müslüman değilsen öncekilerin önemi yok. Nasıl bir fedakârlık anlamadım ben sadece yaymakla sorumluyum.
@Diğerkâm1i noldu neden cevap veremedin islam için yaptığın en büyük fedakarlık nedir cevap ver bekliyorum
@Diğerkâm1i işine gelmeyen herkes bilinçsiz müslüman zaten bilinçli olan birtek sensin zariyat 49a verdiğin cevabı gördük ayetin arapçasını bilmeden kafana göre yorumladın çünkü işine gelmedi sen sorgulamıyorsun körü körüne inanıyorsun objektif tarafsız bakamıyorsun avukatlık yapıyorsun çocuk tecavüzcüsü bir sapık arabın avukatlığını yapıyorsun
Acıyorum ya cidden
Söyle bakalım ben Yaratıcı Allah' tır diyorum. Sen inanmıyorsun. Neden biz insanlar birbirimize benziyoruz? Yaratıcılar farklıysa senin Yaratıcı' nı ispatlayacak kaynağın ne?
@Diğerkâm1i kendi haline acı ben nasıl 9 yaşında çocuğa tecavüz eden arapların dinini savunuyorum insanlara karşı de
@Diğerkâm1i yaratıcı belki zeus belki odin ne malum allah olduğu? birbirimize benziyoruz çünkü hepimiz aynı kökten geliyoruz atalarımız aynı yani maymunlar bunu DNA bilimi söylüyor
Bana o tecavüz vakasının ispatını göster 9 yaşında böyle böyle olmuş diye
Kuyruğumuz nerde o zaman yok olmuşsa neden bir işlevi olmadan yok olmuş neden sonradan eksiliyor bendeki bir parça?
@Diğerkâm1i googleye ayşe bint ebu bekir yaz vikipediye gir sonra orda sahih buhari hadisini paylaşıyor kaynakçadan direk girebilirsin
internet sitelerinde buhari hadis kitabını okuyabileceğin siteler var verdiği babtan o sayfayı açıp okuyabilirsin
Ben Kur' an- ı Kerim' de birçok ayeti birçok siteden bulabiliyorum bana tek bir kaynakla ispatlayamazsın ki?
Ayrıca kuyruk soruma cevap vermedin?
ben bilim insanı değilim bu sorunun cevabını bilim insanlarının sitelerinden araştırmalısın benim uzmanlık alanım islam ve akaid mezhepler islami münazaralar
tek kaynak ispatlamak için yeterlidir çünkü bu kaynaklar öyle çürük kaynaklar değil bu kaynaklar olmazsa islam çöker o derece islam için önemlidir ve inkar edenler bid-at ehli sayılırlar
youtubeye islamda çocuk gelin yakup deniz yaz çıkan videoyu izle hem kuran ayetleriyle hem de hadis ile açıklıyor
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂daha sen bile şüphelisin deist olduğuna yazık yazık daha fazla gülmek istemiyorum.
@Diğerkâm1i ne alakası var? madem bilim öğrenmek istiyorsun öğren tutan mı var ben insanın veya gorillerin neden kuyruğu yok bununla ilgilenmiyorum
Niye en ufak şeyde islamı sorguluyorsanız bunu da sorgulayacaksınız. Görmek mi istiyorsun git görmek yetecekse ineğe de tapabilirsin:)
@Diğerkâm1i bunu sorgulamanın bana ne faydası olacak veya ne gerek var? sakın aynı soruyu islam için de sorma çünkü islamın amacı insanları kendi ideolojisine köleleştirmektir insanların zekalarını düşürmektir çocuk tecavüzünü yasallaştırmaktır insanları sırf fikirlerinden yaşamlarından dolayı öldürmektir
Hadi hadi sizin yalanlarınızı daha fazla işitmek istemiyorum. Benim Rabbim de Peygamberim de Kitabım da bunu uygunsuz kabul görmüştür. Gerisi beni ilgilendirmiyor. Tecavüz yasallaştırılıyor ama ilk tesettür ayeti erkeğe iniyor bak sen şu işe😅 hâlâ kafa yoruyorum ya
@Diğerkâm1i bu bahsettiklerimin hepsi ayetlere ve sahih hadislere dayanıyor yani sen kuranı inkar ediyorsun yalanlar diye isimlendiriyorsun öyle mi?
Bana birçok kaynak göstermiyorsun ki nerden bileceğim bir ateistin kendine göre yazmadığını?
@Diğerkâm1i tevbe suresi/29 tevbe/5 islamın insanları nasıl köleleştirdiğini anlamak için islam ne demektir bunu araştırman yeterli islam teslimiyet demektir kendini ölü gibi ölü yıkayıcısına teslim eder gibi kendini islama teslim etmektir islam ne derse aklıma uymasa da doğrudur diyebilmektir
link de veremiyorum ki 3 xper değilim
çocukların evlenebileceğine dair ayetler nisa 3 ve talak 4
Ya saaabıırrr ben senin önceki müslümanlığına da inanmıyorum bilmeden iman etmişsin. Resmen dolma bilgiler ve yanlış yorumlamalar
@Diğerkâm1i tabi işine gelmiyor hadislere uyduruk de kurana uyduruk diyemeyeceğinden orda öyle demek istemedi tefsirini aç oku tefsirinde de aynısı yazınca tefsiri de yazan insan nerden bilelim doğru yazdığını de kıvır anca :D
sen çok mu bilerek iman ettin bana la ilahe illallahın tanımını yap bakalım madem müslümansın? bir de senin müslümanlığını ölçelim
Yatarıcı' nın istediği dini kabul ettirmek istemesi kadar normal bir şey var mı?
Müdür bile okulda kendi kurallarını koyar ve uygulatır neden sorgulanmaz çünkü okul onun ve istediğini der. Bütün varlıklar Allah' ın, Allah herkes müslüman olmak zorunda demiyor istersen kafir ol ama müslümanlığın şartı iman etmektir diyor. İstediği dini kabul ettirmek için her şeyi yapabilir dinden emin. Sorun siz insanlarda.
@Diğerkâm1i soruma niye cevap veremedin yap bakalım la ilahe ilallahın tanımını görelim ne kadar müslümansın tabi biliyorsan :D
Şaka mısın abi:) Allah' tan başka ilah yoktur.
@Diğerkâm1i ilah kelimesi arapça sen niye bu kelimeyi tercüme etmeden türkçeye ilah olarak çeviriyorsun ilah ne demek?
Tanrı mı diyim?
@Diğerkâm1i ilah derken neyi kastediyor işte la ilahe illalah onu soruyorum sana
tanrı ne demek ilah ne demek?
Yaratıcı' yı kastediyor. Türkçesi Tanrı olabilir ama Tanrı çoğulcu bir anlayışı ifade eder ama biz Allah' tan başka ilah (yaratıcı) yoktur deriz.
@Diğerkâm1i yaratıcı olarak çevirdiğine göre üzgünüm sen hiçbir zaman müslüman olmamışsın :D
Andolsun ki onlara: "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan, elbette: "Onları Azîz ve her şeyi bilen Allah yarattı. " derler. zuhruf/9 yine başka ayet Ankebut suresi 61. ayet. Gerçek şu ki, onlara: "Gökleri ve yeri kim yarattı, Güneş'i ve Ay'ı yararınıza sunan kimdir?" diye sorsan, kesinlikle "Allah." diyecekler. görüldüğü üzere mekkeli müşrikler de tek yaratıcıyı allah olarak kabul ediyorlar kuranın ifadesine göre senin o zaman mekkeli müşriklerden ne farkın var?
Senin kafana girsin diye diyorum farkındaysan parantez içi
@Diğerkâm1i ilah demek yaratıcı demek değildir sen daha la ilahe ilalllahın manasını anlamamışsın ki müslüman değilsin yani
ayetleri gösterdim mekkeli müşriklerde yaratıcıyı allah kabul ediyordu senin müşrikten hiçbir farkın yok
Lan geri zeki kardeşim sen anlamıyor musun? Öf cidden uğraşamıycam
Dikkat et, hâlis din yalnız Allah'ındır. O'nu bırakıp kendilerine bir takım dostlar edinenler: Onlara, bizi sadece Allah'a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz, derler. Doğrusu Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve inkârcı kimseyi doğru yola iletmez. zümer suresi 3. görüldüğü üzere şirk kavramı müşriklerin tek yaratıcıyı allah kabul ettikleri halde allahtan başkalarına ibadet etme şekilleridir tıpkı günümüzde tarikatlara mensup kimselerin zora düşünce abdulkadir geylani yetiş demeleri gibi dua bir ibadettir ve onlar da allahtan başkasına ibadet ederler tek yaratıcıyı allah kabul ettikleri halde
veya türbelerde tavaf edenler türbede kurban kesenler buna dahildir ölülerden medet umanlar da buna dahildir halbuki tek yaratıcıyı allah kabul ediyor onlar da ama bu allahtan başkasına ibadet etmelerine engel değil insanların
@Diğerkâm1i benim sayemde yeni müslüman oluyorsun teşekkür edeceğin yerde hakaret ediyorsun işte islam ahlakı budur sırf kendileri gibi düşünmüyorum diye hakaret ederler sonra da dinimize saygı gösterin diye ağlarlar yok sizin dininize saygı kudurmayın
Yazdıklarını okumuyorum boşuna yazma def ol git sinirlerimi bozdun. Dengesiz
@Diğerkâm1i kuduz köpek gibi kudurma ahahahha :D :D :D işte islam ahlakı budur işine gelmeyince hemen hakaret etmeye başlarsınız
@Diğerkâm1i kuran ayetleri okununca sinirleniyorsun çok ilginç :D
İplemiyorum seni.
@Diğerkâm1i gerçekten iplemesen yazmazsın hala yazmaya devam ediyorsun içten içe ağlayıp kudurduğunu biliyorum :) kuran ayetleri okununca sinirlenen müslüman :D
@Diğerkâm1i pardon müslüman kuran ayetleri okununca sinirlenmez değil mi huzur bulur sen mekkeli müşriksin :D
Allah' ım sana havale ediyorum. Dinimle alay eden kafirlere müslümanlığı nasip etme.
@Diğerkâm1i ahahhaha çocuk tecavüzcüsü bir peygamber gönderen allaha inanıyor beynin var mı senin? allah madem seni duyuyor cevap versin niye cevap vermiyor duymuyor mu yoksa :D
Yaşın 15 mi 16 mı doğru söyle
Niye ailene açıklamıyorsun
Çok kolay ya tâbii, herkes mükemmel anlayış sahibi
@Karayna neden ateist oldun
Ben istemedim. Bir şeyler okuyordum. Alışkınım tâbii, kendimi bildim bileli araştırırım. Sonrası uçuruma denk geldim.
@Karayna ne okudun ki :))
2 sene evvel bir yazı okumuştum ekşiden. O andan sonra düşünmeye başladım. Okumak istersen?
@Karayna ben çok okudum o kadar saçma geldi ki :))
İyi ki Müslümanım dedim...
Bahsettiğim yazıyı okuduğunu sanmıyorum. Ama sen bilirsin.
Hz. Muhammed'e veya ehlibeytine küfür eden ateist siteleri okuduğunu düşünüyorum. Hani Ayşe 6 yaşında evlendi falan diyenler...
@Karayna Hz Muhammed sav;
30 gün neden kendini aç bıraksın
Namaz kılmak gibi günde 5 vakit (özellikle sabah ve yatsı) neden kılsın
Mekkenin bütün hazinelerini verelim, bütün kadınları verelim gel bu sevdadan vazgeç diyince neden kabul etmedi
Tartışmaya girmeyip sadece yazıyı gönderecektim size ama madem sordunuz...
İlk insanların bilinç kazandığında hissettiği belirsizlik yüzünden heykellere tapması gibi. Kendilerini iyi hissetmeleri gerekiyordu insanların, bir anlam bulsunlar diye.
Ayrıca Hz. Muhammed'in bir kazancı vardı bunlardan. Kavmine liderlik etmek istedi. Cahiliyye dönemi adetlerinden kurtulmak istiyordu.
Tıpkı Zerdüşt'ün avestayı insanlara tanıtması gibi aslında. Veya büyük İskender'in helen kültürünü yayması gibi. Ama aradaki fark Ebubekir, Ömer, Halid gibi komutanların askerî başarısı sayesinde İslâmiyet bugünlerde Hristiyanlardan sonra en büyük topluluğu oluşturuyor. Araplar birleşmeseydi İslâm sadece suudi'ler arasında kalabilirdi. Ama gelişti bir şekilde.
Ebu Cehil ve Mekke'nin ileri gelenleri sırf gıcıklığına İslâmiyeti reddetmedi bu arada;d
Onların da Kâbeye gelen hacılardan büyük payı vardı. Politeistlik biterse, lat ve uzza'yı Kâbeden çıkarsalar hacıların Hz. Muhammed ve kafilesine para kazandıracaktı. Ebu Cehil liderliği ona vermek istemedi. Hz. Muhammed de demir iradeli bir lider olacak ki onların teklifini geri çevirmiş.
Tartışmaya girmeyip sadece yazıyı gönderecektim size ama madem sordunuz...
İlk insanların bilinç kazandığında hissettiği belirsizlik yüzünden heykellere tapması gibi. Kendilerini iyi hissetmeleri gerekiyordu insanların, bir anlam bulsunlar diye.
Ayrıca Hz. Muhammed'in bir kazancı vardı bunlardan. Kavmine liderlik etmek istedi. Cahiliyye dönemi adetlerinden kurtulmak istiyordu.
Tıpkı Zerdüşt'ün avestayı insanlara tanıtması gibi aslında. Veya büyük İskender'in helen kültürünü yayması gibi. Ama aradaki fark Ebubekir, Ömer, Halid gibi komutanların askerî başarısı sayesinde İslâmiyet bugünlerde Hristiyanlardan sonra en büyük topluluğu oluşturuyor. Araplar birleşmeseydi İslâm sadece suudi'ler arasında kalabilirdi. Ama gelişti bir şekilde.
Ebu Cehil ve Mekke'nin ileri gelenleri sırf gıcıklığına İslâmiyeti reddetmedi bu arada;d
Onların da Kâbeye gelen hacılardan büyük payı vardı. Politeistlik biterse, lat ve uzza'yı Kâbeden çıkarsalar hacıların Hz. Muhammed ve kafilesine para kazandıracaktı. Ebu Cehil liderliği ona vermek istemedi. Hz. Muhammed de demir iradeli bir lider olacak ki onların teklifini geri çevirmiş. Nitekim bugünlerde felsefî inancını 1.5 milyar insan kabul etmiş...
bir caresini bul iste
Dışarda yersin