öncelikle binlerce din yok cahil ateist kankam varsa ispatla yaz ayrıca hadi diyelim var yokta akla mantığa sığan sadece bir kaç din var gerçeği islam neden mi kuranı kerim mucizeleri zaten islamın hak din olduğunu kanıtladı sen daha neyin peşindesin kuran da yazan denizlerin ayrılma ayetleri insanların nasıl oluştuğu ayeti hepsi yazıyor bilimin ortaya koyduğu herşeyi zaten islam önceden biliyordu neymiş kuranı kerim bir insan tarafından yazılmış işte zekaya bak kuşa taksak ters uçar bir insan tövbe tövbe bunu yazdıysa o kişi bir hikmete sahiptir yoksa geleceği nasıl bilecek
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
binlerce din var kankan dogru soylemis bu durumda sen cahil oluyosun.
Bunlar anlamaz kanka zorlama 😂
@Kumsaldenizs aynenn
Dünyada binlerce din var evet.
Kuranin mucizeleri yok.
Sen sadece cahilsin.
Tebliğde üslup önemli. Küçümseme hakaret çok yanlış olur
İslamın mucizesi var ki? gerçekten binlerce din var.
Ne mucizesi var ki? Olacak
Ne mucizesi var ben bu akılla baş edemem kolay gelsin kardeşim sana bu soruyu açmamalıydın bence
@_Nisanur34 mucize olsaydı tüm dünya Şu an iman etmisti ne örnek vericek ben onu merak ediyorum.
kâfirler cehhenemi görse bizi tekrar dünyaya gönder iyi insan olalım diyecekler miş ve geleceği gören Allah cevaplıyor hayır onları göndersek bile yine aynı azgınlığı devam ederler
Daha ne olsun ki bu beyinler değişmez bundan ötesi var mı? Herkes yoluna baksın
@_Nisanur34 ol derse olur qaeqtayq
O zaman sınavın anlamı olmaz
@_Nisanur34 adem ve havanın günahını çekmek normalde ol demesi mi anormal
Günahını çekmek mi? yanlış anlamada ben hayatımdan memnunum
Belki sen hayatı yanlış yaşadığın için sana ızdırap geliyordur
İslam'ı yaşa bence en azından dene
@_Nisanur34 benim senden bilgili olmam peki. Adem ve havva elma yedi diye dünyaya geldik farkındaysan. İslama göre öyle :Dd
"Hani Rabbin, meleklere 'Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım.' demişti. Melekler, 'Ya Rabbi sen yeryüzünde kargaşalık çıkaracak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor, takdis ediyoruz.' dediler. Allah meleklere 'Ben sizin bilmediklerinizi bilirim.' dedi." (Bakara, 2/30)
Çok bilinçsiz sorguluyosun
@_Nisanur34 Kuranda apaçık bir şekilde dünya güneşin etrafında dönüyor gibi bir şey yazsaydı o zaman bugün kurana iman etmeyen kimse kalmazdı ve o zamanda müminle mümin olmayanın bir anlamı kalmaz ve imtihane çekilme diye de bir şey olmazdı. Ama Allah öyle bi ayarlamış ki kuranı inkar etmek isteyenlere açık kapı bırakmış. Biri okuyor mucize görüyor imanı kuvvetleniyor biri okuyor imanı zayıflıyor dinden çıkıyor.
“Göğü kudretimizle biz kurduk ve şüphesiz biz genişletmekteyiz.” (Zariyat, 51/47)
Bilim bile doğru diyor onaylıyor bu ayeti neden iman etmiyosun
“Ve’ş-şemsu tecrî li müstekarrın leha.”
"Güneş kendi yörüngesinde akar gider." Yasin 38
Bu ayete göre evren hareket halinde biz yarın aynı yerde sabahı görmeyeceğiz her gün evrenin başka bir noktasında sabah oluyor tüm evren hareket halinde yani
Düşününce insanın aklı fırlayacak gibi oluyor
@_Nisanur34 ya bunlar Tevrat da zebur da incilde yazan şeyler. Zaten kuran onlardan copy yapmış. Ee şimdi değiştirildi ondan filan dersin her kaba kılıf uydurmaya çalışmayın. Senin inancın okey. KİMSEYE dayatmaya çalışmayın. Ben arkadaşa sordum oradan iğneleyici cevap verdin.
@_Nisanur34 kuran dünya düz diyor Yeri de yaydık, genişlettik ve oraya sağlam dağlar çaktık ve orada hikmetle ölçülmüş olarak her türlü nebatı yetiştirdik.”(Hicr, 15/19)
“Yeri de döşedik, oraya dengeyi sağlayacak sağlam ulu dağlar yerleştirdik. Orada, gönüller, gözler açan her çeşit bitkiden çiftler bitirdik”(Kaf, 50/7).
“O kâfirler bakıp düşünmezler mi: (Mesela) deve nasıl yaratılmış? Gök nasıl kurulup uçsuz bucaksız yükseltilmiş? Dağlar nasıl da yeri tutup, dengeleyen direkler halinde dikilmiş. Yeryüzü nasıl yayılıp hayata elverişli kılınmış?”(Ğaşiye, 88/17-20)
@_Nisanur34 Müslüman olmayanlar cennete gidebilir mi?
Gidebilir/ Bakara-62. Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah’a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku ve üzüntü yoktur. (Ayrıca Maide-69 )
Gidemez/ Ali İmran-85. Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. (Ayrıca tevbe-30)
Tüm dinler sınıf sınıf gelmiş insanlar kendisini geliştirmiş ve Allah ona göre din ve peygamber göndermiş
Bizim büyüklerimiz bile diyor bu çağın çocukları çok zeki diye
Yani 5000 yıl önce ki insan aklıyla şimdi ki çok farklı o zaman İslam Kur'an gelseydi insanlar bakar kalırdı
1. Sınıf çocuğuna üniversite kitabı okutmak gibi düşün yavaş yavaş
Ve Kur'an hükmünü tamamlamadı benim fikrime göre bir nesile daha hitap edecek ayetler var Kur'an'da onun için acele etmeyin bilmediğiniz konular hakkında tartışmayın biz iman ettik Allah sizede nasip etsin
@_Nisanur34 cehennemle korkutan Bi tanrıya inanmak zorunda kalmak istemiyorum
Konuyu çok parçalama tek tek sor anlatayım
Kendi zamanında hak din olan eski dinlere iman edenler cennetlikti
şu an hak din İslam
Ve diğer dinlere inananların yeri cehennem olacak
Kur'an'ı tefsirle okumanı öneririm
Ayrıca hüküm verebilmen için Kur'an'ın tümüne hakim olmalısın
Sen matematik okuyosun toplama çıkarma öğrendim yeter bu kadar diyip üniversitede başarılı olur musun bu da aynı şey
Kitabın tümüne hakim olmalısın
İnanmak zorunda değilsin kuzum kimse seni zırlamıyo ki
Zorlamıyor *
Yoruldum yazması gerçekten zor oluyor umarım düzgün sorgularsın
Sohbet için teşekkür ederim
@_Nisanur34 saçmalama
Kes uzatma
@_Nisanur34 bilimi bu işe getirme diye uyarayım gideyim o zaman
bilimi dine getirme