Ciddi bir şekilde soruyorum kendimi çirkin hissediyorum. Sizce nasıl düzeltebilirim? Lütfen benim yaş aralığıma yakın olunuz (19)?

Şöyleki 19 yaşındayım. Ve her zaman garip bir tipimin olduğunu düşündüm. İlkokuldan beri tipimin benim iletişim kuramama problemime de etkisi olduğunu düşünüyorum. İlkokula hep pasaklı giderdim. Saçımı tarayamazdım çünkü taranmıyordu çünkü o zamanlar hacışakirle yıkanırdık tabi. Aynı zamanda üniformamın kolları hep yırtık olurdu çünkü ikinci eldi. Bu da benim kendimi diğer çocuklardan ayırmama neden oldu. Zengin mahallesinin bir ilkokulunda okuyordum. Ama ben bir gecekonduda oturuyordum. Bunu hiçkimseye söylemezdim. Hatta okul çıkışı eve dönerken sınıf arkadaşım yanımdan geçiyorsa herhangi bi binaya girermiş gibi yapardım benim o yıkık dökük gecekonduya girdiğimi görmesin diye. Bu arada küçük bir şehirde değil Ankarada ikamet ediyorum. Sonuç olarak fakirliğinde vermiş olduğu etki ile benim iletişim problemlerim oluşmaya başladı o pırıl pırıl zengin çocuklarının arasında. Taşındık ama bu sefer daha kötü bir gecekonduya hem de yıkım kararı alınmış tehlikeli bir mahalleye. Ben ortaokula geçmiştim. Tabi okula gidebileceğim yol bile yoktu her yer toz toprak. Yağmur yağar kış olduğunda botumda kilolarca çamurla okula giderdim. Aşırı utanırdım zaten ayakkabılarım her zaman yırtık olurdu üstelik. Ayrıca ev ile okul arası aşırı uzaktı. Babam bir gün evde yiyecek ekmeğimiz yokken beni servise yazdırmak istemişti ama servisçi bir gün deneme amaçlı bırakıyım dedi yolların berbatlığını görünce o bile vazgeçti. O zamanlar rüzgar esse uçacak kadar zayıftım. Ayrıca sanıyorumki yetersiz beslenmeden kısa kalmış olabilirim tabi genetikte de vardır. Burda da fakirliğin vermiş olduğu iç güdüyle kendimi diğerlerinden aşağı gördüm. O zamana kadarki tüm eğitim hayatım boyunca ağzımı bıçak açmadı.
Güncellemeler
+1 yıl
Devamı var.. Çok iyi bir liseye geçtim. Ve böylece biraz olsun yüzüm gülmeye başladı. Burslar kazandım babam iş buldu ardından annemde işe girdi. Belkide dünyanın en mutlu insanı ben oldum ama alışkanlık mıdır nedir ben de bir sosyal fobi oluştu sınıfa girdim yine kimseye ısınamadım. 5 yıldır aynı sınıftayım yine sınıfımda ağzımı bıçak açmadı. Bu sosyal fobimi aynı zamanda dış görünüşümün de desteklediğini düşünüyorum. Bir aralar hayvan gibi ders çalıştığımdan tipimi takacak vaktim yoktu.
Güncellemeler
+1 yıl
Devam.. Ama ailevi sebeplerden ayrıca pandemi dolayısıyla üniversite okuyamayacağımı hissettim ve bu beni derin bir karanlığa sürüklüyor şu an. Ben bile aynaya bakınca kendimi ciddiye alamıyorum ki başkaları ilgilensin.
Ciddi bir şekilde soruyorum kendimi çirkin hissediyorum. Sizce nasıl düzeltebilirim? Lütfen benim yaş aralığıma yakın olunuz (19)?
Cevapla