Eşiniz/sevgiliniz istiyor diye başörtüsü takar/çıkartır mısınız ya da eşinizden böyle bir şey ister misiniz?

- Baştan belirteyim: Ben de bu konudan çok sıkıldım ve bıçak sırtı bir konu haline geldi Türkiye'de. Niyetim siyasi bir tartışma çıkarmak değil... -

Soracağım soru iki yönlü:

Kızlara - Bir erkeği çok seviyorsunuz ve onunla evlenmek üzeresiniz. Kendisinin ya da ailesinin isteği olabilir, evlenince sizden başörtüsü takmanızı ve hep öyle olmanızı, ya da başörtülüyseniz, evlendikten sonra sizden başörtünüzü çıkarmanızı istiyor. Eğer evli iseniz, kocanız sizden bunu istiyor.

Bu durumda ne yaparsınız? Onu seviyorum diyerek isteğini yerine getirir misiniz, yoksa ben buna gelemem, yaşantımdan taviz veremem deyip ayrılır mısınız?

Erkeklere - Aynı şekilde, bir kızı seviyorsunuz ve evlenmek üzeresiniz. Ama kızın durumu size ve/veya ailenizin yapısına uygun değil. Siz veya aileniz, kızın başörtülü olmasını/olmamasını istiyor.

Bu durumda, kızdan başörtüsü takmasını/çıkarmasını mı istersiniz, ya da bu onun tercihi diyerek sonu kötü olacağını bile bile ailenize karşı mı gelirsiniz? Ek olarak kız isteğinizi reddederse, gene de devam mı dersiniz yoksa sen yoluna ben yoluma mı dersiniz?
Eşiniz/sevgiliniz istiyor diye başörtüsü takar/çıkartır mısınız ya da eşinizden böyle bir şey ister misiniz?