Sevgilim ve ailesi bize gelecek tanışmaya. Ne giymeliyim? Tesettürlüyüm?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Elbise giymeniz sizin için daha rahat olur ve daha hanım hanımcık gösterir bence:) Öyle abartılı bir elbise de değil, klasik ama şık.
Peki sence evde ayakkabı mı giymeliyim? Terlik kötü mü olur
Ayakkabı tarzında terlikler var aslında alabilirseniz güzel olur. Topuklu olmasına gerek yok bence bir de elbise giyeceksiniz zaten görüneceğini sanmıyorum.
ya da babette olabilir canım haklısın. Peki annesinin elini öpsem mi? Hani pandemi varya doğru olur mu? Ama öpmesem saygısızlık mı olur ay bilemedim
Olur tabii babet de:) Hoşgeldiniz, kusura bakmayın pandemiden dolayı selamlaşamıyoruz:) dersiniz.
Yani öpmiyim mi sence? Sen olsan öper miydin
Bence şöyle yapın erkek arkadaşınızın annesine sormasını isteyin😉 "Anne A sence gidince selamlaşalım, el öpelim mi? Diye ağzını arasın. Yani öpülse hata olur öpülmese hata olur bu pandemide
Dimii öpsem bizimkiler kızabilir niye öptun diye öpmesem belki annesi o olgunlukta değilse niye öpmedi diye düşünebilir, kararsız kaldım.
Aynen öyle
Elbise giymen özellikle hanım hanımcık görünmen faydana olur.
Peki sence annesinin elini öpsem mi
sade olsun ya fazla gösteriş ol. adan ama neyse merak da ettim
Tesettürlü bir kızın sevgili edinmesi hiç yakışık alırmı?
Bunun tesettürle değil inançla alakası var. Sorun yanlış. "Tesettürlü bir kızın sevgili edinmesi hiç yakışık alır mı" DEĞİL! "Müslüman bir bireyin sevgili edinmesi hiç yakışık alır mı" demeliydin. Sadece tesettürlüler mi Müslüman? Herkes dikkat edecek. Ayriyeten herkesin günahları var. Ve herkesin günahı da kendisini ilgilendirir.
@Nightwalk35 Tesettür ne için giyilir ve Tesettürü kimler giyer. Bir tesettürlü kız gördügümüzde aklımıza ne gelir?
Zina etmeyen bir dindar kız degilmi?
Eeee? Konumuz zina değil. Kaldı ki zina bile olsa bunu yargılamak kimseye düşmez. Zina çok büyük bir günah evet. Uzak durmak lazım evet, ama bu kimseye zina yapan kişiyi yargılama hakkı vermez. Bir insan bin kere de zina yapsa ve Allah'a tövbe etse Allah o kullunu bağışlarken size ne oluyor da insanların günahlarını yargılama hakkını kendinizde buluyorsunuz?
@Nightwalk35 Saçmalama ! Bu bir yargı degil bir uyarı. Bilmezmisin "DİN NASİHATTİR!"
Bilmiyorsan ögren.
Tesettür giyip her uygunsuz işi yapanlar yüzünden tesettür ve tesettürlüler ayada düştüler.
İnsanlara yanlışları ve günahları konusunda uyarıda bulunabilirsiniz. Ama yargılamak kimsenin haddi değil. Bu durum yakışık alıp almama meselesi de değil. Bu kimseye ilgilendirmeyen bi mesele. Başı açık Müslüman kadınlara veya Müslüman erkeklere gelince sevgilik konusuna hiç yakışık almıyor demiyorsunuz ama. Bu ayrımınız sebebi ne? Tesettüre giren biri Allah'ın bir emrini yerine getiriyordur. Bu onların günah işlemeyecekleri anlamına gelmez. Herkes günah işler. Yok sen tesettürlüsün şunu yapamazsın bunu yapamazsın deme hakkına sahip değilsiniz. Ortada bir yanlış varsa o herkes için yanlıştır. Tesettürlü için de yanlıştır, açık olanlar için de yanlıştır, erkekler için de yanlıştır. Bir günah tesettürlü olunca diğerlerine göre daha mı günah oluyor sanki? Bırakın bu saçma sapan kültürel ayrımları. Dinde böyle bişey yok. Herkesin günahı kendine. Kimse kimseyi yargılama hakkına sahip değil.
1. si uyarıda bulunmak istiyorsan "sert dille" uyaramazsın. Din için birşeyler yapmak istiyorsan önce Peygamberimizin yumuşak huyunu ve insanlara ne kadar tatlı dille yaklaştığı bilerek onu örnek alacaksın. 2. si bir tesettürlü uygunsuz bir iş yapıp günah işledi diye diğer tesettürlülere de aynı gözle bakanlar daha İslam'ın ne olduğunu öğrenememiş cahillerdir. Cahil olmayan bireyler başkalarının yaptığından etkilenmez. Bu kadar net
Tesettürlü birinin günah işlediğini görüp "aaa bak tesetturluler şöyle böyle" diyenler var ya! Senin günah işleyenlere ahlak dersi vereceğine önce onun lafını edenlere nasihat etmen lazım
@Nightwalk35 "Tesettürlü bir kızın sevgili edinmesi yakışık alırmı?" demek sert dille uyarmakmıı oluyor?
Sen çatacak birini arîyorsun galiba?
En başta da söyledim. Kızdığım nokta senin bu uyarıyı o kişi "tesettürlü" olduğu için yapmış olman. Diyorum ki günah herkese günahtır. Bunun tesettürlüsü açığı olmaz. Günah herkes için eşittir. Başı açık olanlar her haltı yese laf etmezsiniz ama tesettürlü biri en ufak bir günah işlediği zaman ortalığı ayağa kaldırırsanız.
Başı açık olanlar Müslüman değil mi? Erkekler Müslüman değil mi? Neden birini sadece "tesettürlü" oldugu için uyarma gereği duyuyorsunuz?
@Nightwalk35 Dediklerin dogru. Zina herkese aynıdır. Ama bir imamın zina etmesi ile sıradan bir vatandaşın zina etmesi aynı degildir. Akimler aynı günahtan diger insanlardan daha fazla azap görecekler.
Ben detaya girmedim. Sen hangi taraftasın onuda anlamadım. Bildigim bir şey var sen saldırgan bir kızsın. Sadıracak birilerini arıyorsun.
Alimler.
Alimler konusunda öyle evet. Ama her tesettürlü alım değil. Aradaki farkı göz önünde bulunduralim lütfen. Ben saldıracak yer aramıyorum. Sadece insanların bu kadar çok ayrıştırılmasına sinir oluyorum. Şu tesettürlü bunu yapamaz, bu şöyle şu yapamaz, o böyle davranamaz diye diye insanları sürekli kategorize ediyorsunuz. Günah herkes için aynı, sevap herkes için aynı. Bunu ha tesettürlü biri yapmış ha tesettürsüz ne farkeder? Biri tesettürlü bir bireyin yanlışını gördü diye o dine laf ediyorsa o o laf edenin cahilligidir. Kimsenin işlediği günahla da bu din alçalmaz. Rica ediyorum uyarıda bulunurken tüm Müslümanları kapsayan uyarılarda bulunun. İnsanları şöylesin böylesin diye ayrıştırarak değil.
Alim*
Yorumda bulunan kişi konuyu nerelere getirmişsin cidden anlamadım. Evet dediğin doğru dinimizde bir kadın ve erkek haram yoldan sevgili olamaz. Ama biz şu an ciddi adımdayız, ailesiyle gelecek tanışmaya. Yani normal bir sevgililik yaşadığımızı nerden çıkardın ki? Belkide islamın şartlarına uygun olarak görüşüyoruz tanışıyoruz. İslamda evlenmeden önce uygun bir ortamda yalnız kalmadan tanışmak konuşmak birbirini tanımak yok mu da böyle bir yorum yapıyorsun? şu konuda haklısın, bir kız tesettürlüyse dikkat etmeli güzel örnek olmalı. Ama insanlarda şu bilinçte olmalı; günah işleyen bir tesettürlü görünce insanları başortuden dinden soğutacak tarzda konuşmamalı. Doğru ve eksiksiz olan islamdır, insanlar değil.
@soran katılıyorum
@Soran Haklısın. Degin gibiyse söylediklerim senin için geçerli degil. Allah hayırlı etsin.
dedigin.
@Nightwalk35 ☺️☺️☺️
Amin kardeşim sağol
😊😊
Niye sen hiç mi günah işlemiyorsun dört dörtlük müsün ayrıca insanlar bu devirde nasıl bilecekler adamın ya da kadının nasıl biri olduğunu yarın bir gün itin kopuğun biri gelse görücü usulü istese şıp diye vericek misin kızını biraz mantıklı olun ya
@Vasabii0 1 seneyi geçmiş yorumun altına yorum görünce şoka uğrayan ben 😂
normal giydiğin şeyler olsun kolye gibi şık şeyler tak rahat ol
Şık bir tunik takım olur mu ki
olur tabi makyajını biraz özenli yap
Teşekkürler
Normal güzel bir elbise giyebilirsin
Peki ayakkabımı giysem abartı mı olur topuklu filan? Birde elbise harici şık bir takım giyilir mi sence
Elbise daha hanım hanımcık gösterir diye demiştim ama başka birşey de giyebilirsin tabi sen bilirsin 😊 eve davet ediyorsanız evde topuklu giyilir mi bilemedim 🤷🏻♀️ bi de az önce saçma sapan yorum yapan şahsın yorumunu kaldırma ben şikayet ettim yönetim kaldırırsa o kadar yorumu hesabı bile donabilir. Daha iyi olur
Teşekkür ederim canım boş insan her yerde var maalesef ki. Birde şey soracagım. Annesinin elini öpsem mi pandemi var ama öpmesem saygısızlık mı olur
Valla onu bilemedim yaa. O konuyu büyüklerine danış. Korona değillerse belki öpenilirsin dicem ama yine de bilemedim
Yok kız zaten corona olan insan nasıl gelsin 😂
Tabi orası öyle de bazı koronalılar belirti vermeden de geçirebiliyor. Sosyal mesafe boşuna değil yani bu yüzden
Haklısın dikkat etmek gerekiyor her zaman
Aynen 😊
Kendine yakıştırdığını giy
Normal tesettürlü bi elbise giy işte
Gündelik elbise giy rahat et
Ayakkabı giysem abartı mı olur
Aynen ayakkabı değil normal bi terlik giy
Sence annesinin elini öpsem mi
Pandemi varya hani saçma mı olur
Şimdi zaten aynı ortamdasınız o sebeple cenene değdir elini öpecek olursan da
Öpeyim yani dimi? Diğer türlü saygısızlık olur
Yani ben kaynanan olsam kızardım 😂