Kadınların açık giyinmesi neden günah? günahsa neden yapılıyo
mesela nedn basörtüsü kadında var ama erkekte yok
iyi kıyak
mesela nedn basörtüsü kadında var ama erkekte yok
iyi kıyak
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunan (köleleri), erkeklerden, kadına ihtiyacı kalmamış (cinsî güçten düşmüş) hizmetçiler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye, ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz. ...
burada gerekli bilgi veriliyor. seni her yerde kısıstlamıyor yani. toplum içerisinde önlem al diyor sadece.. böyle erkeği ön plana çıkartıp soru sormak yanlş...
müslüman ısen bır kadının saç baslangıcı ve çene altından baslayıp ayak ve el bıleklerınden gerısı mahremdır haramdır neden yapılıyor cumhurıyet donemınde batılasma adı aldında özentı olarak acılmıslar sure gelmıs bu sekılde acarsa ne olur gunahkar olur erkeklerınde göbek altı ve dız ustu haramdır onlarda o sekılde gezemezler
herşey günah ztn günah olmayn cok az şey vr
günah olmayan cok sey var ama toplum yapısı buna surukluyor ne kadar az gunah okadar ıyı gunah ıslememek dıye bırsey yok herkez ısler onemlı olan kacınmaya calısmak
Bir Müslüman’ın örtünmesindeki ilk neden Allah’ın emretmesidir.
1) Kadının toplum içinde iki türlü değeri olabilir. Birisi dişiliği ile kazandığı değer, diğeri kişiliği ile kazandığı değer. İslam dini insanların kişilikleri ile değer kazanmasını istiyor. Bu noktada örtü kadının dişiliğini perdeleyerek, toplum içinde kişiliği ile değer kazanmasının önünü açıyor.
2-kadının fiziki güzelliğini toplumun bir şekilde istifadesine açmasını istemiyor. Aksine kadının güzelliğini sadece evinde erkeğinin istifadesine açmasını, onun dışındaki alanlarda örtünmekle başkalarının istifadesine engel olmasını istiyor.
3-3) Kadının güzelliğini sadece evlendiği erkeğe açması, diğer erkeklere kapatması, bir aileyi bir birine bağlayan, sadakat ve güven gibi bağları geliştiriyor. Kıskançlık en aza iniyor. Eşlerin birbirini aldatmasına kadar gidebilecek kapılar daha baştan kapatılıyor.
peki sen bunu uygulayabiiyo musun
Erkeğin de omuzları düzgün bir vücudu kadınları etkileyebilecekken (bakın şu yunan heykellerine bir!) sadece kadına örtün denmesi zaten işin için de bir bit yeniği oldugunu gösteriyor.
He erkekler bir açık koldan etkilenecek kadar abazan ama kadınlar şortla dolaşan bir erkekten sıfır etkilenecek kadar nemrut.
Ne biçim iş o arkadaş!
(Sanırım yanlış yere yazmışım üstteki yorumu ) erkeklerinde hepsi abazan felan değil kadın vucudu zarif oldugu için bacakda boyunda sırtta her kıvrım estetik oldugundan mütevelli kadın erkek herkesin ilgisi çeker bi bitmedi abazan muhabbeti adam inançlıdır duygusuna bastırır Allahın emrine uyup onada abazan diye dalga geçersiniz mesela
Cevap
30Cevap
İslamiyet daha önce de söylediğim gibi erkek egemenliği üzerine kurulmuştur bu yüzden şüphelerim var. Erkek tahrik oluyor kadın kapansın peki neden? Erkek iradesine sahip çıksın sonuçta sınanmıyor muyuz? Kadının istek arzuları yok mu? Erkek yapsın vücudu giysin daracık t-short ya da askılıyı göstersin kasları omuzları e buda kadınların dikkatini çekiyor günah değil mi? Kadının konuşması yasak kadının oy kullanma hakkı yok, erkek evlenir sadece erkek boşar, kocasına istediğini vermezse kadın günaha girer pardonda allah kadını köle olarak mı yaratmış acaba? Erkekler yüce varlık kadınlar sadece bir amaç uğruna yaratılmış. Kusura bakmayında kadınlar da robot değil tek farkı erkeklerde olduğu gibi hayvanlık yapmıyorlar dışa vurmuyorlar onlarında arzuları, istekleri olabiliyor yani gördüğü bir erkek de onu tahrik edebilir bu yüzden kadın da erkek de iradesine sahip olacak yoluna bakacak insanların içine düşmeyecek.
Helal olsun bu bir erkek olarak bu medeni bu mükemmel yorum yapman gerçekten takdir ettim feminist erkek yoktur diye düşünüyordum ama varmış sen çok yaşa ve senin gibiler 👏👏👏işte adam gibi adam yürübe
Helal olsun be*
erkeklerinde avret yerleri vardı ama unuttum tek kadınlarda yok.. kadınların eli ve yüzü dışında avret sayılır ve vucudunu belli eden kıyafetler giymesi haram benim bildiğim bu hristiyanlardada var onlardada saçlarını kapatmalarını ve siyah veya koyu renk giyinmesini emrediyor.. ama dini hassasiyeti olmayan giymez gezer dolarşır dindar takılanda takılmayanda şahsen beni ilgilendirmez kişilere kalmış durum.. günah olması bütün semavi dinlerin zina saydığı evlilik dışı cinselliği yani teşvik veya şehvetlendirmesinden olsa gerek..
Eğer vajina bacakların orda değilde kolun altında olsaydı erkeklerin bacağı bir kenara bırakıp kollara kafayı takacağı gibi bir söz vardı. Bacak direk onu anımsatıyor onlara.
Valla ben günah münah anlamam yerine ortamına göre de istediğimi giyerim.
haklsn
Allahın emrine uymamak ayrı birde böyle pişkince alay ederek artislenmek apayrı bir seviye ne tamam ye ama dine ve hükmüne saygılı ol önce bu memleketi kurtaran şey dine şnanca bağlılıgı idi kara fatmalar , şerife bacılar dekolte giymiyordu. Ne halt edersen et lakin saygısızlık yapma edepli ol !
erkeğin güzel görünen balkon gibi göğüsleri ve büyük bir kalçası yok o yüzden erkeklerde öyle bir durum yok, kapalı bir kadın erkeği ne kadar tahrik edebilir ki veya bir erkek bitarafı belli olmadığı sürece kadını ne kadar tahrik edebilir? :) kadınların açık giyinmeside erkeklerin kendi eşinden başkasına bakması haram ve eğer kadınlar açık giyinirse erkekler rahatlıkla tahrik olabiliyor ve erkeği günaha sokmuş oluyor bu nedenle kadınların açık giyinmesi caiz değildir
yanlız yapılı Vücutlu baklavalı erkekler görünce ya da yakışklı erkek görünce bende tahrik oluyom napcaz
@elifözgen02 derdini seviyim
@elifözgen02 yani
bildiğim kadarıyla günlük hayatta edepli giyinmek olarak geçer her iki cins içinde geçerlidir ama ibadette belli kıstaslar vardır görünebilecek yerlerin sınırıyla alakalı yoksa sadece kadına günah değil açık giyinmek
Kadın zarafet temsilidir.. Sesi bile haramdır etkileyici olduğu için. Gerisini bilmem
abartma kardeş...
Kadının sesi haram mı?
Word olarak indir
Sual: Kadınların seslerini erkeklere duyurmaları haram mıdır?
CEVAP
Kadınların, yabancı erkeklerle lüzumsuz yere konuşmaları, şarkı, hatta Kur’an, mevlid, ezan okuyarak seslerini erkeklere duyurmaları büyük günahtır; ancak, alış veriş gibi ihtiyaç olunca, fitneye sebep olmayacak şekilde, ihtiyaç kadar ciddi konuşmaları caizdir. (Tergib-üs-salat, Hadika)
Sanki ben haram kıldım da abarttım.. Açın biraz bilgi edinin..
Vallahi bravo
açık kadın perdesız eve benzer perdesiz ev ya satılıktır ya da kıralık
napak abi hoşlandığımız çocukladamı konuuşmayak ben yapamam hoşlandığım çocukla konuşmadan hem babamladımı konuşmıyım okulda erkek öğretmen soru sorduğunda sesiz mi kalıcam
@HtcAkk onu geç biz yaşamayalım
Herşeyi geçtimde neden kuran mevlit ezan?
@elifözgen02 bencede ya ne saçma
sadece kadınların değil, erkeklerinde açık giyinmesi günahtır, bir kadın erkeğin bacağından tahrik olmaz ama bir erkek kadınnı bacağından tahrik olur,
ne var bacakta?
erkek beyni de neymiş öyle yaaaaaa
Bunun baş örtüsüyle alakası olmadığı yönünde söylenenler var. İslamiyetin ilk dönemlerinde inanan kadınların göğüsleri açık ibadet ettiği bunun üzerine göğüslerinizi örtün anlamında "örtünün" emri geldiği söylenir
Gerçektenmi
erkek vücudu kadınların ki kadar çekici değil ki.. bu yüzden toplum sağlığı için bayanlar biraz daha özenli giyinmeli :D
Ben de tam çözümleyemiyorum o durumu ama sonuçta bir seni yoktan var eden var ve kelamında bunu böyle yap dedi. Herhalde bir bildiği vardır.
Erkekler kızlar gibi g*tu başı açık gezmiyor afedersin.
ama Vücudu yapılı erkekler de benim ilgimi çekiyo ve bir tek kızların iligisini çekmek için spor salonuna giden erkekler var o zmn o da günah
@elifözgen02 ben sporuda kas yapmayıds severim hatta mazoşistçe vucud sınırlarımı zorlamakda zevk verir antronör atkadaşım olay bu zsten demişdş ama dedin o moronlar yüzünden ortam yüzünden partda çıplak vucud çalışan adamı uyaran bekçiye canın mı çekti birader istersen yalayabilirsin diyen güzel kardeşim yüzünden rahat 15 senedir yeltenmiyorum. Keza animedende soğuttu ruh hastası otokumudur ne haltdır o manyaklar.
@elifözgen02 hiç
kadının vücudu erkek gibi değil daha hoş ve dikkat çekici. korunması gerekiyor bu yüzden o yüzdende örtünmeleri gerekiyor. demişti bir hoca
Evet bide şeyi anlamıyorum başka yerleri kapatmak gerek tm onu anlarımda baş neden? Yani saçda kafada ne var söylesin biri eleştirmeden
sactan tahrk olan varmıs
tırnaktanda. biz öleleim yasamaylm daha iyi mumyalasınlar hatta
Yuh artık cidden yaşamamamız lazım heralde. Onların tahrik olmasına bakılcaksa çarşaf giyip evden hic cıkmayalım ozaman
#Gerekli olan o zaten fakat özgür ülkedeyiz
Kuran-ı kerim de görünen saç teli kadar günah işlemiş sayılacaksın diyor. ( tam böyle olmayabilir ama günahı oldugu icin örtmek gerek
Örtünmek icinde önce inanmak gerek. )
İnancım tam ama örtünmenin mantığını hiç bir zaman anlamadım ve mantığını anlamadığım şeyleri asla yapmam çünkü Allah işte bu yüzden akıl vermiş mantıkliyi mantıksızdan ayırın diye her doğru denilen şeyi yapmayın diye çünkü o Kuranda yazanların bir kısmına insan eli karışmış olabilir kim ispatlayabilir ki? İşte o yüzden akıl verilmiş
Gerçekten ama yani
Bencedeya gelde delirme, tırnaktan niye ayrıca
Neden günah diyeceğine önce günah mı diye sorgula bence. Her boku araştırmadan kabullenmeyin böyle. Biz de kızsın daha çok sorgulaman gerek
sana biz hiçbişey anlatamayız sen çok dibe batmışsın.
Çünkü kadın çekicidir. kocası dışındaki insanlar etkilenebiliyor. bu yüzden günah. erkeklere gelince o ayrıcalık değil ki biz sİzin gibi çekici değiliz yaratılışımız gereği
yoo aranızadan kız düşürmek için spor salonlarına gidenler var ben baklavalı yapılı erkek görünce çekici buluyom
dinimiz öyle nedenı mı olacak açık giyinip oruspumu olsunlar bölede var ama
Sen erkege şehvetle bakabiliyomusun ama kadında öyle deil. Acık sacık giyip tüm hatlar meydanda olnca hangi erkek şehvetle bakmaz ki?
#Bacak görünce boşalan erkek var siz bacak görünce halleniyomusunuz
erkek tahrik ürünü değil değil kadın öyle canım. erkek dar şort giysin itici olur ama kadın giyse çekici olur. başörtüsüde yine çekicilik mevzularıyla alakalı hepsi zina ana başlığında toplanabilir
Kadınların avret mahali erkeklerden farklı kadınlar yüzü elleri ve ayakları dışında bir yerini erkek görmemeli
şu dünyada erkek düşmanlığı nerede en fazla hangi ülkede diye araştırma yapsalar kesin burası çıkar.
Tabi ya en çok erkek düşmalığı Türkiyede çıkacağı
içinmi en çok kadınlar ölüyo, tecavüze uğruyor
ve bunu yapan ERKEKLER serbest bırakılıyor
Selamunaleykum. Yahu bu devirde kadin kadindan tahrik oluyor erkek nasıl olmasın Mümin kadınlar islamiyete uygun giyinmek zorunda ki zaten onun için en iyisi de budur. Selametle
Kadınların açık giyinmesi erkeğin nefsini dürter. Bu yüzden de günahtır.
Çünkü kadın değerlidir, çünkü kadının vücudu ziynetidir. Çünkü değerli şeyler ulu orta sergilenmez. Çünkü emir böyle. inanmak gerek anlamak için.
aslında çok mantıklı yasak olması da açıklamya üşendim şimdi...
biz demiyoz allah diyor isder yaparsın isder yapmassın
okey
çünkü kadınlar ilamiyete göre dolaylı olarak erkeğin kölesidir
ateist falan msn
evet
Sana diyecek. birsey yok artik
neden öyle diyosn arkdaşm
Açıklamalarıda kabul edecek gibi görünmedin birden , birazcık dusünsen anlarsin erkekler bacaktan gögusten kalcadan etkilenir ama. biz etkilenmeyiz. Ayaktan etkilenen bile var.
ayak sacma değil mi neden öyleler ya delircem sinir oluyorm
el tırnagından bile etkilennen var bizim sucmz ne
Yapacak birsey yok elimizden geldiignce sakınıcaz kendimizi.
Erkeği cezbettiği için günah.
nye bizim sucumz ne cezboluyosanız biz mi seçtik bedenimizi? ayrıca sac teli ayak tırnak tan tahrk olma sacmalıklarınızdan da nefrt ediyorm iğrencsinz
Ben sana saç teli için demiyorum dekolte için diyorum Ve ayak tırnağına cezbolan varsa ölsün artık
Cahillik işte arap geleneği..
Mesele Allah' ın emrine itaat etmektir...
çok açık gezmek erkeklere de günah
erkeklerde makyaj yapsın etekle dolaşsın ozaman
genelevden mi soruyorsun soruyu
Çünkü kadının bok kadar değeri yok
sen nasıl giyiniyosun
Sen çok yanlış gelmişin bacım
bizim çekici olan neremiz var ki kapatalım
mesela Vücudunuz yapılı olunca ya da yakışklı olduğunuz zaman
erkekte baş örtüsümü tyok daha neler :Dd
. ok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar