Çogunuz aile sülale baskısından kapaniyorsunuz biz birşey diyor muyuz?
Başkaları hayallerinizi yaşıyorsa oturun aģlayın bence.
Başkaları hayallerinizi yaşıyorsa oturun aģlayın bence.
Sen şimdi kapalilara laf atmamış mi oldun? İlginç. Birincisi kapalilarin aciklara laf attığını duymadım. Atmislarsa onların ayıbıdır. Laf atmak değilde iyiliğini düşündüklerinden kapanmalari konusunda bir şeyler anlatabilirler konuşabilirler ben de arkadaşlarımla konuşuyorum. İkincisi de cogunun aile baskısından kapandığı yok öyle olan kesim az zaten o da bir süre sonra açılıyor bir şey değişmiyor. Ayrıca
ben de kapaliyim ancak saçımı başımı açmak, bir ton makyaj yapmak, dar pantolon giymek , mini etek giymek , göbeği açık büstler giymek veya dekolte giyinmek ve böyle bir durumda dışarda olmak hayalim falan da değil bil istedim.
Acik giyinenlere k*sar gozuyle bakan bir zihniyet varken cok normal namusluluk acik ya da kapali giyinmekle alakali olmadığını bir gun anlayacaklar insallah
+1 ledım :)
''biz birşey diyor muyuz?
Başkaları hayallerinizi yaşıyorsa oturun aģlayın bence.'' bu senin sözün değil mi
Şimdi kendi kendini inkar ediyorsun beyinsiz hem diyorsun bişey demiyorum arkasından laf sokuyorsun biraz beyin lazım sana herşeyden önce
Afferin kız fruies iyi dedin. Bunu da türbanlılar cevaplasın hadi bakalım
Cevap
43Cevap
Valla genelde açıkların hazımsızlığını görüyoruz ama bu senelerce yaşandı hala daha yaşanıyor.
Ve sosyal medyada bile kapalısınız şunu yapmayın , bunu yapmayın diye sürekli bir baskı
Siz kapanmayı isteyip de kapanamadığınız için sinirinizi alıyor olmayasınız?
Ayrıca baskıyla kapanan ancak yüzde 20 lik kesimdir
Yoksa kimseyi yazın - kışın - her ortamda kapalı tutmak mümkün mü? Siz böyle ulu orta geziyorken
Evet doğru öyle kadınlar var.
Ama tam tersi durum daha fazla inan bana
Kapalı kadınların arkasından demedik laf bırakmayan o kadar çok kendini bilmez "modern"(!) kadın var ki.
Kapalı kadınların hiç biri bu güne kadar benim açık saçık halime tek kelime etmemişlerdir bu güne kadar.
Ben bu ayrımı anlamiyorum. Benim sülalemde acık var, short giyen var. Tesettürlü var carşaflı var. Kimse kimseyi yargilamıyor. Hepimiz bir araya gelip sohbet edip görüşlerimizi tartışa biliyoruz. Birbirimizi kıyafetìmiz le yargılamıyoruz. Rabbimin soracağı soruları birbirimize yöneltmiyoruz. Acığı da kapalısıda bu sorunu aşmadığı sürece ben modern görüşlüyüm diyemez bence
ülkede açık kadınlara daha bir ön yargı ile bakıldığı gerçek, asıl mağdur olanlarda, ahlak kavramı açıklık kapalılık ile sıfatlandırma yapılıyor yani hem iftira atıyorsunuz hemde hakkına giriyorsunuz. . tanımadığınız insanlar hakkında yorum yapma hakkını kimse size vermez. .
Genelde tam tersi oluyor. Siz o kapalı giyinenlere kurban olun. Benim gözümün nuru Allah rızası için kapanmış müslüman kardeşlerim.. Allah hepsinden razı olsun kıçı başı açık fahişe tipli milyonlarca kadının sokaklarda dolaştığı şu ortamda kendilerini muhafaza ediyorlar. Allah sayılarını eksik etmesin.
Genel anlamda hakkı ile kapanan insan din için kapanan insan basım gözüm üstüne eyvallah.
Ama şu var ki başını kapatıp küfür eden İslam hukukuna aykırı şekilde davranan. Başını kapatıp dar pantolon giyen... Ağzını bozan sigara icen.. boyuna sevgili değiştiren İslam hukuku dışında sevgili edinip el ele tutuşan bunlar tam senin dediğin şeye uyuyor. Hiç kapanmazsalar daha iyi. Dinimizi ve kapalı olan diğer güzel kardeslerimizi kirletiyorlar...
Süslüman denir boylelerine.
Haklısın ve bazılarını görebiliyoruz çok iyi veriyolar fazlasıyla açık her zaman iyidir dışı içi aynı ama onlar kimi fantezi için kapanıyo kimi aşırı dinci kimi ebeveynler zoruyla mümkünse 5 mtre yakınıma yaklaşmasınlar:)
her iki taraf da birbirine laf ediyor.
herkesin kendi hayatı, her iki taraf da çenesini kapasa sorun olmaz
Genelleme yapma nedenin nedir? Çok mu laf yedin de bu soruyu soruyorsun? Ayrıca her kapanan baskıyla kapanmıyor mesela ben kendi irademle kapandım ama kimin ne yaptığı umrumda değil.
Senin bu soruyu sorma nedenini merak ettim ben daha çok.. Bunu sorunca üstünlük sağladığını mı düşündün acaba? Hangi psikoloji bu?
açığın kapalıya niye kapalısın demekle kapalının açığa dini fetva verip kapan demesi en leş tavırlar.
herkesin özgür iradesi olduğunu düşünüyorum insan isterse kapanır isterse açılır kimse bunu yargılayamaz
Ayrımcılık mı yapmak istiyorsun daha düne kadar dolmuşta kapalıları dövdünüz. Kapanan baskı altında kapanmaz icinsen gelecek kendi hür iraden ile Allah için kapanacak kapalı olanda islam dini bunu emrediyor..
Kimsenin kimseye karışma hakkı yok bence. Açığım kapalılara saygı duyuyorum aynı şekilde onlar da saygı duymak zorunda
bu kadar önemsizlerse gözünde salla gitsin. buraya sormanın anlamı olduğunu düşünmüyorum.
cahilik başka bir şey değil sadece cahillik. saç kılından tahrik olacak onlara tecavüz edecekmişiz böyle sığ düşünüyorlar.
Sığ düşünen kim aynaya bak bence şu yorumdan sonra..
@Hillssmoonn sanırım kapalısın ki böyle saldırı moduna düştün. bana bu yazdığımı kara çarşaflı bir kız söylemişti. bu şekilde düşünüyormuş.
@İsjsjsjm benim saygım var ve ben bakış açısının doğru olmadığını dile getirdim. mantık kapanmada bu olamaz yani.
@İsjsjsjm kapanana neden kapandın demiyorum ama açığa kapalı birisi laf ediyorsa onun cahil olduğunu düşünür ve bunu sorgularım.
Valla ben hiçbir açığa laf etmedim, açıkken de hiçbir kapalıdan laf işitmedim.
Ancak bugün İstanbul'un bazı semtlerinde , Türkiye'nin bazı şehirlerinde kapalılara asla tahammül yok
Yanından geçerken omuz atma , yüzüne tükürme tarzı , surat asma , laf çarpma tarzı şeylere şahit oldum.
Soran buluttan nem kapan biri olsa gerek bunları yaşayıp ben bile başlık açmadıysam biraz kendini sorgulasın.
İyi geceler
@İsjsjsjm kapalıların giyim tarzından artık gerçek kapalı mı yoksa amacı şov mu anlaşılıyor. bu sebeple insanlar ön yargı ile yaklaşabiliyor. ben üniversiteden bilirim namaz kılmıyorsun diye kızan kapalı kız oruç tutmuyorsun diye kızan kız kendisini ele aldığımızda dinden uzak namaz kılmayan 1 ay adetliyim bu yüzden oruç tutmuyorum yalanı atan birisiydi. hatta her sevgilisi ile yattığını da herkes bilirdi anlatıyormuş vs. al sana kapalı işte. neyse iyi geceler
Saçmalıktır bu ülkede herkez istediği gibi giyinir kimse kimseye laf edemez
Kendileri zorla kapandıkları için kin besliyorlar kendi isteğiyle kapananlar zaten bir şey demiyor
Ağlasınlar sıcakta onlar gibi pişmiyorum ter kokmuyorum özgürüm rahatım
bence herkes istediği gibi giyinsin
neden birbirlerine laf atarlar ki.
ne saçma
uyuşturucudan (veya herhangi bir ateşten) kurtulan aile baskısıyla kurtulsa da kurtulmuş olur. bir hatanın içine düşüp, bunu öven de başkalarına bulaştıran biridir.
neden sorusuna cevap olarak yazdım. inanışın farklıysa kötülemek için değil
Genelleme yapmışsınız bu çok yanlış her iki kesimde de tahammülsüz insanlar var.
Ben kapalı olup açık kadınlara laf edenleri görmedim sen kara çarşaflı patlıcanlardan bahsediyorsan o başka.
Ayrıca bu şekilde ele alarak kapalı kadınlara bişey demiş oluyorsun.
Kimse kimseye karışamaz
Ama bazen gerçekten çok tahrik edici oluyor meme uçları tayttan vajina ve kalça çok belirgin oluyor
Keske giyinmese diyorum okadar
Arkamdan konuşuyorlar da yüzümü dönünce seslerini kesiyorlar.
Her iki taraftan bunları diyenler çıkılıyor elbet önemli olan kendini bilip kimseye önyargı ile yaklaşmaması.
Sevgilimin eşimin dekolteli bakımlı alımlı teşhir etmesini bilen biri olmasını isterim
Kimin ne dediği umrumda değil
Genelleme yaparak konuşamazsın ben kendi hür irademle kapandım kimseyi de eleştirmiyorum
Açık giyinip bakanlara sapık demek nedir peki (kapalı kızları sevmiyorum bu arada)
Açık giyinebilir ve sapık diyorsa pis pis bakmıştır ki öyle demiştir. Amca boş yapma.
sadece kendilerinin namuslu olduğunu düşünmelerinden başka ne olabilir ki
Herkes istediği ve hakettiği hayatı yaşar.
Açık giyinenler kapalı giyinenlere
Kapalı giyinenler açık giyinenlere
Kim kime dum duma
😊
Açık giyinenlerin kapalı giyinenlere laf etmesi nedense o nedenden ediyorlar herhalde
Oo linç yersin yapma ahah
Kedi ciğer meselesi olarak görüyorum
İki taraf da birbirine laf ediyor. Xd
Valla kimseyi yargılamam.
Sıkıntınız nedir? Tam olarak
Ben laf etmem. Yarım kapalılara lafım
Nerede ve nasıl başına geldi bu durum?
Kadınlar birbirlerini çekemezler
Çirkeflik kusmasaydın inanabilirdim...
sorunla detayın çelişiyor farkında mısın?
Kız haklı, zaten hakkınıda vermiş. :D
türbanlı por-no çekiyorlar seni de davet ediyorlar
Yalnız o laf etme olayı tam tersine oluyor aslında
Bende duymadim ne yalan soyluyum
Bende kapalıyim nolmuş hiiğ
Anlayışsızlık hoşgörüsüzlük
laf eden görmedim gtunden element uydurma mk
Peki açıkların kapalılara attığı laflar?
Ötekileştirmek
Öyle mi oluyor yoksa. tam tersi mi
Bu defa haklısın.
Çok fena haklısın.
Çekememezlik
Sıkıntı demek ki onlara gore
Sakin ol
Hala çözmüş değilim
😂😂😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar