Solucan deliği ya da Einstein-Rosen köprüsü, Nathan Rosen ve Albert Einstein tarafından ileri sürülmüştür. Solucan deliği aslında uzay-zamanın nokta tasarımı ve zamanda bir kısayol olan kuramsal topolojik bir vasfıdır. Genel olarak beyaz delikler ve kara delikler arasındaki bağlantıya solucan deliği denmektedir. Bu deliklerin daha ayrıntılı olarak Keşif edilmesi ile Neler Başarılabilir?
Uzaydaki Solucan Delikleri İle Bilim Neler Keşif Edebilir?
Solucan delikleri eğer gerçekten varlarsa evrenin içinde kısayollar yaratırlar. Yani solucan delikleri sayesinde uzayın uzak noktalarına seyahat edilebilir. Hatta Einstein ve Nathan Rosen'a göre bu delikler sayesinde zamanda yolculuk bile yapılabilir, yani bir zamandan başka bir zamana.
uzayda zaman bükülmesi kavramını da duydum, ben bir insanın gelecek zamana gidebileceğini ama asla geri dönemeyeceğini varsayıyorum çünkü geçmiş zaman geri getirilemez olan olmuştur ama zaman bükülmesi ile yüz veya iki yüz yıl ileriye gidebilirsiniz çok kısa zaman da daha uzun zaman kat etmiş gibi olabilir, yani zaman da yolculuk ileriye doğru olur, geriye mümkün değil teori de kendi küçüklüğüne gitsen kendini öldürsen senin de ölmen lazım bu varsayım uyuşmaz
Evet özel görelilik kuramına göre zamanda geriye gitmek teorik olarak mümkünsüz. Geleceğe gitmek ise mümkün ama bunun için çok çok ileri bir teknoloji lazım
sanırım öyle ve yine de solucan delikleri ile ileriye gidilse de o deliklerden geçmek için güvenli bir teknoloji henüz icat edilmedi, yani denemek istendiğin de atomlarına ayrılman kaçınılmaz olabilir ama ABD de bu konuda NASA yıllardır araştırma halindeler yani zaman bükülmesi ile ileriye gidilebilir bazı efsanelere göre 16 ve 17 yüzyıllardan günümüze gelen kişiler olduğu söyleniyor, bazı Dogmatik dini kaynaklar bunların Tanrının alameti ile olduğu söyleniyorken Bilimsel kaynaklar tesadüfi olarak zaman bükülmesinin Dünya üzerinde bu kişilerin maruz kaldığından şüphe ediyorlar bunun dışında Güney Asya da Kaybolan yolcu uçağının yıllar geçmesine rağmen bulunamaması gibi
takip halindeyim yabancı kaynaklı bilim sitelerini takip ediyorum ama adamlar bu konuda ciddi bütçe harcıyorlar ABD de Marsa robot göndermek için sağlam para harcadılar, Türkiye siyasi partilere para yedireceğine, bilimsel çalışmalar için bütçe ayrılsa ülkemiz adına güzel bir ilerleme olurda henüz biz olgunlaşmadık
Aynen valla adamlar şu an Marsın detaylı fotolarını Dünyaya ulaştırıyorlar, araştırma yapıyorlar biz hala nerelerdeyiz. Çok gerideyiz çok, para çok yanlış yerlere gidiyor
biz daha internet için uzaya uydu göndeiyoruz ki buda yabancı uzmanların desteği ile gösterişden öteye gitmez, türkiye de bütçenin %75i siyasi partilerin harcamalarına ve millet vekillerine gidiyor, bilimsel, kültürel, eğitim üzerine bütçe çok fazla değil,
En İyi Cevaplar