Eylül ayı için bir çok şarkı, bir çok şiir vardır. Neden farklıdır peki eylül ayı?
Cevabın nedir?
+1 yılNe zaman sonbahar gelse ve yapraklar dökülse seyrettiğim ağaçlar bana herşeyin bir sonu olduğunu hatırlatır. Ve yeniden doğuşu. Ve bir müslüman olarak tabiki ayeti kerimeyi: “Allah’ın rahmetinin eserlerine bir bak! Yeryüzünü ölümünden sonra nasıl da diriltiyor. Bunları yapan (O Allah), şüphesiz ölüleri de diriltir." (Rûm Sûresi, 30/50)
Bir bir dökülen yapraklar, benin ölüp giden lalelerim, ilk baharın gelişiyle yeniden diriliyorlar.05 Yorumla- +1 yıl
Tarikat insan yetiştirmez. Kendim yetiştim.
- +1 yıl
Görüşümün altı özel konular için biraz ulu ortalık bir yer değil mi sizce
En İyi Cevaplar
Sonbahar'a giriştir çünkü. Sonbahar başlangıç ve sondur. Hep bir şeye karar vermelisindir. Bu yüzden durup denize, denizdiz yerlerde göğe bakılmalıdır hep. Sarılmanın, sarınmanın, sarmalanmanın mevsimi. Buna giriştir Eylül.. Atkılar ve şapkalar yüzünden dağılmış saçlarımızla bizi güzel bulacak biri olacak mı? demenin zamanıdır. Böyle söyler Ece Temelkuran.. :)
114 Yorumla- +1 yıl
Ben de bu yüzden aşka bağlıyorum.. Sıcak olan her seye dogru neseyle yönelmenin, böylece hep beraber ılımanın.. Yaz mevsimini bırakıyorsun sonucta. Yaz fazla havalı bir mevsim. Şımarık bir mevsim. Bedenlerin mevsimi çünkü. Eylül merhametliğe giriştir. Eylüle girerken aşkın mevsimine girersin farkında olmadan. :)
- +1 yıl
Adını koyamıyorum ki. Bazen aşk, bazen özlemek, bazen hüzün, bazen mutluluk, bazen masumiyet, bazen de bir hiç. :/ Eylül geldiğinde anlayabileceğim galiba :) Bu seneki eylül bir başka olacak benim için. Eylülde İstanbul'da olacağım bir kaç günlüğüne. O zaman anlarım ne olduğunu.
- +1 yıl
Aslında "mutluluk".. Bazen acı çektiğimiz olur. Bazen de güzel şeyler olur mutlu hissederiz. Örneğin sevdiğin birine kavuştuğunda ki o an! Vazgeçilmezdir. Sevgili olarak demiyorum bunu kardeşin bile olabilir karşında ki insan. Fakat ben bir acı çekmezsem sonunda nasıl mutluluk hissedebilirim ki? Ancak bir iniş yaşadığın zaman güzel bir çıkış yaşayabilirsin. O yüzden sen hep güzel şeyler hisset :)
- +1 yıl
Ben Eylüle takıntılıyım :) Eylülde kötü bir şey olsa, kötü hissetsem bile huzurlu oluyorum nedense. Hissettiklerim hoşuma gidiyor. Eylül de çok şey yaşadım. Belki de bu nedenle adını koyamıyorum bir türlü. Biraz da edebiyat merakı var ya ondan kaynaklı his kaymaları oluyor. İniş ya da çıkış bilemem ama Eylül sonunda hep bir yok oluş, hep bir sıkıntı var. Eylül başı ne kadar güzel olursa olsun sonu öyle oluyor benim için. Sonra bu tüm yıla yayılıyor. Başlar hep güzel, sonlar hep sıkıntılı. Eylül benim için bir aydan değilde bir yıldan ibaret oluyor. O yüzden hep karmakarışık oluyorum.
- +1 yıl
Yok zaten kötü hissettiğim söylenemez. Olumsuz şeyleri hayatımdan kaldırırsam olumlu şeylerin farkına varamayız. Sıkıntılı ya da kötü düşüncelerim yok aslında. İnsan bazen hayatta tek bir şeyin gerçekleşmesini ister, sanki o gerçekleşse her şey yoluna girecek ve tamamlanacak gibi gelir ya ben öyleyim işte. En azından şu an için :)
- +1 yıl
Öncelikle teşekkür ederiim! Ve anlatmak istediğin konuyu şu an daha iyi anladım. Bu duyguyu bende hissediyorum. Sıkıntılı ya da kötü düşüncelerim yok ama bir eksik var ve o gerçekleşince artık "tam"olacak mışım gibi.. Keşke sana bu konuda da fikir verebilsem. Ama yapamam. Çünkü bende aynı eksikliği yaşıyorum. :)
+1 yılSonbahara giristir sonbaharin o hüznü büyüsü insani icine ceker.
Yaz bitiyor, bir hüzün çöküyor insana o da şiir, şarkı yazdırıyor bence.
Cıvıl cıvıl günler gidiyor yani :)03 Yorumla- +1 yıl
En neseli insan bile bir melonkolik oluyo :D
Eylül bir geçiş ayıdır; yazın yerini yavaş yavaş sonbahara bıraktığı zaman aralığıdır. Ayın ilk yarısında tasasız ve neşeli yaz günleri hakimiyetini sürdürürken ikinci yarıda yapraklar düşmeye, sonbahar gelmeye başlar işte Eylül ayı o bu yüzden farklıdır 🍂
00 Yorumla
+1 yılZafer benim olduğunda ödülüm sen ol,
Eylül'ün başlangıcıyla önüme sel o..
Bacamda tüten duman, penceremde rüzgar...
Bu rüzgardan daha şefkatli, daha serin eser o..00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
49
Cevap
25Cevap
+1 yılYaz bitimi, güzelliklerin sonu belki ama hüzün ayı olduğu kesin bende bunu yaşamış görmüş oldum... ne şiirler ne şarkılar avutmaz gönlü tek avuntu kabulleniş ve beklentileri en aza indirerek yok etme vaktidir simdi...
00 YorumlaGörmesin gözlerim kör olsun giderken gözlerimi de al.. Eylülde gidenler Eylülü de götürürler.. Eylülü de al.. 🤚
https://youtu.be/G6_xC0iMIJ400 Yorumlaeylul ayi farklidir cunki +adi guzel eylul ayi farklidir cunku cocuklarin fermani imzalanir okullar baslar bilmem belkide eylul ayi farklidir cunku son baharin ilk ayidir en guzel ay
02 Yorumla
+1 yılo yazın kavurucu sıcağı hareketli günleri biter yaz tatilleri biter yeni bir sezon başlar okul yeni yayın dönemi vs yeni sezon demek eylül benim için..
00 YorumlaEylül ayı dönüm noktası gibi. Mevsimin geçişi insanda etkiler bırakır. Şairin dediği gibi eylülde basarsın toprağa, yazdığın kader misali sararsin yaprağa.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü o hüzün ve mutluluğu karışık olarak yaşadığın ölüm ve yaşamın arasında ki aydır her şey yaşam mücadelesine başlar
00 Yorumla
+1 yılNe bilem yapraklar neyin dökülür ogullar baslar yeni bir yila giristir adeta ikinci ocak ayidir falan ondandir heral
00 YorumlaÇünkü o güzel yapraklar bir bir dökülüyor ve insanın hayatından akıp giden insanlar canlanıyor gözünde.
00 YorumlaKafiye bakımından daha uygun ve tam yazın biti ve sonbahar- kışa ilk adım olduğu için
04 Yorumla
+1 yılMillet olarak abartmayı o kadar seviyoruz ki konu farketmez yeter ki biri başı üstlensin
00 YorumlaYaz aşkları biter çünkü, gevşek gönül yayları sıkılanır. boşa dememiş şair Eylülde gel.
00 YorumlaHer bişeye mana yüklemeye pek meyilli olduğumuz için.
00 YorumlaBennde çözemedim neden bu kadar şarkı şiir... Sebebi neydi kiii🤔
00 Yorumla
+1 yılhttps://youtu.be/Qt7lrH5uNJE
Bak güzel anlatmış gelişi00 YorumlaEylül benim ayım yeni umutlara yelken açma ayı benim için özlemlerin son bulduğu bir ay
00 Yorumla
+1 yılEylül çoğu şeyin bir arada olduğu bir ay çünkü. Bişeylerin bitişi, bişeylerin başlangıcı..
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yıleylül farklı falan değil, gidin yatın lan huzursuzlar, hüzünlenecek yer arıyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılHuzur veriyor çünkü insana🍁
En sevdiğim aylardan biri diyebilirim🍂00 YorumlaKışın habercisi İnsan oğlunun en rahat ettiği Nefes aldığı bir ay olduğu içindir
00 Yorumla
+1 yılDepresyon ayina giris eylul ekim kasim aralik ölmek istedigim aylardir
00 Yorumla
+1 yılBu şarkıyı göksel den dinleyince alıp götürüyor.. Eylül doğumluyum bu yüzden de duygusalım galiba
00 Yorumla
+1 yılHer şeyin bir sonu olduğunu gösterir. Hafif. Rahat.
00 Yorumla
+1 yılEylül demek sonbahar demek sonbahar demek soğuk ve kasvetli günler demek o yüzden
00 Yorumla
+1 yılYoo artık haziran temmuz ağustos için de yazılmış şarkılar var. Ama eylül hüznün başlangıcı
00 Yorumla
+1 yılhavalar yeni yeni soğuyo tam bir görsel şölen
10 YorumlaGerçekle yüzleştiğin ay'dır.
00 YorumlaYazın bitişinin hüznünü yansıtır Eylül.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü ben eylülde doğdum..
00 YorumlaDiğer konusunda 917 cevap paylaştı. Ben doğdum bu ay daha ne olsun :D
00 Yorumla
+1 yılKasvetlidir insanın içini karartır
00 YorumlaÇünkü benim doğum günüm!
01 Yorumla
+1 yılEylülde okullar açılıyor acılı bir ay
00 YorumlaAdına şiir yazıldığı için
00 YorumlaBen doğdugum için bence
00 YorumlaSon bahar en sevdiğim mevsim. Artı doğduğum ay.
01 Yorumla- +1 yıl
Sanki yorumu ben yapmışım gibi geldi. Aynısını yazacaktım
+1 yılFarklı değil benim için aynı
00 YorumlaBende merak ediyorum neden farklı olduğunu.
00 Yorumla
+1 yılher başlangıç her bitiş eylüldedır çünkü
00 YorumlaBenim için farkı özlemin son bulacağı ay olması
00 Yorumla
+1 yılHüzün ayının başlangıcıdır çünkü.
00 Yorumla
+1 yılDiğer aylardan bir farkı yok abartmayın sdjskn
00 YorumlaOkul açıldığı için farklı bence :D
09 Yorumla
+1 yılİnsanlar dramatize ediyor fark falan yok ahshsh
00 Yorumla
+1 yılbenim için iyi bir başlangıç olmadi maalesef😔
00 Yorumla
+1 yılDoğum günüm bu ayda olduğu icin😂😂😂
00 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Farklı falan değil mk abartıyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılSonbahara ilk adım. Hiç sevmem.
00 YorumlaÇünkü ben bu ay doğdum
00 Yorumla
+1 yılEylul huznun semboludur ben de nasibimi almisim :)
03 Yorumla- +1 yıl
"Hüznün, aşkın, özlemin, yaşamın, terk etmenin ve edilmenin, sevmenin ve sevilmenin, kazanmanın ve kaybetmenin, yitirilenlerin kısacası hayatın sembolüdür Eylül. Saçlarıyla uyumlu simsiyah gözleri olan ama uçsuz bucaksız denizlerin mavisinden bakan bir kızdır Eylül. Eylül mütevazidir, huzurludur, sakindir, durgundur. Eylül insanın kalbindeki tüm duygulardır."
Demişler yazmışlar. Haklılar. :) - +1 yıl
Cok da guzel demisler...
+1 yılBenim için farklı değil
00 YorumlaÇünkü benim doğum günümün olduğu ay 17 eylül
00 Yorumla
+1 yılBen farklı bulmuyorum
#Kral00 YorumlaDiğer konusunda 478 cevap paylaştı. Havanın en güzel vakti
00 YorumlaAğaçlar yapraklarını döker doğanın rengi değişir
00 YorumlaDiğer konusunda 64,2b cevap paylaştı. Eylül ayı ayrılık ayıdır
#emre0000 Yorumla
+1 yılAşkta kaybedenlerin ayıdır
00 Yorumla
+1 yılEylul ayii buram buram ask kokarrr
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKışın başlangıcı olduğu için
00 Yorumla
+1 yılBen doğdum ondan.
00 Yorumlaçünkü ben doğdum
05 Yorumla- +1 yıl
Başak mısın
- +1 yıl
Eylül başak olmuyor muydu?
- +1 yıl
Doğum günün kutlu olsun
- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)