Bana Haworthia ve Aloe Donnie hediye edildi.
Aranızda bunlardan yetiştiren var mı?
Bakımı toprağı sulaması ışığı yönü konumu saksısı nasıl olmalıdır?
Bu Aloe donnie bitkisi Aloe vera cinsinden galiba, yüze falan sürülür mü ki?
Google da bu bitkiler hakkında hiç bilgi bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim😊
Bir de kendi yetiştirdiklerinizden fotoğraf atabilirsiniz😊
Aranızda bunlardan yetiştiren var mı?
Bakımı toprağı sulaması ışığı yönü konumu saksısı nasıl olmalıdır?
Bu Aloe donnie bitkisi Aloe vera cinsinden galiba, yüze falan sürülür mü ki?
Google da bu bitkiler hakkında hiç bilgi bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim😊
Bir de kendi yetiştirdiklerinizden fotoğraf atabilirsiniz😊
Merhabalar,
Haworthia bitkisinin zorlayıcı bir bakımı yoktur. Çok sulanmaya ihtiyaç duymaz. Toprağın tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra bitkinin büyüklüğüne göre miktarı ayarlanarak bitkinin üzerine gelmeyecek şekilde sulama yapılmalıdır. Besin bakımından yoksun topraklarda yetiştiği için pek gübreleme ihtiyacı da yoktur.
Haworthia bitkisi ile ilgili bilmeniz gereken diğer bir durum ise yaprak uçlarında ki minik kurumalardır. Bu kurumalar haworthialar için normaldir, sizi endişelendirmesin. Ancak kurumalar yaprak yüzeyine inmeye başlar ise bu durum yetersiz sulama yaptığınız anlamına gelebilir.
Eğer haworthia bitkiniz yavru vermiyor ise yerini sevmemiş demektir. Uygun büyüklükte ve hava delikleri olan bir saksıya alıp yerini değiştirirseniz bitkiniz yavru vermeye başlayacaktır. Aloe donnie bitkiside benzer sulama isteği gösterir.
Haworthialardan farklı olarak humuslu ve lifli topraklar gelişimini olumlu yönde etkiler. Direk güneş ve rüzgar almayan yerler aloe donnieler için uygun ortamlardır.
Merhaba 😍 çok teşekkür ederim ☺