Sebahul xeyr xana min
Bibit qurban te cane min
BU NE demek?
Gunaydin hanim, kurban olurum sana canim demek demi?
Bibit qurban te cane min
BU NE demek?
Gunaydin hanim, kurban olurum sana canim demek demi?
Beyanit bash ey xanê min şehê şêrîn zebanê min Tu yî rûh û rewanê min Bibit qurban te canê min
Melayê Cizîrî
melaye Ciziri 16. yy yasamis Cizreli (Sirnak) li buyuk bir Kurd sairdir.
"Roja te baş be ey xanim çaverê sifre û xwarin im lêv qend e, şekir naxwazim keça xweşik a Kurdistanim çi xanim e, çi şîrîn e ev cot lêv wek hingivîn e.."(gunaydin ey yuvam (sevgiliye denir kurtcede) sofrayi yemegi bekliyorum. seker istemem kurdistanin guzel kizi, ne bal tatlisidir o cift dudaklarin
Gunaydin ey yuvam, Kurban olsun sana bu can
siir cok uzundur. ve dilden dile cevrildiginde tam anlami yakalayamazsin.
ve bu melaye Ciziri alimdi. ayrica Kurtcenin diger lehcelerine ve ortadogudaki dillere hakimdi. bu yuzden siirleri anlamak icin aynisi olak gerek. cok zengin bir dil kullanmistir
Bunun kürtçesi bozuk
xana değil xane olması lazım , 19 yıllık kürdüm bibiti ilk defa duydum zaten.
Günaydın evim , sana kurbanım demek istemiş galiba.
Kelime sırası da yanlış. Böyle kürt mü olur
Hahah nebulim zaten kendiside manyak
Bu sanırım arap kürdü , Orjinal kürt değil melez.
Yok batmanli
Melez degil ana baba dbakirdan batmana göc etmis
tamamda araplarında kürtleri var , almanlarında var , varoğlu var. Bu melez işte. Orjinal kürt değil çünkü kürtçesi farklı. Bu arada orjinal falan diyorum yanlış anlaşılmasın mal değil sonuçta. Bana göre değil , Ona görede belki ben çakmayımdır. Bende diyarbakırlıyım. Bizimkiler diyarbakırlı. Ama o çocukla kürtçelerimiz farklı işte. Onların soyu muhtemelen arap kürtlerinden gelmekte.
Bilemiyorum ki 😅 tsk cvp icin
Simdide sey yazmis ; tu yi eş u jana min, ki zane ez kime , be te çiye mana min. Bu ne diyo yaa
Harbiden çakmanında çakması bu kürt. sanırım söylemek istediği : kim bilir benim kim olduğumu. benim senin yanındaki manam nedir.
Ben doğru olan sıralamaya göre yazdım. Yoksa onun kurduğu cümlede ki sıralama yine yanlış.
Tesekkür ederim bende kürdüm bu arada ama bunun dedigini anlamiylm nedense. Bide sey rahatsiz etmek istemi, om ama muhtemelen yine bir kac soz yazar yine sana sorarsam rahatsiz olurmusun
Olur yazarsın
Tskler
Cevap
3Cevap
Sebahul xeyr arapca kurtce degıl
Bıraz karıstırmiş arkadas
Hahah anladim tsk ederim
bu ne be kurban olurum
günaydın evim , canına kurban olduğum gibi bişi.
türkçe hariç dil bilmiyorum
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?