Kuzenimin dişlerine yarın tel takılıyor. 17 yaşında. Daha öncesine kadar haberi bile yoktu. Birden olsun dedik ve randevu aldık. 2500 lira 500 peşinat 200 200 taksit... Fiyat nasıl acaba? Ve bir kaç sorum daha var.diş teli taktırma fiyatları ne kadar?2-Şimdi kendileri ney üflüyor. Ney üflemesini etkiler mi? Bunu bilen birinin olacağını sanmıyorum ama yine de sormak istiyorum. Çünkü ney üflemekte dudak yapısı önemli, alışkanlıklar kolay atılamıyor ney üflerken öyle değişik bir şey. Nasıl olacak? (En büyük korkusu da bu)
3-Operasyon ne kadar sürer, (canı pek tatlıdır)
4-Bundan sonra hayatını nasıl etkiler,
5-Sanırım kola içmek vs yasakmış peki bunların dışında?
-Diş Teli Taktırma Fiyatları Ne Kadar? Diş teli fiyatları 2019 yılında özel dişçilerde 2.500 dolar ile 3.500 dolar arasında değişmektedir. Özel hastanelerde diş teli taktırma fiyatları 3 bin tl'den başlayıp 6 bine kadar gidiyor. Devlet hastanelerinde sadece malzeme fiyatı ödüyorsun. O da bin tl gibi bir meblağ. Ama devlette sıraya girmen gerekiyor. Bu da bir yıl kadar bir zamanını alabiliyor.
-Devlet Hastanesinde Diş Teli Taktırma Fiyatı Ne Kadar? Devlet hastanelerinde malzeme fiyatı alıyorlar sadece. Malzemeler de şunlar; metal braketler estetik braketler, şeffaf plaklar ve lingual braketler. En fazla bin tl gibi bir meblağ alıyorlar. Ama bekleme sırası çok uzun.
Diş Teli Ne İşe Yarar? Diş dizilimini düzeltir. Dişlerin daha düzgün durmasını sağlar. Diş arası boşlukları doldurur. Ayrıca çene bozuklukları ile de ilgilenir. Ortodondist tarafından tedavi yapılır.
Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır? Her ay dişçinin yanına giderek kontrol yapılır. Ayda bir teller değiştirilir veya sıkılaştırılır. Diş teli renklerini hastanın kendisi belirliyor. Diş renginde de yani şeffaf diş teli de seçilebiilir veya rengarenk de yaptırılabilir. Şeffaf diş tellerinin fiyatı diğerlerine oranla daha yüksektir. Diş teli tedavisi bir yıl ile üç sene arasında değişir. Bu süreç hastanın dişlerinin bozukluğuna bağlıdır. Diş teli sakma süreci 18 - 24 ay arası sürebilir.
Diş teli çıkarıldıktan sonra diş plağı yani dental plak takılır. Şeffaf renginde olur ve damaklık olarak takılır.
Diş Teli Tedavisi Sürecinde Hasta Nelerden Uzak Durmalı? *Sakız çiğnememeli *Sert gıdalar tüketmemeli. *Dişlerini sürekli fırçalamalı. *Diş temizliğine önem vermeli. *Diş telleri ile oynanmamalı.
2. ney üflemekte sorun olcağını sanmam çünkü dudaklar dahada dolgunlaşıyor, iyi bile olur belki.
3. önce dişin kalıbını alıyorlar, ağzına bişey takıyolar vs. can yanmıyor ama ilk takmada 1 saat falan sürer. sonra her ay o telleri sıkıyorlar ve 1 gün boyunca ağıyor bişey yiyemiyorsun çorba falan anca.
4. nası etkilicek allasen? alt tarafı tel
5. yasak ama ben paso içiyodum bişey olmuyo.
6. dişlerini fırçalamazsa dişlerinde telin takılı olduğu yerlerde izler kalır. iğrenç olur. fırçalasın habire.
hmm yok etrafta çok fazla tepki olmuyor öyle:) hatta tellerine her ay lastik takıcaklar, yenilicekler yani. o lastikleri dilediği gibi pembe, mavi yaptırabilir. daha şirin durur. :) ben öyle yaptırıyodum o zamanlar:) ş'leri söyleyemicek bide :D
En son diş teli fiyatları 3 bin civarındaydı ama taksit yapıyorlar. Senin dediğin yer uygunmuş. Asitli içecekler tüketmek yasak bu dönemde. Alıştıktan sonra hayatını pek etkilemez.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
devlet hastanesinde taktıramazsın özele gidiceksin ilk önce film mi ne çekecekler ona benzer bir şey dişlerin durumuna göre tel takılacak benim 5-6 milyar tutmuştu ilk olarak 700 tl cıvarı falan veriyosun sonra bunu takside bölüyolar 300 400 o şekilde ödüyosun her ay kontrole gidiyorsun zaten o sıradada ödemeni yapıyorsun. bu arada 19 yaşındayken 27 yaşında hesaplar nıye açıyonuz ayar oluyorum tam olgun birisi zannediyorum pat arkasından 19 yaşında bebe çıkıyor
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Özelde 3 binin üstünde derse kabul etme. Ben üniversite hekimliğinde oldum, orda zaten tedaviyi pratisyen hekim yapıyor bazıları kötü yapıyor ama ben gayet memnunum.1800 filan işte ekstralarla 2 oldu diyebilirim.
Diş hekimliği 2. sınıf öğrencisiyim , bu konuda ekstra bilgi edinmem gerekti , çünkü diş teline ihtiyacım var. cevap 1- Yanıtım doların 2 kat artttğı döneme ait olacak , ama aldığınız fiyat gayet uygun , eğer sonuç olumlu olacak ise gayet iyi. Ben ise çok araştırıp 10 gün önce zamdan sonra tedaviye başladım 3000 tl 15 ay taksitle Alpdent şişli de tedaviye başladım, aylık ödemelerim peşinatsız devam edecek , bu fiyat ve taksit ise dolar sonrasına göre gayet iyi. cevap 2- Ney dudaklarla ilgili bir durum olup dişleri etkileme olasılığı pek yoktur. zaten diş teli var iken zaten etkileme olmaz.
cevap 3 - tek çene 15-20 dk da takılıyor ve ağrı hissetmedim ben.
cevap 4 - cola ve asitli içecekler, kuruyemiş gibi sert yiyecekler, sakız lokum gibi yapışkan yiyecekler. çekirdekleri olan meyvelerin önceden çekirdeği çıkarılmalıdır. Sandviç, tost, hamburger gibi yiyecekler ısırarak değil, küçük parçalara bölerek yenmelidir. 5- asit zamanla metal tellerin ve yapışan braketlerin yüzeyinde oksitlenme oluşturur ve dişten kopmasına neden olur, dolayısı ile tedaviniz kesintiye uğrar. 6- Tel çıktıktan sonra aslında 3-6 ayda bir kontrollere gitmeniz daha uygun olur.
Benim aynı diş yapısına sahip eski hastaları gördüm son hallerine bayıldım. Güzel bir gülüşüm olacak umarım :)
Ben gittim Alpdnet’e gayet memnun kaldım. İnsanlar o kadar fazla para ödemesinler taksit taksit ödesinler diye kolaylık sağlıyorlar. Yüzlerce de hastaları var benim gibi üniversite öğrencileri çoğu.
@LoveRaiin gayet memnunum dolar yükseldi , ama fiyatlar gayet uygun. önce fotoğraf çekildi, bitiş fotolar ile karşılaştırılabilmek için dediler. 3 arkadaş vardı bekleme salonunda ikisi üniversite öğrencisi biri lisede okuyordu, hepsi ile konuştum, hepsi memnun, emre beyi çok övdüler. çok kalabalık oluyor özellikle cumartesi günleri. Gürültü yok, ağrı yok, çalışan kızlar spontane çok neşeli. :)
Aldpdent'i Google'dan buldum. Sitesinde diş teli fiyat hesaplama aracı vardı. Aldığım fiyat da uygun gelince aradım. Gittim herkes güler yüzlü davrandı. doktor bey süreci gayet güzel anlattı. ödemede de kolaylık sağladıklarını söyleyince kabul ettim. dişlerimin çok bozuk olması nedeniyle tedavim 1 yıl civarı sürdü. Tedavim geçen ay bitti ve dişlerim çok güzel oldu. en azından bir muayeneye gidin derim, ücretsiz zaten.
Valla iyi cevaplamışsın, ben de okuyum dedim de puanım tutmadı, hemşireliği kazandım ancak, sana bir soruda ben sorayım madem kullanmışsın diş teli ; görünmez diş teli kullansak tedavi süresi değişir mi , gerçekten teller görünmüyor mu?
@aybukesıvas şeffaf diş teli ile süre değişmiyor ama şeffaf plak pek etkili değil, sadece kolaylık ancak çok büyük ihtimalle işe yaramaz ve tele dönersin aybükecim :)
@LoveRaiin Memnunum, diğer diş problemi olan arkadaşlar gibi, 3-4 ayda düzelme farkediyorsunuz. diğer arkadaşlar 12. ayda iş çoğunlukla çözülmüş olur diyor. Bende memnun taksitle ödeyen babamda :D
Sefalometrik Film Analizi 55,00 TL Bilgisayarlı sefalometrik film analizi 71,01 TL Antero Pasterior Sefalometrik Film Analizi (Frontal Film Analizi) 55,00 TL Kemik Yaşı Tayini 30,00 TL Hızlı Maksiller Expansiyon (Genişletme) Apareyi 379,22 TL Preoperatif Dudak Damak Yarığı (Ortodontik Tedavi) 813,82 TL Postoperatif Dudak Damak Yarığı (Ortodontik Tedavi) 730,98 TL T. M. E. Splint Yapımı 309,42 TL Model Set-Up 233,40 T Ortodontik Fotoğraf 25,00 TL Ortodontik Fotoğraf Tetkiki 20,00 TL Ortodontik Model Yapımı 40,00 TL Ortodontik Model Analizi 25,00 TL Ara Dönem Sefalometrik Film Analizi 50,00 TL Ara Dönem Model Yapımı 40,00 TL Angle Sınıf I Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 818,21 TL Angle Sınıf II Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 979,46 TL Angle Sınıf III Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 1.305,94 TL Sabit Kapanış Yükseltici Tatbiki (Kısa Süreli) 55,00 TL Lingual Teknikle Angle Sınıf I Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 888,18 TL Lingual Teknikle Angle Sınıf II Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 1.077,37 TL Lingual Teknikle Angle Sınıf III Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi 1.436,49 TL Açık Kapanışlı Ortodontik Tedavi 1.305,94 TL Önleyici Ortodontik Tedavi (Tongue Thrust) 408,78 TL Kısa Süreli Ortodontik Tedavi 457,63 TL Pekiştirme Tedavisi 290,00 TL Pekiştirme Aygıtı (Havley Pi) 280,12 TL Sabit Pekiştirme Aygıtı (Lingual Retainer) 291,60 TL Dudak Yastıkçığı (Lip Bumper) 248,63 TL Tek Çeneyi İlgilendiren Aparey Yapımı (Vida Hariç) 271,28 TL Çift Çeneyi İlgilendiren Aparey Yapımı (Frankel Aygıtları-Aktivatör-Bionatör) 525,02 TL Vida Uygulaması (Tek Vida) 85,00 TL Wilson Arkı Uygulaması 449,25 TL Sabit Fonksiyonel Aygıt Uygulaması 559,03 TL Kayıp Apareyin Yeniden Yapımı (Tek Çene) 250,96 TL Alçı Yüz Maskı 431,57 TL Sürme Rehberliği 486,58 TL Pendex Apareyi 525,02 TL Ortognatik cerrahi Ortodontik tedavisi 1.372,89 TL Mini vida uygulaması 137,29 TL
simdi bende de tel var fiyat iyi uygun.. ney üflerken sorun olmıyor ..operasyon en fazla yarım saat sürüyor ama hiç acımıyor:) hayarını pek etkilemez bi süre sonra insan alışıyor kola ve sakız yasak ama ben kullanıyorum sorun olmuyor tel çıktıktan sonra çoook güzel dişleri olacak :)) mutlu olacak yaa yetmez mi :) :)
Eğer gerçekten dümdüzse alt dislerin takılmaz ama alt ve üstte orta hat uyumsuzluğu varsa ikisinede takarlar devlet hastanelerinde en uygun 1000 liraya oluyor ama özele gidicem dersen 2500 den baslıyorr ve bu fiyatta senin tedavine göre değişiyor cünkü doktor ihtiyacı olan malzemeler olunca onlarıda aldırıyor falan filan :D benimde tellerim var ve sana tavsiyem dislerinde azıcık bir yamukluk varsa taktırma derim cekilcek dert değiil
1
2 Yorumla
Gizli Soran
+1 yıl
Bir disim çok yamuk ama psikolojimi bozuyor gulemiyorum çok kotu gozukuyor
öyleyse en kısa zamanda sende bir telli olup hayalindeki gülüşe sahip olursuun ben 2.5 yıldır takıyorum sıkıldım artık sorana takma diyorum ama sen ihtiyac duyuyorsan en kısa sürede taktır :)
Üste taktıricam alta taktırmıycam diye bir sey yok bir kere. Sana göre gayet düzgün görünebilir ama doktor anlar o işten. Bende taktırdım 4500 tl biraz indirimle 4250 tl oldu. Ancak bunun 1000 tlsi başka tedavi içindi. Yani tel 3500 falan.
benim arkadaşım ücretsiz yaptırdı 18 yaşını doldurana kadar ücretsizmiş muayne oldu tel takması gerekli dediler ücretsiz taktırdı sende dişçine başvurursan
Sadece üstü yaparken de aynı fiyat geçerli diye biliyorum ben çünki benim üst dişlerim yamuktu doktora sadece üstlere taktırsam fiyatta oynama olup olmiycağını sordum o da aynı fiyatın geçerli olduğunu söylemişti
ben kullanıyorum 4000 civarı sanırım, pahalıya falan bakma taktır mutlaka diş çok önemli dişine bakmayan önemsemeyen yamuk yumuk dolaşan insanlardan tiksiniyorum ya
Öneriyle buldum ben tokatta yasiyorum Anakaradan geliyor her ay. Ya benim aslında sorunum yok dislerimde sadece yandaki iki disimde hafif yamukluk vardi kişiye gore değişir bazilarina önce damak tedavisi uyguluyorlar daha sonra tele geçiyorlar
Ama muayene olmaya gittim ilk kez yani ben tel taktirmak istiyorum dedim o gün takti teli doktor o anlar hic acimadi tabi ta ki akşam yemeğine kadar tel takildiktan snra 2 hafta varya evlat acisi resmen ne yemek yiyrbiliyosun ne birşey sadece çorba. 3 kilo vermistim
devlet hastanesinde muayene olsam o beni yönlendirse diye düşünüyorum devlet hastaneside 1 ay sonraya randevu var okadar bekletmesem yarın bir özele gitsem ne kadar ücret alır?
En İyi Cevaplar