Sacma sapan bir soru sormuşsun. zinayı bizi yaratan bu kainatın Rabbi olan Allah yasaklamış... zinayı meşrulaştırmak insanların haddi değil aptalca bir soru olmuş...
Zina, kadınla erkeğin gayrimeşru (dine aykırı biçimde) cinsel ilişkide bulunmasıdır. Bu eylem, bütün ilahi dinlerin yasakladığı, şirke eş ağır suçlardandır. Kur'ân-ı Kerîm, zinayı Allah'a ortak koşmakla birlikte anmıştır. İsrâ: 32. ayetinde müminlere zinaya yaklaşmamaları, zira zinanın, fuhuş (çirkin, aşırı günah) ve kötü bir yol olduğu vurgulanır. Furkan: 68. ayetinde de Allah'ın halis kullarının, Allah'tan başka bir tanrıya yalvarmayacakları, Allah'ın yasakladığı cana kıymayacakları ve zina etmeyecekleri belirtilir. Mümtehine: 12. ayette Peygamber'e, kadınlardan Allah'a şirk koşmayacakları, çalmayacakları ve zina etmeyecekleri hususunda söz alması emredilmektedir.
Gelelim zina cezasına (had). "Zina eden kadın ve zina eden erkeğin her birine yüz sopa vurun, Allah'a ve ahiret gününe inananlarsanız Allah'ın cezasını uygulamada sizi, onlara karşı acıma duygusu tut (up engelle) mesin. Müminlerden bir grup da onlara yapılan azaba şahit olsun." (Nur: 102/2) ayetinde de zina eden kadın ve erkeğin her birine yüz sopa vurulması, Allah'ın bu cezasını uygulama hususunda onlara açınmaması, mutlaka bu cezanın, halkın huzurunda uygulanması emredilmiştir.
Bu ayetin hükmü geneldir, zaten başındaki istiğrak ifade eden (el) ta'rîf harfi (article), zina eden tüm kadınları ve zina eden tüm erkekleri kapsar. Evli veya bekâr fark etmez. Zaten evliye de bekâra da zina cezasının sadece sopayla işkence olduğu, zina suçuyla suçlanan evli kadına yapılacak li'ân durumunu açıklayan ayetlerin sonunda açığa çıkmaktadır. Kocası tarafından zinayla suçlanan kadın, dört defa yemin edip kocasının yalan söylediğini, beşinci kez de eğer kocası doğru söylüyorsa Allah'ın gazabının kendi üzerine olacağını söylemesinin, kendisinden azap cezasını savacağı belirtilmektedir.
Eğer evli kadının zina sucu recm (yani taşlayarak öldürme) ise artık buna azap (işkence) denmez. Oysa ayette, "Böyle şahitlik etmesi, kendisinden azabı savar" denmektedir. Demek ki zinayla suçlanan o evli kadının cezası recm değil, surenin ikinci ayetinde belirtilen yüz sopayla işkence etmektir. Ama dört tanıkla tespit edilemeyen zina suçunu kadının yemin ederek inkâr etmesi, kendisinden bu işkence cezasını kaldırmaktadır. Ayrıca Nisa: 25'inci ayette, evlendiği halde zina eden cariyeye, diğer evli kadınların cezasının yarısının uygulanması emredilmektedir. Ama evli kadının cezası recm ise recmin yarısı yoktur. Bu kanıtlar, Kur'ân'ın recmi kaldırdığını ve evli bekâr, zina eden herkese yüz sopa cezasını getirdiğini ortaya koymaktadır. Kur'ân'ın amacı toplumdan kötülüğü kaldırmaktır.
Kardeşim bak 100 sopa Kuranda geçiyor mu geçmiyor mu yorum yapamayacağım çünkü bilmiyorum ama recm diye bir şey yok. Ben sadece bunu belirtmek istedim sorduğun soru ne alaka laf salatası yapma
Laf salatasimi recm peygamber efendimiz zamanimda vardi sonradan ayetin inisiyle 100 sopa olarak ayet indi ve ben sunun icin dedim hz. ömerin oglu bir yahudi kizla zina yapiyor hz. Ömer ceza olarak 100 sopa kendinisi cezayi ogluna uyguluyor 80 sopa da hz. ömer in oglu vefat ediyor yumusak sopayla yavas vurulursa buna ceza denmez hz. ömer kendi ogluna acimadan zina yaptigi icin cezayi uyguluyor 80 sopada oglu vefat ediyor sopalara dayanamiyor vucudu tabiki cezasini cekmis olarak vefat ediyor cennetliklerden oluyor dedin ya ne alaka iste bundan dolayi 100 sopa az bir ceza degil bir sopa kafamiza vurulursa beynimiz dagilir anladinmi canim kardesim @Mantıklıkız03
Zinanın “meşrû olmayan cinsel ilişki” şeklindeki sözlük anlamıyla dinî terminolojideki anlamı esasen farklı değildir.
Ancak literatürde kavramın hakiki veya mecazi anlamda kullanımı, bütüncül yahut salt ceza hukuku açısından teknik bakış, suçun unsurlarını tarife yansıtma gayretleri, zinaya yol açan fiillerin zina kapsamına dahil edilmesi veya herkesçe bilinen bir kavram olmasından hareketle nisbeten kapalı ifadelerle yetinilmesi gibi sebeplerle birbirinden hayli farklı zina tanımlarına rastlanır.
Diğer semavî dinlerin ve insanlığın ortak kültürünün her devirde büyük günah ve suç olarak gördüğü zinayı İslâm dini de haram kılıp büyük günahlardan saymış ve bu suçu işleyenlere bazı dünyevî-cezaî yaptırımlar öngörmüştür.
Kur'an-ı Kerîm’de zina kelimesi beş ayette geçer:
- Bunlardan birinde (İsrâ, 17/32) zinaya yaklaşılmaması gerektiği, onun çirkin bir iş ve kötü bir yol olduğu belirtilir
- İkisinde (Furkān, 25/68; Mümtehine, 60/12) zina şirk ve adam öldürme gibi büyük günahlar arasında zikredilir.
Diğer iki ayette de (Nûr, 24/2-3) zina eden erkekle zina eden kadına yüzer sopa (celde) vurulması emredilir ve zina edenlerin ancak zina edenle veya bir müşrikle evlenebileceği vurgulanır.
Kur'an’da geçen, ancak şeytana uyanların yapacağı işler olarak nitelendirilip kesin bir dille kınanan ve yasaklanan “açık hayasızlık” anlamındaki fahşâ / fâhişe (çoğulu fevâhiş) kelimeleri de birçok ayette özellikle zina manasında (Nisâ, 4/15, 25; En‘âm, 6/151; Ahzâb, 33/30) veya öncelikli olarak zinayı ifade edecek şekilde geçer. (Bakara, 2/169; Nahl, 16/90; Nûr, 24/21; Neml, 27/54)
Yine Kur'an’da kazf (zina iftirası), edep ve hayâ, ırz ve iffetin korunmasına dair hükümler de zinanın büyük günahlardan oluşunun farklı açılardan ifadesidir.
Hadislerde de zinanın büyük bir günah, ağır bir suç olduğunu bildiren ve Hz. Peygamber (asm)’in bununla ilgili uygulamalarını yansıtan zengin bir malzeme vardır.
En iptidaisinden en gelişmiş olanına kadar, bütün dinlerde zina kavramının tanımı birbirine oldukça benzer unsurlardan meydana gelir. Toplulukça onaylanmış veya resmî olarak kabul edilmiş birliktelikler dışında gizlice yaşananlar veya tecavüz türünden teşebbüsler daima suç ve günah sayılmıştır.
İptidai topluluklarda çok rastlanmasa da tabuların çiğnenmesine yol açan gayrimeşrû her türlü ilişki cezalandırılmıştır. Bu cezalandırma hem topluluğun hukukî normları çerçevesinde hem de dinî inançlar bağlamında icra edilmekteydi.
Hukuki olarak zina suçu işleyenler öldürülür, topluluk dışına sürülür veya bedenlerinde iz bırakan bir işleme maruz bırakılırdı. Meselâ:
Kuzey Amerikan kızılderililerinden Wydot kabilesinde zina işleyen kadının saçı çok kısa kesilir veya sol kulağı koparılırdı.
Afrika’da Buşmen zencilerinde zina eden erkek ve kadının görünür yerleri dağlanırdı.
Dinî bağlamdaki müeyyidelerin sonucu ise doğa üstü güçlerin lânetine mâruz kalmaktı. Bu lânetin zânilere hastalık getirdiği, onları fakirleştirdiği veya öldürdüğü kabul edilirdi.
Zina ile ilgili ulaşılabilen ilk verilere Mezopotamya’daki çivi yazılı belgelerde rastlanır. Sumerler’e ait Ur Nammu ve Eşnunna, Bâbilliler’e ait Hammurabi kanunnâmelerinde zina hakkında çeşitli hükümler vardır.
Zina suçundan mahkûm olan tarafların her ikisi de evliyse onlara verilecek, ceza ölümdü. Taraflar ya suda boğulur ya kazığa oturtulur ya da yüksek bir yerden atılırdı.
Eğer erkek kadının evli olduğunu bilmediğini iddia eder ve ispat edebilirse, daha küçük bir ceza ile kurtulabilirdi. Tecavüz de zina kapsamında algılanmaktaydı.
Evli olmayanların birlikteliği ise daha hafif cezalarla karşılanıyordu.
Dünyevî cezaların yanında tanrıların lânetine mâruz kalmak kaçınılmaz bir durumdu.
Yahudilik’te “niuf, zenut” gibi İbrânîce kelimelerle anlatılan zina, en büyük suçlardan biridir.
Erken dönemlerde zina kavramı büyük oranda kadının kocasının mülkü oluşu kavramıyla ilişkilendirilmişti. Kadın kocanın özel mülkü olduğuna göre zina doğrudan doğruya mülke tecavüz anlamına geliyordu. (Çıkış, 20/13; Tesniye, 5/17)
Bu hukukî anlayışın yanında dinsel bağlamda zina eden kirlenmiş kabul edilirdi (Levililer, 18/20)
Sürgün sonrasında daha teolojik bir anlama bürünen zina Tanrı’ya karşı işlenen bir suç (Tekvîn, 20/6; 39/8-9) ve putperestlik olarak algılanmıştır. (Hoşea, 1-3; Yeremya, 3)
Zinanın On Emir’de şiddetle yasaklanması da (Çıkış, 20/13; Tesniye, 5/18) muhtemelen yine aynı dönemin ürünüdür.
Zina eden yahudiler taşlanarak öldürülürdü (Tesniye, 22/24)
Bunların yakıldığına (Tesniye, 38/24) ve çırılçıplak sokağa terkedildiğine dair referanslar da vardır. (Hoşea, 2/5)
Nişanlı kızla zina durumunda suçlunun recmedileceği Tevrat’ta belirtilmekte (Tesniye, 22/13, 20-21, 23-25), evli kadınla zina durumunda da öldürüleceği kaydedilmektedir. (Levililer, 20/10; Tesniye, 22/22)
Rabbinik gelenek, şayet zina eden evli kadın kâhin sınıfından birinin kızı ise onun yakılarak cezalandırılmasını talep eder. (Levililer, 21/9; Sanhedrin, XV/13; The Code of Maimonides, “Holiness: Forbidden Intercourse”, 1/6)
Hristiyanlık’ta zina her ne kadar kavram ve hüküm olarak yahudi şeriatından alınıp devam ettirilse de (Markos, 10/19; Luka, 18/20; Resullerin İşleri, 15/19-20) Hz. Îsâ tarafından bu kavramın kapsamı biraz daha genişletilmiş; - İnsanın karşı cinse şehvetle bakışı dahi kalben zina kapsamında düşünülmüş (Matta, 5/27-28), - Boşandıktan sonra evlenme her iki taraf için zina sayılmış (Matta, 19/9; Markos, 10/11-12; Luka, 16/18), - Zina vb. cinsel suçlar toplu halde kötülenmiştir. (Matta, 15/19; Markos, 7/21; Galatyalılar’a Mektup, 5/21)
“Ruha karşı savaşan bedenin şehvetlerinden sakının.” önerisi (I. Petrus’un Mektubu, 2/11) dikkate alındığında zina kavramının bir nevi “zihinsel veya fiziksel bütün şehevî olgular, fuhşiyat” anlamında kullanıldığı söylenebilir.
İncil’de zinaya bir ceza belirlenmemekle birlikte; - Zina edenlerin yargılanacağı (İbrânîler’e Mektup, 13/4), - Bu gibilerin Tanrı’nın egemenliğinde yer bulmaktan mahrum kalacakları (I. Korintoslular’a Mektup, 6/9-10) belirtilmiştir.
Kutsal metinlerden anlaşıldığına göre Hz. Îsâ, zina ederken yakalanmış bir kadına recm cezası uygulamamış (Yuhanna, 8/3-11), ancak zinanın boşama için yegâne sebep olduğunu vurgulamıştır. (Matta, 19/9; Markos, 10/11-12; Luka, 16/18)
Ayrıca Pavlus tarafından fuhuş yapanların toplumdan dışlanması önerilmektedir (I. Korintoslular’a Mektup, 5/1-2, 9-13)
Daha sonraki dönemlerde kiliseler konuyla ilgili, süresi değişmek üzere kefâret, geçici veya sürekli olarak toplumdan dışlama gibi cezaî düzenlemelerde bulunmuştur. (bk. TDV İslam Ansiklopedisi, Zina md.)
Özetle, zina, bütün semavî dinlerde ve insanlığın ortak kültüründe her devirde büyük günahtır, dünyada da cezası olan bir suçtur.
Aslında cevap belli de, hani maksat muhabbet olsun diyerek söyleyelim. Lise yıllarında psikoloji dersinde sığırrr gibi kafayı sıraya dayayıp uyumayanlar bilir. Toplum norm u denilen bir şey vardır. O da zaman içinde değişir. Dün çok ayıp olan bu gün normal karşılanabilir. Ancak hiç bir tanım, hiç bir açıklama, hiç bir süsleme sanatı ya da kelime oyunu gerçekleri değiştirmez. Neyi mi kast ettim? Tamam, burası özgür bir ülke ve kişilerin tercihlerine saygı duymalıyız diyerek iki erkeğin birbirini yalamasını hoş görelim. Ama bir süre sonra iş değişir. Bu sefer iki erkeğin aynı anda bir transı bal döküp yalamasını hoş görmek zorunda kalırız. Bir süre sonra insanların birbirine beyzbol ya da golf sopası sokmasını ve bunu ulu orta yapmasını hoş görmek zorunda kalırız. Sonra ipin ucu bir kaçar ve yapılan her türlü ayıbı saygı ve insanlık kisvesi adı altında hoş görmek zorunda kalırız. Ve onun da bir bedeli olur. Terbiye, ahlak, namus, onur gibi kavramlar hobi değildir. TErcihe göre edinilen bir şey de değildir. Yokluğunda insanı uçuruma götüren önemli ve gerekli kavramlardır. Bilmem anlatabildim mi?
Dinimizce günah zaten bunu Allah korkusu olmayıp yapılıyorsa devlet korkusu hiç koruyamaz. Ama pardon pardon insanoğlu bu hayattaki en degerli seyi para olarak gördükleri için ceza olsa parasi gider cebinden bu şekilde durdurur belki ama öbur taraf aklına gelmez Bu biraz da vicdan ve karakter meselesi bunu normallestirmeyelim evli birinin colugu çocuğu olan birinin bir başkasına bakıp ilişkiye girmesi ne kadar normal. Evli birine aşık olmak ne kadar normal. Bir başkasına ait olan bedeni nasıl alabilirsin koynuna? Böyle bir yükümlülüğü alamayacsksan neden evleniyorsun? Diye sorarlar adama.
Şimdi şöyle bir şey var. Evlilere suç olmalı çünkü aldatmak direk. Bunun Din ile alakası yok. Arkadaşlar siz yapmıyor olabilirsiniz. Doğru olan bu olabilir. Ama başkalarına karışamazsınız. Yani sokakta yiyişmiyorsa.
Burası İslam devleti değil. Müslüman çoğunluklı ülke. Bende Zinaya karşıyım (Ki bana göre nikah değil. Evlilik gerek. Arada büyük fark var.) Ama bu başkalarına karışma hakkı vermez. Ayrıca karışırken Dini Kullanmaya kalkmayın. Uyarırsınız, Kabul, görevimiz; Ama karışamazsınız, Her koyun kendi bacağından asılır.
Allah yolunda savaş. Kendinden başkasından sorumlu değilsin. İnananları da teşvik et. Umulur ki Allah, küfre sapanların gücünü kırar. Allah, kuvvetçe daha üstün, cezalandırmada daha güçlüdür. Bakara Suresi 84. Ayet
Kurandan üstün değil di mi İSLAMİ görüşünüz?
Biz İnsanların İnancına karışamayız. (Cebrail'den Muhammed Peygamber'e) onlara inanç dayatan bir zorba değilsin! Gaşiye Suresi 22. Ayet.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yaani bu soruyu sormak mantık çelişkisi. Çünkü evet suç bir müslüman için. Cezası da var. Gayrimüslimlerin söz hakkı kendi inançları ve düşüncelerdir. Müslüman bireyin dini nikâhsız karşı cins ile ilişkiye girmesi suç. Sebep aranda etik olarak birçok şey bulunur. Ancak herkeste bir rahatlık var. Onca kadın zorda kalıyorken bunları savunulması kendi cinsine kötülüktür. İnanan müslüman kimsenin banane demesi rezalettir. Hemde nasıl bir rezalet. Hesabını verirken anlamaz umarım. Emri bi'l-maruf nehyi ani'l-münker İyiliği emretmek, kötülükten men etmek! “Ya marufu emredip münkerden nehyedersiniz, ya da Allah sizin başınıza en şerlilerinizi musallat eder; sonra da ne büyüklerinize saygı gösterilir, ne de küçüklerinize merhamet edilir. Bu olayda en çok kadınlar zorda kaldığı için, kadınların savunması üzüyor. Umarım azıcık düşünürler. Doğrusu varken yanlışı seçmek mi? 😂😂 Akılsızlıktır.
Allah katında suç yani haram olan şeyin insanlar nezninde suç sayılmaması, toplumda bozgunculuğa sebep olur.. Nitekim de öyle oluyor..
İffet, namus, sadakat gibi değerli manevi olguları yok ediyor.. Bunların yok olması demek, aile kurumunun mahvı demek.. Sağlıklı toplumun çökmesi demek.. Sapıkların, taciz ve tecavüzlerin hatta cinayetlerin temelini bu oluşturur..
Wowow haram değil Direkt haram zaten Müslüman değilsen sen haram olarak kabul etmiyo olabilirsin o da beni zerre ilgilendirmez Zina haramı geç gereksiz ve boş bi şey Hayatta bundan daha güzel ve önemli şeyler var Hayat senin dediğin gibi"wowow haram" ya da "sevişmekten" ibaret değil
Suç sayılmadığı için herkesin birbirini aldatmasına, tuvalette doğup çöpe atılan bebeklere, erkeğin kendisinin bildiği çocukların başkasından çıkmasına vs. engel olabilecek yöntemler bulun suç sayılmasın. Toplumu ayakta tutan zincirin önemli bir parçasıdır ahlak, edep ve haya. Aradan bir halkayı çıkarırsan diğerleri de kaybolmak zorundadır. Vicdan merhamet sevgi saygı gibi. Sonra çıkıp şiddet artıyor veya neden insanlar birbirlerine karşı artık tahammül göstermiyor vs. diye sorarsın.
Eve kiz atmak yasaklansin ustte ki bebeyi dovdum bu sefer komaya sokacam cidden.
Ulan sabah 6.30 da bi basliyo ih ih ih diye ses gece 4 e kadar artik kulagimda yankilaniyo iste falan. Anasina kodumununn oglunun ailesi koye gitmis evi kiralamis fuhus icin ceremesini ben cekiyorum.
@Natureloverr126 yahu ettim ettim geliyolar uyariyolar gidiyolar bir sey olmuyor fuhus oldugunu ispatlayamiyorsun ki evde ki insanlar gep degisiyo ben isteyken arkadaslarim diyo cikiyo isin icinden. Cocuk biraz ozurlu gibi ama cakal iste dovuyosun 2 gun sessiz 3. gun yine ayni. Biktim.
Dışarda bunu ispatlarsanız özel hayata müdahaleye girmiyor evin içinde olmadığınız sürece, bence o sırada siz polisi arayın geldiğinde kapıdan dinletin içerde fuhuş oluyor deyin direk alırlar. Polisi o ana yakın arayın ama tam o sırada kapıdan duyulacak şekilde ses geliyorsa hallolur.
Yani dayak attığınız için şikayet edebilir sizi, bence çocuğun ailesine ulaşıp şikayet edin. Durumdan rahatsız olduğunuzu söyleyin. Gürültü yaparak komşusunu rahatsız etmek yasaktır, aksi takdirde avukat tutup uğraşacağınızı söyleyin. Yani ne diyeyim ki bu zamanda apartman dairesi pislik. Benim de sorunum bu zaten, apartman da komşuluk yok, herkes dedikoducu, pislik içinde yani, allahtan kiracıyım. Bu yüzden apartman dairesi almak istemiyorum müstakil oturucam. Allah kurtarsın sizi de ne diyeyim.
Elbette suç sayılmalı önceden otellere evli olmayan çiftler alınmaz kayıt yapmadığını duymuştum ama benim için suç olup olmaması değil günah olduğuna bakıyorum ve zina (nikahsız cinsel ilişki yaşamak) büyük günahtır o hatayı Bir defa yaptım bir daha da yapmam.
Dinimizce zina haram ve kişiler bunu bilerek, kabul ederek yapıyorlar. Bu işin sana göre bana göresi yok müslümansan haram olduğunu bilirsin zaten. He kim ne yapıyor ailesi, yakını olmadığı sürece veya bizi rahatsız etmediği sürece kimseyi ilgilendirmez. Ama böyle giderse ileride suçda olacak gibi duruyor.
Zina haram bu inançla alakalı bir durum haram olduguna inana insan bunu yapmasın. Suc sayılmalı mı kısmı farklı zina eğer toplumsal yapıyı zedeliyor toplum ahlakı üzerinde olumsuz noktalara gidiyorsa yasaklanması maddi anlamda ihtiyac haline gelmiş demektir.
Manevi anlamda haram olan kısmı ile maddi anlamda toplumsal zarar kısmı birbirinden bağımsız olarak ele alınır sapla samanı karıştırmamak lazım
Senin dinin sana benim dinim bana boşuna dememişler. Herkes kendi gibi birisini aramakta gayet haklı. Bozulmuşsan kendin gibi bozulmuş kişileri arayacaksın. Temizsen temiz. Eğer bozulmuşsan ve temiz kişi seni o yüzden reddetmişse ustelememen gerekir. Bazı " şerefsizler"de kızlık zarını diktirip ben temizkm diye ortalıkta gezerler. Erkeklerde hiç yapmadım diye yalan konuşur. Bari temiz insanların hakkını çalmayın, onları kandırmayın
Herkes halinden memnun şu rezilliğe bak Sözde Müslüman ülke olacağız çoğu zina yasaklanmasın demiş sonra sokağa çıkar efendi erkek ararlar utanmazlar hastalıklı mahluklar özgürlük adı altında pslik yuvasına çevirdiler güzel ülkemi Zina nin bedeli idam olmalı hapis değil çünkü bu nmussuzluk asla kabul edilemez çocuklara bile kötü örnek gelecek nesili hiç hayal bile edemiyom
İnaçlarla toplum olayları karıştırıldığı için zaten hep kargaşa oluyor. Zina suç değil, dini olarak yaptırımı ağır lakin. Bunun dışında kişi zaten kendi isteğiyle yapar. Kimse silah zoruyla seviştirilmez ya?
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
bi bayanın böyle bir paylaşımda bulunmasını dahi kınıyorum. ben yolda yürürken bir bayana bakmaktan utanıyorsam bayanlarda bu tarz özel şeylerini gizlemeli, ısrarla bu şeyleri ön plana atan bayanlarıda 35 cm lik zencilerle bi gün geçirmesini şiddetle istiyorum akılları başlarına gelsin.
Zina dinimizce haram zaten ama bunun kanun önünde bir hükmü olması yanlış olur. Sonuçta ülkede herkes Müslüman değil ya da Müslümanlığı o doğrultuda yaşamıyor. Herkesin inancı da yaptıkları da kendine.
Bir o kaldıydı m.. kkk... yönetenler her türlü hırsızlığı dolandırıcılığı yapsın toplumda her turlu gunah adilik pislik hayvanlık dolu dizgin yaşansın ama is cinselliğe gelince... wowww haram. Hay ben boyle ülkenin, bu mal insanların..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Herkes kendi günahından sorumlu, suç sayılmamalı fakat evli iken karısını ya da kocasını aldatan kişilere boşanmada zina suçlaması ile ceza verilebilir. İbreti alem için en azından aldatacak olan çiftler başta ona göre insanların günahına girmeden evlenmeyi bir kez daha düşünür. Kadına da erkeğe de bu uygulanmalı. Bu para cezası ya da hapis cezası olabilir.
Kime ne arkadaş. Zina aman haram yasaklansın diyenler de mecburen öyle diyor, fırsat bulsalar ilk onlar atlar. Kerhanelere pavyonlara gidenler hep ateist çünkü (!)
Yuzde 30 B demiş. İşte o yüzden inananlara ben de bir inanmayan olarak saygı duamakta ne kadar haklı olduğumu anlıyorum. Kendi inançlarını başkalarına yasalarla zorla dayatan hic bir kesim saygiyi hak etmez.
D seçeneği : Zina etmektense kendisine atılan iftira sonucu sırf dedikodular bastırılsın bahanesiyle zindana atılan ve 12 yıl zindanda kalan daha sonra masumiyeti kesin olarak saptanan Yusuf Peygamberin yaptığı gibi sırf ALLAH korkusundan zina etmemek.
Evli olanlara olsun yasak. Sonra görüyoruz orda burda çoluk çocuk perişan oluyorlar. Or*spuluk yapan, karısını aldatan car car konuşuyor birşey yapabildikleri yok
dini olarak bakmıyorum , baksak bile budistlikte bile zina haramdır. ama dinler hiç olmasa bile toplumun ahlakını bozuyor sen ilerde anne olunca çocugun başka erkeklerin seni miktigini ögrenirse yazık çocuga
@üysgf2 sen hele bir üslübu öğren benim ahlakım seni ilgilendirmez çünkü senin ahlak olarak nitelendirdiğin şey bana göre öyle değil benim ahlak anlayışım farklı iki insanın Özgür iradesi ile yaptığı şey diğer insanları ilgilendirmez sen yapma yapana karışma
@üysgf2 ben herkes yapsın demiyorum anlama problemin mi var? İsteyen yapsın isteyen yapmasın. Ayrıca temiz kız diyosunda kızlar kızlarla mı yapıyor aynı doğrultuda temiz erkekte kalmaz
@Dünyalıbağyan Üzüldüm senin adına zeka küpü Umarım en kısa zamanda doğru yolu bulursun. İyi günler. @üysgf2 Karşındaki bir bayan ne olursa olsun hakaret etmeye hakkın yok. Herkesin yaşantısı kendine
Libido konusunda alanen ciplak dolananlari gectik, herkes ustat artik, keske biraz saf salak kalsaydik
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ohoo avrupada sokakta opusme oyunu oynuyolar 100 tane kiz opuyir kac yasinda adam. guzel kadinlari. turkiyede zaten cogu kisa ve ortalma tip. bude tek kisi ile sevision sevisirsendebi halta yaramaz yani turkiye erkek icin
Kişilerin kendi aralarında yaptıkları, birbirlerine zarar vermeyen/devlet müdahalesi gerektirmeyen ve başkalarını etkilemeyen bu tarz şeylerin suç olmasına karşıyım. Ama bana göre evli insanların zinası eşe karşı işlenen bir suç sayılabilir.
Zaten suç olan bir şey suç olmaktan çıkarıldı kim ne yaparsa yapsın dediler. Tekrar suç yapmazlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Müslüman olmayan birisi olarak yasak olmamalı diyen müslümanlar hepinizi çok seviyorum. 😊 Dedeleriniz islam sancağı için can alır can verirdi. Torunları ise zinayı savunuyor. Ne mutlu ki müslüman gençlerin islam adabindan çıkıp açılıp sacildiklarini gördük. Keşke dedelerimizde bu zevki yasasaydi