Cehalet suç değildir, herkes her şeyi bilmek zorunda değil ama bir kişinin bilmediği bir konuda yorum yapması ve kitleleri etkileyecek bir karar alabilme yetkisi olması sakıncalıdır. Ve bu "cahil" kişinin bu konuda karar alması suçtur.
Bence belli başlı konularda cahil kalmak suç çünkü elimizin altında internet var ve 2 saniyede her şeye ulaşabiliyoruz. Ama onun dışında tabiki de klasik bilmemek değil öğrenmek ayıp (bilmediğin konu hakkında konuşmak zaten aptallık onu konuşmaya bile gerek yok)
Bilmek zorunda değil ama boş boş konuşmasınlar bilmeyenler lütfen bilenlerden çok konuluyorlar valla hatta bilenleri de cahil ilan ediyorlar sonra her yerde yanlış bilgiler dolanıyor
Suç tabii ki de. Bir insana bilmediğimiz bir konu hakkında biliyormuş gibi bilgi verirsek ilerisini göremediğimiz için hatalı bir karar vermesine neden olabiliriz.
Bir insan yaşamdan ölüme kadar cahildir zaten. Kendini geliştirmiş kimse ben bilgeyim demez zaten. Boşuna dememişler “bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır” biri cahil ise bunu aşmaya ve kendini geliştirmeye odaklanmalı.