Bu konu hakkında çok söylenen şeyler var. Tam göğsümün üzerine Fenerbahçe dövmesi yaptırmak istiyorum. Günahı varmı? Cenabet kalırsın falan diyorlar :D
Evet, Günah
Hayır, Değil
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Abdullah ibni Ömer (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):
‘... Dövme yapan ve dövme yaptırmak isteyen kadınlara Allah lanet etsin’ buyurdu.”
Buhari 594, Müslim 2124/119
Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Allah (vücuduna) dövme yapan ve kendisine dövme yapılmasını isteyen kadınlara lanet etsin. Bana ne oluyor ki, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in lanet ettiği kimselere lanet etmeyeyim! Bu Allah’ın Kitabında da vardır. Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:
“Rasul size ne verdi ise onu alınız, size neyi yasak etti ise ondan sakının.” Haşr 7
Buhari 5945, Müslim 2125/120
Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi:
‘Peruk takana ve taktırana, vücuduna dövme yapana ve yaptırana Allah lânet etsin!’ buyurdu.”
Buhari, Müslim, Neseî
Abdullah ibni Abbas (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
‘Peruk takan ve taktıran, kaşlarını alan ve aldıran vücuduna dövme yapan ve yaptıran lânetlenmiştir!’ buyurdu.”
Ebu Davud
Abdullah ibni Mesud (Radıyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Allah dövme yapan, dövme yaptıran, yüzündeki tüyleri aldıran, güzellik için dişlerinin arasını seyrekleştiren ve Allah’ın yarattığını değiştiren kadınlara lanet etti.
Bana ne oluyor ki, ben Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in lanet ettiği kimselere lanet etmeyeceğim? O, Allah’ın kitabında var! demiştir.”
Buhari
Ebu Cuhayfe (Radıyallahu Anh) hacamatcı (kan alıcı) bir köle satın almıştı.
“Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) hacamat ücretinden, köpek bedelinden, zina kazancından nehyetti. Ve faiz yiyene, faiz yedirene, dövme yapana, dövme yaptırana, resim yapana lanet etti, dedi.”
Buhari 5963
Dövme sağlık açısından oldukça zararlı bir işlemdir. derinin altına enjekte edilen kimyasal maddeler vücudun dengesini bozar. dövme gusüle engel değildir ama dokunun sağlığını bozar. biyolog arkadaşlarım var. onlara da sordum. en iyi cevap seçersen sevinirim
rica ederim. en iyi cevap olarak seçerseniz sevinnirim çünkü hüküm kesindir. hayırlı bayramlar
tevbe kapısı her daim açıktır kardeşim. tevbe ettikten sonra vücudundaki dövmeleri de gidermen gerekmez çünkü bu giderme işlemi 2. bir eziyet olur. 2. bir eziyet yerine tevbe edip bir daha dövme yaptırmaz isen ve Allahtan da af dilersen Allah merhametlidir, seni mi affetmeyecek? vahşiyi affetti Allah. o vahşi ki Hz Hamzanın katiliydi. O vahşi Hz Vahşi oldu ve sahte peygamber meysereyide aynı şekilde öldürerek hatasının kefaretini de ödemiş oldu. bir hadis-i şerif: "Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı." (Müslim, Tevbe, 9)
Abdest geçrmiyor değil, dövme abdest geçirir. sonuçta deri altına yapılıyor. Abdest için derinin ıslanması yeterlidir. Vücuda iğneler batırılıp, açılan deliklere boyalı maddeler konularak yapılan dövme, eski çağlardan beri yapılan bir cahiliye âdeti olup, sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır (Nisa 4/119). Hz. Peygamber (s. a. s.), süslenmek maksadıyla vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah’ın rahmetinde uzak olacağını bildirmiştir (Buhari, Libas, 83–87; Müslim, Libas, 33). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir.
Tam göğsümün üstünde arapça ölecekmiş gibi yaşa yazıyor onun altında da kartal dövmesi var bir bayan olarak zor peygamber dövme yaptıranları lanetliyormuş ynş duydum
yeni öğrendiğiniz için geçmişinizden sorumlu değilsiniz. öğrendiğinizle amel ederseniz ve af dilerseniz Allah affedicidir. dövmeleri yok etmek zorunda da değilsiniz. var olan dövmeleriniz durabilir ama yeni dövme yaptırmaz ve bu hatanızdan dolayı tevbe ederseniz Allah mutlaka affeder. af konusunda rahat olun. siz yeter ki hatanızda ısrar etmeyin. ve ümitsizliğe kapılmayın. Allah kur'anda: günah işkemeyen bir toplum olsaydınız, sizi helak eder, günah işleyip tevbe eden topluluk yaratırdım buyuruyor. insanoğlu hataya meyillidir ve hatadan dönebilme yetisine sahiptir. Allah katında en ağır günahlardan birisi olan zina bile affedilir. siz yeter ki sadece Allaha sığının. ümitsiz olmayın, ümit var olun lütfen
pardon yorumumda " Allah kur'anda: günah işkemeyen bir toplum olsaydınız, sizi helak eder, günah işleyip tevbe eden topluluk yaratırdım buyuruyor" demiştim ama bu söz ayet değil hadis-i şeriftir. bir anlık dikkatsizlik için özür dilerim. hadis-i şerifin tam metni şudur: "Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı." (Müslim, Tevbe, 9)
kur'andan ayet yazayım tevbe ile ilgili:
“De ki: “Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah dilerse bütün günahları mağfiret eder. Çünkü O, çok affedicidir, merhamet ve ihsanı fazladır.” (Zümer, 39/53)
“... Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki, felaha edesiniz.” (Nur, 24/31)
Bende aradayım annem babam izin veriyor , ama tam bilmiyorum. Netleşirse Eminem 'in tüm dövmelerini yaptıracağım.
Cevap
16Cevap
Sevgili kardeşim günahtır pek tavsiye etmem. Peygamber efendimizin hadisi var. Bu yüzden yaptırma. Sebebine gelince kalıcı vb dövmeler gusule engel olabilir. Bu yüzden ki yapılmasını pek tavsiye etmem. Başka dinen sebepleri de vardır tabi ki orasına ilmim yetmiyor ama kesin bir şey ki günahtır. Yaptırmaman senin için en hayırlısı olur.
Arkadaşım dövme yaptırmak tabiki de günah ama cenabet kalma diye bir durum yok. Biraz mantıklı düşün o dövme derinini altına işliyo ve oralardan su geçmemesi demek oranın hava almadığını gösterir eee orasıda hava almassa çürür di mi. Bu kadar basit. Gögüse yaptırcaksan acı çekmeye hazır ol. En çok acıyan yer.
arkadaslar bence gunah değil bir yerde duymustum sanirim ama emin deilim bende yaptiricam dovme belime gobegime ve dizimin ustune kasigima dogru olur mu?
valla belime melege benzer bise yaptircam gobegime ich liebe dich yazdircam dizimle kasigim arasina da hazal yazdircam :)
ewt mankenlik yapiyorum zaten :)
izmirdeysen neden olmasin :)
Ayet: “Rasul size ne verdi ise onu alınız, size neyi yasak etti ise ondan sakının.” Haşr 7
Hadis: Abdullah ibni Mesud (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:
“Allah (vücuduna) dövme yapan ve kendisine dövme yapılmasını isteyen kadınlara lanet etsin. Bana ne oluyor ki, Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in lanet ettiği kimselere lanet etmeyeyim! Bu Allah’ın Kitabında da vardır. Allah (Azze ve Celle) şöyle buyuruyor:
“Rasul size ne verdi ise onu alınız, size neyi yasak etti ise ondan sakının.” Haşr 7
Buhari 5945, Müslim 2125/120
Sonuç: haramdır.
resim mi nee buraya koyamam beni oldururler :s
Bu, işin yorum kısmı artık.
Ben günah olduğuna inanmıyorum. Elalemi dinleyecek olursak nefes alsan "günah" diyecek insanlar var.
Yaptır gitsin. Çok da tatlı olur..
Ölümüne Fenerbahçe! ♥
Ben de FENERBAHÇE'liyim ancak Fenerbahçe bizi hesap gününde hesaptan kurtarmayacak. bizi kurtaran takvamız olacak. Bu yüzden ölümüne Fenerbahçe demek takım sevgisini Allaha Ortak koşmaktır. Allah ortak kabul etmez. Bu söz şirktir. Kimse düya metalarına ölümüne feda olmamalıdır. takımlar da dünya metalarından birisidir. o halde takım sevhisini abartmamalıyız. ben de Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını isterim, ben de ezeli rakibimizin hep yenilmesini isterim ancak her şey ölçülü olmalı. Ayrıca onlar dünyanın parasını kazanıyor ve bize de hiç hayırları yok. her şey ölçülü olursa anlamlı olur.
olsun, yine de uyarmak düşer. bilmek bazen yeterli değildir. bildiğimiz bilgiyi benimsemek önemlidir. ayrıca ahlak dersi vermiyorum. dini tek benim bildiğimi de iddia etmiyorum. ssadece küçük bir uyarı yapmak istedim. ben kahin değilim. bunları bildiğinizi bilemem. bunları bile bile bunu yazmanız da caiz değil.
Evet günah. Ancak cenabet kalmakla alakası yok cenabet falan kalmıyorsun. Ancak peygamberimiz tarafından lanetlenmiş.
o yüzden yapılmaması gerekiyormuş. Yoksa cenabetlikle alakası yok.
Gunah ve cenabet doğru söylemişler dövme deriye su geçirmediğ için abdest ya da boy abdestin olmaz sakın yaptırma
Cok büyük Günah, Allahin vermis oldugu Vücud'a saygisizlik ve hasa ben vermis oldugun bedeni begenmiyorum daha iyisini yaparim gibisine bir anlam ifade etmektir. Allahin sana vermis oldugu bedenin o kadar kötümüki degistirmeye calisiyorsun.!
sakince uyaralım. nefret ettirmeyelim
Nihat Hatipoğluna mention at sor :D geçen gün haram demişti amaa
Cıkks :D
o değilde güzelim Fenerbahçeyi mundar ediceksin 4. yıldızı takamıcaz senin yüzünden :D günah değil diyenlere bakma o kadar araştırdım işin içinde bir cenabetlik var :D
cenabetlik yok. deri altına yapıldığı için abdeste engel değil. ama haramdır
Allah seni senden daha iyi biliyor merak etme :D dövme yaptırmaya ihtiyacın yok. yaptırsan da zaten bu bedenin çürüyecek ve hesap günü yeni bir bedenle dirileceksin :) bildiklerimi yazmamın ne sakıncası var?
Dinen günahtır. katlanırım yaptırmak istiyorum diyorsan bişey demeyiz.
Evet günah ama Cenabet kalmazsın. Abdestin geçerli.
Degil ama acı cektıgın ve vucuduna zarar verdigin icin haram
Boy abdesti alamayacağına göre cenabet kalacağında günah olması mantıklı
yorumumu okusaydın sebebini algılayabilirdin.
Cenabetlikle alakası yok çünkü guslün geçmesi için deri altına su girme gibi birşey yok. derinin ıslanması lazım ancak dövme deri altına yapıldığı için abdeste bir zararı yok. Ancak peygamberimiz zamanında dövmeyi lanetlemiş ve o yüzden günahı var yapılmaması gerekiyor. Gusl ile alakası bile yok.
abdeste engel değil, deri altına yapıldığından gusül olur. ama insan bedenine verdiği rahatsızlık ve fıtratı bozma nedenlerinden dolayı haramdır
Haram diye biliyorum cenabet falan kalmiyorsun. Sadece vucuduna zarar verdigin icin haram kilinmis
Vucudun hesap sorucak sana yaptırdığın dövme için günah ama abdestin ve namazın geçerli ama Fenerbahçe için değer.
birileri de çıkar galatasayar için değer der, birileri çıkar beşiktaş için değer der, işte bu uzar gider. spor kulüpleri zengin oluyor ama taraflarlara bir gram faydaları yok. paraları onlar götürsün sizler hem paranızı kaybedin hem de kendinizden bazı şeyleri hiç uğruna feda edin. kusura bakmayın ama size sadece deşarj olma, vakit geçirme gibi kısmi faydalar sağlamaktan öteye gitmeyen bu kulüpleri fazla abartmayalım. bu tür şeyler uğruna ebedi ahiret hayatımızı yakmayalım. bu tür şeyler gelip geçicidir ancak ahiret ahayatı ebedidir. lütfen sonsuz hayatımızı bir hiç uğruna heba etmeyelim. ben de FENERBAHÇE'liyim ancak sizin kadar ileri boyuta taşımıyorum takım sevgisini. her şey kontrollü olursa güzel olur.
Günahı olan birşeyi yaptırmak göz göre göre ateşe girmek gibi birşey olur. Fenerbahçe sevgisini daha farklı boyutlarda yaşayabilirim sanırım. Yinede teşekkür ederim :) Peygamber efendimizin birçok hadisi şerifi ve Kur'anda birçok ayette yasak olduğu yazıyor. Bunlara karşı gelemem. :) Teşekkür ederim yinede :)
basığın toprak titrer yapma sakın ebedi cehenneme gidersiin ha ataist olmuşun Allah yok demişin ha dövme yaptırmışsın aynı şey şeytan af edilir siz af edilmezsiniz
hayır. her günah affedilir. yeterki tevbe olsun. şşirk dahil her günah tevbe olduğu sürece affolur. şeytan affedilmeyi istemediği için affedilmemektedir. eğer af isterse o da affedilirdi ama af istemediği için affedilmiyor. insanları yanlış yönlendirmeyiniz
kur'andan ayet yazayım tevbe ile ilgili:
“De ki: “Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah dilerse bütün günahları mağfiret eder. Çünkü O, çok affedicidir, merhamet ve ihsanı fazladır.” (Zümer, 39/53)
“... Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki, felaha edesiniz.” (Nur, 24/31)
Hadis-i şerif:
"Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı." (Müslim, Tevbe, 9)
Gunah gunah. Ac bir bak ayetlere. Amaaan. Sakin kardsm yaptrma. O da eksij klsn.
:))
Uf cenabet diyenler falan :d Biraz daha dövmeleri olanları dinden çıkarcaklar ya
Haramda cenabet kalma gibi bişey söz konusu değil :d
Evet, abdest almaya engel değil. Yaptırma derim ya hem günah :D
Olurda günah işte :Dd
Onu bende istiyorumda :D:D
:D:D
günah rabbimin bize verdiği güzelliklere zarar veriyorsun çünkü.
aynen tatlım akıllı ol
Hayır cenabet kalmazsında ben günah diye biliyorum. Günah yani.
Bilmiyorum dostum. Sanırım Allah'ın verdiği vücuda resimler çizdiğin için. Bence de doğru Allah bize temiz ve güzel bir vücut verdi kara yazılarla ya da sembollerle kirletmek doğru değil ama çok istiyorsan yap günah işlemediğin mi ki? :D
Şeytanlıktan Allah'a sığınırım. neyse ben daha yorum yapmayayım şimdi benim yüzümden dövme felan yaptırırsın ben bunun vebalini ödeyemem. Gönlündne ne geçiyorsa onu yap diyelim :)
Hadisler var kesin bir hüküm yok bu konuda bildiğim kadarıyla. Rahat ol.
sahih hadisler de kesin emirdir: sahih hadislerin kesin emir olduklarının kur'ani delili: “Rasul size ne verdi ise onu alınız, size neyi yasak etti ise ondan sakının.” Haşr 7
harammış kardeş dün televizyonda dinlemiş bizimkiler
gardaş yorum yapanlara sor günah olduğuna dair mantıklı bir açıklama yapsınlar
Gunahsa vazgececek misin? Sanmiyorum
bilmemki genelde günah diyolar.
Günah mı bilmiyorum ama abdestin geçiyor.
haramdır zaten abdest mevzusuna değinmiyorum hiç.
günah ama abdest ve ibadetlerini yapabilirsin
Nasil yababilir? Kabul olmuyoki
günahı büyük ama biraz araştırırsanız bulabilirsiniz hatta diyanet işleride açıklamıştı
Fenerbahce dovmesi yaptiricaksan günah
Yaptıracağın şey yüzünden günah ya
Günah değilmiş kanks :)
Duymuştum bir ara :D
Ama sen bir araştır yine de kanks. Hadi iyi bayramlar :)
Gunah tabikim aldgn abdewt kabul olmaz
yasaklandıgını biliyorum
töbee deee çocum aman yaptırma :D
abdest olayı yüzünden olabilir
hayır. tıbben ve fıtratı bozduğu için haramdır. abdeste engel değildir
doğru suyu geçirebiliyordu değil mi dövmeler
Günah tabii
abdest geçirmiyor
ahaha :D fetva böyle yapacak birşey yok
abdeste engel değildir
neye dayanarak söylüyosun bunu kafa bulandırma. ben imamhatipliyim de biliyorum peki ya sen?
dövmeler deri altına yapılıyor hanımefendi. imamhatipli olabilirsiniz ama insanları etiketinizle ezmeniz hoş değil. ben de el ezher mezunuyum desem ne diyeceksiniz? deri altına işlenerek yapılan dövme, deri altına takılan çip vs gusüle engel değildir. maksat derinin ıslanmasıdır.
ancak dövmeler haramdır. tabii ki
Caiz değil.
Ben de karıştırırdım hep, böyle kullanınca alışıyor insan :D Rica ederim :)
caiz; uygun demektir. beis de sakınca demektir. beis yok; sakınca yok demektir; caiz değil demek de uygun değil demektir. Allah ve rasul (sav) dışında kimse haram-helal koyamaz. rasul (sav) da Allahın izin verdiği ölçüde haram-helal koymuştur; rasul (sav) Allah'ın hududları dışında haram-helal koyamaz. Rasul (sav) kendine bir şeyi keyfi olarak haram kılmayı denediğinde Allah onu uyarmıştır. müctehidler bu durumu göze alarak helal-haram demek yerine; genelde caiz, caiz değil, beis yoktur tarzı kelimeler kullanmışlardır.
Teşekkürler bu iyi bir bilgiydi 😌
Yaptir be nolcak
Evet günah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar