Güncellemeler
+1 yıl
Kadın PÖH'ler mi yoksa kadın komandolar mı daha çok operasyona katılır, sahada daha aktiftir?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
2 taraftan da epeyce tanıdığı olan bir rütbeli asker olarak şunu söyleyeyim, mümkün olduğunca kadın personel sahaya sürülmez özellikle de asker olarak çünkü araziye çıkmak filmlerde gördüğünüz gibi birşey değil sadece tüfek ve hücum yeleği bile 10 kgden fazla çantası vs vs 45 kg+ oluyor bir kadının bununla arazide kmlerce yürümesi sizce mantıklı mı? Polisin her türlüsü askerden her halükarda daha merkezi ve nispeten daha rahattır. Eskide kaldı malesef o pohlerin araziden inmedigi gunler.
Ortalama 50 kg lik malzemeyle bir kadın için , hatta çoğu kadın için zor tabii ki ama bunu yapanları da tanıyoruz bence. İlk kurduğunuz cümleye istinaden bir soru sormak istiyorum. MSÜ mezunu ya da TSK bünyesinde görev yapan kadın subay ve astsubaylar dediğiniz gibi araziye çıkmıyor. Fakat yakın zamanda kadın jandarma komando astsubaylarla ilgili haberler çıktı eğitimleri filan. Bu şekilde jandarma komando eğitimi alan kadın subaylar araziye ya da meskun mahal operasyonlarında bulunabilecekler mi? Ayrıca kadın pöhler şehir içindeki operasyonlara katlıyorlar mı? Şimdiden teşekkürler.
@zehraavci37 şöyle söyleyeyim, jandarma personeliyim ve komando kursu aldım kadın devrelerim de vardı ve hiçbiri operasyonel birlikte değil. Ama bizimle aynı eğitimi alıyorlar hatta karma timlerle eğitim alınıyor.
Cevap vereceğinizi düşünmemiştim 😅teşekkürler bilgi için. yani ne kadar komando eğitimi alsalar da masa başında düşerler?
@zehraavci37 denk geldi gördüm neden cevap vermeyeyim ☺️ yani şartlar düşünülünce öyle ve bu da çok doğal. Yani ne kadar filmlerdeki gibi düşünseniz de şöyle çok basit söyleyeyim unsur veya tim k. Olarak çıktınız araziye 4 gün kalacaksınız yanlış anlamayın ama tuvalet ihtiyacı var o bi sıkıntı illaki denk gelecek regl olacaksınız o sıkıntı çekilen cefa da cabası kolay değil. Tvdeki dizilerde gördüğünüz gibi olmuyor maalesef ☺️
haklısınız bir yandan tabi bir tanıdığım var harbiye mezunu topçu teğmendi kendisi 'En aktif olabileceğim alan buydu '' demişti de bende jandarma veya pöhler içinde geçerli mi bu durum merak ettim. Teşekkür ederim
@zehraavci37 rica ederim. Gönlünüze göre olsun herşey ☺️
Komando dağda intikale çıkar gezer bulursa avlar gelir veya birlikler bir noktaya gönderilir orada öncü birlik olarak savaşırlar pöh, özel kuvvet sınıfındadır düşmanın yeri tespit edilir ve direkt olarak oraya gönderilir.
Yani komando intikaldeyken av çıkarmı çıkmazmı bilmez ama pöh gönderileceği yerde av olduğunu bilir
PÖH :)
Komando
pöh hepsinden iyi
Peki hangisi daha aktif?
Kesinlikle PÖH çok daha fazla aktif ama gelecek yıllarda kadın askerlerin aktifliğinin de fazlasıyla artacağına da eminim.
@Elaannurrr0 artacak inşallah
Kadınlar
Komando
Pöh tabikide