benim babam karadenzli. ben İstanbul'da dogdum büyüdüm. şimdi ben lazım diye türk değilmiyim arkadaşlar cidden moralim bozuldu ben türk değilmiyim ya. s
Cevabın nedir?
+1 yılBunun açıkçasını soylim. Karadenizli insanlar kadar harbi türk yoktur bu vatanda. Neden karadeniz olayına gelirsek bu ulkeyi kalkındırcak zeka seviyesi üstün kişiler burdan çogunluk olarak çıkmaktadır. En çok okur yazar oranıda karadenize aittir. Karadenizli olmak ayrı bir gururdur. Burdan başka arkadaslar biz karadenizli degiliz diye türk degilmiyiz dicekler. Kesnlikle bole birşey solemem içanadolusundan dogu anadolusuna kadar insanlar türktür. Ama bunu harbi benimsemiş ve bunu defalarca kez kanıtlamıs bölgemeiz karadeniz bölgesidir. En basit örnegi bir pkk lı orgutcu grup karadenizde miting yapamaz. Adamı vururlar. Amaa karadeniz dısında her bölgede bunu yapabiliolar.
01 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim. içim rahatladı türk olduğuma. lazcılık die bir kavram okudum o yüzden aklım karışmştı
En İyi Cevaplar
Laz bir ırktır Türk ayrı bir ırk. Karadenizin çoğu Türk ama laz olan yerler de var. Çoğu kişi ırk olduğunu bilmez lakap olarak kullanır. Lazlar milliyetçi çok iyi insanlardır. Bayrağına vatanına aşık insanlar büyük ihitmalle Türk'sün rahat ol. Nerelisin tam olarak?
08 Yorumla
Soran+1 yılbabam rize-ikizdereli.
Soran+1 yılişte bak laz ayrı bir ırk diosn işte bende bundan korktum.
- +1 yıl
Ya canım hiç korkma laz çok az sayıda var Türkiye'de şive farklı çoğu lakap olarak kullanıyor. Mesela ben Dadaş'ım bize vatana bağlılığımıdan dadaş denmiş. Laz da öyle kalıplaşmış. Tabi ki başka bir ırk laz ama lazlar çok iyi iinsanlardır. Laz olsan bile hiç üzülme Türk'üm de rahat ol ki zaten gerçekten laz sayısı çok az. Bana fotoğrafını gösterebilir misin?
Soran+1 yılbu sitede fotom yok maalesf. s içim rahatladı ama sölediklerin için saol
- +1 yıl
Bir de şöyle bir durum var kardeşim, sen kendini Türk hissediyorsan çok kurcalamana gerek yok Türk'sündür. Her ırkın özelliği vardır, Türk'de ortalama özellikleri vardır davranış bile bunu gösterir, karakter özellik bile. Bir de karadenizli olduğun için övünmelisin hatta. Kurtuluş Çanakkale savaşında o kadar şehit verildi, Karadenizliler çok kahramanca çarpıştılar vatan için.
Soran+1 yılbiliorm tabiki. bir tartışmada sen türk bile değilsin kimi savunuosn derlerse die üzüldüm
Soran+1 yılaynen öyle. teşekkür ederim
Sacmalama benim babamda laz diyolar ben dogma buyume istanbulluyum annemde laz degil cerkez babasi cerkez oda dogma buyume istanbullu türkuz oglum biz zaten benim babam kan testiyle arastirma yaptirmisn
Turklere dayaniyo lazlarin soyuda rahat ol sen00 Yorumla
Kendini Türk hissediyorsan, bu ülkenin gelişmesi için çalışıyorsan ve bu ülke adına ölüme göze alabiliyorsan sen Türksün kardeşim. Kökenin başka olabilir ama bence kendini Türk hisseden herkes Türk.
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen bnde öyle düşünüorm.. zaten yüzde 50 si rize trabzon bu ülkenin ya.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
47Cevap
Dünya'da saf Türk yok. Türküm dersen Türksündür. Günümüzde ırk ve millet böyle seçilmek zorunda çünkü hakikaten Dünya'da saf ırk kalmadı. bir Moğollar belki Saf Türk olabilir. Yoksa Türkiye'de gördüğün çoğunlukla hiçkimse Türk değildir.
09 Yorumla
Soran+1 yılaynen çok haklısn. bende onu düşündüm bu hesaba göre kimse türk değil.
Soran+1 yılTÜRKÜM :)
- +1 yıl
Türkiye de yaşayanların büyük çoğunluğu saf Türk'tür bunu sana uzun bir şekilde açıklardım ama zamanım yok... Sana şöyle söyliyim, anadoluya oğuz göçü olduğunda ynai Türklerin oğuz boyu geldiğinde çok yoğun bir göç oldu. Selçuklu Türkleri ardından Osmanlı sürekli göç ve Türkler hakim oldu topraklara. Bizans kaynaklarında bile rumların çok az kaldığını söylüyor. Klanlar da aramızda asimile olmuştur zaten. Moğollar akraba bir kavim ama Türk değiller. Mesela kırgılzaırm bazıları hiç bize benzemez moğollar ile karıştıkları için. Kazak Türkmen Uygur, arkadaşlarım var hepside bize benziyor. Ortalama bir Türk tipi vardır yani. Birde şöyle söyliyim biraz karışık oldu ama, mesela Yıldırım Beyazıd'ın annesi Rumdur fakat o Türk büyükleri arasındadır ve kimse ona Türk değil diyemez.
- +1 yıl
Peki o zaman Rum yoktu. Fakat sonradan Osmanlı zamanında bu topraklarda sadece Türk mü vardı? Dünyanın nerdeyse her ırkı yaşamıştı. Kanuni o kadar toprak aldı Hiç mi başka ırk gelmedi? Eski Türk Hitabelerinde Türklerin belirli bir tipi vardır dediğin gibi. Kısa boylu, Çekik gözlü, Esmer. Ben şahsen şu anda etrafımda böyle insanlar görmüyorum. 1.70den aşağı insan yok nerdeyse. Dediğin doğrudur ona bişey demiyorum. Ama sonradan bozulmuş ırklar. Türklük yoktur demiyorum. Ama saf Türk yoktur. Hatta Saf Irk yoktur şu anda Dünya'da. O kadar gelişmiş ve yayılmış ülkeler, imparatorluklar var. Bunlar hiç mi başka ırk almadı içine? değişmedi mi hiçbiri?
Soran+1 yılewt ama hiçbişe yapaamıyourz. sadece filistine üzülürz biz
+1 yıl21. yüzyıl Türkiyesinde ben Türk müyüm, Kürt müyüm, Rum muyum, Ermeni miyim tartışması yapılıyorsa bu ülkenin vay haline.
İnsan ve vatansever olmanız yeterlidir.
(Bkz:İsviçre, Hollanda, Lüksemburg, Amerika Birleşik Devletleri..)02 Yorumla
Soran+1 yılya vatanını seven sadece türktür zaten.
- +1 yıl
65. maddeye göre TC vatandaşı olan herkes Türk zaten. Benim de anne tarafım Karadenizli/Trabzonlu.
Çok üstüne gidiyorlarsa sende onlara ''Ben Pontussam sizde Bizanssınız de.'' sesleri çıkmaz.
Türk değilsen ne olmuş burada ırkçılıkmı yapalım yanı başbakan ne diyor türk-kürt-laz-çerkez-abaza-boşnak farketmez sen türkiye sınırları içerisinde yaşıyosan bu yeterlıdır oyle ayrım yapmayalım türk olsan ne olur insan olalım once
08 Yorumla
Soran+1 yılne demek türk olsan ne olur ya. lazda kürtmüş işte arkadşlarn sölediklerine göre.
Soran+1 yılçünkü atatürkü seviorm.
Soran+1 yılbir kürt asla türküm de demez blirmisn.
Soran+1 yılsen çektin en başta
+1 yılBende karadenizliyim İstanbul da doğdum ne mutlu tūrkūm diyene
Seni bu dūşūnceye sefk eden ne anlamadım senin o karadeniz dediğin yer yavuz sultan selim sultan sūleyman fatihker cıkardı şekerim ne alaka bu soru04 Yorumla
Soran+1 yıllazcılık kavramı duydum ondan
- +1 yıl
Inanma bu bölūcū söylemlere
Bizler bu vatanın asli milleteyiz ş
Soran+1 yılaynen.. yakında lazikistan sesleri duyulmaz inş.
- +1 yıl
Bizler bir olursak bayrağımızı seversek bunlar olmaz ama önce bize bu bölūcū söylemlere * çekelim şekerim
+1 yılya kızım ne sacmalıyosun ya :)
hepımızı turkuz elhamdulıllha da muslumanız kokenler ayrı bı mevzu herseyden once turkluk gelır
bende cerkezım koekn olarak ama herseyden once turk oglu turkuz kapiş?00 YorumlaSaf kan Türk olarak şu an Türkiye nüfusunun %2 sidir ama ş u vardir ki bizim ülkemizde hala Millet bilinci yerlesmedigi icin herkes kendi irkinin milliyetciligini yapiyor. Tek millet vardir ülkemizde o da Türk Milletidir ama bircok ırk vardir
06 Yorumla
Soran+1 yılewt bazı insanlar bunlara kanıpta ben türk değilim gbi söylemlerde bulunuyor
Soran+1 yılaynen öyle hepimiz türküz. olmak istemeyenlerde çekip gitmeli. bu vatanın parasnı ekmeğini yemesnler
Soran+1 yılaynen öyle kürtlerin çok azı kendine türküm diyor. helal olsn onlara
+1 yılTÜRKSÜN TÜRK kafana takma TÜRKLÜK bir şereftir sendeo şerefi taşıyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle kardeşim..
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende karadenizliyim sen nerelisinki Karadenizde çok laz yokki neden böyle bir düşüncedesin lazlar daha çok rize artvin tarafında onlarda okadar çok değiller zaten
08 Yorumla
Soran+1 yılrize-ikizdere ama hiç gitmedim. lazcılık die bişe gördüm internette aklım karıştı korktum türk değilmiyim die ama allaha şükür öyle değilmiş
Cevap sahibi+1 yılboşver sen böyle şeylere takılma bizim bölge kadar ülkesini milletini seven bölge pek yok bence gurur duymalısın bölgenle kurtuluş savaşının temelleri o bölge ve cevresinde oldu
Soran+1 yılewt biliorm tabiki gurur duyuyorum ama sen türk değilsin derlersede üzülürüm. lazlarda burada yaşamıomu burdalar. nie türk olmasnlar
Cevap sahibi+1 yılMilltin ağzına bakma sen onlar öyle diyo diye öyle olunmuyorki bende Trabzonluyum banada lazsın diyolar ama ben laz değilim onların demesi ile olmuyor sen kendini bildikden sonra kim nederse desin aldırma sen gönlünü hoş ferah tut
Soran+1 yıliçim rhatladı sayenizde..
Cevap sahibi+1 yılrica ederim ama böyle düşüncelere bile girmeyin siz içinizi rahat tutun
Soran+1 yılewt rahatladı saolun :)
Cevap sahibi+1 yılsende sağoalsın :)
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. türk hissediyorsan türksün
bizim milliyetçilik anlayışımız böyle05 Yorumla
Soran+1 yıltabiki öyle hissediorm.
Soran+1 yıllazda türkmüş zaten canım
Soran+1 yıloh.:)
İçinden gelerek "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyorsan sen Türksün.
12 Yorumla
Soran+1 yıltabiki diorm ... ama lazcılık die bir kavram varmş o yüzden korktum o yüzden sordum
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılatatürk e göre türksün
ama kafatascı atsızcılara göre değil04 Yorumla- +1 yıl
Atsız Ataya kurban ol sen. Nasıl değil lan? Önce bir Atsız'ın görüşlerini öğrende gel cahil
- +1 yıl
kumda oynayın kafatsacılar
Soran+1 yılkafatascı ne demek?
- +1 yıl
türklük kemiğinden bahsederler
eğer yoksa türk değilsindir
ensede bulunur
ufak bir çıkıntı
ayrıca bunu savunanların alayında yoktur:D ilginç
Türkiyede Safkan Türk Kanı Taşıyan İnsanların Oranı En Fazla %5dir. ben türküm diyen herkez türktür, bende karadenizliyim ve türküm
01 Yorumla
Soran+1 yılsüperr...
+1 yılSen gelme ulan ayı :D
Kızım takmayin şunları Türk gibi hissediyorsan Turksun00 YorumlaKendini Türk hissediyorsan, TÜRK'sün kısa ve net.
37 Yorumla
Soran+1 yıldoğma büyüme öyle hissediorum
Soran+1 yılaynen öyle lazcılık olayını okudğumiçin böyle kötü oldum. ki bu ülkenin yüzde 60 ı karadenzli o zmn hiçbirimiz türk değliz o mantıga göre
Soran+1 yılewt ya allah fırsat vermesin onlara
İnsan yaşadığı ortama göre şekil alır hayvanlarda bile aynıdır çöl faresiyle , sıçan arasında ve hamster arasında farklar var mesela. Yani kısaca Türksün.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSapına kadar türksün ablacım bkz anayasa 65. madde. Bu kürtleri çok rahatsız eder ama türkiye cumhuriyetinde yaşayan ve vatandaşı olan herkes türktür. beğenmeyen çeker gider ama sen bize lazımsın (:
04 Yorumla
Soran+1 yıltürk hissetmeyenler çekip gtsin keşke gitseler
Cevap sahibi+1 yılValla senle aynı fikirdeyim defolsun gitsinler veya hepsini gömecek kadar toprağımız var. Yaşasın yurdumun turan ülküsü.
Soran+1 yılgiderlerse aç açıkta kalırlar korkaklar hiç bir yere gdemio
Cevap sahibi+1 yılaynende öyle olur o zaman kesip seslerini oturacaklar
+1 yılben turküm diyen herkes türktür sen öyle hissediyomusun?
06 Yorumla
Soran+1 yılsapına kadar.
- +1 yıl
o zaman türksün boşwer düsünme bunları bu cografyada kim soyunda hiç hristiyan kanı yok diyebilir? osmanlıda bile sadeçe 2 sultan türktü :) elbette var olabilir ama olmuyadabilir kimse soyaacını bilmiyo o yüzden türküm müslümanım diyosan ölesin
Soran+1 yıltürküm -müslümanım. ama bildğim kadarıyla osmanlı türkleri sevmiodu ki
- +1 yıl
osmanlı araplıga özendi o yüzden sevmedi
Soran+1 yılewt maalesf
- +1 yıl
hernese iyi aksamlar ne mutlu türküm diyeneeeeeeeeeee
Salak insanlara takılma Türk Kürt laz çerkez Tatar kardeştir ve hepsi Türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır ve bu ülke hepimizin
00 YorumlaSen türksün kanda biraz rum luk olabilir yalniz :D ama turksun bunda uzulcek biseyyok
05 Yorumla
Soran+1 yılrummu trabzonular rum oluo die bliorm ben :D
Soran+1 yılkumralım göz kahve-ela gbi bişe.
Soran+1 yılohh:)
- Diğer konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılNe mutlu türk olana değil kanki : NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
00 Yorumla Kendini Türk hisseden ve öyle davranan herkes Türktür benim gözümde.
10 YorumlaLazı karadeniz Bölgesinde olanlara takılan bir lakap gibi düşün :D
00 Yorumla
+1 yılne fark ederla :) etnık kımlıgın laz ıster turkum ıster kurdum ıster ermenıyım ıster rumum de ınsan olmadıktan sonra fark etmıyo
00 YorumlaDiğer konusunda 456 cevap paylaştı. Türkiyede yaşayan insanlardan Türk olmadığını savunan sadece bazı kürtleri gördüm onun için kendini türk hisseden herkes Türktür kimse safkan değil
00 Yorumlatürksün
yanlız karadenizlililerde biraz zeka geriliği oluyor07 Yorumla
Soran+1 yıl:DDDD yaa of delimsn yaa:DD internette gezinirken rastladım bu konuya lazlar türk değil flan die.
Soran+1 yılonlara göre değliz. saf türk olmamz lazmmış. s
Soran+1 yılrum trabzon tarafnda oluyor genelde.
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet laz sın türk değilsin bende türk değilim çerkesim...
00 YorumlaNe alaka bende çamlıhemşinliyim türküm diyosan sen türksün gerisi hikaye bozma moralini bulik
00 YorumlaTürksün ne alaka Atatürk demişr ki kendını türk hisseden herkes türktür
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılne olduğunun ne önemi varki. önemli olan bu ülkenin vatandaşı olmak değilmi.
01 Yorumla
Soran+1 yılnasıl önemli değil. benim için önemli. zaten burada yaşayan herkes ve türk olmak isteyen herkes türktür
+1 yıltürksün ama gerizekalısında
12 Yorumla
Soran+1 yıltarih cahili.
+1 yıltürksün... hemde türkün hası sın :)
00 Yorumla
+1 yılSSSssssss Önce insan olmak lazım.
00 Yorumla:D Türksün Türk hahaha allahım ya :D
03 Yorumla
Soran+1 yıleminsn değilmi. lazcılık kürtçülük die bişe duydum o yüzden kafam karıştı
Soran+1 yılohhhhhhhhhh :)
+1 yılKendini Türk hisseden herkes Türk'tür.
10 Yorumlatürk olmayınca neden moralin bozuluyor?
018 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü türk olmak istiyorum.. allaha şükürde öleymişim
Soran+1 yılben hiçbi kürdün ben türküm dediğini görmedim keşke deseler. lazmda türkümde
- +1 yıl
deyince ne değişiyo? çeşit çeşit insan yaşıyo hepsine türk denmiş ama bu türkiyede yaşayan herkesin tek soy olduğu anlamına gelmez hem kendini inkar etmenin gerçeği değiştirmeyeceğini bilmelisin.. küçükken bende utanmıştım hatta kabul etmiyom ya falan demiştim ama şimdi düşününce tuhaflık küçüklükten beri ezberletilen kabul edilmişlikten başka bişey değilmiş
Soran+1 yılsen türk değilmisn? nesin sen.
Soran+1 yılkimliğinde zaza yazmıyor ama. ben türk değilim diosn
- +1 yıl
ne dediğimi anlamıyosun ki herkesin kimliğinde türk yazıyo diye bu ülkede kürt laz çerkes rum bir sürü insan yaşamıyo mu.. tamam ayrılıkçı değilsin devlet düşmanı değilsin ama bu ülkede yüzyıllardır herkes yaşıyo bu ülkede safkan türk olan karışmamış kaç kişi yaşıyo sanki.. nüfusunda amerikan yazsa amerikan mı olacaktın
Soran+1 yılsende beni anlamıosn ! demek istedğim türk olmak isteyen kendni türk hisseden herkes türktür. sen ben türk değilim hissetmiorm öyle demek istiosn gibime gelio. yoksa bende lazım ona bakarsan
- +1 yıl
tamam... kendini türk hissetmek nasıl bişey ki.. lazım ama türk olmak istiyorum ne demek? ben şimdi kendimi ingiliz gibi hissetsem ingilizim desem oluyo mu* utanma kendinden, zaten bu bölücüler çıktığından beri herkes birbirine yaranmaya çalışıyo gibi neysek oyuz bu vatan da herkesin bitti gitti
Soran+1 yılyani türk biliodum kendmi küçüklüğümden beri. şimdi lazcılık kavramnı duydum die birisi bana sen türk değilsin dermi onu merak ettim. atatürk o kadar nazikmişki kim kendni türk gibi hissederse o türktür demiş. sence bunu yapabilcek bnu söyleyebilicek kaç insan evladı var.. herkes ker ırk kendni üstün görür ama bizde öyle bişe yok. hissediosan o sun.
- +1 yıl
zorla bişey yok elbet.. herkes kardeş vatanın bütünlüğü konuları hemfikir.. zamanında burada yaşayan herkes türktür denmiş ama farklı dil ve kültür yaşayan insanlar biz farklıyız değince doğal olarak bir garipsenme başlamış sorun değil yani.. hem ben kendime türk diyen şehirli biri olacağıma karadenizde yaşayan kültürünü dilini unutmamış ve yaşayan, kendi yemeklerini vs bilen bir insan olmayı daha çok isterdim.. sonuçta anadolumuz harika bir kültür yuvası farklılıkları çok güzel yani o bakımdan.. been kendi dilimi bilmiyorum mesela bir yemek kültürü folklor vs yok.. keşke olsa
Soran+1 yılonları istiosan öğrenirsin gidersin memlketine yparsn
Soran+1 yılben türk olmak zorundayım demiormki. türküm diorm. atatürk neyse bnde oyum
Soran+1 yılatatürk düşmanları böyle der.
ne alaka turksun tabıkı. Lazlar türk olmuyomu
02 Yorumla
Soran+1 yılinternette türk değiller yazıyor ama öyle değil dimi
+1 yılSapına kadar Türk oğlu Türksün.
00 Yorumlasarışın mısın kızım sen?
05 Yorumla
Soran+1 yılyaa lazcılık die bir kavram okumadnmı. aklım karıştı napim
Soran+1 yıltürk yazıyor :))
Soran+1 yıl:DD
Sen ne olmak istiyorsan O sun zaten ;)
04 Yorumla
Soran+1 yılTÜRK :)
Soran+1 yılteşekkür ederim :D
+1 yıl:D türk vatandaşısın türküm diyebilirsn.
01 Yorumla
Soran+1 yılSAF türk değiliz ya türkten saymıolarmı die korktum canım
Hangi sehirdesin karadenizin? Lazca biliyomusun?
01 Yorumla
Soran+1 yılbabam rize-ikizdereli. ama hiç gitmedim tabi
Saf kan Türk olan pek yok zaten ^^
01 Yorumla
Soran+1 yılewt öleymiş
+1 yılbu kafayla bu gençlik nereye
00 YorumlaNe alaka lazlar yabancı mı o. O
00 Yorumlasaat 12 gecmiş ya sen yarın sabah erken gel yoruma
03 Yorumla
Soran+1 yılçok komiksn
Soran+1 yılewt farkına vardım. ayrımcılık yapmak isteyenler yüzünden kafam karıştı
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. oharra saçmalama turksun tabıkıde
00 Yorumlatürksün hemde koyu türk
diyorum ben!00 YorumlaTürksün
10 Yorumlagözlerin mavimi
06 Yorumla
Soran+1 yılhayır kahve -ela gbi bişe
- +1 yıl
hiç kimse tam anlamıyla Türk değil sende bizim gibi normalsin işte
asıl % 100 türkler böyle olur orjinali böyle
https://i.hizliresim.com/EQ610q.jpg
yuvarlak yüzlü filan
Soran+1 yıldoğu türkisatndakilere bnziyorlar sanki