+1 yılyazıyı pek okumadan soruya ıthafen sunları soylıyım
Dindarlar Atatürk'ü sevmez diye birşey yok. Genel anlamda bir değerlendirmede bulunmadan herşeyi tam olarak bilmeden konuşanlara pek fazla aldırmayın
Bu arada Atatürk'ün her yaptıgı zate4n doğru degıl dış devletın baskısı ıle o donemın sartlarında boyun egdıgımız durumlar var. Insanlar bunları yanlış bulabılr ama kalkıp da kötülemek hadlerıne degıl MECLIS 1920 DE ACILDI KAHVE VARDI ama kahveye atacak şeker yoktu bu kadar oluyoır abi bu kadar. adamlar canla basla calısmsı elde avucta bırsey yok olabıldıgı bu ıste herkes bilsin anlasın.
Atatürk ile ilgili araştırma yapacak arkadaşlar var ise yardımcı olabılrm kitaplıgımdaAtatürk ile ilgilii eşsiz eserler mevcut ki bunlar biyografi felan degıl tabi üst düzey araştırmalar...01 Yorumla- +1 yıl
Ataturku seviyorsa müslüman değildir dindarlar Atatürk'ü sevmez demissin dindar dinini bilen öbür tarafta dini i bilmiyen yani müslüman olmayan tayfa değilmi dğrumu yobaz dini yanlış anlatan biri olabilir ya da münafık müslüman gibi gorunuyordur
En İyi Cevaplar
+1 yılAtatürk hakkında bıraz bılgısı olan zaten kötülemez kardeşim cahil de geç boşver ataturk ezanı turkçe yapmış dıye düşmanlar allah turkce bılmıyor mu
alfabe de cahilleşmişiz beyınsızler okuma oranını araştırında öyle konusun
halıfelık kaldırılmış evladını yegenını torununu öldüren puşttan halıfe mı olur bunlara halıfelıgı kım verdı hz huseyın halıfe olacağı zaman öldüren yezit ın soyunu savunuyorsan o yezitin hakkından gelen Atatürk ü de savunacaksın o zaman turbanı kaldırmış kızlar okula gıdemıyormuş ulan beyınsız atatürkten once kızlar okula mı gıdıyordu kaç kadının okuma yazması vardı619 Yorumla
Soran+1 yılTürban yasağını zaten İnönü yapmıştı onun dışında katılıyorum
- +1 yıl
yani oda var tabı hızımı alamayınca oyle yazmışım :)
daha onlarca sey var sayılacak ama Atatürk düşmanları okumaya üşendiği için es geçmesinler dıye uzatmadım zaten Atatürk düşmanları içinde ayet var kuran da
siz doğruyu gösterdiğinizde sizi din düşmanı olarak göstereceklerdir dıyor kuran bu yobazların olacağını biliyor zaten
Soran+1 yılAynen insanlar laikliği dinsizlik sanıyor ama tam tersi din özgürlüğü Osmanlıda gayrimüslimler cizye veriyordu saçmalığa bakar mısın? Neden insan inancı yüzünden para ödesin? Türbanlısı da gayet rahat mini eteklisi de ama bunların derdi herkesin kendi gibi yaşaması bir de 3-4 kadın alma isteyen sığırların işine gelmiyor tabi :)
- +1 yıl
dersimde zilanda çocukları yaşlıları öldüren yezidleri ne zamandır savunuyor aleviler?
- +1 yıl
Bu ataturk sevdasi nedir sizde kardesim anlamiyorum
- +1 yıl
bir alevi nasıl gidip de maraşta çorumda alevileri ağaçlara çivileyen ülkücülerin adayına oy verir?
- +1 yıl
lütfen bana gelip de chenin çantasından nutuk çıktı yalanına inandığını söyleme... ama şöyle bir gerçek var www.dailymotion.com/.../x1tssxj_che-nin-kizi-babam-yasasaydi-kurtlerle-birlikte-savasirdi_news
- +1 yıl
şu da var... https://www.youtube.com/watch?v=f9wHhcwIMPY
- +1 yıl
pardon da kürdistan neresi?
ezilen kürt halkı dıyor ve turkıyedekı değil filistin şam ırak bu bölgelerden bahsedıyor bu ülkede görev yapmış başbakan cumhurbaşkanlarına bak kaç tane kürt var ulkeyı yönetme hakkı verılmiş bundan daha buyuk hak var mı sosyalist olarak abd emperyalizmine karşı olup abd den sağlanan sılah ve para ile kürdistanı kurma hayali nedır pekı? buna yalakalık mı denir döneklik mi? neden kurdıstanın kurulmasını en cok abd ve İsrail ıstıyor duşundunuz mu? neden para babası kurtler doğuda fabrıka kurmak yerıne ege akdenız de lüks otel işletır kendı halkınız parayı batıya yatırır sıze nutuk çeker zorla 13 14 yasında çocukları dağa götürmek kendı özgürlüğünüzü savunmak oluyor öyle mi? ayrıca che ve deniz gezmişle apo yu aynı anda nasıl sever insan deniz gezmiş te che de ölüme gülerek gıttıler devrım naraları atarak onurlu bır sekılde apo ne yaptı mahkeme de ağladı affedın devlete calısayım dedı rezıllıge bakarmısın peşine gıttıgınız adama bak yazık - +1 yıl
atatürk meclis konuşmasında kürdistan mebusları dediğinde nereyi kastediyorsa orası. türkiyede kürt asıllılar her göreve geldi evet ama türkleşenler geldi. demirtaş gibileri gelebilir mi sence mümkün değil. tarlada inşaatta çalışanların %90ı kürttür sokakta satıcıların çoğu kürttür bunlar ezildiğinin kanıtları. yoksulluk oranlarına bak edilen hakaretlere bak. kürt zenginlerini biz kendimizden görmüyoruz biz kürt proleter hareketiyiz adı üstünde kürdistan işçi partisi
- +1 yıl
peki kürt halkı için özgürlük dıye nara atıp bu ülkede uyuşturucu işinin %100 ünü elinde tutmak memleketteki ınsanların ölmesine sebep olmak nasıl bır duygu hangi şeref hangı namus ve onur bunu yaptırır bıze hızmet gelmiyor dıye ısyan edıp resmı araçları yakmak ne kadar namuslu bır duruştur inşaatta çalışanlar kurttur ama inşaat fırmalarının sahıplerı de kürttür bunu da düşün ben iş gereği dıyarbakıra sıkça gıdıyorum bır keresınde adam kurtce bırsey soyledı bende kurtce bılmıyorum dedım kurtceyı ne işin var o zaman burada dedi sen bana kürt olduğum için turkıyede şuraya gıdemıyorum şu sokağa gıremıyorum dıyebılırmısın? ben sana sayarım ama yuksekova da çalışırken adam da Topsakal var kesın sıvıldır dıye cadde ortasında keleşle karısının kızının önünde vurdular vergı vermezsın elektrık kaçak öğretmen yakarsın sonra sosyalızm den bahsedersın hangı hakla hangı onur ve şerefle ben vergı verecegım sen hızmet alacaksın 10 tane çocuk doğurup devlet bana bakmıyor dıyeceksın
- +1 yıl
agrı dağının etegınde ahır gıbı evde oturacaksın ama kapında transporter olacak ve açım dıyeceksın arabanı satıp sehır merkezınde nıye oturmazsın çünkü o zaman kaçakçılık yapamazsın kız ıstedıgı adamla evlendı dıye sokakta kursuna dızeceksın sonra sosyalızmı savunacaksın ınsanların emegını sömurup uyuşturucuyla hayatını karartıp sosyalıstım dıyeceksın sosyalıstım dıyeceksın referandum da bız karsıyız ayağıyla protesto edıyoruz dıye secıme katılmayıp tayyıpın anayasasını getırmesıne yaltaklık edeceksın madem karşısın hayır oyu kullansaydı kurtler o anayasa değişiklığı olmazdı bızı herkes gıbı salak mı sanıyorsunuz halkın egıtılmesıne karsı çıkacaksın cunku bılınclı halkı sömuremezsın kendın en buyuk faşistlığı yapacaksın sonra turkler faşist dıyeceksın
- +1 yıl
gundem.bugun.com.tr/.../1192098 uyuşturucu meselesi devletin iftirası. en çok uyuşturucu elazığda ekilir elazığda örgüt yok. www.ajansafirat.com/.../...rlalarini-imha-etti.htm o anayasaya evet desek akpye yarardı hayır desek sosyalistlerin ve kürtlerin ağzına eden darbecileri korumuş olacaktık o yüzden en mantıklı tavır boykottu. eğitim asimile edici bir eğitim ülkedeki herkesin türk olduğunu anlatan atatürkü öven bir sistem o yüzden eğitimi boykot da normaldir. vergi vermemek bir tepkidir batıdaki insan da uygulasa keşke kürdü eleştireceğine. türkler faşist demiyoruz türk devleti faşist diyoruz..
şimdi sen cevap verirsen sevinirim bdpli belediyelerden başka cemevlerini ibadethane olarak kabul eden her belediyesinde inanç komisyonları kurup alevilerin görüşlerini dinleyen bir chpli belediye var mı? - +1 yıl
ben chp lı degılım ayrıca sadece işine gelenleri cevaplıyorsun neden sadece bonzaiye tepkı gosterdı onu tekelıne alamadılar galıba eroın esrar kokain hap bunlarda neden goremıyoruz tepkıyı ee vergı vermıyorsan ne hakla hızmet ıstıyorsun bak zamanında cıle cekılmış hak verıyorum ama bunu Atatürk e mal etmeyın Atatürk kürt laz çerkez herkes bır arada huzurlu bır toplum ıcınde yaşaması ıcın mücadele verdı kurt turk dıye ayrım yapmadı dersım katlıamını bırde sınan meydan dan dınle sız kurt toplumu her zaman dışardan bırılerının yonlendırmesıyle ayaklanan bır toplumsunuz o zamanda ıngılızlerın oyunuyla şeyh said isyanları vardı devlet de bu ısyanı bastırdı iyi araştır madem egıtım yanlış sızler neden okudunuz şu an çocuklarınız nıye okuyor tamamen protesto edın sen ınançsızsın ama doğunun cogu ınançlı toplum neden haram yıyor haram suyla abdest alıyor ıbadet yapıyor hangı ınanctan bu ınsanlar abd sıze yenı tanrı mı atadı neden abd ye hızmet edıyorsunuz sosyalıstız deyım bunun cevabını ver
- +1 yıl
anlatsana nedır halıfe
- +1 yıl
Kargacik burgacik anlasilmiyomus Farsça japonlarin alfabeside anlaşılmıyor bak geri kalmış adamlar biride dememiş Latin alfabesine geçin diye birde bize bak nasıl medeniyete ulasmisiz
- +1 yıl
Atatürk hakinda biraz bilgisi olan İngilizlerle atasına baksın neden ve atasının müslümanlarla sorunu neymis bu millet Allah'ın dini için savaştı her şehidin musftusu kuran elden gidiyor cuma artık farz değil diye insanları topladı insanlar savaşa gitiler kadınları tesettürlü Müslümanların sizler yobazsiniz kara carsaf aşağı görüyorsunuz savaştan sonra meclis açtılar atatur bagzi kafalar gidecektir dedi muftulerden başladı şapka giymiyen atıf hocayı aştı ai nerde yaşıyorsunuz mitllete cahil diyosuniz siz Atatürk'ü kendi kafanuzda uyduruyor millete servis ediyorsunuz yalan muhalefet gibisiniz ataturk çok. Savaşta en önde giderdi ama sirozdan oldu Allah ne dilerse o olur sevasta ölse tapardiniz ona putlarini yapardiniz bu ülkede Allah'a küfür etmek suç değil Atatürk'e küfür etmek suç burda bı yanlışlık yok mu
Laikliği unutuyorsun. Kur'an da şeriat ile ilgili kesin hüküm vardır. Atatürk şeriatı kaldırınca dindarların ne düşünmelerini bekliyorsun? şu an dindarlara yapılan hakaretin temel düşünce sistemi atatürkçülük iken dindarların ne düşünmesini bekliyorsun?
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk'e dinsiz diyenlere sadece gülüyorum. Okumadan eksilemeyin, o salt düşüncelerinizden vazgeçin artık.
www.odatv.com/n.php11 Yorumla- +1 yıl
Medeni bilgiler kitabını oku afet inana Atatürk'ün liselerde okutulmasi için yazdirdigi kitabi bak bakalım ne yaziyor tabiki yazdığın sözlerde samimi isen kişinin müslüman olması için 5 şart vardır. Laiklik dediğiniz sistem inkılaplar 5 şartı var. Laiklik hristiyanların 1600 yıllarda bulduğu birşey eyer Atatürk yaşasaydı senin yüzüne tukururdu beni hiç tanimamussin cahil kalmışsın hiç eserlerimi okumamissin diye okusaydin böyle konuşmasın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yıl32 gün
6 ay artı 24 gün
9 yıl
Avme
Kandil kadir gecesi faciası
Ks de saldırgan , herkesi aynı kefeye koyan zihniyet yanlıştır, aydınlatıcı ve barışçıl olmalısın. Elegant
Dindarim Atatürk ten nefret etmiyorum.
Yanlız onu kusursuz , eleştirilemez bulanlardan da değilim.
Zira dünya görüşüm bur kimse tamamen kusursuz değildir, sana faydası olan ve doğru olan özelliklerini al , gerisinden uzak dur."
21. Y. y Turkiyesindeyiz müslüman olanların, hristiyanlarin , Yahudi olanların ateistlere saygı duyduğu bir türkiyeyeyiz Kimse birini beğenmiyor diye diye ona kufredemez, nefret edemez.
Madem beğenmiyorsun işte halk, işte toprak
ülkene daha iyi hizmet et, ülkenin daha iyi yap.
Bu Atatürkçü olup namaz, kilan , dindar olan ve onlara nefret besleyen ler içinde geçerli.
Türkiye hiç kimsenin babasını ülkesi değil ve onun üzerinde yaşayan, Türkiye vatandaşı olan herkesindir ve herkes eşit haklara sahiptir.21 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ben de tapmıyorum ama yerden yere vuranları da anlamıyorum
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Karacarsaf muhabbeti zamaninda da hayat kadinlari vardi ve bu kadinlardan farkli kilinmasi için karacarsaf giyilmesi soylendi çünkü namuslu bir bayani hayat kadini saniyorlardi. Gel gelelim haci abilere sordum nedenini. Adamlar Atatürk alkol icio kadinlarla takilio die sevmiomus. Abi birakin o adamin kendi zevki Allah la aralarinda olan birşey. Diğer bir sebep samsundami ne birçok hafizi öldürdü diye. Bence ülkeyi karistiran ister hafiz ister Türk ister kürt her sekilde cezalandirilmali sonucta ülkemizi bolmeye çalışıp isyan cikartiyorlar. Atatürk zamaninda 1 sehit verdik die menemeni yaktilar. Simdi şehit verioz kelle dio tayyip bey. Bence ileri görüşlü ülkeye hizmet etmiş ve topraklari kazanarak bize emanet ederek hem islam yolunda yok olmamamizi hemde özgürlüğümuzu saglayan ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk e sonsuz tesekkurlerimizi sunmaliyiz
12 Yorumla- +1 yıl
Sen ne dediğini bilmiyorsun bir şehit dedin laikligin şehidi kimle savaştı şeriat isteyen mualumanlarla seriat demek açılım din demek Allah'ın emirleri İslam demek burda bı yanlışlık yok mu laiklik din değil yanlış söyledin heralde ezan Türkçe okundugunda Allah uludur diye okunuyordu Allah uludur Allah'ın dengi olmaz ben öyle biliyorum
+1 yılDert Atatürk ile değil. Atatürk'ü temsil ettiğini söyleyenler ile. Belki biliyor musun bilmiyorum ama Mustafa Kemal ÖZ kendisine Atatürk denmesini istemezdi. Ata kelimesinden nefret ederdi. Bunun için ona M. Kemal diyeceğim burada. M. Kemal, ona en fazla saygı gösterdiğini söylediği Türk Ordusu tarafından sansüre uğramaktadır ne yazık ki. Yahu adamcağızın daha vasiyetini halka açıklamadılar hala daha. Acaba neler var orada? Bazı iddialara göre Hilafetin Ehl-i Beyt'e Hz. Mehdi AS üstünden verilmesi gerektiğini dahi vasiyet edenler var. Kim bilir? Belki de M. Kemal'in vasiyetinde Türkiye'yi gerçek bir İslami rejime geçirmek gibi bir vasiyeti var da bu şuanda kimsenin işine gelmediği için kimse açıklamıyor. Belki de Türkiye'nin rejimi İslami bir rejime geçtiğinde vasiyetin gereği yerine getirildi denilip açıklanır. Ha. Ne dersin? :))
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle uslubunu taktir ettim. Sevmek zorunda değilim ama saygı duymak zorundayım defalarcada bu gibi konularda bunu söyledim hala da söylemeye devam ediyorum.
Ben Sevmiyorum Benim kafa yapıma uymuyor ben osmanlı kültürünü savunan önemseyen biriyim ümmetçiliği savunurum. sevmememin, bana yanlış gelen bir sürü şey var buraya yazmakla bitmez. tarih çarpıtılmaktan ibarettir yorumlandıgı için kimse doğruya ulaşamaz. herkes kendi tarafından bakar bu yuzden BENİM GEÇMİŞİMDE DEVLET OTORİTESİNE OTURMUŞ HERKESE SAHİP CIKMAK BOYNUMUN BORCUDUR. Ne kimse benim karşımda kalkıp osmanlı'ya islamiyete küfür edebilir nede kalkıp birisi ATATÜRK'e laf söyleyebilir. benim milli değerlerimin arasında olan iyisi kötüsü hiçbir şeye başka kimse laf söylemek haddine düşemez bu toprak parçası hepimizin bu değerler hepimizin. önce saygı duymayı öğrenmeliyiz. Her otoriteyi putlaştırmanın alemi yok iyi tarafınıda kötü tarafınıda götrmen gerk10 Yorumla
+1 yılOsmanlida Arapca yoktu, Osmanlida Arapca ve farsa karisimi bir alfabe vardi ve bu Kurani okumak icin yetersizdi (arapca kismindan)
inkilap devriminden önce zaten halkin sadece 5% okuma yazma biliyordu kisaca halk zaten cahildi ve okuma yazma bilmiyordu.
Atatürk düsmanlari cahildir.11 Yorumla- +1 yıl
Evet Latin alfabesi okuyan zekidir okuduğunu anlamayan yek millet japonlardir alfabesi. Geride ilerlemiyolar halbuki biz neler yapiyoruz
Cahil tayfanın araştırıp okumaktan bıkkkın kişilerin veya at gözlüklerini çıkartıp atamamış kişilerin sevmediği bir kişidir Atatürk! Şöyle söyleyelim Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl Atatürk kurdu deniliyorsa ki tek kişinin böyle bir şey yapması mümkün değil komuta etmiştir zekice fikirler üretmiştir ama ülkenin kurulmasında on binlerce yüz binlerce kişinin hakkı vardır. Atatürk en öndedir. Atatürk zamanında dini kötüleyen kişiler ortaya çıkmıştır şimdi ki cahillerde o mantıkla Atatürk dini şöyle yapmıştır böyle yapmıştır demektedir...
https://www.youtube.com/watch?v=C4g7w_MEJ7A&list=UU00lKKh2DwF94ZqIaS327mg00 Yorumla
+1 yılDinime düşkün biri olarak atatürkten soğuma sebebim bir tanedir. O da : kemalistlerin atatürkü putlaştırması. Atatürkü sevmeyenleri vatan haini olarak görmesi ( ki bu benim hiç umrumda değil ) İlahlaştırılması çok salakça birşey. Yok anıtkabire doğru yere uzanıp yatmalar falan. Bunlar kör cahillik !
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadasım harikasın görüşlerine içten katılıyorum. harfler değişti çünkü bilim dili latince olduğu için bilimden geri kalmayalım diye eğer arapça olsaydı dahada geri kalırdık ben söylimm latince olduğu halde geri kaldık zaten.
Türban serbers ama mini etek serberst diil burada bir düzetme yapalım Ayrıca laiklik delindiği gibi özgürlük kısıtlandı islami devlet görünümünü aldı böylece Padişahları peygamber gibi görüyolar ya. padişah vatanı teslim ederken Atatürk vatanı için şereflice bir kahraman gibi savaştı.11 Yorumla- +1 yıl
Evet cahil kalirdirdik japonya nasıl geri kaldı Latin alfabesi kullanmasigindan birde sana bak nasıl zekice yazmışsın türban Allah'ın emri mini etek kimin emri onu anlamadım mini etek şimdilik yasak ikerde çıplak dolaşacak herkez elbisede ney yakismiyor medeniyete ulaşacağız
Çünki onların istemediği bir sistem getirdi. Cumhuriyet.. Her dindarın şeriatcı olacak halı olmasa gönlünden boyle bir İran modeli geçiyordu...
Din özgürlüğü Atatürk zamanında çok daha iyi yaşanıyordu, bilen bilir.
Toplumda özgürlüğü, dinde yer alan kıstaslara karşı bir baş kaldırış olarak algılanması yüzündendir bu durumun sebeplerınden bir tanesi.30 YorumlaAtatürk ün zamanında kapalı kadınlar da vardı, olay şundan ibarettir herkes bilsin; şu an atatürk ü temsil eden vasıfsız genç, yaşlı, siyasetçi ne olursa olsun dinle imanla uzaktan yakından alakaları olmadığı ve atatürk ü yanlış temsil etmelerinden dolayı günümüzün müslümanları atatürkü pek fazla kabullenmezler. Bazıları atatürkü kabullenir ama temsilcilerini kabullenmez.
31 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaraçarşafı kaldırmasının nedeni bazı erkeklerin çarşafla silah bıçak taşımasıydı.
Sen buna inanıyor musun? Sözde laik ülkeyiz. O zaman neden başörtüsüne karışılıyor. Herkes istediği dini yaşamayacak mıydı? Herkes özgür değil miydi? Zorla şapkayı giydirerek özgürlük mü oluyor? Yanlış anlamayın Atatürk'e saygım vardır hatta severim de ama bazı yanlışlarını da kabullenin artık.14 Yorumla
Soran+1 yılEvet o siyah çarşaf altında herkes ne işler çeviriyordu. ayrıca islama uygun giyinmek için çarşafa gerek yok bol kıyafet ve başörtüsü serbestti.
Dediğim gibi türban yasağı inönü döneminde yapıldı ben de onaylamıyorum. bazı yanlışları olabilir o da insan ama yerden yere vurmaya da gerek yok ha milletin türbanına karışılıyorsa o onların sorunu ama aynı tepkiyi şort giyen kızlar da görüyor.- +1 yıl
kıme zorla sapka gıydırılmıs pardon? sana ataturkun yanında sapkasız onlarca ınsanın resmını gösterırım gerızekalılar gıbı sapka gıymeyen asıldı yalanını devam ettırmeyın lütfen
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle Atatürk bir devletin üzerine bir devlet daha kurmak için önceki herşeyi bir silmesi gerekir. Yani dilin değişmesi, daha çeşitli çeşitli birçok şeyin değişmesi normal ve gerekli. Hatta dil değişmeliydi zaten değiştiği için okur yazar oranı da arttı. Ama bir katılmadığım yanı da ezanı Türkçe okutmasıydı. Bunun dışında ben yaptığı her şeyi doğru buluyorum. Ama ezanı Türkçe okutması doğru değildi ama olsun sonuçta oda insan hatalar yapabilir.
Cevap sahibi+1 yılÖzgürTutsak sana şimdi yazdığım cevaba atla diyen oldu mu? İlkokul inkılap bilginle bana akıl verme.
Diğer konusunda 368 cevap paylaştı. Tanıdığım birçok agnostik arkadaşım da yani dinsiz arkadaşımda Atatürk'ü sevmiyor. d Genelleme yapmamalıyız...
Aziz Nesin'in de dediği gibi öz yazacağım bir Müslüman Atatürk'ü sevemez.. Çünkü onlar için hiç iyi birşey yapmadı..24 Yorumla- +1 yıl
tabi tabi.. ülke gitseydi daha iyiydi.. hatta biz ooollmasaydıkk..
- +1 yıl
:D Biz Kurtuluş Savaşında Ermeni ve Yunanlılar bölgesel olarak savaştık ve biz kazandık? Sen İngilizlerle , İtalyanlarla, Fransızlarla savaştığımızı mı zannediyorsun. d. d
İngilizler İstanbul'u bizim askerlerimiz eşliğinde güle oynaya terketti. d. d Ne kadar üzülmüşler:D
Agnostik ve Ateist arkadaşlarım şu konuda hem fikirler ''Lozan gibi bir anlaşmayı bize çakıp gittiler '' :D - +1 yıl
ingilizler savaşmadan istediklerini aldılar İstanbul'da çaylarını yudumlarken ermenileri.. türkleri.. yunanlıları birbirine kırdırdılar... ortadoğuda yaptıklarını tek kurşun atmadan başardılar bence ingilizler üstün ırk.. bunu başabilen başka bir ırk yok müthiş bir rasyonellik..
Yaptıği inkılaplar 600 yıllık osmanlı anlayışına tersti ve inkılapların biri sindirilmeden diğeri yapıldı ve halifeliğin kaldırılması saltanatın kaldırılması ile devletib dini yönü gitti bu ise anadolu insanına ters geldi çünkü anadolu insanı osmanlıyı severdi ha aleviler sever neden sever adamların zaten dinle işi yok dindar olmayan biri işlerine geldi
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılşöyle ki bu benim görüşüm tabi, bu çok dindar dediklerinde şeriatı savunanlar yer alıyorsa mesela, Atatürk şeriat sistemini benimsemiyor en basitinden yönetimden. bundan sevmiyor olabilirler. ben seviyorum yanlış bir anlaşılma olmasın
11 Yorumla- +1 yıl
Şeriat din demek emir ve yasakları benimsemek istememek sonra kendine Müslüman demek hayatımda duyduğum en cahilce söz demekki müslüman değil herkes eşit müslüman olmazsa Allah'ın sevdiği kul olmaz rabbim sevmezse ben neden seveyim
+1 yılöyleyse neden atatürkçüler tesettürlü kızların okul vb gibi yerlerde kullanmasına karşıydı, ne zorluklar ne bedeller ödedi o insanlar, şimdi de gelmiş hiç birşey olmamış gibi zeytinyağı misali üste çıkarak anca kendini kandırırsın
32 Yorumla
Soran+1 yılAtatürkçülerin yaptığı hataları ona mal edemezsin.
- +1 yıl
sen nesin peki :), atatürkten soğutan atatürkçülerdir, zorla sevilmesi gerektiğini zorla saygı duyulmasını gerektiğini söyleyenlerdir, atatürk'ü neden sevmiyorsunuz diye soruyorsun ben de sana cevap veriyorum bu zihniyete sahip insanların taptığı bir putu sevmem de saymam da feriştah da gelse fikrimi değiştiremez, ne sen ne de senle aynı zihniyette olanlar
İmamlari neden istiklal mahkemelerinde yargiladi? Şapka kanunu yüzünden neden insanları idama mahkum etti? Sadece bu iki soruya aciklama bulamiyorum
25 Yorumla
Soran+1 yılNeden osmanlı padişahları kardeş evlat katli yaptı deyince o zamanlar normaldi diyorsunuz ama :) o dönemin imamları inkılaplara engel oluyordu idam konusuna gelince kaynak gösterir misin? Kaldı ki onun da kusursuz olduğunu söylemiyorum bir kaç hata yüzünden yerden yere vurmak gereksiz
Soran+1 yılAyrıca şapka giymeyen asıldı kısmıyla ilgili de hiç kaynak yok
- +1 yıl
Imamlari asti cünkü o cok sevdigin Imamlar, Ah Imam ordusu ah yunan ordusu deyip düsmanlar ile birlik oldular.
Hepsi ingiliz ya da Yunan yalakasidi. - +1 yıl
Hemen savunmaya geciyosun bu sorularima mantikli bir aciklama yapamadin. atatürk anzavur ayaklanması sirasinda neden çanakkale halki ataturke düşman oldu bunu da bir arastir sunu soylim ben atatrkun komutanligini savunurum basbakanligini değil ve anzavur ayaklanma sinin ciktigi yerde oturuyorum bunu bir arastir
Diğer konusunda 345 cevap paylaştı. Atatürk'ten sogutmaya çalışan insanların oyunu cahil toplumları kandırmayı başarmıştır..
Atatürk'te müslüman ve dinini seven birisi..
Fazla söze gerek yok anlayana..10 Yorumla
+1 yılİnsanlar dine düşman konuşmasından ser akıyor tesettür demiyor kara carsaf kimsenin kimseyi aşağı görmeye hakkı yoktur insanlar eşittir üstünlük takvadadir ataturk afet inanana yazdırdığı lisellerde okutsun diye İslam hakkında ne yazdırmış başka birşey bakmana gerek yok dersen kitabı nasıl bulacam diye yaz Google amcada çıkıyor Atatürk ben İslam'a inanmıyorum derse sende hayır müslüman dersen Atatürk'e iftira atmış olmazmisin
10 Yorumla- Diğer konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılAtatürk'ü sevmeyen bu yobaz kesim.
s7.directupload.net/images/140724/7yrkwc55.jpg
Bilmem anlatabildim mi?10 Yorumla
+1 yıl"Dindarlar neden Atatürk'ü sevmiyor?"
Böyle bir şey yok, olmayan bir şeyinde nedeni olmaz; konu kapanmıştır..05 Yorumla
Soran+1 yılVar hepsi yerden yere vuruyor
- +1 yıl
Dindarım ben; bak hepsi vurmuyormuş..
- +1 yıl
Genelleme yapmak psikolojik bir rahatsızlık biliyor muydun? Pis bir genelleme hastalığın var annem..
- +1 yıl
+1 yılgüncellemene helal olsun demek için geldim dindarların atatürk anlamama sebebi atatürk hem yenilikçi ve dindar olmasıydı ama dindarcılara göre yenilik kelimesi ters
14 Yorumla
Soran+1 yılBu yobazlar yüzünden zaten bu kadar geriyiz.
- +1 yıl
aynen öyle
- +1 yıl
İslam'ın kanunlarını bertaraf et laiklik özgürlük de kanunlarını 3 4 ülkeden topla onlar gibi yaşa kadınlara özgürlük yoktu acikamiyodur kadınlar simdi ataturk gelse mini etekli kızları görse medeniyete ulasmisiz der hem laik hem Müslüman olunmaz diyen arkadaşlar benim dayım Almanya'da hem hiristiyan hem yahudi
- +1 yıl
Dindarlar yüzünden gerideyiz ataturk zamanında 38 fabrika varmış şeker kağıt vs şimdi Avrupa'nın en büyük havalimanı tank uçak insansiz hava silahları günde 3 fabrika açılıyor saymakla bitmez Atatürk istiklal mahkemelerini kurmuş 3 Alidonemi sahte hocaları asmışlar Atatürk eski hafizmis hemen anlatmış sahte hoca gerçek hoca diye hafız dindar olmasa İslam'ın kanunlarını yıkar hristiyanlardan devşirme kanunlar getirirmiydi bizim insanimiz yobaz doğru anlamı dini yanlış anlatan içimizde ingiliz Lawrence hainler var ama bunlar bizden görünüyor siz orami burami açığım ilerici olyum kurduğunuz sistemde inandığıniz ilkelerle ne yaptiniz sarapmi bira fabrikasimi evet ama ne kadar icecenizi ayarlayin
"Kara çarşafı kaldırmasının nedeni bazı erkeklerin çarşafla silah bıçak taşımasıydı." hımm senaryo fırından yeni mi çıktı hocam :D
06 Yorumla
Soran+1 yılAğzı olan konuşuor. bu yasak osmanlı padişahı tarafından yapıldı ilk bu sebepten git bir araştırm ayrıca islam tesettürü emreder kara çarşafı değil.
Soran+1 yılII. Abdülhamit ilk yasaklayan sanki yalan söylücem tarih bilgisi olmayan ufak beyinlilere laf anlatıcaz.
- +1 yıl
güncelleme; hakaretyokhakikatvar.wordpress.com/.../
+1 yılhayır bu soruyu sormak ne kadar saçma hiçbirşey bilmesen bile halifeliğin kaldırılması diye öğretilir hep bu bile yeterli bir sebep nefret etmeleri için
15 Yorumla- +1 yıl
halıfelık daha ıyıydı oyle mı?
o halıfelık hz ali ölene kadardı bır sülale sarayda yasasın tum halk onlara hızmet etsın halıfe sadece o soydan gelenlerle olsun mu dıyor kuran sızde ahmak gıbı padışahım cok yasa dıye yırtının evladını torununu öldüren adam dan halıfe mı olur - +1 yıl
burada halifelik iyi diye birşey yazmıyor ki beni kıyıdan köşeden tanısan islamla alakam olmadığını bilirdin. ha saygı duyarım orası ayrı. osmanlıdan da nefret ederim ben ama dindarlar açısından ele aldım. kurtuluş sosyalizmde ne islamcı devlet ne ırkçı devlet istiyorum
- +1 yıl
aynen bende sosyalist biriyim ve her zaman sosyalizmi savunurum ama Atatürk le çelişen yanları ne sosyalizmin sonuçta en buyuk sosyalistlerden che ve chavez de Atatürk hayranıydı
- +1 yıl
buyur burdan yak :(
https://www.hizliresimyukle.com/image/PBBr - +1 yıl
dsgfhdsgj
- Diğer konusunda 838 cevap paylaştı.
+1 yıl#Aynı devirde yaşasan bu kadar şey bilmezdin yeter artık sormayın şu soruları koyun gibi atlıyosunuz herşeye
03 Yorumla- +1 yıl
Sen neden atliosun , cevap vermeyebilirsin.
Soran+1 yılSen aynı devirde yaşadın sanırım
- +1 yıl
#Aynı sorudan 10 sefer sorulması sıktı artık o yüzden atladım soran sana gelince sen ne diyon anlamadım ben bildiğimimi söyledim
+1 yılDindar bir müslümanım ve islam a muhalif olduğu için sevmiyorum
44 Yorumla
Soran+1 yılMantıklı bir açıklama yap o zaman. ateistti falan deme herkesin dini kendine dinini yaşamanı engellicek naptı?
- +1 yıl
Ne için açıklama yapmalıyım ki? Sevmiyorum sebebim bana yetiyor :) sana yetmiyorsa sen sevebilirsin
- +1 yıl
Adamın dini ilgimi hiç çekmedi ve evrim inanılması gereken birşey değildir şekerim :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu makaleyi oku da Atatürk nasıl Allahın düşmanı gör Can Dündar yazmış
www.milliyet.com.tr/2006/10/30/yazar/dundar.html18 Yorumla
Soran+1 yılAteist olabilir onun tercihi ama kimsenin dinine engel olmadı.
Cevap sahibi+1 yılOnunda gücü yetmedi bu topraklarda islamı yoketmeye başkasının da yetmez elinden geleni yaptı yok etmek için.
Cevap sahibi+1 yılAyrıca Osmanlı'nın 40 da 1 büyüklüğünde devlet verdiler diye sevinecek miyim? Araplara da devlet verdiler bızım sınırımız Misak-ı Milli değildi. İngiltere ve dıger devletlerin işine yaramayacak kısımlar bize kaldı. Halkların çoğunlukta olduğu kısımları o milletlere verdiler zaten biz Osmanlı'dan sonra İtilâf devletleri ıle savasmadık aksine onların şemsiyesi himayesi altına gırdık laflarını ıkıletmedık.
- +1 yıl
İstanbul'da Batinin isine yaramiyordu degil mi? Özellikle ruslarin isine yaramazdi bu nedenle Türklere kaldi.
Cok mantikli nasil hala Atatürkü severim...
Cevap sahibi+1 yılNüfus yoğunluğu ıle paylaştı o zaman kı BM'nın öyle kararı var sınırlar öyle oluştu
- +1 yıl
Ataturk müslüman olmasaydı burada müslüman okulunda bir çocuk hristiyan oldu DİE okulu kapattirmazdi. Ewt atatürk masonlara üye oldu ama masonluğun ne olduğunu bilirseniz Nasil üye olduğunu bilirsiniz. Daha sonra cikmak istedi ama mason doktorun yanlis ilan uygulaması yüzünden siroz hastasi oldu
Cevap sahibi+1 yılMasonluk ne alaka ya saf olmayın bütün ateistler sizle dalga geçiyor Atatürk'ün ateist ve dinden nefret ettıgını herkes biliyor siz hariç okul kafasıyla gidiyorsunuz. Siyaset diye birşey var RTE Atatürk'ü seviyorum dıyınce ınanıyor musun başka birşey diyemez sımdılık o da başta öyleydi fırsatını bulunca da gerek kalmadı dini ölmesine. Peygambere arapoğlu dedi ayetlere arapoğlu nun uydurmaları dedi daha sayayım mı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılDindar'la ''dinci''yi bir ayır ilk önce.
Ben dindar biri olarak severim Atatürk'ü. Atamı taktir eder ve minnet borcu bilirim yaptığı iyiliklere.
Iyi bir komutan'dı. Her bir yönden Önderimiz.11 Yorumla- +1 yıl
Dindar sen dindarsin ne güzel Allah'ın hükümleri gitmesi hristiyandan gelen laikliğin kendi içinde hükümleri olan 5 şartı olan ve sen menmunsun öylemi sen dindar bayan bu kadar insanı bilinclendir yoksa insanlar gavur gibi yasiyo seni ornek alsinslar
Atatürk alkol kullandığı için sevmiyorlar ama onun ve milletimiz sayesinde bu ülkede yaşıyorlar. O insanlar atatürk e değil tayyip educa ederler.
01 Yorumla- +1 yıl
Türkler içkiyle cumhuriyet döneminde tanışmış hiç kendilerini bozmamislar pavyon gazino kendini bitiren alkolik olmamış sarhoş olup karısını oldurmemis içki içip düzgün araba süren tek milletiz ne arabada olmuşuz nede başkasını oldurmusuz içki içip bagisklik kazanmış ne hasta etmiş nede oldurmus
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeyinleri olmadığından kaynaklanıyo kafalarının içindeki nesneler bulgur pilavından farksızdır muhtemelen
13 Yorumla- +1 yıl
pilavsa iyi, domates doğrar yerik :D
Cevap sahibi+1 yıl:D mideni bozar boşver :D
- +1 yıl
Bu nasil bı tavır benim olmadığı için kafam içi de bulgur pilavı var demissin nede
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtatürk kelimesni ağzına alabilicek kadar yüce biri mi ki onlar? adam yerine koyma es geç
11 Yorumla- +1 yıl
Yüce olan benim rabbimdir öyle konuşma lütfen bu insanlar sarhoş ondan öyle konisuyolar
yezit yobaz cahil cüheladan ne beklersinki? sakallı değil ya ATA mız ondan beğenmiyolardır (:
02 Yorumla- +1 yıl
Tek başına dünyaya kafa tuttu toprakların kazandığımız savaşta 4.3 topragimizii vermeseydik iyiydi bide onlar gibi olmasaydık kanunlarını almasaydik kuran için savaştık İslam için onlar gibi olduk
Gizli Üye(36-45)+1 yılhafta tatilinin pazara alınması
harflarin değişimi
kılık kıyafet10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCahiller okumadan etmeden "Ataturk dinsiz" diyorlar okumak arastirmak islerine gelmiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Ben okudum lise de okunsun diye afet inana yazdırdığı kitabı sende oku yaz Google ben peyganberime neler demiş öbür kaynakları okumana gerek yok kimsenin işine gelmeyen senin işine gelsinde oku bı onur böyle gecmez
+1 yılMilliyetçilik, laiklik haramdır
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler