ben çok yaramazlık yaptım 2 kez okuldan uzaklaştırma almıştım müdüre su dolu balon fırlattım o yanlışlıkla olduydu tabi sonra ilk uzaklaştırmayı o zaman almıştım ilk okul ve orta okul da çok yaramazdım öğretmenler odasının 2 kez camlarını kırmıştım okulun içine köpek aldım yavru sonra bazı arkadaşlarımın sıralarına yapıştırıcı sürdüydüm :D en kötüsü de bekçi kulübesine torpil atmıştım 3 tane bekçi az kalsın dövcekti beni o zaman da 2. uzaklaştırmayı aldım şimdi yazarken düşündüm de baya komik olaylar başımdan geçmiş ama erkekler beni bozdu hep erkeklerle takılırdım :D şimdi 23 yaşındayım müdürden öğretmenlerimden arkadaşlarımdan özür dilemiştim :D
Cevabın nedir?
Eğitim & Kariyer konusunda 49,7b cevap paylaştı. lise arkadaşım bir kızdı ve en sevmediğim bir kişiydi sürekli birbirimizle uğraşırdık. o bir keresinde bana kar topu savaşı önerdi tamam dedim tüm kızları toplamış okulun bahçesine bende oradayım. 5-6 kız bana karşı. o günde günlerden cumaydı. istiklal marşı söyleyecektik. kızlar bana saldırıya geçti. çok sinirlendim. unutmuşum istiklal marşını filan ben de. bir sürü kar topunu doldurdum elime koluma şuursuzca atıyorum. bir baktım millet sıraya geçmiş. bizi bekliyorlar. müdür yardımcısının da gözü bende çağırdı yanına bu kadar adam seni bekliyor dedi milletin içinde kulağımı çekmişti. 1-2 hafta okula gitmedim utancımdan.
Sonra ben bu kızdan intikam alacaktım. çantasına iskelet koydum ve ışıklandırma filan döşedim yani. kız acayip korktu. görmen lazım bir an öldürecekti beni. sonra çantasıyla daldı bana. çanta çanta değil bavul bildiğin.2 kişi kullanıyordu onu hatta. içinde fön makinası maşa filan da vardı. ben gözümü hastane de açtım. 2 dikiş var kafamda.04 Yorumla
Soran+1 yılyazık olmuş ama komikmiş :D
Soran+1 yılboşver geçmişte kalmış
En İyi Cevaplar
+1 yılKonusu çok uzun ama Lisede Gravat çekme konusundan sınıftaki tüm erkekler tahtaya kalkmış ve sıra ile birbirimize tokat atmıştık. Ergenlik işte yavaş vurursan öğretmen feci geçiriyordu. Bizde düşmana vurur gibi birbirimize vurduk. Valla kızlar hiçbir komedi veya Cem Yılmaz gösterilerinde böyle gülmemiştir.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:))))
10. sınıfta okulun ilk günü okulun arka bahçesinde arkadaşla sigara içerken hocaya yakalandık aradan gördü bizi direk kaçmaya başladık tabi ama nasıl kaçış sanki arkamızdan bişey koşturuyo :D o olaydan 1 hafta sonra tenefüste okuldan kaçtık 10 dakika sonra zil çaldı biz demirlerden atlayıp içeri girmeye çalışıyoduk arkadaş atladı ben kaldım arkamda hoca varmış arkadaş bana hoca diyo bende ne hocası yeaa diyerek dalga geçiyodum bir baktım arkama hoca vardı bende tam kapının üstündeyim önüme döndüm müdür yardımcısı bana gel işareti yapıyo ben hocaya dönüp hocam şurdan ben bir atlıyım mı diyerek hala dalga geçiyodum ama o anda içe s*çmak neymiş onu öğrendim :D
01 Yorumla
Soran+1 yılkomikmiş :D :D
+1 yılCocuğu döverken onun tsortunu yirtmistim falan tabi simdi bir havalara girdim herkes helal olsun falan diyo o sirada babet giydigim icin sinifta fayansin üstünde kaymam mi kaymamla pantolonumun yirtilmasi bir oldu hava noldu fıss :D yalniz pantolonuma acidim ya ilk gununde yirtildi doyamamistik birbirimize :D
014 Yorumla
Soran+1 yılüzüldüm pantolonuna :D
- +1 yıl
Okulada paspal paspal giderdim bir ogün suslenmistim ya :D şansa bak :D
Soran+1 yılşans yokmuş sende :D
- +1 yıl
Gerçekten ya :D okuldaki kizlar hep kisa sortlar askılı badiler falan giyiyodu bir gun cok sicakti bende giyim ( boyundan bağlamalı ) dedim giymemle siniftan atilmam bir oldu ondan sonra okula gitmedim :D kara fatma okul hayatimi bitirdi :D
Soran+1 yılsende şans 0 peki şimdi nasıl şans var mı :D
- +1 yıl
Ortasindayim :D acik ogretime yazildim derslerim iyi suanda mezun olmak icin 5 dersten gecmem yeterli ama daha 2 sene boyunca okumam gerekiyomus aölde :D hem sansli hem sanssiz :D
Soran+1 yılolsun biter inşallah okulun sabretceksin biraz :D
- +1 yıl
Sabretmekten başka çare yok :D
Soran+1 yılaynen benimde 1 yılım kaldı hayırlısıyla bitcek :D
- +1 yıl
İnsallah biter ya :)
Soran+1 yılinşallah :D
- +1 yıl
Tesekkurler :)
Soran+1 yılrica ederim ;)
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
24Cevap
Yapmadığımız delilik var mıydı ki yaa davul sesi açardık lise3te maliyetçi delirirdi, okuldan kaçmıştık canım arkadaşım duvardan atlayamadıgı için yoldan geçen bir adam kucaklamıştı yine ayni şahıs duvardan atlamaya çalışırken eteği patlamıştı falan daha komikleri de var ama çok uzun :D
01 Yorumla
Soran+1 yılokurken gülmekten öldüm yaa :D benimde var baya ama anlatamıcam uzun baya benimde :D
+1 yılÖfkelenip bayağı zarar verdiğim şeyler olmuştu. Ama çoğu komik değil, sinir bozucu olaylardı. lisedeki 5 senem içinde kırmadığım okul malzemesi kalmadı. Ve hemen hemen hepsi sinirli bir anımda oldu. Belli bir zaman sonra okulda böyle biri gibi tanınınca dikkat çekmek için kırıp dökmeye başladım. Sonra psikologa falan gittim, duruldum.
00 YorumlaLise 3'te tabi 2005 te okulun en aksi öğretmeni tarih öretmeni bahattin hocanin dersi zengin arkadaşın biri ile iddaya girdik bana bahattin hocanin dersinde yakalanmadan sigara iç dedi çıkışta butun sınıfa öğlen yemeği ısmarliycam allah şükür kazasız belasız bir uzun parlament bitirmiştim yakalanmadan.
04 Yorumla
Soran+1 yılhadi iyi yakalanmamışsın :D
Soran+1 yılvayy iyimiş :D bizim lisedede 2. yılımda bir hocamız vardı tarihçi yaşlıydı ama bir gün hocam dedim efendim kızım dedi hocam fatih sultan mehmet benim büyük büyük büyük.. .. .. .. babammış dedim adam yaşlı ama durdu durdu doğrudur evladım zaten soyadından anladım senin deden olduğunu dedi soyadım sultan :D orda gülme krizine girdim zaten bütün sınıfta tabi :D
- +1 yıl
Ama buna gulmeyenin aklindan suphe ederim bende bizim cografya ogretmeni bayan bir soru sordu tabi bana uyuz oluyordu kim cevaplayacak bunu dedi kimse kalkmadi hoooop dondu bana nesih olum kalk bakimi bilmem engebelli kiyimi falanda filan neden oluyor dedi tabi bende sez seda yok otur yerine otur sen anca futbol ile yaramazlik ile bunu nasil guldururum saklabanlik ile ilgilen dedi bende en arkada oturuyorm arka siradakiler hesabi otururken hay saddam huseyin s... n seni emi dedim butun sinif koptu bir anda ne oldu ne dedin sen nesih banada siyle bende guleyim dedi hocam yazik saddami idam ettiler acidim dedim yakayi kurtardik. Ah ergenlik ah.
gömlek dışarda kravat takmadan elim cebimde ceket gitmeden ki bunların hepsi zorunlu müdürün yanına gittim. adam demediğini bırakmadı :) bende anlıyorumda hocam ne var bunda demiştim. adam sinirden ölmüştü ve hala fikrim değişmedi o ayrı konu
04 Yorumla
Soran+1 yıliyimiş yaa :D
- +1 yıl
hee bide matematik dersinde kopyadan yakalanmıştım. sonra telefonum çaldı :D ulan böyle şans mı olur. kapattım sakladım telefonu hoca farkında benden telefon istiyo ben vermem diyorum :D ulan. neyse sakladığım yerde tekrar çaldı şerefsiz telefon mal gibi kaldık müdürü falan çağırdılar. sözlüden 100 almıştım hoca sinirinden 55 e düşürmüş. sınavdan 75 almıştım 45 e düşürmüş. bok kuyusuna girmek gibi bişey bu ya
Soran+1 yılüzüldüm yaa :D
Lisede okula laptopu getiriyordum arkadaşlarda oyun kolu getiriyorlardı. Her gün pes turnuva yapıyorduk :D
He birde lisede okulda mantı yapmıştık birazda fazla yaptık öğretmenlere dağıtmıştık :D03 Yorumla
Soran+1 yılooo marifetlisin yani :D
Soran+1 yılhee tamam :D
Eğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı. Baya bir maceramız oldu çoğunu unuttum gitti. Tek hatırladığım sınıfça bize gıcık olan bir hocamız vardı nöbetçi olduğumuzda hoca çay tantuni felan isterdi kendimizede alırdık hesabına deftere yazdırırdık hocanın ruhu duymazdı :D
03 Yorumla
Soran+1 yılhehehhhe ee hesabı öderken bişey demiyomuydu ki :D
Soran+1 yılbıktı tabi sizden tayinini istemiştir yazık adama :D
Gizli Üye(30-35)+1 yıllisede müzik grubumuz vardı bu sebeple müzik odasının anahtarına sahiptim odaya kız da attık oturup içip söyledik de ha bide hoca ile oturup viski ciğara içip karı kız muhabbeti yapıyorduk.. okulda ders bitince çıkıp kaleiçine gidip barlarda takılıyorduk gerçi bunların yarısı okul dışı anılar ama olsun bizde de böyle napalım :D
00 Yorumlaokuldan kaçarken müdür yardmcısına yakalandık gözlükleri çıkartınca tanımadı beni, okula dönüp gözlükleri takıncada bulamamıştı dayak yemekten kurtulmuştum :)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 443 cevap paylaştı. Lise 1'de benim sınıfta eteğim düşmüştü herkes çok güldü. Nasıl olduysa bnde anlamamıştım.
02 Yorumla
Soran+1 yılbiri çekmiştir kesin
+1 yıl1. sınıfta kapıdan birileri ittirmişti hiç unutmam evde annem montumda ayak izleri görmüştü. az düşmedim ben
03 Yorumla
Soran+1 yılhaahahhaa :D :D
- +1 yıl
Teşekkürler teşekkürlerr 😁
Hocayı dovup anadolu lısesınden atılmıs duz lıseye gıtmıstım.
03 Yorumla
Soran+1 yılniye dövdün :D
Soran+1 yıltamam
oturduğum yerden düştümm... ama ne düşüş.. okul bitene kadar yakamı bırakmadı
130 Yorumla
Soran+1 yılneden :D
Soran+1 yılkötü olmuş yaa :D
Soran+1 yılüzüldüm bak :D
Soran+1 yılaynen ben özledim ya eskileri :D
Soran+1 yılbenim hepsi güzeldi 2 kez uzaklaştırma almasaydım 1. 2 hafta sürdü müdürün kafasına su dolu balonu attım 2. de 4 gün sürdü :D
Soran+1 yılniye yaa :D
Soran+1 yılevet yaa disiplinlikte oldum ben 10 tane hocanın karşısına 4 kez çıktım :D
Soran+1 yılşimdi şımarmıyorum artık :D
Soran+1 yılaynen hepsinden de özür dilemişliğim var :D tarih öğretmenime bile ne şakalar yaptım adam yaşlı fatih sultan mehmedi büyük büyük büyük.. .. .. .. babammış dedim adam yaşlı ama durdu durdu doğrudur evladım zaten soyadından anladım senin deden olduğunu dedi sınıfca koptuk resmen :D allah mekanını cennet eylesin 2 sene önce öldü hocam
Soran+1 yılöyleyim biraz :D aminn
Soran+1 yılokuyorum :D
Soran+1 yılşimdi sen söylemesen saati ben saate falan bakmıcam 5 buçuk olmuş :D hahahah dün 6 bucukta yattım olsun napalım :D
Soran+1 yılama yatıyorum artık :D iyi geceler
Soran+1 yıliç mimarlık :D
Soran+1 yıltamama :D
kantini patlatmıştık 200 tlye yakın malzeme kacırmıştık disiplinde neden yaptın dediler şeytana uydum diyince birden flaşlar patladı haliyle :D
01 Yorumla
Soran+1 yılhahahhhaa :D
+1 yılben ögreciyle kavgadan çok hocalarlaa enson ünivde sınav muhabbeti yüzünden beni alay konusu alan 2 tane hocaylaa kavga etmiştimm ablası ondan öncekilerii saymıyorumm bilee
00 YorumlaYaslica bir cografya hocamiz vardi dersinde poker oynamistik ne gunlerdi be
00 Yorumlanöbetçi öğretmenin kafasına futbol topu atmıştım kafasındaki gözlük kırıldı :D
04 Yorumla
Soran+1 yılayy yazık adama :D
Soran+1 yılne o gorkibabs aşık mı oldun :D
+1 yılerkek tuvaletinde çok sıkı denetim var diye bir kız arkadaşla kızlar tuvaletinde sigara içmiştik.
not: yakalanmadık :)01 Yorumla
Soran+1 yılyakalanmadıysanız sorun yok :D
Ben meslek lisesini bitirdiğim için hiç girmeyim o mezvulara :D hocalarımız bile belden aşağı fıkra anlatırdı :D
08 Yorumla
Soran+1 yılmeslekteki hocalar öyle :D
Soran+1 yılİzmir ne oldu
Soran+1 yılniçin özür diliyosun bişey yapmadın ki
Soran+1 yılmerak ettim sadece
+1 yılilkokulda asık oldugum kızı öpmüştüm lisede yaptıgım ucak hocanın önüne inş yaptı 2 tokat yedim okuldan kacıp internete gittik polşsler bastı yusuf yusufg öttük sonr aradan sıvıstım
00 Yorumla
+1 yılben biraz sınıfın sapığıydım. bigün p*rno getirdim üzerinde küçük emrahın acıklı hikayesi yazıyordu aramada gördüler bişey demediler. anlamadılar.
018 Yorumla
Soran+1 yılöyle yazdılarsa nerden anlıcaklar :D izleseydiniz keşke :D
- +1 yıl
izliyorduk elden ele geziyodu hatta bir kız benle izledi şaşırmıştım :D
Soran+1 yılvaaooww :D: D
- +1 yıl
şaşkınlıktan ve utançtan kıza bişey yapmadım ama :D
Soran+1 yılkız ne yaptı peki :D
- +1 yıl
kız resmen neler yaptı bana bakıyodu gülüyodu eteğiyle oynadı ama yok benden iş çıkmadı. şimdi olsa affeder miydim. :D bunu da ilk defa anlatıyorum gaza getirdin :)
Soran+1 yılhahahhaa :D :D kız hareketlenmiş sende bir tık yok :D
- +1 yıl
ilk defa oldu napim :D Allahtan adımızı çıkarmadı. zaten kendisi mini etek kahverengi transparan çorap giymişti onu kesiyodum hep :D filmi de bu açtı
Soran+1 yılolsun artık geçmişte kalmış şimdiki aklın olsa napardın :D
- +1 yıl
mesajda anlatsam olur mu :D
Soran+1 yılyok kalsın sapıkca anlatınca anlatma :D
- +1 yıl
yok sapıkça değil normal yapacaklarımı anlatıcam :D ama burada olmaz buraya kadar yazmam bile büyük cesaret
Soran+1 yılben özelden hiç msjlaşmıyorum kusura bakma :D
- +1 yıl
neden ki :D
Soran+1 yılsevmiyorm :D
- +1 yıl
muhabbet etmenin nesi kötü. :D gel bir alıştiriyim seni. mesaja :D
Soran+1 yılcıkk gelmem :D
- +1 yıl
gel hadi fobilerini aş :D
+1 yılsınıfta grup yapıyorduk hoca içeri girdi pardon dedi geri çıktı :D
01 Yorumla
Soran+1 yılgrup derken benim aklıma o grup geldide :D
Coğrafya dersiydi tepegöz için sınıfın ışıkları ve perdeleri kapaliydi. Sonra birden ışıklar yandı. okuldan attılar :/
07 Yorumla
Soran+1 yılseni mi okuldan attılar
Soran+1 yılniye atıyolar arkadaşım
Soran+1 yılyapmayaydın keşke :D
Soran+1 yılaynen :D :D
Ben yangin ziline basmistim 3. Sinifta sonrada gidip ben bastim demistim :D
00 YorumlaÇok disipline gittiğim için ailem okuldan almıştı :D
03 Yorumla
Soran+1 yılbende disipline gittim hemde lisede ailemin numarasını istediler ailemin haberi olmasın diye arkadşımını ablasının numarasını vermiştim sağolsun konuştuydu :D
Soran+1 yılbende özledim şimdi ünideyim öyle yaramazlıklar yapamıyorum artık :D
+1 yılHocaya atar yaptım diye disipline vermişti. Tabi hep disiplin derler bir yere yollamazlar :D
05 Yorumla
Soran+1 yılben çok gittim disipline 10 tane öğretmenin karşısında durdum hep :D sanki infaz etcekler di :D
- +1 yıl
Müdür tanidik olunca onlar sorun olmuyor :D
Soran+1 yılsen şanslısın :D bende o şans yoktu ilk yılımda 2 tane tanıdığım öğretmen vardı o zaman ilk senemde yaramazlık yapmadım herkezi tanımakla meşguldüm 2. yıl ve 3. yıl olay patladı 4. yıl bişey yapmadım üni için hazırlandım hep
- +1 yıl
Son sene pismanlik oluyor demek :)
Soran+1 yılaynen :D :D
+1 yılHocanın kafasından silgiyle vurdum çok uslu bir çocuktum:)
010 Yorumla
Soran+1 yılçok usluymuşsun :D
- +1 yıl
ewt çok usluydum bir çocugun kafasını yardım hiç unutmam annesi geldi hocaya şikayet etti ama benim suçum yoktu o başlattı ya dedim:)
Soran+1 yılbak sen :D
- +1 yıl
ama ne yalan söylüyüm iyi gunlerdi geri dönmek isterdim dönsem daha fazlasını ederdim heralde:)
Soran+1 yılzaten ben hem ilk okul orta okul ve lise 2 ve 3. senelerime gitmeyi isterdim gene tam matraktım o zamanlar lisenin 1. yılı hiç bişey yapmadım herkezi tanımakla meşguldüm 2. yılı ve 3. yılı okul okulluktan çıkmıştı :D
- +1 yıl
aynen ben baştan sonra matraktı şimdi üniversite okuyom yine matrakta o kadar degil az önce üniversiten hocam var 50 yaşında felan var adam beni instgramdan beni takip ediyor:)
Soran+1 yıletsin ne güzel işte :D
- +1 yıl
yok ya lisedeli tat yok bir hoca çık dışarı dedi bende aşa atlarımm hocam dedim dinlemedi 2 kattan aşagı atladım sonra kapıdan girdim geri sınıfa hoca daha bulaşmadı bana:9
Soran+1 yılee bişey olmadı inşallah :D
- +1 yıl
kötüye bişe olmaz :)
Arkadaşlarla çete kurmuştuk adını da mavi yıldırım çetesi koymuştuk
00 YorumlaPaso okuldan kaçardık müdür yardımcısı döverdi gene kaçardık işin ucunda adrenalin var üniversite hiç zevk vermiy
00 Yorumlaben usluydum kanks bısı yapmadım
01 Yorumla
Soran+1 yıluslu çocuk erman :D
usluydum ben
01 Yorumla
Soran+1 yılelbet yaramazlık yapmışsındır :D
valla çok var ya :D
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Arkadaşlar başınızdan okul hayatınızla ilgili komik olaylar geçtimi çok yaramazlık yaptınız mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler