Bu arada cagdas06 'ya desteği için teşekkür ederim
Sorum ateistlere size göre nasıl yaratıldık?(+1)?
Bu arada cagdas06 'ya desteği için teşekkür ederim
Merhaba.
Yaratici olmadigi icin bir yaratilisda olmadi.
Hayatin olusumu Dünyanin olusuna bagli. Hayat , degisik kavramlarin zincir seklinde yavas yavas ortaya cikmasina göre ilerledi ve gerceklesti.
Dünyada denizlerin olusumu ile suyun icinde ilk Kimyasal Evrimler gerceklesmeye basladi.
Bu kimyasal evrimlerin cogu ilk asamada cansiz maddeler halinde olusuyor. Yani cansiz maddeler olusuyor.
Bir vakiten sonra temel seyler olustuktan sonra, ilk Proteinler ücreler ve digerler olusuyor.
Kisca cansiz maddelerden kimyasal evrim sonucu canlis maddeler ortaya cikiyor.
Bundan sonradan zaten bu zincir böyle devam gidiyor. Temeller olsutukca daha kopleks türler ortaya cikiyor. Bir seyin ortaya cikisi diger bir seyin temelini karsiliyor.
Milyonlar sene icinde böyle denizde baliklar olusuyor, zaman gectikce karaya cikmaya basliyorlar.
Ve dünyayi canlilar dolduruyor.
Genelde Canlilar cevreye uyum saglayarak gelisirler ve degisirler.
kendi kendine oldu bunlar diyosun yani oturdugumuz sandalyenin bile yapan ustası varken öyle mi
Sandalye bir tetikleyen, ortaya sunan bir güc sayesinde olustu. Bunu yapanda insanlardir. Evet.
Ama tetikleyici güc herzaman bir irade ve zeka sahibi hatdaha canli olmasi zorununda degil.
Basit anlatmaya calisicagim. Denizlerin olusu ile baslayim. Dünyanin olusundan az süre sonra Denizler olusmaya basliyor. Dünyada degisik Fiziksel sartlar sayesinde (Örnek olarak Sicaklik, Basin ve diger) Denizde ilk Cansiz Kimyasal Maddeler ortaya cikiyor. Yani bu Maddelerin ortaya cikmasini saglayan seyler Dünyada o dönemde bulunan seyler.
Sicaklik, Su, basinc ve diger kavramlar. Bunun sayesinde ilk basit canisz maddeler ortaya cikiyor örnek olarak Asit cesitleri.
Bu Cansiz maddelerin olusumu ile yeni Maddeler icin gerekli sartlarda ortaya cikmis oluyor.
Bunu bir Bina olarak düsüne bilirsin. Örnek olarak 2. Kati isat etmek icin 1. Kati kurman gerekli.
3. kat icin 2. Katin kurulmasi gerekli.
Böyle böye temmeller olusuyor ve bir noktadan sonra Hayat saglayan kimyasal evrim gerceklesiyor
kanka ben geldim izle de gül biraz hadi bak bunlar senin ağababaların:))))) https://m.youtube.com/watch?v=ZAyJORuzPI0 seninkiler çok kötü olmuş yaww
Housetark sen akıllı ilim bilim sahibine birine benziyosun konuşmalarından belli oluyor peki Aşağıda demişsinki müslümanlar insanın oluşumunu açıklayamıyor hiç araştırma yapmadan kitap okumadan yorum yapıyorsun kuranda geçen şöyle ilk Allah ademi yarattı havvayı ise onun omuzundaki bir kemikten yarattı bunu okumayıp gelip müslümanları yargılıyorsun diğer bir kısma gelelim siz herşeyi tanrı yarattı deyip cevap vermiyorsunuz peki siz neden herşeyi tanrı parçacığı denilen henüz insanlara bile gösterilmeyen kanıtlanmayan şeye dayanıyosun başka bir kısma gelelim bilim herşeyi açıklayamaz zaten demişsin arkadaş diyoki allahın varlığını bilimsel olarak kanıtla herşeyi kanıtlayamayan bilim
@cagdas-06
Videoyu ilk 3 dakkikasini izledim. Mutasyonlarin 99% zararli gibi rakamlar verilmis bu rakamlar neye dayaniyor? Bu oran nerden cikti? Dogru olsa bilem bu neyi degistirir?
Evet Mutasyonlari cogu zararli bunu herkes kabul eder. Zararli Mutsayonlar sonucu ortaya cikan Canlar zaten yasamiyorlar ve yok olup gidiyorlar. Buna Dogal secilim deniliyor.
Videoda gecen Oranda kalirsak (Yanlis olsada) suandaki Dünyadaki canlilar iste o faydali 1% aittir.
Videonun gerisine dayanirsak. Komik olan noktayi ben görmedim. Adam dogru Cevapi veriyor, bunu komikmis gibi göstermek icin o noktada Gülen insanlari sesi koyuluyor.
Video sacmaliktan öte degil
@Soran.
Ben Kurani okudum ve Kuran tabiki insanlarin Adem ve Havvadan geliyor diyor. Bu dogrudur, ben tersini idda etmedim zaten. Bu ama isde Insanlarin varligini aciklayamiyor.
Kuranda yazanlar Mutlak gercek degil.
Dostum yazı yazarken bir virgül bir nokta kullan. Bide tanrı parçacığı kanıtlandı https://www.ntvmsnbc.com/id/25428764
Tanri parcasina gelirsek. Tanri parcasi ellinde tutabilecegin bir sey degil, bir Güctür.
Yer cekimi ile kiyaslaya bilirsin. Senin bunu insanlara neden göstermiyorlar demen, yer cekimini insanlara neden göstermiyorsun demeye benzer.
Insanlar bu parcaya Tanri parcasi diyorlar cünkü Evrenin olusunu aciklayan en temel konulardan biridir.
Bu Parca daha birkac sene önce CERN'de bulundu ve kanitlandi. Buna Higgs parcasida deniliyor.
Islamin anlatigi bir Tanri yani Allah zaten yok bu kanitli cünkü islam yanlis.
Tanri konusuna gelirsek Tanrinin varligi bilimsel ne kanitlana bilir nede red edile billir.
Tanri kavrami bilim disidir. Bu onun varligini ama göstermez. Tanri var diyen bir kisi ile örnek olarak Periler ya da Ejderhalar var diyen kisi ayni seyi söylüyor.
Evet aynen öyle kardesim. Cünkü bilim dediklerini kanitliyor. Bilim dedikleri bilgiye dayaniyor.
Kuran insanlarin Adem ve Havvadan geldigini söylüyor, örnek vermek gerekirse.
Kuran insanlarin Adem ve Havvadan geldigini nasil kanitliyor? Nuh hikayesini Kuran nasil kanitliyor? Kuran Muhammedin gercekten bir Tanrinin sözü oldugunu nasil kanitliyor.
Basit sorarsak, sen Kuranin yaraticinin Kitabi oldugunu nerden biliyorsun?
Kuranin Muhammedin kendi cikarlari icin yazdigi bir kitap olmadigini nerden biliyorsun?
Kuran ve Islam yanlistir cünkü Kuran bunun yaninda Diger Kutsal kitaplarda var, gercekler ile celisiyor.
(Bkz. Türkçeyi her düzgün konuşabilen insan bilgili değildir) birincisi kavramları bir öğren sen, yaratılış demek maddenin oluşumu demektir, yaratıcı olmadığı içinde yaratılış olmadı dersen sen kendi kendine herşeyi yok etmiş oluyorsun. ki zaman bile senin benim gibi dolaylı yoldan yaratıldı, zamanda bir olgu, bak şöyle açıklıyım domino taşları; 1 milyar tane domino taşı dizsek düz bir şekilde birine vursan hepsi kendi kendine devrilecek işte senin o en baştaki ana ilk dominonun nasıl devrildiğine aklın yetmiyor, sadece birinin diğerini devirdiğini algılıyorsun. bide şu adama bilgili demeyin, iki tane profesör bişeyi açıkladı die, o profesörlerin neye mensup oldukları bile belli değil, zaten onlar düzgün bir teori atacak olsalar ortaya, emin olun gerçektede doğru yolu bulmuş olurlardı.
Yazıl tek diyebileceğim kelime senin için. Stephen Hawking bile kabul etti tanrıyı kabul etmemezşik olmaz diye. allah için ateistlerin ilk sorusu şu allah varsa bizi o yarattıysa onu kim yarattıysa nasıl olurda ezelden beri var diyorlar. Peki siz tanrı parçacığının ezelden beei var olduğunu nasıl kabul ediyorsunuz
Abicim, dostum, kardeşim benim ne olur bak rica ediyorum otur bir makale oku
dostum evrime inanmayı dünya bıraktı bir bizim türkler anlamadı. Keşke din değil de bilimle konuşsak siz bilimsel olarak zaten mağlupsunuz. Izle de çelişkilerinizi gör. Ağababalarınız bu adamlar olduğu için farklı düşündüğünü sanmıyorum https://m.youtube.com/watch?v=qrQYi4c3RnE bak bu da sana hediyem evrimin bilimsel çöküşü:))))
Video bu evrimin bilimsel çöküşü :)))) https://m.youtube.com/watch?v=n3VcRJqXRmM
Hepsi CERN deneyinden gelen bilgiler bunlar.2500 bilim adamı bu parçacığı bulmak için gecesini gündüze katmış. Ayrıca Türkiye 2012 Aralık’ta CERN’e üyelikten vazgeçti. Yani bizde bir yere kadar bu araştırmanın içindeydik nasıl biz destek olurken bizden saklı yürütmüşler?
Bu adamların babası stephen hawking o bile kabul ederken bunlar hangi delile göre kabul etmiyorlar anlamadım ben ne kadar stephwn hawkimgi sevmesemde onun çok zeki bir insan olduğunu düşünmüşümdür zaten dünyanın en zeki adamı kabul edilen ikinci darwin olarak nitelendirilen dünyadaki ateistlerin en ileri gelenlerinden olan stephen hawking bile tanrıyı kabul ederken siz kendinizi ne sanıyosunuzda tanrıyı kabul etmiyorsunuz
Ben lafa değil kanıta bakarım. Stephen Hawking kendini camdan atsa bizde mi atacaz? Ya da ya ben yanlış yapmışım aslında tanrı varmış dese hemen secdeye mi kapanacaz? Hiç bir kanıt olmadan?
Stephen Hawking Ateistlerin önderi degil. Herkes onlan ayni fikirde olmak zorununda degil.
Bu bir, iki Stephen Hawking Tanrinin varligini kabul etmedi.
Stephen Hawking Tanrinin yoklugu kanitlanamaz dedi, bu kabul etmek anlamina gelmiyor.
Yaratilis konusuna gelirsek. Yaratilis demek maddeden olusmak demek degil iste.
Yaratilis demek bir seyin , bir iradeye ve zekaya sahip olan sey tarafindan (Tanri, insanlar ve diger) ortaya cikartildigini anlamina gelir.
Evren ve Insanlar ama Irade ve Zeka sahibi sey tarafindan ortaya cikarilmadi, kisaca Evrenin olusu ve kendisi Yaratilis degil buna görede yaratici yok.
Evrime inanmayi bütün Dünya birakti diyor bide... Evrime bütün Dünya zaten Inanmiyor, Evrime inanamazsin.
Evrim bir bilimsel gercektir dogru oldugunu ya bilirsin ya da bilmezsin. Siz bilmiyorsunuz okadar.
Evrim bugün Tip ve Ilac sanayisinin temelidir.
Evrim yanlis demek Dünya düz demek gibi birsey.
Evrimi sözde cökerten Videoyada gelirsek.
Cansizliktan canliliga gecisi zaten Evrimi ilgilendirmiyor. Evrim bunu anlatmiyor. Cansizliktan canliliga gelisimi Abiyongenez acikliyor.
Bunun Evrim Teorisi ile alakasi yok. Evrim Teorisi daha gec baslar.
Ve evet laborlarda Protein olustura biliyorsun, Mükemmel Form diye birsey yok, her Canli bir Araformdur evet insanlarda.
Videonun geneli sacmalik, amac Evrim ve Abiyongenez üzeri birbok bilmeyen kisileri kandirmak.
Ben son yorumlarimi sizin hatalarinizi düzeltmeklen geciriyorum bunun kafasini yasiyorum.
dostum. Evrimi savunan hawking i dışlamışsın... senin ağababaların bile bir gün can verecek bilim biliyoruz diye xırvalarken veriliyor diyorsun. Insana ara form diyorsun:))) bana sadece şunu söyle tamam canlılarda kromozom sayısı değişir mi? Cevabı bütün şaşkınlığımla bekliyorum...
Neden Dislayim? Nerde disladim? Evet insanlarda bir Araformdur, mükemmel form diye birsey yok.
Evrim durmuyor, devamli ilerliyor bu nedenle bir mükemmel formun olmasi mümkün degil
Lütfen burada yok Evrim cürüdü yok söyle oldu demeden önce yürü git evrimi biraz arastiri ver.
Cehaletin gercekten cekinilmiyor.
Kromozonlar degisir mi? Genelindede bu sayfayi okuabilirsin.
https://evrimagaci.org/makale/255
Herkes kimin cahil oldugunu , koydugun sözde Evrimi cürüten Videolarlan gördük.
Senin durumun cahilin cahil oldugunun farkinda olmamasi.
Sana Cevapini nerden alabilecegini gösterdim. Ama senin amacin Bilgi ögrenmek degil, bana saldirmaya bir nokta bulmak mis.
Kromozon Sayisi degisir mi? Evet degisir. Canlinin yasadigi sartlara göre Mutasyonlar dolayi bir canlinin kromozon sayisi degise bilir.
Örnek olarak insanlarda 23 cift Kromozon varken, en yakin akrabalarimiz sempanzelerde 24 cift var.
Türler arasi okadar uzagada gitmeye gerek yok.
Vasi dogada yasayan atlar ile, evcil Atlar arasida Kromozon sayisinda degisikler görülmüstür gecmislerde.
Sen bunlari ama bosverde, bir zamet benim sorularada Cevap ver.
Dostum cehaletin kromozoma yaptığın yorumla gün ışığına çıktı:)))) "her canlının kromozom sayısı farklıdır" insanda "22 çift otozom ve bir çift eşeysel olmak üzere 46 kromozom" bulunur... ve bu sayı fare de 42 köpek 78 kurbağa 26 kromozomludur. Yani dostum senin maymunların kromozomu 48 dir:))( daha bize protein oluşumunu açıklayamayanlar sayısız faydalı mutosyon geçirerek 48 den 46 ya düşmüş olacak fiye uyduruyorsunuz. Lütfen bilimselveri söyleyin. Kromozom değişmez ama bu kafar faydalı mutasyonun olabileceüini inanacak kadar boşsanız bir şey diyemem. Proteini bilmeyen bize kromoxom değişikliğini hiiiç anlatamaz. "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi" olduğunuz için peşin kabul yapıyorsunuz... bilimsellik kanıt ister:)))))
Ya birde merak ettim yeryüzünde 6.000.000 yıllık fosiller bulunuyor... ama kelebek hala kelebek, kuş hala kuş, çekirge hala çekirge insan hala şimdiki insan gibi bulunuyır:))) bu kuyruklu insanlar nerde sahi? ya da bu "ara form" dediğimiz değişen gelişen canlılar nerede merak ettim:)))) bilim bir gün sizi de aydınlatacak ve bilimsellikten uzak bu dayanaksız fikirlerinize siz bile güleceksiniz:)))) ben o geçen gönderdiğm videodaki sizin ağababalarımıza komik video muamelesi yapıp canım sıkıldıkça izliyorum:))))
Ben her canlida ayni sayida kromozon mi var dedim? Göster bakalim bunu nerde ifade ettim?
Evet Maymunlarlan ortak atadan geldigimiz halde Mutasyonlar sonucu Kromozon sayimiz degisti.
Bu bir kivirma degil bu bir bilimsel gercek. Sen bilmedigin herseyi yanlis olarak görüyorsun buda senin cehaletini gösterir.
Protein nasil olusuyor, nasil olustu, acikli. Proteinin olusumunun aciklanamaz oldugunu ya da aciklayamiyorlar , Müslümanlarin uydurdugu bir yalandir.
Gercekte Bilim bunu coktan acikladi. Müslümanlar yalanlar uyduruyor, amaclari senin gibi Cahileri kandirip, Evrime Teorisinde bir hata , bir aciklanamaz sey varmis gibi gösteriyorlar.
Senin kafani klasik yalanlarlan doldurmuslar. Bunu sana Osmanli sorusu altinda dedim. Aklin yalanlarlan dollu ve onlari burada sayiyorsun.
Kelebek , hala kelebek, kus hala kus diye birsey yok. Bana burada Adnan Oktarin, sacmaligi ile gelme. Ve insandan hala insan degil.
Araformlarin Fossileride tonlarca var, bunlarin olmadigini idda edenler gene Müslümanlar.
Amaclari ayni amac, yalanlar ile cahilere Evrim Teorisinin yanlis oldugunu göstermek. Arastirsan ama bulursun.
evrimagaci.org/arama
Bilim bizi coktan aydinlatti. Siz sadece sizin Kutsal dediginiz bos Kitabiniz ile celistigi icin inkar ettiniz.
Kardeş sen bana hep din üstünden yükleniyorsun vebu senin aslında neyi savunduğunu değil. Neye düşman olduğunu gösteriyor. Tartıştığımız bütün satırlatı oku bilimin dışında dini referansları kullandığım tek satır göster aramızdaki konuşmada beb buradan üyeliğimi sileceğim. Kromozom deüişmez. Labaratuar ortamında bile pozitif mutosyon sağlama oranı kaçtır bunu bir araştır. Olmayacak şeylere inanma özgürlüğün tabi var ama bilinsel veri nerede bana onu söyle. Tekrar efiyorum bütün canlıların "kromozom sayısı farklıdır" bu de ğiş mez. Ara form yok eğer sen ara form buldum diyorsan bir trilyon ödül veriyorlar ara form getirenlere. Hadi zengin oldun demektir. Olmayan bir şey olduğu için h bir profosör bu iddia ile gelip işte bu diyemedi. Ha onlar cahil ben biliyorum var diyorsan oda senin komikliğin. Ayrıca saldırırken müslümanlara hakaret. Delil söyleyince şına ait ise gelme buna ait ise gelme demek ne demek? "Ne söylendiğine değil, kimin söylediğine bakanlar en büyük cahillerdir" yapma.
Din üstünden yüklenecegim cünkü sen Bilimsel gercekleri, Dini nedenler yüzünden inkar ediyorsun.
Kromozon sayisi Mutasyon sonucu degisir evet.
Bunun kanitida simdi Maymunlar ile insanlarin degisik Kromozon sayilarina sahip olmalari.
Insanlar ve Maymunlar ortak bir Atadan bir baska primatan geldikleri halde degisik kromozon sayilarina sahiplerse bu Evrim ve mutasyon sonucu Kromozon sayilarinin degistigini gösterir kardesim.
Araform konusuna gelirsek. Dedigim gibi Fossiler tonlarca var. Gercek Senin Araform olarak anladiginda önemli. Sen hicbir zaman yari Balik yari Ayi olan bir fosill bulamazsin Evrim böyle calismaz.
Fossil bulana ödül konusuna gelirsek. Bunu Adnan Okat söylüyor, Lütfen Adnan Oktarin seylerini bana burada sayip durma artik...
Verdigim Linke baksaydin Araformlar görecektin. Bilmiyorum Türkiyede Fossiler sergileyen Müzeler var mı ama oralardada göre bilirsin.
labaratuar ortamında değiştirsenize kromozom u? Bak naturel seleksyon demiyorum. Bilinçli seçimle. Dini hiç anmadım kanaatinle bana önyargılı davranıyorsun çünkü bunun senin elini güçlendiriyor. Insanlara "sen müslümansın o yüzden inanmıyorsun" diyorsun ve kurtuluyorsun. Çok kolaycısın. Ben bilimsellikten hala çıkmıyorum. Bana 46 kromızom bir maymun 48 kromoxom bir insan gösterir misin? Ara form göster deyince o büyük büyük anlattığınız önce balıktık sonra karaya çıkyık sonra belimiz dikleşti tezini neden unutuyorsunuz... kendiniz iddia ediyorsunuz bizde diyoruz ki nerede ıspat? Yok. Inan bana bunlar a "mason lıcaları" bile inanmıyor ama artık delilsiz ıspatsız ne kadar adam. kandırabilirsek diyorlar:))))
Dostum mutosyonların %99 u zararlı %1 i etkisizdir. Sen git sana evrimi anlatan abilerine bir sor bunları cevaplasınlar ondan sonravtartışalım. Beklerim sorun değil. Zaman sorunumuz yok. Senden daha bilgili bir abin varsa çağır onunla tartışalım. Bilimin ışığı ile aydınlanmaktan başka kurtuluşunuz yok.
Laborotor ortaminda Kromozon sayisini degistiremiyorsunuz yani Evrim yanlis.
Insanlar Yer cekiminide laborotor ortamda olusturamiyor, ama genede Yer cekimi yok deyip camdan asaga atlamiyorsun.
Bu bana Müslümanlarin "Madem Allah yok ozaman insan yarratda görelim" sacmaligini hatirlatti.
Sen Evrimi Dini nedenler yüzünden inkar ediyorsun. Evrim zaten sadece bu nedenle inkar edilir.
Evrimi inkar etmenin baska nedeni yok.
Bir insanda 46 Kromozon vardir arkadasim, 46 kromozonlu insan görmek istiyorsan Aynaya bak... Sempanzelerde 48 Kromozon var.
Sempanzeler ve Insanlar ortak atadan geldikleri halde, Evrim ve Mutasyon sonucu degisik kromozon sayilarina sahipler.
Ispatin yok oldugunu idda eden sizsiniz... Bak ben sana bir Link verdim sana bircok kanitida ordan cikardim. Kanit veya ispat ariyorsan sana iyi bir sayfa verdim. Senin icin arastirma isini ben yapmayacagim eger birsey ögrenmek istiyorsan zahmet et.
Mutasyonlarin 99% zararli oldugunu sen bana verdigin o sacma Videodan cikardin.
Oran dogrumu belli degil. Ama diyelim dogru olsun fark etmez.
Senin anlamadigin, simdiki canlilarin iste o geriye kalan 1% ait olmalari.
Zararli mutasyon gecirenler zaten ölp gidiyor ve soyu tükeniyor.
Buna zaten Dogalsecilim diyorlar...
dostum yazdıklarının içinde benim söylediklerimin tersi ıspatı yok. Hiç bir "bilimsel" verin hala yok. O video sen okumaya xahmet etme diye gönderilmiş bir video. Bu bilgileri evrimin bilimdışılıpını bilen herkes bilir. Hala bilimsellikten uzak bir şekilde kaçak cevaplar veriyorsun. Konuyu dine bağlama kolaycılığını dine bırakma. Bilimsel veri kanıt ister. Kromozom sayıları mutosyon oranları ve yararlı mutosyon olamayışı. O çok anlattığınız balık-köpek-maymun-insan tezinize ait araform nerede? Diyorum ya altımilyon yıllık fosilker var bir tane anlattığınız fosile rastlanılmadı. Aksine denizde hala balık var. Köpekler maymunlar insanlar var. Ama hepsi farklı canlılar. diyorum ya bu iddaları yayan mason locaları bile artık buna inanmıyor bence sende ustalarından ıspat iste.
Senin verdigin Videolarin amaci, Evrimi destekleyen kisiler üzeri dalga gecmektir. Hicbir bilimsel degeri yok. Videoda verilen rakamlarda biryerinden uydurmadir.
Malesef onlar üzeri dalga gecme cabasi ile gercekler yok olmuyor.
Balik , Insan, köpek ve digerler üzeri Araform bulmak istiyorsan sana onlarin Soy agacini arastirmani tavsiye ederim.
Örnek olarak Insanlarin Soy Agacini arastirarak, maymunlar ile insanlarin ortak atasinda kadar bu Soy agaci takip edebilirsin ve sonra istedigin Araformun Fossilerini Google araya bilirsin.
Not: Ben teminlen Vikipedi sayfasinda Insanlarin Soy agacini arastirdim ve orda acikca gösteriliyor.
Ve bu "Mason oyunlari", "Yahudi oyunlari" ya da "illumintai oyunlari" gibi sacmaliklari birakin.
Evrim bugü Tip ve Ilac sanayisinin temelidir.
dostum vikipedia üzerindeki imtiyaz sahibi national geograpic gibi evrimci ise tabi yazar. Yazması bir anlam ifade etmez ıspat var mı? Ayrıca Bana vikipedia yı örnek göstermen deçok komik oldu. Keza adamın adının altında "özgür ansiklopedi" yazıyor. Oraya sen bile bilgi girişi yapabilirsin. Istersen dene. Oraya hepimiz ağaçtan türedik bile yazabilirsin. Mutasyon ile ilgili bilgi doğru ve bu kabul ediliyor bilim çevrelerinde. Ben %99 zararlı mutasyon oluyor diyorum sence % kaç?
Evet Vikipediaya herkes birsey yazabiliyor bu dogru ama yazdiklarinin Makale altinda Kaynaklarinida koyman gerekiyor.
Bide yazilanlar dogruluk payina kontrol ediliyor, kisaca oraya kafadan birsey uydurmak özelikle böyle Insanin Soy Agaci gibi büyük ve önemli konuda mümkün degil.
Evrim dogru oldugu icin Evrimci dedigin kisiler bunu yaziyor... Lütfen... bugün Batida Evrim Lise seviyesinde bilem ögretiliyor, Evrim Ilac ve Tip Sanayisinin temelidir, Evrim yanlis demek Dünya düz demeye benzer.
Biz Bilimsel tartisma sürdürmüyoruz ki bilimsel bir Cevap ya da aciklama vereyim.
Sen bana Fossil yok bana fossil göster diyorsun, bende sana örnk olarak insanlarin Soy Agacini takip ederek, istedigin Araformun Fossilini arastira bilirsin diyorum.
Mutasyon konusunuda artik gectik, onu acikladim sana. Ayni seyi gene gecirmeyelim.
Faydali Mutasyon oranina gelirsek. Degisik alanlarda degisik mutasyon türleri var. Buna görede her alanda degisik Rakamlar var.
Bazi alanlarda senin dedigin 1%'de var, ve Evrim zaten bu 1% gibi pozitif mutasyonlar üzeri olusuyor.
Ooooo sen yazdıklarımı okumamışsın:)))) %1 mutasyon faydalı değil "etkisiz" git biraz araştır 280.000.000 yıllık fosiller var deniz yıldızı, kurbağa, balık hep aynı. Dostum insanın sadece ve sadece "teori" olan bir şeyi sorgulamadan ıspatı olmadan hemen kabul etmesi sana akılcı geliyor mu?
Evrim Kanitlidir , Bilimalanindaki Teori anlayisi ile, Halk arasi teori anlayasi arasinda fark var.
Arastirmani tavsiye ederim.
Fossilerin hepsi iste idda ettigin gibi ayni degil... sana bunu nasil arastira bilecegini asagda Insanlarin Soy agaci ile acikladim...
Evrim ve Canlilar iste o 1% üzeri kurulu ve "etkisiz" ifadeside pek uygun degil. ;) Bunuda arastirmani tavsiye ederim.
Lütfen bir Müslüman ya da genel Dindarlar, "Ispatsiz" inanmak demesin...
Sen bütün dillerde ve bütün bilimlerde "teori" ne demek bir daha araştır. Sence neden "yer çekimi kanun" da evrim "teori" ? vikipediaya bir şey eklemen için makale vs eklemene gerek yok. 2 dk nı ayır görürsün. %1 e inanıp "beyni olmayan" milyonlarca organizmanın "fikir birliği" ile "yararlı mutasyon" geçirme olasılığına inanan birine ne anlatabilir ki bilim?
Mutasyonlarin zaten canlinin zekasi ile alakadar degil, cevre durumuna bagli.
Örnek olarak Afrikadaki insanlarin zenci olmasinin neden Afrikadaki yüksek sicaklik.
Soguk ülkelerde yasayan insanlarin sarisin olmasi daha az günes görmelerine dayaniyor.
Mutasyonlarin bircok faktörü var ama en büyüklerinden biri, canlilarin bulundugu cografya.
Teori konusuna gelirsek, bunu oku daha iyi anlarsin ne demek istedigimi.
www.alfasorgulama.com/.../sadece-bir-teori.html
Vikipediaya birsey eklemek icin kaynaklari sunman gerekiyor.
Örnek olarak insanlarin Soy agacini anlatan makalenin altinda kaynaklar verilmis.
istedigini yazamiyorsun iste...
Sen Evrim üzeri temel bilgiye bilem sahip degilsin, bu nedenle temel tartisma konulari bilem zor.
Neden sadece bildiğin cevapları yazıyorsun soruları değilde? Neyse bilimsellikten uzak birine gereğinden fazla özen gösterip hep aynı şeyleri sorup ama hep başka cevaplar duymaktan sıkıldım. Bu son yazı ön kabul mantığını bırak. Sorgula bilimsel veri olmadan "evrim" var diyemezsin. "Evrim teorisi" dersin oda ispat ister bunu da yapamıyorsun. Senin cevaplarını benim cevaplarımı okuyan herkes. Bilimin ışığından feyz alır. Hadi kendine iyi bak. Bu arada evrim konusunda kanıtım var bilimsel diyen olursa beklerim. Hoiçakalın.
Farkindasan burada hicbirsorusuna Cevap almayan ikimizden sadece benim ;)
Gercekleri kivirmasak, tesekkürler.
Bilimden uzak birisi varsa oda sensin. Evrim üzeri tartismak istiyorsun, Evrim üzeri temel bilgiye bilem sahip degilsin.
Gercek geneliniz öyle. Kanit ariyorsan dedigim gibi Insan Soy agacina bakman yeterli... Ahhh ama pardon bütün kaynaklar tabiki yanlis...
Yokluğum da kendi varlığını ıspat çabasına girmişsin. Vikipedia bilgisi ike etrafına ilim saçıyorsun:))) sakın ola başkakarının yanında evrimivikipedia ile savundum deme. O kadar hakaretine rağmen yine de olsun. Karşılaştığım darwinist düşünce yapısındaki insanlar içinde ilk ona girersin. Ama sıkışınca hakaret etmen hoş değil. Ne demişler "alim ile muhabbet lalü mercan incidir, Cahil ile muhabvet etme bin can incitir"
Ben Evrimi Vikipedia ile desteklemedim. Desteklemek istesem bilem Vikipedia yanlis bir kaynak olmaz.
Ben Evrimi desteklemek icin Evrimagaci sayfasini kullandim ve buda Türkiyede bu konu üzeri en iyi sayfa.
Ben Wikipediayi Fossil aramanda nasil yardimci olabilecegini sana anlatmistim cünkü orda insanlarin soy agacini gösteren bir liste var.
Not: Sorularima hala Cevap bekliyorum. Daha hicbir sorum Cevaplanmadi? Nezaman Cevaplayacaksin bunlari?
bunu açıklayamazlar çünkü beyinleri yok
en iyi cevap seçilmesini yanlış bulduğum bir yorum, yorumu yapan değil de soruyu soran arkadaş daha çok garip geldi, gayet mantıklı bir soru sormuşsun hani demek ki merak etmişsin, insanları anlamaya yönelik bir soru, ateistlere göre nasıl yaratıldık? çok kültür alışverişi sağlanabilecek verimli konuşmalar yapılabilir. neden tutup da beyinleri yok şeklinde bir cevabı eic seçiyorsun? sonra vay efendim ateistler şöyle de böyle de. insanları bir dinleyip anlayabilir hatta onlara kendi fikirlerini sorgulatabilir doğru yolu gösterebilirsin. ama şahsen ben ateist olsam da böyle bir önyargılı yorumu görsem asla cevap yazmaya dahi tenezzül etmem, bu müslümanlar da ne bağnaz yaratıklar der geçerim. umarım anlatabildim demek istediğimi
ayrıca @cagdas-06 nickli arkadaşı engellediğin için kendisi yorum yapamıyormuş, mesaj atıp benden rica etti.
Arkadaş yukarıda beyni olmadıkları için anlamazlar demiş ama olmadığını iddia ettiği bir şeyi (ALLAH) YINE elle tutamadığı gözüyle göremediği bir şey ile ispat etmeye çalışması bile onun ne kadar tezat bir düşünce yapısı olduğunun delil ve ispatı niteliğinde. Bilimsel tartışacak veriye ve birikime sahip olmayanlar buradan tekrar evrim zırvasına girmesin
diyormuş.
ben çok tarafsız olarak bişey söyliycem, ne ateistiyle ne deistiyle ne müslümanıyla ne budistiyle hiç bir alıp veremediğim yok. kendimi de 'izm'ler ve 'man'lar üstü tanımlıyorum. bu sitede çokça görüyorum müslüman arkadaşlar dert yanıyolar aman efendim ateistler müslümanlara çok saygısız davranıyorlarmış peki şimdi bu cevap ne? kim kime saygısız davranıyo? böyle davranırsanız karşısında aynı sertlikte yanıtlar alırsınız. iki taraf da birbirine saygılı olmaıy denerse bir süre sonra iki taraf arasındaki hakaretler aazlır ve osnunda sıfıra iner. sen de kardeşim soran arkadaş, sağduyulu olup bunu en iyi cevap seçeceğine benim yaptığım gibi bir açıklama yapıp saygı çerçevesinde yorumlar yapılmasını rica edebilirdin. şimdi ateistler de ilk buldukları fırsatta müslümanlara hakaret yağdıracak. bu böyle bir kısırdöngüde sürüp gidecek, tüm dünyada olduğu gibi. bütün ortadoğu sorununun da özeti bu işte, fikir, ırk ve dinlere karşı hoşgörüsüzlük.
Buradaki herkesin beyni var kardeşim ama sadece zeka seviyelerinde iniş çıkış var ve zaman geçtikçe ve cabalarlarsa herkes eşit zekaya ulaşabilir yani beyinle değil zekayla ilgili aslında zekada değil birazcık araştırıp sorgulasalar hayatı ve kendilerini zaten her şeyi öğrenirler tavsiyem şu fazla bu işi kurcalama senin beynin yetmez 😊
hahahshs ne kadar mantıklı ya bir yaratıcı geldi ve “ol!” dedi insanlar oldu di mi. Ggwviüahbqpc. İyi ki ateistler kadar araştırmıyorsunuz kafayı yerdiniz. Yaa ne demek allah yok 😱😱😭😭
seçtiğin en iyi cevap o kadar saçma bir cevap ki
ve buna cevap niteliğinde diyorsun. yani ateistlerin beyinleri yok öyle mi? adamlar ahahha yahu en iyisi dinden çıkalım diyerek dinden çıkmışlar öyle mi?
dünyadaki en ünlü filozoflar neden dinden uzak bilim adamları neden inanmıyor beyinleri olmadıgından öyle mi?
bak çok net iddia ediyorum bir insan o beynini doğru düzgün kullansın dinle işi falan kalmaz. ÖYLE BİR DÜNYA MALESEF MÜMKÜN DEĞİL: elinizden kayıp gider o inançlar. avucunuzda su tutmaya çalıştıgınızı düşünün öyle bir şey.
soruya gelince malesef 2-3 cümle ile anlatılacak bir şey değil. ateist forumlarını 2-3 gün gezer, makalelerini okursanız buna cevap bulursunuz.
siz bu müthiş önyargıyı nasıl kıracaksınız? Eic de size hakaret etmiyor senin bir sayfa yazıda yaptığın gibi oda "sizin mahalleden" bize taş atıyor. Küfür hakaret acz içinde olanların işi. Sayfayı oku sadece senin zihniyetindeki insanların etrafa salyalar saçarak hakaret ettiğini görürsün. Seni böyle bilim adamları da yanımızda felan diye kandırmışlar ama en basitinden stephan hawking in açıklamalarını okusan bu cahilce (hakaret amaçlı değil) metni yazmazdın. Bukadar kabave mesneysiz bir savunma olmaz. Bilimsel hiç bir veri sizi doğrulamıyır. Seni üzmek istemem ama fikirlerin en başta bilime karşı:))))) ama gördüğüm bilgesizliğin büyük hafifliği içindesin.
yine aynı şeyler...
stephen hawking dindar değildir, ama tanrıyı reddetmez. HİÇBİR MESAJIMDA BEN DE TANRIYI REDDETMEDİM: kişisel olarak da bir enerji formunun var oldugunu düşünüyorum. ama sizin bu din işiyle bize saldırmanız öyle sinir bozucu ki?
kişi neye inanırsa inansın uç noktaya kaçtıgında ona da tepki gösteriyorum. buradaki eic de bir uç noktadır. tepki gösterilmesi gerekendir, olay bu.
allah o tanrının belasını versin cümlesiyle tartışacak mecalim yok çağdaş... ben bu işleri bırakalı 2 yıl oldu. sabahtan akşama kadar tanrı tartıştıgım günler vardı. ne sen bana yaklaşırsın ne ben sana.
o yuzden ne demişler
''senin dinin sana benim dinim bana''
allahına ve sana sevgiler hoşçakalın =)
nasıl da hazırcevap! bunları nereden bulursunuz hayret ederim lafazan bey
iyi de soruyu da güncellemeyi de yorumları da okudum hatta yorumlarımda ve yazımda okudugumu da belirtmişim ne olacak şimdi?
bum! patladı.
İlk önce bir bayan olarak konuşmaların sanada biraz erkeksi gelmiyormu hepsini okudum demişsin Allah'a uçan spagetti canavarı diyeni görmedin ya diğer hakaretleri müslümanlara karşı olanları saymıyorum galiba körsün ki yorumları görüpte eic eşeltiricek hakkı kendinde buluyorsun
onları da eleştirdim sayın soran. bak ne demişim niye okumadan bana saldırdın? bu hoş bir şey mi?
uç noktada olanlara ve alay edenlere de karşıyız ancak uçan spagetti canavarı FSM karşıt bir görüştür bir espridir, o ayrı bir boyut direk yanlış anlamayın. bu sordugunuz soru ile alakası yok
ve son olarak beyefendi gibi konuşursanız hanımefendi gibi yanıt alırsınız. size kişisel hiçbir dokundurma yapmadıgım halde zart diye beyinsiz diyerek atılmışsınız ortalığa. hayır ne dememiz gerekiyordu efendim? hayret bir şeysiniz.
önce karşınızdakine saygı gösterin
FSM bir şakadır, bakın ortada tanrı varmış ya da yokmuş bunlar asla kanıtlanamaz. siz oldugunu iddia ediyorsunuz bir kısmı olmadıgını iddia ediyor akılcılar da bilinemez deyip geçiyor. ki bence de bilinemez.
neyse kişiler iddialarıyla kalsa iyi. ama taraflar birbirilerine küçümsemeye başlarlarsa sorun başlar. dindarlar ateistlere köpek muamelesi yaparsa onlar da FSMyi kurarlar. ikisi de karşıt uç ikisi de yanlış. peki bunun yolu ateistlere beyinsiz demek mi? adamlara beyinsiz dersen adam daha da alevlenecek yarın FSMden başka şeyler de çıkar.
mesele birbirine bulaşmamakta
ve bu yanıtım sana da gelsin çağdaş... hiç kimsenin dinine bulaşacak değilim. sana samimi bir cevap yazdım aldın kendi çapında kavgaya çevirdin. DİN İŞLERİ İLE İLGİLENMİYORUM. sabaha kadar da tartışsak yol alamayız. hem bir de sanal ortamdan parmaklarımıza yazık değil mi? KSye din için gelmedim ama sana turandursunu önerirm bu kadar meraklıysan orada güzel tartışmalar var
şu yorumun ne kadarını okudun sen? ve neye cevap vermiş oldun ey soran?
senin iki üstünde @pembeleraşkına diye bir kullanıcı var istersen bir bak ağzından salyalar aka aka küfrediyor inançlarıma. Ama ben ne yaotım yazı yaxmaya çalıştım ama engellenmişim. Önce orayı oku sonra oraya yazamadığım bu cevap metnini "Baştan sona yazdıkların acizliğinin ıspatı. Hala hakaret etmiyorum. Ve ben bir müdlümanım. Sende müslüman değilim diyorsun. Ben yine hakaret etmiyorum her zamanki gibi. Ama sende diğerleri gibi "bir müslüman geldi bana küfretti" diyeceksin. Propagandadan başka silahınız yok. Bilimsel açıklama zaten yok:)))"
bir laf vardır... en çok kandırılmış olanın nefreti en büyüktür diye.
islamdan çıkmış biri için islam nefreti en büyüktür ben 5 yıl önce cami avlusuna dahi girmezdim. neden nefretten ölüyordum da ondan. şimdi sabah ezanlarının hoş oldugunu düşünüyorum bu bir süreç. ama iki tarafında birbirlerini dışlamadan hareket etmesi lazım ki hoşgörü artsın, kaynaşmak kolaylaşsın
yine diyorum ikisi de uç nokta ikisi de yanlış. gerisini nasıl anlamak isterseniz
zaten istemediğiniz bir durum olunca bilmeyen hep biziz, yarım bilen hep biziz, aah ah beni ne biliyorsun da bu yorumları yapıyorsun efendi? yazdıklarımı da okumadan bir yeri cımbızla gel, küfre mazeret de yok laga luga... yine de tamam bakalım öyle olsun. iyi geceler ve hayatta başarılar.
Filozoflarin büyük çoğunluğu idealist, bilim tarihinin en büyük isimlerinin yüzde 90'i bir yaraticiya inanıyordu. Günümüzde bilim adamlarının yüzde 51'i bir yaratıcıya inanıyor. Yüzde 41'i ateist.
Her filozof ateist değildir biz bunu lisede gördük ve (bazı) filozofların ateist olma nedeni dinlerle çok fazla ilgilenmeleri benim bir tanıdığım var kendisi çok Müslüman dindar bir insandı küçüklüğünden beri kuran kursuna falan giderdi ama ateist oldu çünkü böyle şeylerle küçüklüğünden beri ilgileniyordu bende aynisiyim hangi din bana daha inandırıcı geliyor diye araştırırken dinden çıktım dinim yok şu an
Enerji yoluyla nasıl oluşabilir mi bunu merak ediyorum bende inanıyorum böyle şeylere ama ne bilim garip geliyo ya
İnsan her şeyi bilmek ister merak eder ama her şeyi bilmesine imkan yoktur. Bu da o tarz bir soru evet bilim her gün biraz daha aydınlatıyor bizi ama hiçbir zaman tamamen aydınlatmayacak çünkü doğa da evren de üstün bir yaratı söz konusudur kendiliğinden olamayacak kadar mükemmel bu nedenle nen ateizm resime takılıp ressamı görmemek olarak görüyorum evet doğa mükemmel ama o kendinden güzel değil onun güzelliğinin kaynağı Allah'tır. Çünkü o sonsuz kudretiyle ve bilgisiyle bizim bilip bilmediğimizi bilir bu nedenle arkadaşlar küçük resimi görüp buna takılmayın büyük resme bakın o zaman her şey daha mantıklı olacak ;)
Dogada mükemmelik yoktur. Mükemmelik olmayan yerde mükemmel tasarim aramayin.
Telefondan yazdım kusura bakmayın lütfen :)
Hausestark doğada mükkemmellik yok da ne demek kendi kendini yenileyebiliyor ama bu kendi kendini yarattığı anlamına gelmez aksine üstün bir gücün yarattığını gösterir mesela bak insan müdahale etmese bu inanılmaz düzen devam ediyor öüdahale edince bozuluyor çünkü insan aklı itibari ile bir çok şeyi bilebilir evet ama her şeyi bilemez. Yani şunu ksrıştırmayalım doğa kendi kendini bir müdahale olmadan yenileyebilir ama yaratamaz onu ancak bilmediklerimizi bilen her şeyi bilen ve sonsuz bir kudret shaibi varlık yapabilir Hem ben ateistlerin şu yönünüde anlayamıyorum tanrı yoktur diyorlar ama önce bir tanrı fikrini kabul edip bunu çürütmeye çabalıyorlar yani aslında kendileri de çürütmeye çalıştıkları şeyi kabul ediyorlar mesela ben buraya rast gele 8 harf yazacağım şfıfldfc diye bu kelime vir şey anlam ifade etmiyor çünkü öyle bir şey yok ama bak tanrı kelimesi bir şey ifade ediyor sen inkar etsen bile ona bir anlam yüklüyorsun çünkü var. Olmayan bir şeyin hiç kelimesi ve ideası olur mu?
housestark saçmalıyor, mükemmelki insani bir duygudur, güzellik, çirkinlik gibi, mükemmel olan insana göre mükemmeldir, veya işlevi olarak mükemmel ki işlevi olsa bile yine işlev insan için önemlidir, hayvan mükemmeliyatı naapsın, yani herşey insana göre olduğu için Allah ta insana göre tasarımın mükemmel olduğunu söyler, sende kalkıp hiçbirşey mükemmel değil aslında dersen hayvanattan hiçbir farkın kalmıyor, zaten ben bir yaratıcıya inanmayanları gözümde hayvan olarak canlandırıyorum.
housestark doğada mükemmellik var ve bu düzen 6.000.000.000 insanın hiç birisi takip etmeden sorunsuz işliyor. Hiç yaşamak için nefes almam lazım diyerek her seferinde beyninin yönlendirmesiyle nefes aldın mı? Kanı tazelemek için her ay 1 kilo kan satın alıp damarındaki kanı değiştirdin mi? hiç gözlerinin hergün kuru olduğu için dışarıdan su takviyesi yaptığın oldu mu?
@Viper ben mükemmel üzeri konustugumda Güzellik üzeri konusuyorum mu saniyorsun gercekten?
Mükemmel tabiki insan kafasinda olusur ve biz bunlari belir sartlara göre degenlendirirek ölcüyoruz.
Cagdas sen insan vucutunun calismasini Mükemmelik olarak mi görüyorsun?
Sen mükemmelsen yirmilik disin niye var? Ayaginda hicbir ise yaramayan iki kücük parmagin niye var?
Lütfen biraz arastirin...
Bu senin dediğini 20 yıl önce ayakta hiç bir işe yaramayan bir damar bulduk diye çığlık atanlar vardı? Sonra ne oldu biliyor musun anjio da kullanılmaya başlandı:))))) senin bilmemen onun işe yaramadığı anlamına gelmez. Bak hiç bir emek harcamamana rağmen. Hard disk ve ram yükseltmemene rağmen bir beyne sahipsin. Düşünüyorsun. Hatta varlığını bile sorgulayabiliyorsun.
Uzatma cagdas, mükemmel yaratildiysan neden sadece agri yapan 20 lik disin var?
Neden hicbir ise yaramayan kücük parmaklarin var (Ayakta)
Senin Cevapin yani bunlar ilerde birseye yarabilir simdi bilmiyoruz?
ya da Müslümanlar ile dalga gecmek icin kullandigimiz baska soru.
Mükemmelsen neden Sünnet oluyorsun?
Dostum sen anlamamışsın. Diyorum ki sana bunları anlatan ağababaların 20 yıl önce öyle sevinmişlerdi ki (bence araştır çünkü sonra çok komik duruma düşüyorlar) işe yaramayan damar bulduk diye. Sonra yine " bilim" bu damarın o kadar ço faydasını gördü ki. Emin ol o damarı kullanmak bir gün sana da lazım olabilir. O zaman ben ateistim bu bilimsrl olsa da bence fazlalık der ölmeyi beklersin. Sen gel "bilim" den şaşma.
Cevap
44Cevap
Soruyu soran arkadaş düzgün bir soru ama seçilen cevaba bak daha objektif olmanı beklerdim. Ayrıca sende bu hakarete ortak oldun. Şimdi ben burada dava açsam kazanır mıyım kazanırım. Resmen hakaret. Neyse alıştık artık azınlıktakilerin ezilmesine. Yıllardır üzerinde çalışılan şey burdada nasıl açıklanır orasıda bir mantık hatası bunu anlamak için birçok kitap makale okumak belgesel izlemek lazım. Eğer bilim bazı şeyleri açıklayamıyorsa din hiçbir şeyi açıklayamaz. Bence dinleri ve evrim teorisini araştırman gerek.
Hiç belli etmemişsin ama bu hakaret olayını açıklamıyor. Yaptığın şey yanlış. Ben burada bir Müslümana hakaret etsem ortalık ayağa kalkar. Adresler istenir kafanı keserim bilmem ne. Aynı saygıyı bekliyorum sadece.
Sanırım eic nin kastını anlamamışsın. Arkadaşın diğer paylaşımlarına bak biraz araştır seninle aynı kafa yapısında olup şu anda buradaki her ateist ya da evrimci gibi sadece hakaret ettiğini göreceksin. Şimdi yazdığın mesajını aynı kin ile bizim sana söylediğimizi düşünerek oku. Önyargı sizin için neden bu kadar vazgeçilmez. Arkadaşlar bilimsel tartışınca kaçtılar kaçmayacaksanız tartışalım. Korkmayın diğer arkadaşlarınız gibi sizde sonunda veya tartışırken acz içinde küfre sarılsanız biz yinede "mahkemeye vermeyeceğiz" ...
Eğri oturup doğru konuşalım evrime saçma diyenler çamurdan yaratımı mantıklı buluyorlar!
Ya ben anlayamıyorum bu mantığı, tamam evrim saçmalık olsun... çamurdan yaratımda işin inanç boyutunu geçince mantıklı mıdır?
Eski destanlarda büyük kaplumbağanın tükürüğü ile insan çamurdan oluştu der, bundan binlerce yıl önceden gelen bir mit olma olasılığı hiç yok mudur?
E. İ. C da ki arkadaşa katılıyorum sahip olduğu beyin kapasitesi ile bizim beynimizi anlaması imkansız olduğu için var olduğunu kabul edemiyor..
Evrim maymundan geldik demez. İlk başta evrimin ne olduğunu. C. Darwin'in kitaplarından okuyun ondan sonra gelin tartışalım.
Ben kesinlikle evrim vardır demiyorum zaten bilimsel olarak bugün doğru olan yarın doğru olmayabilir dikkat edersen mantıklı olduğunu vurguladım. Ama önümüzde bir çok deney var, gen benzerlikleri var bunları görmemek siyaha beyaz demek gibidir benim için.
gen benxerliği derken? Sence maymunlar 48, köpek 78,, fare 42 insan 46 (23 çift otoxom 1 çift eşeysel) ken ve canlıların kromozomları değişöediğine göre nasıl mantıklı olur. Değişim mutosyonla olur ve mutosyonların %99 u zararlı mutosyon %1 i etkisiz mutosyondur. Faydalı mutosypna sadece 1 tane örnek verir misin?
Kromozom ile gen aynı şey mi? Kromozom az sayıda gen çok çok fazla sayıda bulunur. Eğer bir kedi ile köpek çiftleşecek olsa kromozom sayısından dolayı olmazdı dediğin çok saçma. Demek istediğim bugün primatlar ile genlerimiz %98,5 aynı. Söğüt ağacı ile bile gen benzerliğin var senin bunun sebebi ne olabilir? Hepimiz aynı dünyanın canlılarıyız ve ortak bir atadan geliyoruz. Evet ilk canlılardaki göz hücresinin oluşumu olumlu bir mutasyondur, o hücrenin zamanla ışığa karşı duyarlı hale gelmesi ve değişime uğraması gözü meydana getirdi diyebiliriz bulunan fosiller o yönde.
dostuö kromozom benzerliği kromozomların aynı olması değildir bence araştır büyük yanılgı içindesin. Eğer evrim oldu dersen bu ıspat grrektirir. Evrim varsa eğer altımilyon yıllık fosiller bulunmasına rapmen bir tane ara geçiş formu fosili yok. Göz ile ilgili mutosyon delilsiz ıspatsız bir iddia eğer delil ıspat olmadan ko uşacaksak zaten yanöışız. O zaman helvadan tanrı yapalım sonra ondan umut bekleyelim. Sonra acıkırsak ta yiyelim. Dostum bilimsel verin yoksa hiç tartışmayalım. Ispat ister bilim ıspat.
Dodtum yararlı mutasyona sizin ağababalarınız richard dawkins bile örnek veremedi çünkü yok. Istersen youtube bak. Kendisine yararlı mutosyona örnek verebilir misiniz? Diye sorulınca gözüne fener tutulmuş tavşan gibi 3 dakika kilitleniyor sonra birisireset atmıştır mutlaka:)))))
Bak bir olay anlatiyimda ibret alsinlar :-) bir tanidik vardi onceleri muslumandi sonra kilise temizlemeye gitti haftada 1 gün 100$ karsilinda tabiki aradan 3 ay gecmediki bu vatandas Hıristiyan oldu ve bir ruse baya koyu katolik derlerya dinine bağlı tambir hristiyan yani neyse bundanda sıkılmış olmaliki ataist oldu allahin gucune sirermez tabi birgun basina bir isladi bunu oldurecekler ellerinde silah bicak olan adamlar bunu kovaliyo yakalasalar oldurecekler belli yani bu vatandas allaha bir yalvariyor l*n once muslumandin sıkıldın hristiyan oldun ondanda sıkıldın ataist oldun eeee götün sıkisincami aklina geliyo yani olay bu bir ucaga butun ataistleri topla ucakta dusmeye baslasin o inanmadiklari inkar ettikleri allaha bir dua ederler sanirsin hatim indiriyolar kardes bunlarin inanci basi sikisana kadardır
Bak unv. okumuşum ve eğtimsiz biride değilim. Ama bir araba gider onun gittiğini görürüm. Bir uçak uçar, uçduğunu görürüm, ama o nasıl düzeltildi, hangi detaylar, parçalar yapıldı, nasıl oluştu bilemem. Sadece var olduğunu ve hareket etdiğini görüyorum. Branşım olmadığı için, mühendis değilim diye bilemiyorum ve hiç bir fikrim yok. Yaratılışımızdakı amacı, o sistem ve s. de benim için öyle. Var olmuşlar. Nasıl ve niye bilemiyorum. Sadece tahminlerim var
Yaradana inanıyorum. Başkalarının dediği için değil. Sadece gözlerim bunu görüyor. Duyğularım hiss ediyor. Mantıksal inanış bu. Kendim buldum Yaradanı.
Tüm dinlerede sayğı duyarım, severim. Ama dindarları sevmem, olduğunca uzak kaçarım. Sufiyim. Ama dini praktika etmiyorum. Yani dini ritüelleri yerine getirmiyorum. Ama inanırım, Yaradana
Ateistler bize hakaret etti diye yırtınanları çözemiyorum, siz nerelerde, neler diyorsunuz? Türkiye ortamında ateistsen 2. kalite insan muamelesi görürsün zaten, ama çıkıp da kimse yırtınmıyor bütün gün forumlarda çünkü o seviyeye inmek istemiyor kimse.
Not: burada eleştirdiğim Müslümanlar değil, ateistleri küçük gören Müslümanlardır.
Onlara göre tesadüfen ortaya çıktık şöyle açıklayayım diyelim ki insanonğlunun yaşayan gezegenlerden birinde evrilmesi 12 milyarda bir ihtimal ve evren o kadar geniş ki gerçekten yaşayan 12 milyar tane gezegen var ve birinde sonunda akıllı bir yaratık evriliyor. işte tesadüften kasıt bu yani ihtimal bize ne kadar düşük gibi gözüksede bu evrende tesadüflerin gerçekleşmesi oldukça mümkün.
ateist değilim ama
atomun küçük parçaçığı zerreciklerin hızlı hareketleri sonucu olduk-- ve parçacık hızlandırıcı gibi birşeyle bu denendi ne kadar doğru bilmiyorum ama denendi yani -- ve bu hep saçma geldi ama TANRI PARÇACIĞI bilimi çok değiştirdi yani bu durum üzerine gitti ve haklı gibi bir şey oldu bir araştırın
Parçacığın ismine dikkat :) Bu bile yaratıcının varlığının inkar edilemez olduğunu göstermiyor mu?
dedim ya tanrı parçacığı hep vardı büyük patlamada bile araştır demiştim o varsa atom vardır ve atom zerreciklerden oluşur hem ben ateist değilim bana sorma araştır
evren zate hep vardı hep duruyordu orada ve tanrı parçacığıda vardı biliyorsun büyük patlamanın nedeni hala sır bunu kimse bilmiyor cern de çalışanlar bile
Tanri parcasina gelirsek. Buna Tanri parcasi denilyiro cünkü Evrende en temel parca budur ondan.
Bu parca birkac sene önce daha yeni bulundu.
Bulan bilimadamida Nobel ödülünü kazandi.
daha yeni bulunmadı o büyük patlamada bile vardı yeni farkedildi
ben ateist değilim çünkü bu ispatlandı büyük patlamanın minyatürü yapıldı ve içinde tanrı parçacığı vardı of azcık araştır ya
Arkadaşlar ateistler üzülecek ama stephan hawking bakın ne diyor:)))))) https://m.youtube.com/watch?v=4RDGw_g0Oww
banane yani bunu neden benim yorumuma yaptın?
Okulda bile Dünya toz bulutçuklarından meydana gelmiştir diye öğretilir. Dinde Allah yarattı denir. Böyle herşeye Allah yarattı diye kestirip atılmasını sevmiyorum. Görmem lazım, kanıtı olması lazım. Niye gösterilmeden kanıtlanmadan inanılması isteniliyor?
Ayrıca Allah'ın varlığından zerre şüphesi olmayan insan peygamber gibi olur korkudan hiç günah işleyemez, ömrünü ibadete adar.
Şu da var, dünyanın daha iyi yaşanabilir olması için dinlerin olması da gerekli bişey.
dünyanın daha yaşanabilir olması için din adına katliamlar yapılması, insanların birbirini kesmesi gerekli tabi doğal seleksiyonu hızlandırıcı süreçler..
Günah diye kötü şeylerin yapılmaması, zekat vermek, yardımlaşmak vs.. gibi şeyleri kastettim. Katliamlar din adına yapılmasa başka şeyler adına yapılır. O illaki yapılır bahanesi din olmazsa başka şey olur. O cahillikden yobazlıkdan dolayı, dinden değil. Dinde öldür diye bişey denmiyor zaten.
Suriyede ve Irakta suanda Sunni ISIDin Alevileri ve Siilerin öldürme nedeni Kuranda müsrikleri buldugunuz yerde öldürün demesidir.
Bu bir Bahane degildir, onlar Islamin emirlarini uyguluyorlar. Ahlaksal bir toplum Din ile ortaya cikmaz. Dini inanclar Ahlak saglamaz.
Dinler bunun icinde Islamda var Ahlak saglasaydi Dindar ülkelerin durumu daha iyi olurdu.
Ve bunuda onlar gercekte Allaha inanmiyor, Dini yanlis uyguluyor deyip inkar edemezsiniz.
Ahlakli bir toplum icin, Ahlak anlayisini 21. Yüzilin ortaya sundugu ortak düsüncelerden alinmasi gerekiyor. 1400, 2000 sene ya da daha önce yazilmis Dini kitaplarin ortaya attigi Ahlaksal temellere dayanarak yasarsan ozamanlari nAhlaksizligini yasarsin sadece basak birsey degil.
Yanlış biliyorsun o savaşların sebebi din değil, toprak petrol gibi şeyler. İrandaki gibi idamların nedeni din sadece. Onlarda cıvığını çıkarıyor. Bu arada sadece müslümanlıktan bahsediyorsun, diğer dinler de var. Solcusu sağcısı milliyetçisi dincisi vb. hepsinin aşırısında var sorun.
Kactane Gayrimüslüman taniyorsun? Islam üzeri konusuyorum cünkü cogu kisi burada Müslüman.
Hristiyanlar üzeri birsey yazsam onu okuyacak kactane Hristiyan var burda?
Hem yazdigima dikkat edersen bazi noktalara her Dine dayandim.
Hayir Suriyede ve Irakta olan Din savsidir.
Müslümanlarin Seriat devleti kurmak ve Kafirleri öldürme cabasidir. Kafir anlayiside mezhepden mezhepe ya da Dinden dine degisiyor.
Ortadoguda olan her savasin arkasinda Din vardir. Israil ve Bati bu savaslari kendi cikarlari icin destekliyor ve tetikliyor o baska.
Ama orda bir kisinin Tekbir esliginde kafa kesmesinin nedeni Islamdir.
Dinler Ahlak saglamaz. Bunu bize Tarih gösterdi, bunu bize suanda Dünya gösteriyor.
Dinler Ahlak saglasaydi örnek olarak 70% Ateist olan Japonya bütün Ortadogudan daha Ahlakli olmazdi.
housestark dostum onlar esad ve şii lerle mezheplerinden dolayı değil. Zalimliğinden dolayı savaşıyor. Esad bir zalim ve bu zalimin şii olduğunu bilen iran ve lübnan şii teröristleri onun yanında savaşıyor. Savaşın esad indirmek üzereyse bu cahillerde esad ın yanına saf tutmuşsa bu onların kararı. Işid esad dan farksız çünkü sahadaki herkes bilir ışid esad ortaktır. Daha hiç bir yerde ışid esad a kurşun sıkmadı esad ışid a hava harekatı yapmadı. Şii teröristler esad ın etrafına toplanmasa iş bu noktaya gelmezdi. Bir adam zalimse zalimdir. Şii diye sempati duymayın.
ataist=Sosyal ortamlarda farklı olmak ve popüler olmak için katılınmış bir görüş.
"Allah nerede? niye görmüyorum"
"Nasıl topraktan var olduk inanmıyorum"
"Evrim var. çünkü bilim herşeyi açıklar."
"İslamda kadınları döverek öldürüyolarmış"
gibi soru ve cümleler kurarlar.
bunlar tek bir cevabı var oda;
"Bi s*ktir git" dir :) polemiğe girmeye gerek yok. onlar kendi hallerine acınsınlar.
Ateizm gerçekten var olan bişi değil zaten, sadece gençlerin aklını yıkamak için Mason ların uydurduğu bir yalan.. öyle saçma şey mi olur l*n bunun birde maymunu var balığı var... tamam maymunu bir kenara bıraktım balık teorisi biraz mümkünmüş gibi geliyor insanada, insanlarıda ateist, agnostik yapmak için bu kadar uğtaşmanıza ne gerek var, sen o adama 1 bilyon ver elinin kiri zaten o adam zaten ahireti unutur :D
ben Haşhaşiyim :), masonları yoketmek için geldim bööööö. :D hayırda ne cahilliğimi gördün la :) yazdıklarımdan şu yanlış de bana tamam ben cahil oldumu kabul ederim ama böyle hakaret eder gibi olmuyor :) ayrıca soru soran; bunu bilmek için ateist olmaya gerek yok doğru ateist değilim
Ateist değilim ancak düşünce olarak bişi geldi aklıma bu elemntler birleşip ilk canlı oluştu daha sonra evrim mekanizması çalıştı fakat bunları gerçekleştirende bir ilahi güç var en son evrede maymundan sonra bize geçişte içimize nefis denen şey konuldu gibi
Bir Müslüman Olarak Cevap Vereyim Cemal Sahibi Cemalini Ve kemalini görmek ve göstermek ister bir ressam mesela tablolarına bakar gösterir sen bile dolabında onlarca kıyafetin var evden çıkarken aynada bakıyorsun kendine değilmi? Allah'u teala hazretleri diyorki bir hadisi kutside Ben Gizli Bir hazineydim Bilinmek istedim Ve kainatı yarattım.
insanlar töbe haşa ALLAH'ı kendine benzetmeye calısır yemek yermi su icermi uyurmu yahu kardeşim masa hiç marangoza benzermi?
Arkadaş hocalardan duyduğunu belirtmiş burda, Allah'ın bilinmeye kanıtlanmaya özellikle kendi yarattığı varlıklara kendini ispatlamaya ihtiyacı yoktur.. bu kaybi bir konudur hiçbir zaman bilinemicek, kurcalamak yanlıştır, sadece Allah'ın varlığını hissedersin senin fıtratın seni ona götürür sende ona inanırsın..
Ateist degilim ama soyleyim:
Ilk once proteinler olustu, nasil olustigu bilinmiyor
bir protein denizi oldu yani
Sonra bu proteinler bir araya gelerek cevresini bir zar sardi ve ilk tek hucreli canlilar olustu
Sonra bunlar giderek buyudu evrimlrsti ve cesitlendi
Ilk canlilar denizde olustu
Sonra gelistiler cesitlendiler karaya ciktilar ve gunumuzdeki canlilara kadar dogal seleksiyonla zayiflar elenerek olustu vs vs
Yaratici yok demedim
Ilk proteinin olusmasi icin enzim gerekir
Sorun suki enzim de bir proteondir :)
Allah kivilcimi olustirmus sadece, direkt yaratmamis canlilari evrimleserek doga kurallarima gore gelismis
Fare ile insanin dna si %97 aynidir
Protein nasil olusur bu biliniyor. Bilgi eksikligin var.
Ilk protein diyorum arkadasim o bilinmiyor
su an protein nasil olusur lisede anlatiliyo zaten
şimdi at'ı düşün sonra zebrayı sonra zürafayı googleye yaz okapil diye onu gördün mü şimdi bir de zebrat'a bak işte bunların hepsi doğanın çeşitliliği evrim at zebra zürafa okapil ve zebrat nasıl aynı anda var olabiliyosa öyle yani
hala yeterli gelmiyosa big bangden başla
Bir yaratıcının olduğuna kesinlikle inanıyorum. Hiç bir bilim, bilim adamı nasıl geldiğimizi açıklayamaz ama İslam hakkında şüphelerim baya fazla.
bir sürü. anlatarak bu hataya düşmicem belki on kişiye söyledim onuda birbirinden beter çıktı kimsenin din ile ilgili bir bilgisi yok
sende o ön yargılı aptallardan birisin mesela. beni tanıyor musun? ismimi bile biliyor musun? bilgimi nasıl ölçtün? neye dayanarak?
Nereden biliyosun ateist ya da evrimci olduğumu harbi beyniniz nasıl çalışıyor anlamıyorum sığ görüşlü yaratıklar.
Senin gibi müslümanları gördükçe zaten soğuyorum ya islamdan hepinizin canı cehenneme
eğer bizim var olmamız için bir yaratıcı gerekseydi yaratıcı nasıl oluştu? cevapsız bir soru. ama şimdi orasını Allah bilir insan zekası yetmez derler.
Allah mı? yok öyle biri.
empati kurmaya çalışıyorum. var olmak için yaratıcı gerek diyorsanız yaratıcı nasıl var oldu?
sen bu soruyu hangi kafayla sordun ya :)
az önce sen bu soruyu hangi kafayla sordun u sana değil aşağıya cagdas-06 yazmış ona dedim. ben cevabımı buldum zaten imana falan getirmeyin :)
hayatım erkek arkadaşım nasıl hamile kalsın. ne tür bir kinaye yapmak istiyorsun bilemiyorum.
ALLAH hep vardı onu kimse yaratmadı
kaçmadım ben bu arada. inancım bu yönde ateistim l*n kime ne. herkes işine baksın.
kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. ben size düşüncelerimi kanıtlamak zorunda değilim.
Sorduğun soru bir kere mantıksız. Nedenini şu şekilde açıklayayım: Allah=Yaratılmamış olan, her şeyi yaratan. Şimdi senin mantığına göre soruyu soralım Yaratılmamış olan yaratıcıyı kim yarattı? Sence mantıklı bir soru mu? Allah'ı yaratıcı yapan onun yaratılmamış olmasıdır zaten.
ama yaratıcı nasıl var olabilir ki her şeyin ortaya çıkmasında bir yaratıcı varsa. yok işte öyle biri. olmadığını kanıtla diyorsunuz yok işte. var değil ki olmadığını kanıtlamaya çalışayım.
Yine kendinle çelişiyorsun. Her şeyin ortaya çıkmasında bir yaratıcı varsa yaratıcı nasıl var olabilir ne demek? Yaratıcı zaten her şeyin üzerinde sonsuzdur. Sonsuz olduğu ve yaratılmadığı için yaratıcıdır ya zaten. Yaratıcının da bir yaratıcısı olması mantıksız olurdu değil mi? Mantıkla bile bunu görebiliyorsun istersen bir de matematikle dene ki matematik asla yalan söylemez kesindir aşağıdaki linkte bu ispatı da görebilirsin:
www.hayatinanlaminedir.com/.../
yok işte öyle biri nasıl ispatlıyım ki yok yani olmadı.
olduğunu ispatlıyorlar işte neden görmek istemiyorsun? ki en büyük ispat zaten kendinsin bir yaratıcı olmasaydı bu kadar karmaşık yapıda bir canlının kendiliğinden oluşabilme ihtimalini hiç düşündün mü? ki bunu bir de bütün kainat olarak düşün mantığın alabiliyor mu bu kadar olasılığı
yok işte yok öyle biri :) aslında biliyor musun inanç meseleleri çok da tartışmaya açık değil. isteyen istediğine inansa. konuyu kapatalım. ben fikrimi değiştirmiyorum.
şu videoyu izle en azından basit mantık:
https://www.youtube.com/watch?v=3_l904WOu0k
ateizm dünyadaki bütün soruların cevabını vermek zorunda değildir.
hatta inanç sistemleri her soruya cevap vermek zorunda değildir. islamiyetten ateizme kadar. rahat bırakın artık şu insanları.
ben sana söyleyeyim o zaman
süper nova sayesinde ya da tesadüfen ya da stenley miller deneyi açıklar vs vs vs
zaten inanmak zor * asürekli aynı sorulara muhattap olmaları onları iyice islamiyetten uzaklaştırıyor
artık vazgeçin bu sorulardan bence
@cagdas-06 alındığım bişey yok neden olsun sürekli bu sorularla azzınlık olan bir gruba tacizde bulunuluyor bende bunu istemem sırf bu tarz şeylerle inanacakları da varsa inanmaktan vazgeçiyorlar
hee tamam oldu
Hepsi özenti. hiçbirinin bir halt bildiği yok. anca ortalıklarda ''biz ateiistiiiiiiiiiiiz coooooluuuuuuz'' havaları :D
Somya isim olarakta kullanılabilen, en yararlı buluşlardan biridir, aynı zamanda çok yararlı birşeydir googleden aç oku, tıpkı sanada Odun diyenler gibi, hem kereste olarak kullanılıyor, hem eşyaların yapımında kullanılıyor fakat aynı zamanda hakaret olarakta kullanılabiliyor. :))
Büyük patlama sonrasında bir mantıksal olaylar zinciri içinde.
Teorinin ne olduğunu bilmeyen cahil bir arkadaş..
Acıyorum size.. Yerçekimi de bir teoridir.. Atla bir apartmandan bak bakalım ne olacak..
Evrim sadece teori değil aynı zamanda olgudur da.
Bilimsel bir teorinin temeli bırakılamayacağından evrim teorisi yerini başka bir teoriye bıraksa bile evrim olgusu değişmez.
Canlıların değiştiği bir doğa yasasıdır.
Bilimsel bilginin tepesinde, kanunlar değil, teoriler bulunmaktadır. Bu sebeple evrim yalnızca teoridir demek akla yapılan bir hakarettir.
Tabii ki değil. Olamaz da. Bilimsel metodolojiye göre bir şeyi gözlemlemediğin takdirde--ki büyük patlamayı gözlemleme olanağı yok--o teori olmaya mahkumdur.
İlk birşeyin ne olduğu konusuna gelince...
Bu konuda da hipotezler var--teori değil. ABD 2015'te uzaya bir uydu gönderecek.
Uzayın bir yanından gelen kozmik arka plan radyasyonunun diğerinden daha güçlü olduğu tespit edildi. Bu değişiklik araştırılacak ve büyük patlamanın daha ayrıntılı bir haritası çıkarılacak.
Bir hipoteze göre, büyük patlama iki evrenin çarpışmasından oluştu ve radyasyondaki bu farklılık hesaplamalara uyuyor.
Bekleyip göreceğiz. Bilim sürekli ilerliyor ve sürekli yeni açıklamalar getiriyor.
Siz siz olun hicbir ateist e gidipte nasil yaratildik tanrinin yoklugunu kanitla gibi seyler soylemeyin. Cunku cevap basittir "sen tanrinin varligini kanitla ben sana yoklugunu kanitlarim"
Onlar evrim degistirmis atalarida maymunmuş , ama maymunn nerden geldi desen tesaduf derler :)
Biz ademden geldik !
Ateist degilim yaa elhamdurillah muslumanim sadece baktim bir cevap verebileceklermi verirlerse ne diyecekler diye merak ettim :)
inorganik elementler organik bileşiklere organik bileşikler ilk basit hücreye dönüştü ondan sonra daha kompleks canlılar oluştu
büyük patlamada atomlar oluşturdu
Az önce ayt biyoloji kalbin açılım ve kısımları videosunu izliyordum. Allah büyük, incecik bir zar bile bizi hayatta tutuyor diye düşündüm. Kalp cerrahı olmamakla birlikte cansız organizmalar ve bakterileri evrimleşerek hayvana oradan da insana dönüştüğünü savunan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum, memelilerde veya yumurtlama ile çoğalan canlılarda yaşam kalbin oluşumu ve onun atmasıyla başlar. Yani denizde yaşayan bir tek hücrelinin balık olup onun da karaya vurup akciğersiz bir şekilde yaşayarak adaptasyonla ayakları çıkıp evrimleşerek insan olması bana pek mantık çerçevesinde gelmedi. Tabii her tanrı inancı olmayan kişi bunu savunmuyordur ama kalp gibi komplike ve ince dizayn edilmiş bir organla başlayan canlı yaşamını kendi başına gerçekleşmeyeceğine inanıyorum ben. Kimsenin inancına saygısızlık etmemişimdir umarım.
din ile ilgili soruldu mu herkes hoca oluyor bu ne yaaaaa ;))) ateistlerle uğraşmayın önce kendinize bakın...
Sen hiç bir müslümanın allah korkusuyla yaşayan bir insanın dinine hakaret ettiğini duydun mu gördün mü göremezsin..
Çünkü o din allahın dini olduğunu ve islam inancında böyle şeyin doğru olmadığı için ve bizzat allah korkusu olduğundan söylemiyor
diğer din mensupları olan kişiler bilmedikleri için böyle davranıyorlar. bilmem anlatabildim mi?
iki tane toz bulutu gördüler hemen bigbang e kanıt bulduk dediler hiç sordular mi acaba o bulutları oraya kim koydu? hey yavrum hey.
pampa ateist adama nasıl yaratıldık diye sorulurmu? zaten yaratıcı olduğnu inkar ediyor adam :D
agnostiğim ben ateist değilim ama onlar büyük patlama bigbang teorisine inanıyorlar
ateistlere güzel bir cevap :
rica
Housestark tüm evrenin kendiliğinden oluşma ihtimali nedir söyler misin? Bu video basit şekilde evrimin matematiksel olarak imkânsızlığını anlatmış görmemekte neden ısrar ediyorsun?
Ilk önce Evren kendiliginde varolamaz deyip kendiliginden varolan bir Tanriya inanma celiskisinden cikta sana aciklayalim.
Birseyin (Tanrinin ya da sen Allah de) yaratilmadan var olmasini idda edip, Evren icin Yaratilissiz varlik mümkün olamaz deme burda, sadece gülerler.
Bir kere evren yaratılmışsa Allah'ın da yaratılmış olması gerektiğini söylersen sana gülerler:)) Mantık olarak Allah yaratılmadığı için Allah'tır. Dolayısı ile sen Allah'ı kim yarattı diye bir soru sorarak mantık sınırlarını aşıyorsun. Örneğin sen puta tanrı demezsin çünkü biliyorsundur onun kim tarafından yapıldığını. Yaratılmış bir tanrı olabilir mi sence? Gördüğün gibi çelişkide olan sensin.
Konu sadece Yaratilis degil konu Yaratilissiz varlik. Konu birseyin kendi kendine varolabilmesi.
Sen Allahin kendine kendine varolabilmesine savunuyorsan, aynisini Evren üzeri idda etmen sacmaliktir, celiskidir.
ben evrenin kendi kendine varolduğunu savunmuyorum ki onu savunan sensin :D Ben evrenin yaratıldığını savunuyorum. Bak kardeşim tekrar açıklıyorum Allah yaratıcıdır. Yaratılmamıştır. Zaten mantık olarak yaratılmış olandan Tanrı olabilir mi? Yani Tanrının da bir yaratıcısı varsa zaten o Tanrı olmaz anlayabiliyor musun? Senin dediğin mantıkla gidersek zaten anlamsız bir döngü olur Tanrının yaratıcısı varsa onun da bir yaratıcısı olması gerekir daha sonra onun da bir yaratıcısı daha sonra onun da bir yaratıcısı... diye sürer gider. Gördün mü mantıksızlığı? Zaten Allah'ın özelliği yaratılmamış olması. O yaratandır zaten. Sen evrenin kendi kendine oluştuğuna inanıyosun ki matematiksel olarak imkansız ama Allah'ın kendi kendine olacağına inanmıyorsun ki bu da ayrı bir mantıksızlık. Tekrar söylüyorum yaratılmış bir Tanrı olmaz zaten, Tanrının yaratıcısını aramak mantıksız.
Böyle diyelim.
Allah kendi kendine varolabiliyor diyorsan, tersini Evren üzeri idda edemezsin.
Yaratilmayan ve kendi kendine varolabilen bir Tanriyi savunmak ve Evrenin kendi kendine var olamamasini idda etmek sacmaliktir, celiskidir.
Sen basdan daha ne demek istedigimi anladin zaten.
Evrenin Matamatiksel olarak kendi kendine olamamasini kim idda ediyor?
Bu Bilgiye nerden kavustun? Tahmin edeyim Müslüman sitelerinden mi?
Müslümanlarin Evren olusunu arastira bilecek, daha dogrusu bukadar anahtar bir ifade verebilecek Bilimsel kapasitesi varmi? Bir Müslüman ülkesi bunu aciklayacak kadar gelisik mi?
Verdigin Videoyu böyle düsün. Cocuk parcalari icin koyuyor salliyor salliyor icinden Allah cikiyor.
Kardeşim hala mantiksizlik da ısrar ediyorsun yaratılmış bir şey tanrı olabilir mi? Aklın alıyor mu bunu? O değil de sen Allah'a sadece müslümanların inandığını mi sanıyorsun? Hristiyanlarla museviler puta tapıyor değil mi :))
@Housestark ayıp ediyorsun. Sen bilimsel tartışan müslüman görfün mü felan diyorsun. Müslümanlara hakaret ediyorsun. O kadar tartıştık hiç ama hiç tasvip etmememe rağmen inançlarına hakaret etmedim. Bütün verilerim bilimseldi. Senin bilimsel verin olmadığını söyledim. Kara Propagandadan başka bir silahınız yok.
Triyon kardesim, bak özelikle son Yorumumda yaratilis kavramindan tamamen ciktim.
Senin simdi yazdigin tamamen mantik disi, istersen tekrarlayim.
Yaratilisi bir kenara koy.
Allah/Tanri kendi kendine varolabiliyor deyip, Evren kendi kendine varolamaz demek celiskidir.
Tanrinin ya da Allahin kendi kendine varolabilecegini savunmak, yaratilissiz varlik mümkün olmak anlamina gelir ve buda ozaman Evren icinde gecerlidir.
Evren yaratilmadi, kendi kendine olustu.
Ve Videodaki hataya dayanmak istiyorum. Videoya sözde Mükemmel tasarimi ortaya koyuyor ve bu mükemmel tasarimin kendi kendine varoldugunu (Ateistler bunu savundugunu) göstermeye calisiyor.
Ama Evren mükemmel degildir, Evrende mükemmelik diye birsey yoktur. Bunu Videoya katarirsan o Videodaki Lego sekli mükemmel degildir (Idda edildiginin tersine)
Housestark Allah yaratılmadığı için Allah'tır zaten onu neden anlamıyorsun. Gerçek apaçık ortada iken sen hala gözlerini kapayıp görmemekte ısrar ediyorsun.
Gördügüm gibi dedigimden gene hicbirsey anlamadin...
Sorunun temeli yanlis bir ateiste nasıl yaratıldın diye soramazsin zaten yaratılışa inanmadığı icin ateisttir
tesadüf işte görüyon mu sen işe bak konuşabiliyoruz duyabiliyoruz herşeyimiz yerli yerinde iç organlarımız solunum vs.. en önemlisi hislerimiz var yani bunların hepsi tesadüf :D
ateistlerin yorumu işte ben inanamıyorum tesadufe
Kardeşim atayızlara böyle sorular sorma adamlar sadece ısıne gelenı görüyor ben bır çokkez tartıştım sonra harcadıgım vakite yazık ettım
Ona verebilecekleri bir cevapları yok. tesadüf der geçerler. Sadece biz mi la bu tabiat bu gezegen bu evren tesadüf mü mk?
Olmaz tabi.
Arkadaşlar ben dışarı çıkıyorum gelince aynı yerden devam:)))
Yumurtamı tavuktan tavukmu yumurtadan özenti başka birşey değil
xperin yetmiyor benimle konuşmaya
Dünyanın kendi kendine yaratıldığına inanmıyorsunuz ama tanrının kendi kendine yaratıldığına inanıyorsunuz en garibi !!!
sorunun cevabı big bang teorisi
dünyada ezelden beri vardır
en iyi cevapta terbiye var mı
sen varya müslümanların adını kirletiyorsunuz ateist olmama ragmen yazık ediyorsun müslümanlara
Bir gün küçük bir salyangoz yaşıyormuş. Terli terli soğuk su içtiği için hasta olmuş. Bu salyangoz öyle bir hapşurmuş ki evren oluşuvermiş. Hapşuruğu etrafa yayılmaya devam ettiğinden evren büyümektedir.
Ateistlere sormuşsun soruyu. Ateistlerden başka herkes yorum yapmış. Hele bir bomba vardı. Bu soruyu onlara sormak lazım diyen. cok güldüm ya
Dostum "bilimsel" konuşuyorsunuz ateist-evrimci ve sözde devrimci arkadaşlar ürküyor. Bilimin ışığını görünce gözüne fener tutulmuş tavşan (hakaret değil temsili) gibi oluyorlar. Bir de gerçekleri duyunca acz içinde hakaret ve küfür savuruyorlar. Ben bu "kalıp insan grubu" kadar yobaz bir kitle görmedim.
Ben ataist değilim ama kafamda şu soru var peki Allah nasıl oldu? gücünü nerden alıyo? doğurmamıştır doğurulmamıştır bu nasıl iş?
tatmin edici bir açıklama oldu mu sence bilimsel olarak?
Bazı şeyleri asla bilemeyeceğiz ;) Onun varlığı kendinde saklı yani ihtiyaç duymuyor çünkü sonsuz bir kudrete sahip
Hayatin kendine kendine olamayacagini idda edip, Varligi bir Yaratilmamis Tanriya dayandirmak sacmaliktir evet.
Ve bunun üzerine Allah/Tanri sonsuzdur, evelden beri vardi ve bilmem ne Cevap degildir.
Bilim herseyi aciklayamaz dogru. Bilim herseyi aciklamasi zaten mümkün degil. Sonsuz bir Evrende Bilgide sonsuzdur.
Yaptigin her Bulus ile yeni sorular cikar ortaya. Sizin farkinda olmadiginiz ama "Bir Tanri var dünyayi söyle böyöe yaratti" diyerek hicbirseye Cevap vermiyorsunuz.
Örnek vermek istiyorum. Insanlarin olusu.
Müslümanlar , insanlar Adem ve Havvadan geliyor deyip, Insanlarin olusunu aciklamiyorlar.
Cünkü bu bir inanc, hicbir bilimsel temeli yok.
Insanlar Adem ve Havvadan geliyor diyen bir Müslüman ile Insanlar makarnadan geliyor diyen bir Pastafaryan ile arada bir fark yok.
Ikiside mantik ve bilim disi.
Bu video sana yardımcı olur. Bu adam bu ateist evrimci çocukların dünyadaki öndelerinden di:)))) https://m.youtube.com/watch?v=QJqLWPwpVUc
Allah nasıl oldu? gücünü nasıl nerden alıyo hala bunun cevabını veremiyosunuz. ben çok düşündüm yanlış anlaşılmasın bende Müslümanım ama aklıma geliyor böyle şeyler cevap bulamıyorum siz needüşünüyosunuz? Bilimi geçelim bilimin ulaşamadığı yerler var haklısınz.
Arkadaşım burdaki yanlış ve bizim az bilgilerimiz senin kafanı karıştırır herşey üstün olan kuranda hepsinin cevabı var veyahut bizden daha bilgili alimler var onlar senin istediğin cevabı vericeklerdir herşeyi stephen hawkinge ve saçma teorisine dayandıran kişiler kafanı karıştırmasın ki stephen hawking bile tanrıyı kabul etti
arkadaşm bana ataist muamelesi yapma soru sordum açıklayabilen yok suana kadar.
Abi sana ateist diyen yok hiçbirleyi açıklayamayan kendi inançlarını bile açıllayamayan ateistler kafanı karıştırmasın veya dinini zayıflatmasın istiyorum burada bazı sitelerde yaşan ayetler koyup kafa karıştırıyorlar sen bulmak istediğin soruları bilenlere sorsan daha iyi olur dedim:)
tamam kardeşim canlı yayındada sordum biraz önce şimdi hocayada sorucam.
Arkadaşlar ben camimizin hocasına sordum cevabımı aldım içmde birsoru kalmadı daha zahmet etmeyin.
Ya hiç sorma yazdığıma yazacağıma pişman oldum ama saol canım kardeşim senin sözlerin benim için çok önemli sen yapma diyosan ben 3 kere düşünürüm bundan sonra. :) iyi geceler daha burya yazmayacağım hiç bir şii bu sayfaya son gelişim olsun..:)
müslümanlara göre : allah yarattı. çelişkili
ateistlere göre : evrim teorisi. çelişkili
deistlere göre : tanrı yarattı.
V1per allah derken kastım islamın yüce varlığı tanrıdan kastım evrensel yüce varlık. allah yaratması çelişki çünkü kuran allahın kitabı ve kuranda kaç tane hata var..
doragano bana göre tanrı yarattı.
ayrıca düzeltiyim Allah zaten bütün herşeyin ilahı, sadece islamın değil o seninde ilahın. islama göre müslüman olmayan hop cehennem olduğu için islamın dedim deizimde hangi dinde olduğun önemli değil.
matematiğin iyiyse bir hata gösterim
Kaf/38 çelişir fussilet 9 + 10 + 12
seni yaratmayan bişi senin ilahın olamaz, cehennem olayı farklı orya kendi ateşini götürürsün, sana geçmişten beri söylenen şeyi yapmıyorsun doğal olarak kendi kendini heba etmiş oluyorsun, Allah bizi cayır cayır yakmaz, cehennemdede cayır cayır yanmak die bir olgu yok, o farklı bir ateş, bir nevi kendi ateşin gibi bişy, sen bunu anlamassın ki inanmasa bile Allah sadece islamın ilahı diyen bir adamdan fazla bişi beklemiyorum.
sadece islamın tanrısı demiyorum gerçek olmadığı için sadece islama inanlara göre var diyorum.
al altta yazdım sen orayı araştır.
bir eğer allah gerçekse neden dünyayı 6 gün devre bilmem nede yaratma ihtiyacı duyar bir kere yapamıyormu 2 fussilet suresine göre karalar 2 gökler 2 gök ve karaların arasındaki ler 4 günde yaratılmıştır. yani 8 çelişki bu.
istersen başka örnek vereyim.
Bu bir meal hatasıdır, bazı meallerde Kur'anda olmayan şeyler bile var, orda gün olarak çevirmişler, hayır gün değildir 6 Evrede yaratılmıştır. ve herşey aynı zaman içinde yaratılmıştır, Kur'an da yazmıyorki bak ben bunları sıra sıra yarattım siz toplayın? Tövbe haşa, tek bir meale bakarak konuşma.
tek tek buraya yazmıyım istersen bir iki site göstereyim bak araştır en son kararını veririsin bana da bildirirsen sevinirim ama daha ikna olmassan son bir ayet gösteririm sana. siteleri yazmamı istiyosan alta evt yaz.
siteyi gönderimi göndermim mi
https:// aydinlatici. blogcu. com
https:// www. ateizmvedin. org/yeniportal/kurandaki-celiskiler-2/
https:// www. ateizmvedin. org/yeniportal/kurandaki-celiskiler-4/
dahada müslümanım diyosan zaten benim kilit sorumu gönderirim o soruyu bana kanıtla müslüman olayım daha bu soruya cevap verebilen olmadı.
yav bunları araştırmaya bile gerek yok googleden yazıp bulmuşsun saçma sapan şeylerle dolu :D, en basitinden ilk çelişki işte Tarık suresi hatalı demiş, insan nasıl omurga dan yaratılır gibi saçma bişi söylemiş,
surede ; (O sıvı), omurga ile göğüs kafesi arasından (orada bulunan iki sinir merkezinin organize çalışması sonucu) çıkar. , sperm testiste üretilir, ama hammadesi testisten mi gelir, veya ne şekilde hangi hormonun, sinirin çalışması sonucu üretilir?, bu ayette neye göre söylüyor bir düşün derim, objektif olarak araştır. belki herşeyin başlangıcını söylüyor, spermin üretilişindeki işlev testisten itibaren başlamıyorsa?
istediğin kadar zaman senin biliyorum onlarda yanlış deyip yanlış olmayanlar var ama gerçek yanlış olanlarda var.
en iyi en son
hem sana islamı araştırman için olanak tanıyorum daha iyi müslüman olursun.
bak arkadaşım islamı araştırmaya gerek yok islamda var olan herşey Kur'an da yazar oda çok eski bir dille yazıldığı için çoğu zaman yanlış anlaşılıyor sen o dili tam olarak biliyor musun? o dille söylenen herşeyi algılayabiliyormusun ki inkar edebilecen önce bir anla doğru düzgün sonra inkar et
? ?
çocuğum yok
ne alaka
çekse ne olur çekmese ne olurdu
yaşım 45 üstü değil.
kardesim cok güzel soru bulmussun. sadece bunu yazmak icin buraya geldim... saygilar
aslında tersten bir soruda sana gelebilir. sende tanrının nasıl yarattığını ispat et gibi derlerse
Her resmin bir ressami vardir Allah'in varligi inkar edilemez suphesiz bir Yaratan vardir. Yoksa bu dunyanin kendinizin nasil olustugunu aciklayin?
Kesinlikle oyle. Benim annem babama beddua ettiginde ben allaha inanmiyorum ki ihihihi demisti. Bir hafta sonra belinden yuruyemez hale geldi yere dustu kaldirmak icin kolundan tuttum Allahim nolur yardim et dedi.. Allah var ya da yok ama su bir gercek ki insan tanrinin varligina muhtac. Devletin varligina muhtac oldugu gibi tabi bu ayri bir konu. Olum korkusu yuzunden. Cunku kimse olunce ne olacak bilemiyor.
Deistim ama yınede cevap veresim geldi ben maymundan (?) geldiğimize inanmıyorum ama hepimizin adem ve havvadanda geldiğimize mesela benim sülalende bir kürt olsan intihar ederdim
Deizim müslümanlığı şiddet dini olarak görmez deistler görür deizim tanrıya inanıp dine inanmamaktur yani benim tanrı olarak gördüğüm varlığa siz allah diyosunuz ben sadece sizin gibi arapça kelimeler yerine türkçe kullanıyorum kürt olayıda milliyetçilikle alakalı birşey
Evet ama ben barışı desteklemiyorum bide şindi aklıma geldi inandığımdan değil ama belki tanrı istemese evrim olmıyacaktı
Bir deist olarak şunu söylemek istiyorum tanrı yoksa insanlık nasıl oluştu? evren nasıl oluştu? ben niye Müslümanım? vb sorular soruyor hayatı ve kendini sorguluyorsan önce şunu düşün ben neden böyle sorguluyorum kendimi ateist , deist bunlar nedir deyip araştır emin ol bazı şeylerin farkına varacaksın
Yazık ya sormayın onlara birşey Dolu gelip boş gidiyor gariplerim ateislermiş boşluklar resmen beyin yokki 😊😊
hastaneye anamla babam gitmiş bir kilo ezzgi demişler öyle almışlar beni sorunun cvbıbnı bilmiyorum ateist değilm :SDASASd +1 yazmışnda :ADAS
O onu dogurdu o onu dogurttu falan filan :D
:D
Asdfghjjkhzxv :p
Dagasina yazdim..
Ataist dglm ben yaa
bu sorunun cevabını Müslüman bir ülkede böyle bir soru açarak degil araştırarak ve sorgulayarak alabilirsin kardeşim ,
Daha önce çok yapıldı bu tartışma ne desek yine inanmayacaksınız zaten
leylekler getirdi diyecekler şimdi asssfsg
Cevapları merak ettiğimden geldim :D
agnostiğim ben panpa <3
aklımı aşağılamıyorum, sadece umursamıyorum.
Ateistler suratiniza sıçıyım mal mal yaratılış şekileri soliyorlar bide öyle bir anlatiyolarki sanki kuramdan ayet
Cevap verin hadii?
kjkhkhklhl
Bilime dayanarak acikliyoruz iste... Bilim acikliyor...
Bilim bence sonsuza kadar sayılırı saymak gibi hergün yeni şeylerle aydınlatıyor bizi ama hiçbir zamanda sonuna ulaşamaycağız çünkü insan iradesi gereği her şeyi bilemez ;)
Yaratıldık mı?
arkedecek ateistlerin evrim teorisini cevap olarak kabul etmiyor, cevap vermek yerine evrim teorisiyle geliyolar diyor kgfujfdjhxkffj.
jfhdcjcjvkgoggkv.
Yoktan birden varolduk biz de bilmiyoruz tam
Soru hatalı ateizmde yaradılış yok ki :)
Ne suçu la bildiğin tercih meslesi
Bakterilerin birlesmesiyle olusmuslar :D
Yumurtadan çıktık panpa.
FSM ol dedi, olduk.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar