Orucluyum ve dun Gusul abdestı alırken 3 keere sag kol 3 kere sol kolu yapmayı unutmusum kabul olmadı mı abdestım ?
Cevabın nedir?
Git simdi yika. Aksam da tekrarlarsin abdestini içine sinmiyosa. Ama ben 3 kere falan diye bilmiyorum. Gusülun farzi 3 tur. 3 kere agiza 3 kere buruna su vermek. Ve bütün vücudu yıkamak. Yani 3 kere falan yapmaya gerek yok. Su degdiyse tamamdir bence. O senin dediğin normal abdestte farz.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet bwn pek bılmıyorum da ogrenmıa oldum burada
En İyi Cevaplar
+1 yılolmadı kadeşim ama niyetin gerçekten oruç tutmaksa orucunu bozma şu an gir banyoya ve çok dikkatli olarak abdestini al oruçluyken banyo yapmak mekruhtur (günaha ve haram a yakın) ama sernin niyetin oruçsa kabul olur unutma ONDAN BAŞKA BAĞIŞLAYICI VE KABUL EDEN YOKTUR
12 Yorumla
Soran+1 yılEe nasıl alıcam ben omuzdan bahsetmıyorum koldan bahsedıyorum farz degılmıa o zaten
- +1 yıl
ne kol u ya:S sen gusül abdestini doğru aldığından emin misin?
ihyaca.wordpress.com/.../#
+1 yılZaten gusül abdesti alirken basinda abdest alip sonra gusül alman gerekiyor bence ben bastan al derim sana hem vesveselerdende kurtulmuş olursun rahatlarsin 1o dk almaz
02 Yorumla
Soran+1 yılOylede orucluyum
Soran+1 yılBurna su falan cekemem zaten kacırırım su bıyerıme oructa gıder
Diğer konusunda 13b cevap paylaştı. Gusul abdesti icin oyle bir sart yok ki. Heryerin tamamen su degmis olsun yeter
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
40Cevap
Eğer ki niyet ederek ağza ve burnuna su verdiysen ve de vücudunun tamamını kuru yer kalmayacak şekilde yıkamışsan gusül abdestin tamamlanmış olur yani Gusül abdestinin farzları yerine gelmiş olur.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet yaptım bunları sagol :)
şimdi hemen git sadece kollarını yıka. biraz diplerden yıka ki kesin olsun iş. eğerki unutursan namaz abdestinde ya da gusülde, aklına geldiğin anda git o yıkanmayan uzvu yıka bacım saygılar :D
08 Yorumla
Soran+1 yılDalha gecmesenr :(
Soran+1 yılBırı daha dedı hatırladıgında yıka dıye dogru mu bu
Soran+1 yılVar daha oncekılr kabul olmustur demı hahaba yanı o agza su burna su olayını yapıyodum ama normal abdest ıcınde
Soran+1 yılAynen bendr hahahahaha
+1 yılGusülde 3 kere ağza 3 kere burna su veriliyo bütün vücut yıkanıyo.3 kere sağ sol kol diye bişey yokki
00 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. Kol değil kızım Omuz yahu.. Omuz ve koltuksltı yapmadıysan olmaz. Tekrar abdest almalısın.
02 Yorumla
Soran+1 yılKol dıyorum ben omuzu yaptım
Hasbinallaaah!
Ya git bir daha banyo yapsana o zaman..02 Yorumla
Soran+1 yılOrucluyum
+1 yılKuru yer kalmadıktan sonra sorun yok. Sünneti terk etmişsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılKotu bısey mı yapmısım yanı
- +1 yıl
Mecbur kalmadıktan sonra terk etmemek lazım; ama sorun yok. Rahat ol. Böyle bilgileri ilmihalden öğrenmek daha doğru olur.
3 kere yapman sunnettir. gusulun farzlari agizi calkakamak, buruna su vermk ve vucutta igne deligi kadar kuru yer kalmyck sekilde yikanmaktir.
23 Yorumla
Soran+1 yılHımm tamam tesekkurlrr
Soran+1 yılAmin sagol
Gusulun farzları agız yıkamak burun yıkamak ve vucudunda hiç kuru bir yer kalmicak şekilde yıkanmalısın senın yaptıgın sunnet yani gerekmez bunu benden iyi birisi bilexmez hergun gusul alırım
03 Yorumla
Soran+1 yılSonunda 3 kere baa 3 kere sag onuz 3 kere sol omuzda yapıyorum. Yanı benımkısıde daha onceden kabul oldu dımı boyle yapıyodum hep kolları unutmadan
Soran+1 yılHıı tamam Tesekkurlerr
Uc kere yapmaya gerek yol eger ki tek seferdede kuru yer kalmadiysa problem yok ama suphen varsa hic bekleme orucunu sikintiya sokma bir daha gusul al.
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır kuru yer kalmadı sadece 3 sag kol 3 sol kol kısmını unuttum ıste
Onlar abdestin sünnetlerinden :)) İğne deliği kalmasın 3 ağız 3 burun olursa tamamdır
02 Yorumla
Soran+1 yılPekı sey ben nıyetlenıyorum normal abdest alır gıbı alıyorum en sonda 3 bas 3 sag 3 sol omuz yapıyorum dogru mu?
+1 yıl3 kere sağ kol, 3 kere sol kol yok. Omuz olacak ve o sünnettir. İyice saçmaladınız.
04 Yorumla
Soran+1 yılSacmalamadım soru soruyorum omuzu yaptım zaten normak abdeat almakta sunnetmıs ordan biliyorum
- +1 yıl
Banyoya sol ayakla girilir.
1. Niyet ettim cünüplükten temizlenmeye denir, farzdır.
2. Eller yıkanır, sünnettir.
3. Avret yeri ve zor su alan göbek deliği gibi yerler yıkanır, sünnettir.
4. Ağızdan boğaza kadar, gargara yaparak 3 kere su verilir, farzdır.
5. Burundan genize kadar dolu dolu 3 kere su verilir, farzdır.
6. Namaz abdesti alınır, sünnettir.
7. 3 kere başa su dökülür, sonra bütün vücut ovulur.
8. 3 kere sağ omuza su dökülür , bütün vücut ovulur.
9. 3 kere sol omuza su dökülür , bütün vücut ovulur.
Banyodan sağ ayakla çıkılır. - +1 yıl
hehehehehe bende senin eksiklerini düzelteyim o zaman.
1-) banyoya girmeden besmele çekilir.
2-) gusül abdesti almadan namaz abdesti alınır
3-) Gusül alınırken ön ve arka kısımlar kıbleye gelmiyecek şekilde durulursa iyi olur.
4-) eğerki kollar 2 yana açılınca dirseklerden 1 tanesi kırılmıyorsa avret yerlerinin kapatılması gerekir.
5-) ayrıca abdestler alınırken her uzuva su dökülürken dua edilmelidir. örnek. kola su dökerken-> ya rabbi bu kolumla yapmış olduğum günahları affeyle. gibisinden. ama sessiz bir şekilde yapılmalıdır dua. - +1 yıl
Eksik düzeltilmez, eklenir.
+1 yılSaf kardeşim gusül ne demek onu öğren ya da troll sün
gusülde zaten kol ıslanıyor bütün vücut su görüyor01 Yorumla
Soran+1 yılNe ya Nolmus sorduysak bılmıyoruz uorum yapmadan cevap versenız olmezsınız
+1 yılGüsül alırken kollarını yıkamayan arkadaşım güsül almayı bilmiyosun dicemde milleti iyi trollüyosun bizimkilerde Çakmıyo köfteyi :D
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır cıddıyım kol dıyorun omuz degıl. Boyle sorular sormak normal bısey ılla sevgılımden ayrıldım napıcam soruau mu sormak lazım senın hosuna gıtmesı icin
- +1 yıl
Aga sakın diyim siyaset + sevğilimden ayrıldım soruları için 2 tane xper 6 7 hesap banlandım olm fişkiyen yok mu koy tepene baştan aşşa su l*n
- Diğer konusunda 660 cevap paylaştı.
+1 yılo sunnettır gusülde banyo yapıp 3 defa agız ve burnuna su verıyosn sıkıntı yok
00 Yorumla - Diğer konusunda 7,7b cevap paylaştı.
+1 yılTüm vücudun ıslandıysa ve ağzına burnuna su aldıysan sorun yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılTamam tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılonu yapmak şart değil niyet etmek ve tüm vücudu yıkamak yeterli birde ağız ve burunu yıkamak
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam cok sagol emınsın ama demı
- +1 yıl
onu yapmak sünnettir diye biliyorum
Kuru Kaldığını Düşündüğün Yer Varsa Orayı Banyodan Çıktıktan Sonra Yıkayabilirsinç
01 Yorumla
Soran+1 yılHer yer ıslandı ya bıtek dedıgımı yapmadim
Abdest alırken 3 kere sag 3 kere sol koluma hıç su dokmedım su yasıma kadar önce nıyet sonra 3 kere agzına 3 kere burnuna yıkan cık tamamdır
02 Yorumla
Soran+1 yılSonunda da 3 kere bas 3 kere sag 3 kere sol omuzu unutma ama
+1 yılGit kolunu yıka. Bu şekilde gusül tamamlanır. Baştan sona yıkanmana gerek yok. Kolu nasıl unuttun ayrıca oda enteresan :D
02 Yorumla
Soran+1 yılKol sadece omuz degıl far degılmıs o ama boyle unuttugun yerı aklına glınce yapmak var mı cıdden? Kabul oluyor mu
- +1 yıl
Nasıl kol farz değil ya kol. Saçmalamayın. Farz elbette.
Evet unuttuğun yeri yıkarsın sadece.
3 kere ağza 3 kere buruna su verdiysen ve vücudunun her yerini ıslattysan kabul olmuştur.(bunlar farz)
00 YorumlaKabul olur tabi o sunnet zaten farzini yaptiysan tamamdir
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam cok sagol
- Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılNeden hayatım bukadar kötü gidiyor acaba son abdestte burna 2 keremi su verdimki.
02 Yorumla
Soran+1 yılNe dalga gecıyon cocuk
- +1 yıl
yok ya ben bu sözü çok beğenmiştim konusu gelince atayım dedim seen ağza burna verip bütün bedeni ıslattıysan sıkıntı yok :
+1 yılokuyunuz.
netbilen. blogspot. com/2013/12/gusul-abdesti-nasil-alinir-erkek-ve. html? m=005 Yorumla
Soran+1 yılTamam tesekkurler
- +1 yıl
reca.
Soran+1 yılAcılmıyor
- +1 yıl
Gusul Abdestinin Alınışı:
***Öncelikle vücutta yıkanması gereken yer varsa yıkanır.(Kastedilen edep yeridir)
***Eûzü Besmele çekilir ve gusül abdestine niyet edilir.
***Gusül abdestine niyet ettikten sonra normal bir namaz abdesti alınır.(Gusül abdestine namaz abdestiyle başlamak sünnettir)
***Namaz abdesti tamamlanınca 3 kere ağız çalkalanır,3 kere buruna su verilir.(Namaz abdestine göre daha mübalağa edilerek yapılır)
***Üç kere başa, üç kere sağ omuza, üç kere sol omuza su dökülür.
***Bütün vücut kuru yer kalmayacak şekilde yıkanır.
Gusül abdesti bu kadardır. Ancak aşağıdaki yazılanları unutmayınız..
Dikkat edilmesi gereken hususlar:
***Sağ elin işaret parmağıyla göbek deliği ıslatılır.
***Kulak kıvrımlarının ıslanmasına dikkat edilir.
***Küpe deliklerinin içinin ıslanması gerekmektedir. Küpe takmayanlar eski bir küpeyi ıslatıp, takıp çıkararak bu işi halledebilirler. - +1 yıl
***Hem namaz abdestinde hem de gusül abdestinde fazla dikkat edilmeyen önemli bir nokta var:Yüz yıkanırken serçe parmaklarıyla göz pınarları yoklanır, vaciptir.
***Elin uzandığı yere kadar suyu vücuda ovuşturmak sünnettir.
***Yıkanılan yerde su birikiyorsa çıkarken ayaklar yıkanır. Çıkarken ayakların soğuk suyla yıkanması sünnettir.
***Namaz abdestinin aksine, gusülde kıbleye dönülmez.
***Gusül abdestiyle her türlü ibadet yapılır, tekrar namaz abdesti almaya gerek yoktur.
***Haftada bir gün yıkanmak Allah’ın kulları üzerinde hakkıdır, Cuma günü yıkanıp gusül almak, camiye tertemiz gitmek çok sevaplıdır.
Farzları yerine getirmen önemli.. O bahsettiklerin sünnet oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılPekı sey ben nıyetlenıyorum normal abdest alır gıbı alıyorum en sonda 3 bas 3 sag 3 sol omuz yapıyorum dogru mu?
Gizli Üye(30-35)+1 yılgusül banyoyla olduğu için senin yıkamana gerek yok temizlenmiştir oralar. illa 3 kereye gerek yok
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam tesekkur ederim
+1 yılneyet önemli sen niyet et gerisini boş ver sanki en son 1 ay öncemi şart oldu sana gusül abdesti en kısa zamanda yenisi lazım olmadımı :)
00 YorumlaDaha 18-24 arasısın evli değilsin bir şey değilsin gusül niye :)
01 Yorumla
Soran+1 yılRegldım
3 kere dökmen sünnet bir kere döktüysen skinti yok
02 Yorumla
Soran+1 yılKoluma hıc dokmedım sonda omza doktum
+1 yılHeryerine su deymesi onemli yoksa unutmusun ya da tekrar al dicem ama evde goze batar :-)
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen :D
- +1 yıl
Bilirim o durumlari :-D
+1 yılağza burna btün bedene.. sen normal abdestten bahsedıyon
02 Yorumla
- +1 yıl
yanlış.. ama sunnetı yapmasanda olur..3 ağız 3 burun ondan sonra vucüdunun her tarafı kuru kalmıcak şekilde yıkaman lazım... sünnetide şöyle:niyet edersin normal abdestini alırsın ondan sonrada vucüdunu yıkarsın
3 kere sağ 3 kere sol mu var bir de gusul abdestinde
03 Yorumla
Soran+1 yılBılmıyordum ıste sunnetms o
- +1 yıl
abdestsiz gezdiğin suratından belli oluyor ajhhhsjs
Soran+1 yılBenım suratımı nerden goruyon
+1 yılKollar Yıkanıyomuydu panpaa.. Ben Hiç Yıkamam..
04 Yorumlaomuza su dokuon ya
- +1 yıl
3 er defa Omuza Sonra Başa O işlem tamam da kolları Bilmiyordum ben..
Soran+1 yılHayır omuz degıl kollar hahaha :D
- +1 yıl
Kolyok panpaa Ben hiç Duymadım :D Ben Yıllardır Cenabet Değilim heralde.. :D :D D:
Öyle bişey yok zaten.
00 YorumlaVücutta iğne ucu kadar kuruluk varsa OLMAZ
06 Yorumla
Soran+1 yılKuruluk nasıl olucak banyo yaparken
Soran+1 yılNe alaka sen oyle mı yapıyosun da anlıyosun kuru yer kalmadıgını :D
Soran+1 yılGeldı koluma su evet
- Diğer konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılBir daha kine iki kere üstünden geçersin.
01 Yorumla
Soran+1 yılCok komık. Dalga gecıceksen yorum atmasaydın sırf konusmak olsun diye
kollar guslün farzlarında yok pampa rahat ol (:
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurlerr
+1 yıloluur farzlarını yaptıysan sıkıntı yok
14 Yorumla
Soran+1 yılAy cok sagol ya valla ben farz sunnettı bılmıyorum şu an geldi aklımada suphelendım bı an
- +1 yıl
gusul almayı biliyon ama demi?
Soran+1 yılEvet sonunda 3 kere bas 3 kere sag omuz 3 kere sol omuz mu
- +1 yıl
sen guslu baştan sona yazsana :)
+1 yıl:DD farz değilki onlar :D
02 Yorumla
Soran+1 yılYa ne bılıyım ben :D
- +1 yıl
off 3 kere ağız burun her yerin ıslansın niyet et oldu bitti işte :)
içinde şüphe varsa olmadı malesef
02 Yorumla
Soran+1 yılAma o farzı degılmıa s oyle yazmısla
niyetin önemli ama tekrarlasaydın keşke..
010 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yanı orucluyum aklıma yenı geldı burada sordum hemen. Omuz degıl koldan bahsediyorum sunnetmıa o
Soran+1 yılEttım ettım niyet
Soran+1 yılAmin sagoll
Soran+1 yılFotom yok kı
Soran+1 yılNereden bılıyosun yanı hos oldugumu bı an durdum gızlı sormamısmıyım dıye baktım :D
+1 yılİyi fakeliyon
01 Yorumla
Soran+1 yılNe fakelemesı ya cıddıyım :D
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNiyet önemli, kabul olmuştur.
02 Yorumla
Soran+1 yılIcım rahatladı :D sagol
Cevap sahibi+1 yılrica ederim iyi günler
Unutmussın birsey olmaz tekrar al ve devam et
00 Yorumlahepten duş al
01 Yorumla
Soran+1 yılOrucluyym ama ıste su kacmaması gerek onlar sunnetıumıs
Git tekrar al
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeniden duş al
00 Yorumla
Devamını Gör(31)