Ileride hangi mesleği yapacagimi bir türlü seçemiyorum bu yuzden bir hedefim de olmadığından ders çalışamıyorum?

Mesela soruyorlar ne olmak istiyorsun diye (12. sinifim) ben bir sey diyemiyorum kendimi herhangi bir meslege yakin goremiyorum. Sayisal bolumundeyim. Issizlik korkusu var, memnun olmama korkusu var. Ya okurken sıkılırsam gibi.. Mesela muhendislik okusam is imkanı sıkıntı her yer issiz muhendisle dolu bu yuzden onlarin arasindan secilebilmek icin de koklu bir uniden mezun olmam gerekir. Bakiyorum puanlara en iyi muh 10.000 e Kadar (odtu, bogazici, itu) vs sonra diyorum ki ilk 10 bine girersem gider tıp okurum niye muhendislik okuyayim ki 3 bin maasla basliyor özelde.

Anlayacaginiz kafam karman corman ders de calisamiyorum. Hayir bir hedefim olsa onun icin gece gunduz calisabilsem keske ama yok... tavsiyelerinizi bekliyorum simdiden cok tesekkur ederim. bos yorum yapmayın.
Ileride hangi mesleği yapacagimi bir türlü seçemiyorum bu yuzden bir hedefim de olmadığından ders çalışamıyorum?