ailem müslüman ve elhamdülillah ben de öyleyim. ama son zamanlarda daha çok düşünmeye başladım din hakkında. görüyoruz ki müslüman ülkeler çok gerideler gelişmiyorlar eskiden biz ilerideydik diğerleri cahil, işe yaramazdı. şimdi yerler değişti resmen. adamlar bilimsel araştırmalar falan yapıyorlar kendilerini geliştiriyorlar bizim sorunumuz hala b. kire olmak, b. kire olmayan kızla evlenmek, birliktelik çok günah Allah yakar vs vs... :/ ve şeriat kanunları da kafamı karıştırıyor. hatasız kul olmaz ve Allah her şeyi affeden değil midir? neden buna rağmen hırsızlık yapanın eli kesiliyor? el bu, tekrar çıkmıyor gittikten sonra ne kadar tövbe edilse de nafile. ve suçsuz olmasına rağmen hüküm giyen insanlar var, suçsuz oldukları yıllar sonra bile belli olabiliyor, idam edilmiş bir insanın sonradan suçsuzluğu kanıtlanırsa, günahı kimin boynunda olacak?
Cevabın nedir?
+1 yılsimdi öncelikle seriatin neden dogru kanun oldugunu, neden demokrasinin yanlis kanun oldugunu anlatayim. insanlar tarafindan yapilan her sey hatali olabilir. misal üzerinde oturdugun sandalye kirilabilir ve bunun gibi bir cok misal verebilirim. fakat Allahin yaptigi seyler; misal evren, tamamen hatasiz ve mükemmeldir. sanirim bu konuda hemfikiriz. insanlarin her özelligi sinirli, mesela duyma, görme, isitme veya düsünme özellikleri, ama Allahin her özelligi sinirsiz. bu durumdan dolayi, sana yasama tarzin hakkinda en iyi kanunlari, o verebilir. osmanli zamaninda 600 yilda 6 hirsizlik islenmis. burdan anlasiliyorki, el kesme cezasi ceza olarak degilde, korkutma amacli düsünülmüs. ayrica günümüzde ayni sayida hirsizlik saniyede yapiliyor. el kesme olayina gelince.. seriat denilince herkesin aklina ilk el kesme mevzusu gelir, artik nerden kaynaklaniyor onu sen söyle kardesim. el kesmenin 18 kosullari vardir. misal ailesini doyurmak icin calinan ekmek yüzünden el kesilmez. gördügün gibi had cezasi vermeden kadi efendi (seriatla hükmeden hakim) titizlikle calisir. sucsuz olmayanin eli kesilmesi nerdeyse imkansiz.
günümüzde hic bir müslüman ülkesi seriatla hükm etmiyor. ne suudi-arabistan, ne de iran, o yüzden hic bir müslüman ülkesini misal olarak gösteremeyiz. eger bu konu ile alakali gercekten bilgi edinmek istiyorsan, seriat ile hükmeden 4 halifelik dönemini, veya osmanli hakkinda bilgilen.:)12 Yorumla- +1 yıl
rica ederim. lütfen baska sorulariniz varsa sormaktan cekinmeyin.:)
En İyi Cevaplar
+1 yıldüşünmek ni, ye iman eksikliği olarak algılanıyor anlamıyorum ya aksine düşündüklerine cevap bulursan imanın kuvvetlenir düşünmekten korkan ne gerizekalı bir milletiz
insanların yaptıklarına bakarak dini anlayamazsın biz günahkar varlıklarız yanlışımız olur. kurandan öğrenmelisin12 Yorumla- +1 yıl
onlar dini saptıran insanlar onlara bakarsak alayımız ateist olur , ışidda müslüman güya. dini cıkarlarına alet eden insanlara kanmayalım biz mükemmel değiliz ben sana burada ne söylesem yanlış olur benimde günahım var sonucta ama sorgulaman ayıp değil imanın kuvvetlenir aksine körü körüne inanmak ne kadar dogru
eskiden biz ilerideydik diğerleri cahil, işe yaramazdı
Hayır tam tersi sizler kendinizi küçük dağları biz yarattık sanıyorsunuz
bir araştır bakalım eskiden o cahil dediğin insanlar ortaçağda ne isiimler yetiştirdi
biz hrisiyanlar bir icat yaparız hemen akbabalar gibi tünersiniz bu kuranda vardı rabbim bildirdi icadını atar tutarsınız
madem rabbiniz kuranda bildirdi müslümanların gözü kör müydü kuranda okurken göremeyecek kadar
cevabıma üyeler salça olmasın kendinize ait kısımda yorumunuzu yapınıız00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiçbir semavi dini inananlarına bakıp yargılamamalısın. Bu yanlış bir davranış öncelikle. Semavi din yorumlanacaksa ya da yargılanacaksa kutsal kitabına bakılır. Ama şunu da söylemekte fayda var ki semavi dinlerin hiçbirinde yerine adam gibi oturan bir taş yok, hepsi çelişkilerle dolu. Bu da daha fazla kafa karışıklığına yol açar. Bu yüzden çok düşünme, takma derim. Din ve ahlak birbirinden ayrı şeylerdir. Örneğin; ben dinsizin tekiyim ama bakireliği de önemserim. Bunlar birbirine karıştırılmaması gereken şeyler.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDinleri inceleyip anlamaya çalışmakla vakit kaybetme. İçinden nasıl geliyorsa öyle yaşa. Ahlak çizgin varsa onu da koru. Gerçekten o kadar boş konular ki boş yere hafızada yer kaplıyorlar, bunun önüne geçmek lazım.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
29Cevap
İlk Emri Oku Olan Bir Dine Geri Diyezsiniz, Çok Cahilsiziniz Araştırmıyorsunuz, 100-200 Yıl Önce En Gelişmiş Devlet Hangisiymiş Bir Bakın? Siyonistler Sırf Değiştirlmiş Tevrattaki Ortadoğudaki Toprakları ALLAH Size Yaptı Emrinden Dolayı Msülüman Birliğini Bozdular, Bak İsrailin Komşu Ülkelerine Olay Olamamış Bir Ülke Yoktur Çünki BOP için Uğraşıyorlar, Buna Kürdistanda Dahil, Önce İslam Birliğini Parçalamak İçin Çoğu Ülkeyi Karıştırdılar Kendilerine Özenti Yaptılar ve İslamı Gerixilik Olarak Bilinç Altına Lanse Ettiler, Bakın Dünyaya Cihad Edebilen Bir Devlet Varmı?
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKafanı karıştıran şeyleri biraz açıp öğrenmeye vakit ayırsaydın kolaylıkla cevaplarını bulabilirdin.
burada kafanı daha da karıştıracak insan çok.
şu an ki Müsüman ülkelerinin başına gelenler yine kendisinden. Allah doğru olun der, hak yemeyin der, yalan söylemeyin der, okuyun der, vs... Hangisi Allah'ın dediğini yapıyor? Kim ilim Çindede olsa gidin alın hadisine uyuyor?
(Müminin günahları affoluncaya kadar bela ve hastalık gelir.) [Hakim] Hadis
"Sizden biriniz işlediği günah sebebiyle dünyada cezâlandırıldığında o ceza onun günahına keffâret olur. Şayet işlediği suçun cezasını dünyada çekmezse, artık âhirette onun işi ALLAH'a kalır." Hadis
İslamda cezalar genel olarak caydırıcılık içindir. Cezalar öyle hemen uygulanmaz birsürü prosedürü var. Bu prosedürlerle hüküm verenin yanlış hükmetmesi az bir ihtimal.
Hakedene hak ettiğini vermeyen bir toplumda hak etmeyenler toplumu ele alır.20 Yorumla- Diğer konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılbakire ne ya ister olursun ister olmazsan hem neden kızlar bakir olmayan erkek normal kızmı sorun çok saçma
hırsızların elimi kesiliyor hangi ülkede var bu?
idam kalktı zaten :) ama bu rte idam ettirilse iyi olur
ama ben müslüman değilim
üstelik MÜSLÜMAN ÜLKE YOKTUR ÜLKELERİN DİNİ OLMAZ DİN ÖZGÜR BİR ŞEYDİR BUNU ARTIK anlayın04 Yorumla- +1 yıl
neyse sende laikliği destekliyorsun sevdim seni
- +1 yıl
Atam yıllar önce bunu yaptı, ama anlayamadı halkı.
- +1 yıl
aslında şöyle bir sözü var biz laikliği tam olarak getiremedik gelecek nesiller bunu yapacak ama yüze atamın dediğini dinleyen olmadı maalesef
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılşeriat dini hükümlere göre yönetimdir ve islam şeriatının kaynağı kurandır
kuran da el kesilecek diye bir kavram yoktur.
suçsuz biri şahitler bulunmadan idam edilemez ayrıca islamiyette ölüm emri de yoktur
yalancı şahitlik islamiyetin en büyük günahlarındandır kul hakkı vardır ortada
ayrıca iran ırak suriye gibi ülkelerde şeriat uygulandığını düşünüyorsan yanılıyorsun
onlar uyguladıklarını islamiyete yıkmaya çalışıyorlar15 Yorumla- +1 yıl
Kuranda el kesilmesi var : www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
- +1 yıl
cımbızlama yaparsan kuranı anlamazsın
birinin yaptığı hırsızlığın nedenini araştırmadan
sorunları ortadan kaldırmadan bunu uygulayamazsın - +1 yıl
maide 39 a da bakmanı tavsiye ederim
- +1 yıl
cımbızlama yapmadım.
sen ''kuranda el kesilecek diye bir kavram yok'' dedin bende var diyip gösterdim. bu kadar. - +1 yıl
kuran böyle tartışılmaz usul yanlış
https://www.youtube.com/watch?v=2Pg_BCCgmBs
bu videoya bakın derim
Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hizir alehiselam ile hz. Musa arasindaki gecen hikayeyi bir oku istersen. Eskiden biz ilerdeydik simdi onlar ilerde dedigin icin. Orada anlatilan her sey bizim olmasini istedigimi gibi olmaz. Bazen zor zamanlar da yasamamiz gerekebiliyor. Olan her seyi yanlis gorebiliriz ama zamani gelince olay bizim icin hayirli oldugunu goruruz.
00 YorumlaBenim de hiç anlam veremediğim bir olay var, o da : Allah'ı sevmeyenleri, Allah cehennemde cayır cayır yakacakmış. Neden? Sevmiyor diye. Allah, çok merhametli ama aynı zamanda yakıyor. Anlamadığım bir denklem bu.
05 Yorumla- +1 yıl
Ben de anlamıyorum bunu. Allah, çok ama çok merhametliymiş, o zaman nasıl kulunu yakabiliyor. Biz bile sıradan insanlar olmamıza rağmen düşmanımızın bile bir kaza haberini ya da ölüm haberini duyduğumuzda canımız acır, üzülürüz. Allah bu kadar merhametliyse neden kulunu yakıyor hiç anlamam.
- +1 yıl
ama en ufak hatada bile yanmayacak mıyız? bahsettiğiniz suç tabii ki çok iğrenç, ama bunun için de şeriat kanunları var dünyada. şuna cevap verebilir misiniz;bir insan var, kimse iş vermemiş, kimse yardım etmemiş, evlatlarını açlıktan, ızdıraptan kurtarmak için ekmek çalmış mesela. bu insanın eli kesilmeli mi?
ülkemdeki kanunları gördükçe keşke şeriat olsa diyorum. Ama onu da adam gibi uygulamazlar işte...
Banka hortumlayan, milletin devletin hakkını yiyen o. c. 2 sene, canı çekti diye baklava çalan çocuklar 6 sene yatıyorlar...
Tecavüz edip, öldürürsen affediliyorsun...00 Yorumla
+1 yılŞeriattan korkmana gerek yok şu anda ''ŞERİAT (!)'' ile yönetilen bütün ülkelerde kuran dışında kurallar koyulmuş durumda. Gerçek şeriatı bu coğafya zamanında 700 800 yıl önce yaşadı ve emin ol o zaman ki bilimsel gelişmeler şimdikilerin önünü açtı
04 Yorumla- +1 yıl
İslamda kısasa kısas diye bir kanun vardır. Sana bir sorum olacak küçük bir ocuğa tecavüz eden birisi sence de idamı hak etmiyor mu?
- +1 yıl
Her hırsızlıkta kol bacak kesilmez bunu lütfen unutmayın İslam Tefsiri diye bir şey vardır hırsızlığın cezalarının Tefsire göre yorumları vardır
Diğer konusunda 864 cevap paylaştı. Bu soruyu sorman hata güzel kardeşim sitenin çoğu yobaz yobaz cevap yazcak küfredecekler
Ben cevaplayım Müslümanlar çok egoistler ama aşırı dindar imam vs insanlara bak gayet insancıl sevecenler bunun nedeni 2 Kuran okuyan ben islam alimiyim diye çıkıyor zar zar konuşuyor o diğer adamlar gibi kendini terbiye edemiyor afedersin kendini bir halt sanıyor sonra gelişemiyoruz00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHırsızlık büyük günahlardandır ve el kesildiği zaman herkes korkar ve birdaha kimse yapmaz. Ve eli kesilen adam günahının bedelini dünyada ödemiş olur ahirete kalmaz. Eğer elinin kesilmesini istemezse günahı ahirete kalır ve bedelini çok daha ağır öder.
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHırsızlıktan bahsediyoruz arkadaşım ''hırsızlık''
Hem büyük suç hem büyük günah. Adama ibretlik bir ceza vermezsen sonra herkes cesaret alıp yapar bu kötü işi.
Büyük günah olduğu için biraz zor bağışlanır bunun için en iyi çıkar yol günahının bedelini dünyada ödemesidir. Tıpkı zina edene 100 kırbaç vurulması gibi. Böyle olduğu zaman günahı bağışlanır ve ahirete kalmaz. Çünkü ahirete dünyada çekmediği acının misli katını çekerek günahının bedelini öder. Anladın mı?- +1 yıl
demeye çalıştığınızı anladım. bu dünyada günahının bedelini ödemesinin günahı işleyen için daha iyi olduğunu düşünüyorsunuz. ama hırsızlık yapmanın da çeşidi var. bir insan var, kimse iş vermemiş, kimse yardım etmemiş, evlatlarını açlıktan, ızdıraptan kurtarmak için ekmek çalmış mesela. bu insanın eli kesilmeli mi?
Cevap sahibi+1 yılO adam Allah'a sığınmak ve dua etmek yerine hırsızlığı tercih ettiyse bu onun tercihi oluyor. Peygamber ve sahabe efendilerimizde çok zor zamanlar geçirdiler çok aç kaldılar çok zorluklar yaşadılar ama hırsızlık yapmadılar?
Cevap sahibi+1 yılHırsızlık ne demek önce onu bir düşün. Sen Allah'a dua etmeyip ona sığınmayıp kendi yardımını kendin bulacağını düşünüp ekmek çalıyorsun.
Kaldı ki ekmek çalıp eve getiriyorsun ve çocuklarına yediriyorsun bu nedir şimdi? Çocuklarının boğazından haram ekmek geçiriyorsun? 2 kat günaha girmiş olursun. Gerçek bir müslüman, çocuklarına asla haram yedirmez. Zaten Allah'ta son ana kadar onları imtihan eder, adam hırsızlık yaparsa imtihanı geçememiş olur, kaybeder. Ama hırsızlık yerine Allah'a dua edip sığınırsa o zaman Allah'a ona merhamet eder ve rıskını verir.
Cevap sahibi+1 yılEvlatlarının açlıktan ölmesi, onların boğazından HARAM lokma geçmesinden iyidir bence.
Hem zaten ;
1 - Allah öyle bişeye izin vermez, kesinlikle rıskını verir.
2 - Sadece dua edip hiçbişey yapmadan oturmak olmaz, kapı kapı dolaşıp yardım istemek ve kilometrelerce yürüyüp uzaklarda iş aramak yapabileceğin şeylerden sadece bir kaçı.
Cevap sahibi+1 yılDaha konuyu anlamıyorsun ve anlamakta istemiyorsun sanırım.
Zorluklar karşısında harama düşmek o zorluğu imtihanı geçememek demektir. Sen diyorsun ki evlatların açlıktan acı ve ızdırap içinde öleceği zaman hırsızlık helal olsun sen bunu istiyorsun galiba? Hırsızlık haram yoldur sen en büyük zorluğa karşı böyle bir harama düşmemelisin. Evlatların ahirette sana sormaz mı '' bana niye haram yedirdin? '' diye? Elbette sorar o zaman ne cevap vericeksin?
Kötü insanlar amaçlarına ulaşmak için dini kullandığı için şu an bu durumdayız. Hem Müslüman olmayı hem Aydın olmayı başaramıyor bizim insanlarımız.
14 Yorumla- +1 yıl
Allah korkun varsa yeter bana göre. Günah işleme iyi bir insan olmaya calıs kul hakkı yeme. Allah'ına layık bir kul olursun. İnsanları öldürüp kanlı ayaklarla namaz kılanlar cennete gitmicek merak etme.
Bende son bir kaç aydır kendimi din konusunda baya geri düşünüyorum. daha 2 sene öncesine kadar kapalı kadınlar bir yerlere cıkamıyorlardı. Şimdi çoğunun kapalı olan tek yeri başı. Ve bu insanlar dinci öyle mi? Soğuyorum işte böylelikle ben.
Iran b gun gelismis bir ulkedir teknolijde kendi ucaklarini dahi uretip atom alaninda bilimsel calismalar yapmaktadir yanlis dusunuyorsun. Elham dulillah (allaha sukur) diyorsun yalniz suphe var diyorsun sen kendinle celisiyorsun.
04 Yorumlaİşte bu yüzden din, devlet işlerine karıştırılmamalı..
20 Yorumlafarkındysan nerde müslüman nerde islma ülkesi var geri kalms yobaz faşist devltlrdr bunlar bilimin günh oldgnu düşünen gerizeklı toplulktr
10 YorumlaAsilmasina kim sorumluysa onlar tabiki. Namaz kalmasın, oruç tutmazsin Allah seni affedebilir. Fakat hırsızlık kul hakkıdır kul affetmezse cezası dediğin gibi
01 YorumlaBunların hepsinin cevabı var. Araştırmıyosun. Günah işliyosun. Sonra Allah hakkında salak salak şeyler düşünüyosun.
13 Yorumla
+1 yılSadece batinin ilmi ornek alinmali sen araplari bosver kendine bak o ulkeler hep karistiriliyor musluman insan seriata inanir sakin kotu dusuncelere dalma sen benim malimi calcan oldurcen cezan iki aymi olcak
00 Yorumla
+1 yıl1. İslamda İdam Yoktur.
2. Allah korusun Dinden cıkarsın İnandıgı Bir Varlıgı Neden Sorgularki İnsan?
3. Cok fazla Karısmıs Kafan Fazla Kurcalama, Sorgulama !06 Yorumla- +1 yıl
Sadece Kur'an-ı Kerim'i Sorgulama Bilim Adına Herşeyi Sorgulayabilirsin , Zaten İslam Bilime Önem Vermiştir. Ateistler Gibi Herşeyin Cevap Arama Oldugu Kadardır.
- +1 yıl
islamda idam yoktur? dostum nerenin kuranını okudun sen başka bir versiyonu mu var?
sorgulamadan koyun gibi inananlar yüzünden insanlar zaten dine düşman oluyor ve uzaklaşıyorlar.. - +1 yıl
Allah'a inanıyorsun Anlamına İhtiyac Duyarsın Ama Saçma Ve Çelişkili Oldugunu Söylersen Orda iş Bitmiştir. Sonucta Kur'an Kusursuzdur. Kusurlu olan Bizleriz.
Sen erkek olsun patlak mal istermisin bunun dinle ilgisi yok. o dediğin şeylerde afganisyanfmda pakistanda var tc de böyle şeyler yok din konusunda araştırmalara devam et umarım gerçeklere ulaşırsın.
01 Yorumlaonu anlamyrm musluanlkta devamı orc tutmazsan yaln solersen namaz kılmazsan yakılrsn allahı korkunc tnıtıolar oysa hrıstıanlarda nabrsan yap tanrı aaffeder kullarını yakması gbı dusune soz konusu deıl
02 YorumlaBiraz okuyup arastirirsan eger bu sorularin hepsinin cevabini bulabilirsin..
10 Yorumlaya zaten kuranda da yazıyor kıyamete doğrumislam devletleeri güçsüzleşecek. kargaşalar çıkacak deniliyo. sonraada büyük islam ordsu kurulacak 3 . dünya savaşını islam ordusu kazanacak vedünyaya adelet barış dagıtacak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaklısın kardeş aynılarını ben de düşünüyorum ve birtürlü anlam veremiyorum. bu yüzden de kendiimi aptal hissediyorum
00 YorumlaBilgi kuvvetli bir ışıktır çok bakarsan kör olursun.
02 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Açıkcası Benimde Kafamı kurcalayan Şeyler Vardı. Bu Yüzden Deizm'i Seçtim. Bana Daha Mantıklı Geliyor.
02 Yorumlabence sen ac Kuran Kerım ın mealını oku buraya sorucagına. hepsının cevabı var orada.
02 Yorumla
+1 yılbunları düşünmen iman eksikliğinden ve dini yeterince tanımayıp kulaktan dolma bilgileri din sanmandır. Zaten imanında taklidi iman ailenden görüp müslümanım diyorsun.
02 Yorumla- +1 yıl
imanıma laf etmek size düşmez hanımefendi."Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eðer böyle denilen kiþi söylenildiði gibi ise söz doðrudur; yerini bulmuþ olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner." burada sadece aklıma takılanları sizlerle paylaşıyorum, bu size bana hakaret etme ya da dinimi sorgulama hakkını vermez.
- +1 yıl
ne dinini sorguluyorum ne de sana kafir diyorum sadece imanın türünü bile bilmediğini gösterir bu çıkışın iman iki türlüdür biri taklidi iman diğeri ise tahkiki imandır hakaret etmedim sadece olanı söyledim gidip kuranın mealini okursan kafandaki bir çok soru işareti kalkar zaten
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"hatasız kul olmaz ve Allah her şeyi affeden değil midir? neden buna rağmen hırsızlık yapanın eli kesiliyor?"
Bu kısma sesli güldüm :))10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoğru düşünüyorsun sorgulamak iyidir içinde şüphe kalmamalı benim de aynı sorularım var kafamda ne desem bilemedim
00 Yorumla
+1 yılDüşünmek güzeldir, düşünmeye devam.
00 YorumlaBunlar eskide kaldı unutma kafana takma boşver
00 Yorumla
+1 yılHristiyanlığı dene benim güzel kardeşim.
00 Yorumla
+1 yılokursan daha da çok kafan karışır
02 Yorumla- +1 yıl
o zaman götünden yorumlama ama okudukça kafan karışacak işte
Bakire kızla evlenmek ne alaka ya :D
00 Yorumla
+1 yılLa bakire ayıp bir kelime değil sansurleme :D
01 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı