Boşanmada tazminata itiraz edildi temyize gitti yargıtay ne kadar sürede cevap verir uzun bir sürec mi?
Temyize giden dava süreci hakkında bilgi verir misiniz?

Hiç hoşlanmadım SORULAR. Geçenlerde de birisi üç ay evde kalırsam ne kadar nafaka alırım diye bir kadın soruyordu. Biz böyle sorularla karşılaştığımız da erkekler olarak kadınlardan korkmakdayız, biz erkekleri böyle kötü niyetli kadınlardan koruyacak kim var. Tabii ki her kadın kötü değil belge sizde iyisinizdir ama şu bir gerçek dünyadan korkmam kadınlardan korkarım. Yaşınızın 1824 arası olduğunu düşünüyorum üniversitede hukuk mı okuyorsunuz yoksa kendiniz için mi adalet arıyorsunuz veyahud eşiniz dostunuz için mi soruyorsunuz. Saygılarımla Bodrumdan selamlar.
Cevap
7Cevap
bana avukatım 6 ay içerisinde sonuçlanır dedi benim de tazminat davam temize gitti
temyizde istinafa mı gitti yoksa yargıtaya mı eğer yargıtaya gittiyse 2-3 yıla anca sonuç alırsın
Aynı karari verir nezaman cevap gelir 3 yılda sürer 3 ayda
Bu Covid-19 olayları Olsun 2021’e geçiş Olsun Diğer senenin Dosyaları felan Var. Tahminimce: 6ay-1sene Arasındadır.
Kocan degerini bilememis elindekinin kiymetini bilememis galiba
Çok meşakaatlı bi süreçtesin geçmiş olsun
6 ay ve fazlasi
Merhabalar.
Çekişmeli boşanma davası çok zorlu bir süreçle geçen davadır.
İstinaf mahkemesine taşınırsa dava 1 yıl-1,5 yıl kadar sürer. Boşanmada temyiz de mümkündür. Yargıtay’a giden dosyanın ise kayıtlı bulunduğu dairenin iş yüküne göre sonuçlanma süresi değişiklik gösterir.
Yargıtay hukuk dairelerinde ortalama görülme süresi 341 gündür. Temyiz edilen hukuk davaları için ise ortalama 2 yıl sürer demek mümkündür. Tabi ki bu süreç somut olayda dosyada sunulan deliller, bilirkişi raporu bulunmasına bağlı olarak da değişmektedir. Yargıtay süreci ise, istinaf tarafından verilen karara karşı taraflardan birinin yahut ikisinin temyiz yoluna başvurması ile başlar.
Bu süreç ortalama 6 ay-2 yıl arası sürmektedir. Bu konuya ilişkin hak kaybına uğramamanız açısından aile hukuku alanında uzman bir avukattan hukuki destek almanız ve dava sürecinizi avukatınızla takip etmeniz faydanıza olacaktır.