instagramda bana iki kez dmden tanımadığım birisi anneme küfretmiş 5 gün aralıkla. hesabının ve mesajın ekran fotoğrafını aldım korkutmak için cimere atıcam dedim dilekçe oluşturup adama fotoğrafını attım üstüne daha da küfretti normalde dava etmemeyi düşünüyordum ama artık edicem gibi (büyük ihtimal önemsenmeyecek bu dava ama olsun) tecrübeli birisi bu konuda görüş belirtirse sevinirim.
Hakaret davası hakkında bilgi verir misiniz?

Merhaba. Ben Adana Barosuna kayıtlı Avukat Gizem Gül Uzun Kutlay.
Öncelikle geçmiş olsun.
Öncelikle yapmanız gereken Cumhuriyet Savcılığına hakaret suçundan suç duyurusunda bulunmaktır. Hakaret suçu şikayete tabi olmasından dolayı şikayet etmeniz gerekecektir. Zira resen yani kendiliğinden takip edilen bir suç değildir.
Ardından hakaret edenin kim olduğu tespit edilirse o kişiye tazminat davası açma hakkınız bulunmaktadır.
Hakaret suçu iki farklı şekilde işlenebilir.
Dikkat etmeniz gereken en önemli husus 6 aylık hak düşürücü süredir.
Zira suçun mağduru, hakaret edeni ve hakareti öğrendiği tarihten başlamak üzere 6 ay içerisinde şikayet hakkını kullanmak zorundadır. Aksi takdirde şikayet hakkını kaybeder. Şikayet hakkı, en geç dava zamanaşımı süresi içinde kullanılmalıdır. Bu konuda hakkındaki detaylı bilgiye İnstagram hesabım olan av. gizemguluzunkutlay hesabından ulaşabilirsiniz. Web sitem ise: av-gizemguluzunkutlay. com