Osmanlı'daki Kanuni'nin Sadrazamı İbrahim Paşa vefat edene kadar ki kısmını ele alıyosak tabi ki Osmanlı. Gerçi ondan sonrası için de Türkiye ile karşılaştırdığımızda yine Osmanlı. Çünkü Osmanlı zamanında -özellikle İbrahim Paşa'ya kadar olan kısmı ele alıyorum- İlim had safhada, Eğitim 10 numara, Sosyal ayrılıklar yok mu? Tabi ki var ama Türkiye'ye kıyasla aradaki fark yani sınıflar arası fark daha az belirgin. Türkiye'ye baktığımız zaman bir insan 5 lira bulamazken diğer insan 500 bin lirayı 1 günde harcayabiliyor. Osmanlı'da Padişahlar ne kadar yüksek makamda da olsalar -belki çok belki az- insanların, yoksulların arasına gidip halkı kendisi gözlemler. Yani başkasına buyurmaz. Eğer çok yoksul varsa özellikle yardım eder. Tabi ülke rahatsa.
Herşeyi bir kenara bırakalım 600 yıl boyunca öyle ya da böyle ayakta kalmış bir İmparatorluk bu. Kıyaslanabiliceği çok çok az ülke vardır. Türkiye ile kıyaslanamaz.19 Yorumla- +1 yıl
Ağzından bal damliyo
- +1 yıl
Valla öyle komutanlar bu eğitim sistemiyle gelmez. İlköğretimde çocukları susturup, Lisede araştırma yaptırmayıp, boş ve yanlış bilgileri çocukların akıllarına sokup, ÖSS gibi saçma bir sınavla insanları yarışa sokup, KPSS'de dalga geçer gibi sorular sorarak olmaz böyle komutanlar. Ülkedeki eğitim sisteminde zekayı, beyni kullanmayı teşvik eden herhangi bir öğe yok !
- +1 yıl
Geri kalmak sadece eğitim sistemiyle de alakalı değil. bir ülkede her zaman ne olursa olsun en güçlü etken halktır. Eğer iktidar -padişah, başbakan, diktatör ne derseniz diyin- halkın istemediği ya da halkın aleyhine olan bir düzenleme yaptığında halk karşı çıkmazsa bu sefer o iktidar daha çok ezmeye başlar. Etki-tepki olayıdır bu. Şu an Türkiye'de halk kendi gücünü bilmiyo. Sadece Türkiye'de değil Dünya'nın nerdeyse hiçbi yerinde. Madem İktidar kötü, senin aleyhine işler yapıyolar, diğer partilerden, adaylardan da bir *** olucağı yok o zaman kullan kendi gücünü. Ama maalesef -çok ağır olabilir- o zeka yok şu an Türk Halkında.
Türk Halkı salaktır demiyorum. Doğru okuyup, doğru yorumlayın.
En İyi Cevaplar
kıyaslama yaptıgın duruma bak sonra kutuplasma neden oluyo. Benım ıcın en ıyı yonetım seklı CUMHURIYETTIR ama Osmanlı zamanında boyle bır yonetım olması beklenemez bunun ıcınde Osmanlıyı kötüleyemessin bızım şanlı bir tarıhımız var haa keske Osmanlı yenılıge acık olsaydı dahada gelısebılseydı ama olmadı cöktü çöküsü oyle bı kotu oldukı topraklar ısgal altındayken mıllı mucadeleyı bosverın manda hımaye yancılıgı vardı neysekı atalarımız turke yakısanı yaptı yıne ve gercektende basında buyuk bı adamla. ATATÜRK ÜN fıkırlerını sozlerını okuyupta kemalist olmamak benım ıcın ımkansız bısı
00 Yorumla
Osmanlı. Hemde açık ara farkla Osmanlı. O dönemin saygısı, bağlılığı, cesareti tartışılmaz. Atalarımız en basitinden, buram buram tarih kokuyor kahramanlık kokuyor mucize kokuyor vatan için savaş kokuyor. İnsanlar bunun bilincin çooktan varmış olmalı ama ne yazık ki öyle değil. Türkiye Osmanlı toprakları kıyaslama bile olmamalı.
412 Yorumla- +1 yıl
Bunun okunduğunda sadece Adam taht için kardeşini öldürmüş, oğlunu öldürmüş olarak anlaşıldığının farkındayım ama derinine inmek lazım inanın ki o durumda bulunmadık, görmedik şartları yorum yapmak kolay karşıt görüşlü olanlarıda anlıyorum ama bu ülke topraklarına ailelerinden daha çok değer verdiklerini gelecek nesiller için her şeylerini feda ettiklerini de gösterir yine o zaman için bir yarış vardı ama daha zengin olma, daha yönetici olma değil ülke için bir yarış vardı
+1 yıltürkosman yapin gitsin.
54 Yorumla- +1 yıl
türkosman cumparatorluğu
- +1 yıl
bcdfhjncukjh.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılOsmanlı nedir ki? Devşirmeler tarafından ele geçmiş, tamamen Türk düşmanlığının yaşandığı bir toplumdu. Yıkılıp gitmesi harika oldu diyebilirim, tabi ki Türkiye Cumhuriyeti. Tabi ki unutmamak gerek, İstanbul, Urumçi, Türmeneli, Bakü aynı ülkenin şehirleridir :)
40 Yorumla- Diğer konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılKırmızı mı beyaz mı diyorsun.
Bunlar ayrılmaz birbirinden, ayırmayı düşünmemek lazım.
Birleştirici olmak lazım.
Sen osmanlıcısın, sen laiklik yanlısısın, senin kafan küçük, şeyin büyük vs geçelim bunları artık.
horoz dövüştürmüyoruz ki birini seçelim.36 Yorumla- +1 yıl
Nokta
- +1 yıl
Aynen kardeşim, ama bazı beyinsizler anlamıyor
- +1 yıl
İkisinin de sayfalarca kötü yanlarını sayabilirim.
İyi yanlarına gelirsek..
Dedeler torunlarıyla övünmeli, torunlar dedeleriyle değil.
Yaşı küçük oğlanlarla yatan ve taht için öz oğlunu öldüren hükümdarlar istemiyoruz...
https://www.youtube.com/watch?v=3x5NdFjF-ss
Her zaman, ''köleleştirmeyecek ve yozlaşmaya sebep olmayacak'' derecedeki bir kapitalizmden yanayım..
Bu da sadece Cumhuriyet sayesinde olabilir..
Hayda bre!01 Yorumla- +1 yıl
tartismalara bir nokta koyayim dedim.
+1 yılKendi oğlunu bile katleden Osmanlı Devletinden ne beklersinki. Ha iyi şeylerde yaptı ama utanç kaynağıdır Osmanlı. Ben tarih öğretmenimlede ayrıntılı konuştuk bu konuyu zaten, kendiside sevmez. Tabiki Türkiye Cumhuriyeti. Osmanlıda sadece padişah soyundan gelenler lüks içinde yaşıyolardı. Sınıf ayrımı vardı desek yeridir
210 Yorumla- +1 yıl
İşte o bakımdan Türkiye cumhuriyeti diyorum. Ha bu arada eksi veren kimse neden eksi verdiğini yazsın :)) söz beynimi çıkartıp tartışırım
- +1 yıl
Ekranlarda dahil koskoca cihan padişahları oğlunu öldüren katilden öteye geçemedi böyle bakış açıları yüzünden üstünde gezdiğiniz topraklar Osmanlı Başarı kaynağı adaletin, hoşgörünün tam anlamıyla gönülden yaşandığı bir yer padişahları ayaklarına getirmiş hükümdarlar, orduları yönetenler bunlar sadece bir kaç ufak örnek
- +1 yıl
Tek bir cümleyle yazmışsın bu kadar uuzun bir cümleyi ayırarak yazsaydın iyi olurdu anlatım açısından. Ordusuna bişey dediğimiz yok bu yönden iyi zaten. Ama kötü yönleride var
- +1 yıl
Problem yok, anladım :)
- +1 yıl
Sol görüşlü kemalist olan birçok tanıdığım var ama Osmanlıyıda savunurlar bazı konularda. Olaylara tarafsız bakmak lazım. Utanc kaynagı oldugu durumlarda var gurur kaynagı olan durumlarda. Herkesin görüşü farklı değiştiremezsin, eleştiremezsin. Saygı şart
- +1 yıl
Mesela, padişah soylarından gelenler sarayda lüks içinde yaşarken. Elin gavur ülkelerinden gelen cariyeler bile harem gibi bir yerde göze girerlerse sultan oluyorlardı. Ama Türk insanları , Türk bayanlar sefillik içinde sarayın dışında yaşıyolardı. Köleymiş gibi. İşte bu sistemden nefret ediyorum. Ha simdide zengin fakir var ama kimse kimsenin kölesi olma mecburiyetinde değil artık.
Yahu bu ikisini kıyaslayan adam vallahi billahi tallahi geri zekalıdır ! Birisi bütün cihana kök söktürmüş bir devlet, diğer kendi vatandaşlarının canını bile koruyamayan bir devlet. Mukayese konusu olabilir mi?
23 Yorumla- +1 yıl
Osmanlı zamanında yapılan Alevi katliamlarından habersizsin tabi! Bide 25-29 yazmıyor mu.. yazık!
Söylermisiniz Allah aşkına Osmanlıdan günümüz Türkiye sine ne kalmış? Karı kız sevdası taht kavgaları aile içi katledilişler türlü türlü oyunlar ı görmüyosanız ki görmüyosunuz ki zaten tayyip gibi namussuz başımızda aynen devam edin (:
34 Yorumla- +1 yıl
Tayipin yerine sence kim geçsin başa?
- +1 yıl
bakın kardeşlerim sözlerim biraz ağır olabilir ama şuanki milletimizin durumu bu yıllarca Müslüman değiller diye chp ye oy verilmedi yıllarca kavgacı diye MHP ye oy verilmedi şimdi noldu çatı aday diye İslamcı ekmeleddin çıktı karşımıza ee napıcaz şimdi alın size dinci İslamcı tam bir Müslüman üstelik uluslararası Müslüman ekmeleddin şimdi bunamı vercez yoksa kendini türlü türlü alavere dalavereyle örtbas eden polise hakime savcıya memura emrinde kölelik yaptıran yatlar katlar alıpta hala paraları sıfırlayamayan rte yemi vercez :) hepimiz görcezki yine recep kazancak ve milletimizin aptallığı kanıtlancak ne kadar konuşsak az sadece yüce Türk ulusuna gerçekten üzülüyorum yazık. çok yazık.
Kıyaslamaya bile deymez monarşi isteyen tayipini alıp gitsin ülkemizden hatta cok istiyolarsa osamanlıcılar gitsinler kendilerine çinden toprak alsınlar birsürü osmanogluvar 1 ni padişah seçin Soran şahısta pravakatörlügün daniskasındasın
05 YorumlaDiğer konusunda 3,9b cevap paylaştı. Osmanlı büyük ve güçlü bir devletti ama Türkiye yine de.
Yönetim biçimi, hukuk sistemi, dili, dini etkiler, kılık kıyafet vs..20 Yorumla
+1 yılOsmanlı TORUNU, Cumhuriyet ÇOCUĞUYUM. Ayrım yok! Yapanlarıda anlamıyorum. Ata'yı yok mu sayıyorsunuz?
12 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
Osmanlı diyenler, gidin o zaman Türkiye Cumhuriyeti topraklarından. Sizi zorla tutmuyoruz.
210 Yorumla- +1 yıl
Ne sacmaliyorsun sen ya?
- +1 yıl
sen ne diyon kardeş
- +1 yıl
:D mal misin kizim sen :D hey guzel Allahım
Türkiye
Din de türkiyede insanlıkda türkiyede hoşgörüde türkiyede yemende 11 yıl kaldım 11 gün daha kalsaydım delirirdim Eğer bir tanrı varsa ömrümü alıp Mustafa Kemale versin Mehmet Akif ERSOY25 Yorumla- +1 yıl
ahahha mehmet akif mi söylemiş bu lafı eğer bir tanrı varsa diye:D dostum mehmet akif dindar bir insandı ve o zamanki meclis tarafından pek sevilmezdi istiklal marşı bile büyük tartışmalarla kabul edilmiştir sefalet içinde vefat etmiştir devlet erkanından kimse sahip çıkmamıştır
Onlar onlarca kadınla birlikte olan, Türklüğü alçaltan Osmanlı padişahlarının kulu olmaya devam etsinler. Bizim atamız Mustafa Kemal Atatürk'tür ve yalnızca Allah'ın kuluyuz.
00 Yorumlaosmanlı dan nefret ediyom diyenin kanında bozukluk vardır kusura bakmasın kimse ya ermeni kırmasıdır ya da rum.. türküm diyen böyle şanlı tarihinden nasıl utançla bahseder akıl almıyor
10 Yorumla
+1 yılBence Osmanlı çünkü milliyetcılıkten nefret ederim.
00 Yorumlagüç medeniyet Osmanlıda kaldı nerede şimdi pısırık ona buna boyun büken bir devlet olduk
03 YorumlaOsmanlı ama inşallah Türkiyede Osmanlı gibi olucak o ruh canlanıyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Yolsuzluk yapan, milleti ayıran, yalan söyleyenlermi canlandıracak koca Osmanlı ruhunu? Yav he he..
10 aytarihi dövüş oyununa dövüştürmeye gerek yok türk tarihi sadece osmanlı türkiye ile sınırlır türkler osmanlıdan öncde birsürü develt kurdu kurulmuş yıkılmış kurulmuş yıkılmış türkiye saldırmak için devlet seçmek hainlikten başka bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılOsmanlı 600 yıl civarı yıkılmamış bir devlet. Atalarımızın yolundan devam etmek isterdim
02 Yorumla- +1 yıl
Türküm kardeşim Türkiye'ye de laf attığım yok bende ölenekadar T. C olacağım
+1 yılIkisini de kendi çağına göre farklı koşullarda olduğunu bilerek değerlendirmek gerek. Eski zamanda olsaydım osmanlı
00 YorumlaBUNU SORUYOR MUSUN.. TABİKİ ŞANLI OSMANLI İMPARATORLUĞU..
07 YorumlaOsmanlı bence. Adaletin olduğu fakirliğin olmadığı imparatorluk.
10 YorumlaDünya nükleeri bıraktı hidrojene geçti bunlar hala osmanlı...
20 Yorumla
+1 yılTabikide Osmanlı, ayrıca görkemli bir Osmanlı padişahının harem düşkünü olarak gösterilmesini ecdadımıza yapılan bir saygısızlık olarak görüyorum!!!
04 Yorumla- +1 yıl
tarihin sadece bir dönemini eleştiriyorsunuz, bütünlük içerisinde Atatürk döneminden de bazı yanlış uygulamaları eleştirmenizi beklerim ;))
Osmanlı mı kaldı? tabiki Türkiye gerçi hepsi Türk ama işte böyle şeyleri ortaya çıkarıyolar
00 YorumlaZamana, duruma ve beyine göre değişecek bir soru bu. O zaman osmanlıydı şu an Türkiye, çağın koşulları en büyük etken tabi ki
10 YorumlaOsmanlı gibi kaç devlet gelmiş ki dünyaya. . Tabiki osmanlı
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanlı Cumhuriyeti *
31 YorumlaOsmanlının ilk zamanları..
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOsmanlı ne ya? Türkiye Cumhuriyeti.
40 YorumlaOsmanlı İmparatorluğuuu...
10 Yorumla
+1 yılDevlet-i Aliyye-i Osmâniyye
10 Yorumla
+1 yıltek kelime ile Osmanlı
10 Yorumla
+1 yılTürkiye , osmanlı tür tarihinin utancıdır..
00 Yorumla
+1 yılBüyük Hun İmparatorluğu bence
01 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Osmanli imparatorlugu
10 Yorumlabana göre osmanlı öama terçih iniz sizindir
00 Yorumla
+1 yılRoma imparatorluğu
34 Yorumla- +1 yıl
bize her yol roma :D
Büyük Hun Devleti =)
21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsmanli Turk tarihinin utancidir...
631 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSiz osmanlinin ne oldugundan haberiniz varmi? Turkler saraya lagimci basi olarak bile giremiyordu. Merzifon esseginden daha degersizdir diye hitap ediliyordu turkler.. Yavuz selim 70 bin Turk'un katlinden sorumlu bunu biliomusunuz. Evet ben Turkum ve Osmanlidan nefret ediyorum. Osmanlı devsirmedir kendi evladini yasatmamistir. siz nasil onlarin torunu oluyorsunuz? Tarihten bir habersiniz aciyorum size!!!
Cevap sahibi+1 yılSenin gerceklerden en ufak dahi haberin yok. Okuldaki ogretilenlerle gerçekler cok farkli. Hepsi ermeni yahudi ve gurcu yahudisidir hemde. bazi tarih kitaplarini iyi anilmak icin turk olarak yazdirmislardir isimlerini. Halbuki hepimiz icin kara bir lekedir hepsi...
Cevap sahibi+1 yılNeden sarayda 600 kadin vardi bir tanesi turk mu? arastirin. O kizlarin hepsi de saraya ganimet olarak satilmistir. hergun hangisini secerse onunla yatiyordu padisahiniz. Egerki oglunun birtanesi tahta cikarsa kac tane cocugu varsa olduruluyordu torunlarina kadar. kanla orulu sizin padisahlarinizin sarayi.. Internet elinin altinda. ac arastir.. bende tarih okudum herseyi biliorum..
Cevap sahibi+1 yıleksi verenler kim acaba? az once sen turk musun be diyenler nerde? yazip kacmakla olmuyor, tartisacak beyniniz yok cunku!!!
Cevap sahibi+1 yılNe zaman adalet vardi. halk inim inim inliyordu yokluktan.. Yuzde 0.2'di okur yazar orani... niye halki cahil birakti osmanli peki.. niye bunlari soylemiyosunuz. Savasta Turkleri asker olarak kullanip, savas bittiğinde hepsinin kellesini niye kestiriyordu? Osmanli Turk degildi, Turk dusmaniydi... okuyun arastrin oyle gelin bana. BILGIYLE GELIN.. EMIN OL GERCEKLERI OKUYUNCA NEFRET EDECEKSIN OSMANLIDAN...
Cevap sahibi+1 yılElinin altinda Internet var arastir.. Ezbere yazma!
Google'a harem yaz bak bakalim neler cikacak karsina!- +1 yıl
Özür dilerim fakat bir * git gidip Nereden okudun bu tarihi. Ulan 600 yıl dünyaya hükmetmiş bir devlet. 0.2 okur oranı diyorsun. Avruoada kaçtı onlar dünya düz derken biz dünyanın yuvarlak olduğunu biliyorduk. Onların kilisesi adam asarken biz İslam Sancağını bağırlarına batırıyorduk. Türk değil diyordun. Milliyetçilik yoktu çünkü ümmetcilik vardı. Ve bu sadece müslümanlar içinde değildi. Yahudisi Hristiyanı Müslümanı herkes adeket içindeydi. Yanlışlar yikmuydu elbet vardı insanoğlu negsi vardır hata yapar. Ama sen nasıl dedelerine yüz karası diyirsun cesaretli olsan gizli kişi olmazsın. Şimdi * git yahudi ermeni dedelerinin yanına onlar seni teselli etsin. Gün gelecek senin dedelerinin kökünü kazicaz sadece zamanını bekle.
Cevap sahibi+1 yılSenin padisahlarin afyonkes sarapciydi. padisahlarin butun cocuklari ve kendi de dahil nikahsiz pictir.. Yavuz selimin kac cocugu vardi sarayda soyle bakalim? 70 binin Turk'un katlinden sorumludur. Ne muslumanlarmis yaa, kari duskunu, Turk katleden, Turk kaniyla degirmen döndüren, sarapci, aftonkes... Senin dedem dedigin adamlar kendi ogullarini torunlarini bogdurdu.. Sen benim atalarima kurban ol.. Hem ben Öz ve öz Türk üm. Senin soyunda ermenilik var ki bana burada hakaret ediyosun..
Cevap sahibi+1 yılBen tarihin kara bir leke oldugunu biliyorum. Siz muslumansiniz ya hani, cok sevdiğiniz muhterem dedelerinizin yanina gidin.. tasi baglayin ayaginiza tek cozum atin denize kendinizi
- +1 yıl
Lan acizadam o zamanlar avrupa geriydi de neden şimdi aramızda negatif yönde bu kadar fark var sorarım sana. zamanında yabancıları göklere çıkartıp türkleri yerin dibine soktuklarının bir örneğide onlara verilen sınırsız kapitülasyonlardı (başta fransaya). adamlar kilisede adam astırıyodu da osmanlı astırmıyomuydu? Adamları övmek için söylemiyorum ama en azından adamlar tahta çıkmak için kardeşini, çocuğunu öldürmedi
Cevap sahibi+1 yılTurkler nasil muslumanlastirildi haberiniz varmi? Okuyun arkadaslarim okuyun, bilgi edinin azicik.. Saf salak yasamaktansa tarihinizi iyi okuyun..
Cevap sahibi+1 yılAtakulas tebrik ederim.. Bilgili bir insan yazdi sonunda hosgeldin iyiki geldin.. beyinleri almyor ne yazikki.
- +1 yıl
Senin gibi yozlaşmış bir beyni olana laf anlatmak zor gitmiş ermeni tarih kitaplarını okumuş gelmiş maval anlatıyor sen yavuz Sultan Selim diyio duruyon. 70bin Türk öldürdü 70bin Türk öldürdü taht kavgası. Dinim ve Devletim için anamı babamı evladımı ailemi kendimi veririm. Feda olsun. Sen ilk önce Osmanlının neyine karşısın onu bir söylede konuşalım 70bin Türk 70bin Türk bir buna karşıysan bunun için köklü devletten soğunmaz. Diğer devletlerimize heosinde böyledir. Göktürkten itibaren bak devletlerimize ve diğer ırkların devletlerine. Kaide budur. He onlar uzak dersen yakın tarihi Osmanlı çöküşünden sinra neler olmuş onlarada bak hepsi bizim devletimizdir. Devletlerimize dil uzatanın dili kopsun
Cevap sahibi+1 yılwww.reocities.com/islampencereleri/turkler.htm ... peki o zaman bunu okumanizi siddetle tavsiye ediyorum
+1 yılOsmanlı tabiki
10 Yorumla
+1 yılelbette osmanli
00 YorumlaDiğer konusunda 503 cevap paylaştı. Osmanlı Devleti
20 Yorumla
+1 yılOsmanlı
00 Yorumla
+1 yılOsmanlı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTÜRKİYE
00 YorumlaOsmanlı
00 Yorumlaosmanlı bencee