• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Kültür & Sanat

Sizce Osmanlı mı, Türkiye mi?

Gizli Üye
Gizli Üye
(30-35)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Osmanlı olsaydı daha çok ilerlerdik islamcılık politikasıyla tüm dünyaya yayılmıştık çünkü... benim fikrim bu sizin nedir nedeniyle açıklarsanız sevinirm
Sizce Osmanlı mı, Türkiye mi?
Nedir Soruları Sevgi Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• ama_sor_bi_neden
    ama_sor_bi_neden Takip Et
    Bilge Yaş: 36 , eic 32%
    +1 yıl

Kıyaslama kesinlikle yanlış. Osmanlı İmparatorluğu, çöküş döneminde kabul edilemez hatalar yaptı. İçten çökertildi.

Bunun asıl nedenini gelişime açık olmamak olarak görebiliriz. "İslamcılık" dediğimiz politika aslında İslam'ı kullanarak insanlara bir şeyleri dayatmak ya da onlara söz geçirmek olduğunu var sayarsak İslam felsefesine aykırı bir davranış olduğunu iddia edebiliriz.

Gazi Paşa, Cumhuriyet rejimine geçişin çok sancılı olacağını biliyordu ancak Osmanlı'dan sonra kurulacak 2. bir Osmanlı'nın kurtuluşuna ihtimal olamazdı ve tabiri caizse önceki zihniyetin devamını sağlamaktan öteye gidemeyecekti.

Bazı hataların olduğunu (bana göre) söyleyebilirim ancak halifeliğin kaldırılması, latin harflerine geçiş, şapka devrimi gibi olaylar kimilerine göre olmaması gereken şeyler olsa da kurtuluştan sonraki ülkenin sağlığı için önemli adımlardı. Bunları burada tartışmanın bir yararı olmaz. Farklı ortamlarda her zaman kanıtlarımı ve görüşlerimi savunurum.

Gelelim son olaya. Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938'de öldürüldükten sonra (benim iddiamdır) farklı gelişmeler gözlemlenebilmektedir. Atatürk'ün çizmiş olduğu çizgileri çok daha katılaştırmak ya da tam zıttı bu çizgileri tamamen yok etmeye çalışmak.

Yani 2000'lerde dahi Atatürk'ün çizdiği çizgilerde gidemeyen bir milletiz. Ya çok aşırısıyız, ya tam karşıtıyız.

Bana kalırsa (farklı kaynaklardan farklı kanıtlarım var) Atatürk öldürülmeseydi, 1940'tan itibaren ülkenin yapısını eskisine biraz daha uyarlayacaktı. O, her zaman üretmekten ya da uyarlamaktan yanaydı. Bir rejim bile olsa, dışarıdan alınıyorsa bu, uyarlanarak alınmalıydı. Osmanlı'da olup bitenleri insanların kafasında "yepyeni bir şey oluyor" olarak değiştirmek için kesin reformlar şarttır her noktada.

40'lardan sonra insanlar bazı şeyleri kabullendikten sonra biraz daha islam katılmış bir rejime dönüştürmek isteyeceğini düşünüyorum.

Atatürk'e dinsiz diyen beyinsizlerin, onun haftada en az 2 kez kuran-ı kerim okuduğunu görmezden gelen insanlar nedense.

Dediğim gibi, karşılaştırılamaz ancak her ikisinin üzerinde de düşünülüp tartışılabilinir.

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• hotdog
    hotdog Takip Et
    Master Yaş: 43 , eic 45%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Madem bu kadar sağlam ve emin zaminler üzerine oturtulmuş fikirlerin var ve beyan ediyorsun neden gizleniyorsun.bu birrrrr.

şimdi Türkiye değil osmanlı olsaydı, çoktan ingilizlere peşkeş çekilmiş satılık bir halk olacaktık. 1453ten sonra bir sene ilerleyemeyen bir zihniyetsiniz, Osmanlı bile sizden daha çağdaştı.

Osmanlı imparatorluğu geçmişimizde yer almış kurulmuş ve dağılmış bir imparatorluktur. Ona bakarsan Hun İmparatorluğu hiç yıkılmasaydıda, Orta asyada sahip olduğumuz özkaynaklarla (petrol,doğalgaz,altın,uranyum,berilyum vs.vs.) dünyaya hükmeden bir güç olarak kalsaydık. Türkiye Cumhuriyeti nin neden ve nasıl kurulduğunu öğrenemeyecek kadar zayıf fikirli olmayın.

Lütfen.

5
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Hayatımda bu kadar sapla samanın birbirine karıştığı, bu kadar yanlış bir soru ilk kez görüyorum. Acaba aklınızda ne var da böyle bir soru sordunuz? Hayır "muhteşem yüzyıl"ı mı izlediniz diyeceğim ama bu gece oynamıyor.

Bu soruyu sorma amacınızı açıklar mısınız lütfen rica etsem?

3
    1 Yorumla
    • oMeuAmor
      oMeuAmor
      +1 yıl

+1

Yorumla
  • scolamentolento
    scolamentolento Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46 , eic 41%
    +1 yıl

osmanlıcılık ve islamcılık akımlarının tutmadığı taaaaaaaaaa balkan savaşı'nda ve 1. dünya savaşında kanıtlandı. bunu tartışmanın gereği var mı bilmiyorum.

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

10

Cevap

22

Cevap

• catool
    catool Takip Et
    Xper 2 Yaş: 34
    +1 yıl

islamcılık politikası izleyenleri görüyoruz. Hepsi geri kafalı, kafası çalışmayan aptal insanlar. Atatürk'ün bir sözü vardır (özellikle dinsiz diyenlere gelsin) ''bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur.'' Hangi islam devletinin özellikleri bu söze paralel ? Sen hala Osmanlı'dan, İslamdan bahset. Elhamdülillah bende Müslümanım kendime göre. Ama devletin dini yoktur bunuda unutmamak gerekir.

1
    1 Yorumla
    • dgggkn12
      dgggkn12
      +1 yıl

atatürk'ün dinini tartışmak da bir çeşit yobazlıktır. atatürk ateist olsaydı sevmeyecek miydiniz?

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Cumhuriyet en güzel yönetim şeklidir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti kurulurken yapılan bir çok yanlış var. Hatta tamamı yanlış bile diyebiliriz. DOğru olan tek bir şey var onuda çok güzel bir benzetmeyle anlatmak istiyorum.

Çok güzel alımlı bir genç kız suda boğulurken yağız mı yağız bir delikanlı gelip kızı tam ölmek üzereyken kurtarır. Kızı sudan çıkartır ve ona tecavüz eder. İşin en ilginç tarafı bu genç kız tecavüzcüsüne aşık olur.

Burada tecavüze uğramış olmayı yaşamaya tercih eden zihniyet. teek2 arkadaşımız gibi arkadaşlar oluyor. kurtulmuş olmayı şans sayıp tecavüze uğramış olmanın ciddiyetinden bahsetmeyide at gözlüğüyle bak olarak görenler.

Tecavüze uğrayan güzel kızımızda bizim ülkemiz oluyor işte eski Osmanlı yeni Türkiye isimlere takılı kalmamak lazım bence.

Tecavüz eden delikanlının ismini vermem doğru olmaz. Yeterince akıllı olanlar bulacaklardır.

Saygılarım la amacım kimseye saldırmak laf sokmak değildir.

2
    3 Yorumla
    • ama_sor_bi_neden
      ama_sor_bi_neden
      +1 yıl

Bu yazıyı ciddiye alıp bir şeyler yazmayı o kadar çok isterdim ki...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yeterince istersen şirinleri bile görebilirsin.

Yorumla
    • cooby
      cooby
      +1 yıl

kim kime tecavüz etmiş açıklayabilirmisin arkadaşım

Yorumla
  • Lusacan
    Lusacan Takip Et
    Xper 4 Yaş: 39 , eic 50%
    +1 yıl

He ya çok iyi düşünmüşsün.Önce imla kurallarını öğrenmelisin.Sonra da Osmanlı'nın izlediği politikanın İslamcılık olmadığını.

Bu cehalet nasıl kazanılıyor anlamak mümkün değil.Öff daha da bir şey yazmam.

7
    2 Yorumla
    • ILoveYou55
      ILoveYou55
      +1 yıl

abi dilin çok sert ya biraz sakin olsan

Yorumla
    • Floydian
      Floydian
      +1 yıl

Artıladım üstad lusa

Yorumla
  • sanchez
    sanchez Takip Et
    Xper 3 Yaş: 45 , eic 34%
    +1 yıl

Farklı olan topraklarını kaybetmiş olması. Osmanlı emperyalist ülkelerce parçalanmıştır, istekleri devam etmiş Sevr ile daha küçük parçalara bölünmek istemiştir, Mustafa Kemal Atatürk halkı toparlayıp buna engel olmuştur.

Aynı emperyalist güçlerin amaçlarından vazgeçmemiştir, halada ülkemizi parçalamak istemektedir.Ülkemizde ulus devlet oluşturmaya, tarihimizi çarpıtıp bu yeni ulusa zemin hazırlamaya çalışmaktadırlar.Parçalama heveslerini de açıkça söylemektedirler.

1
    0 Yorumla
  • Seteea
    Seteea Takip Et
    Yoda Yaş: 45
    +1 yıl

Osmanlı'nın tek suçu diğer batılı devletler gibi onları sömürmemesi olmuştur..o yüzdendir ki yüzyıllarca toprağımız olan kuzey afrika sadece 50 ila 100 yıl sömürge altında kalıp sömüren devletlerin dillerini ana dili gibi öğrenmişlerdir..baskıcı ve yayılmacı bir politika uygulasaydık daha farklı olabilirdi..ama şöyle bir şey de vardır ki tarih deney kabul etmez..

1
    0 Yorumla
  • serkanserkaaan
    serkanserkaaan Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

Kafanda ki tülbentmi söyletiyor bunları sana?Cahilliğin hat safhada bunu bil.Osmanlı falan değil senin derdin.Savunduğun görüşü belli etmek.İslamı.Aç bir tarih kitabı oku,gör osmanlının siyasi politikasını.İslam sizler için bir amaç dan ziyade araç oldu ya yazıklar olsun

4
    0 Yorumla
  • Romulus
    Romulus Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    +1 yıl

Osmanlı olsa şuan burası Türkiye'nin "Anadolu"'su değil. İngilizin "Asia Minor"'u olurdu.

İslamcılık politikası felanda hiç bana göre değil. Bu topraklarda sadece müslümanlar yaşamıyor.

5
    2 Yorumla
    • ILoveYou55
      ILoveYou55
      +1 yıl

sen gerçek den onlar dan mısın

Yorumla
    • Romulus
      Romulus
      +1 yıl

Ayrıca bu sorunun "kültür" bölümünde sorulması da ayrı bir rezalet.

Yorumla
  • Pollux
    Pollux Takip Et
    Guru Yaş: 38 , eic 42%
    +1 yıl

Gençler utandırdınız kızı, gizli yaptı :)

Tarih öğren de gel, huuuu beybi.

5
    2 Yorumla
    • serkanserkaaan
      serkanserkaaan
      +1 yıl

bir kere gördük artık bin defa gizlense ne olur :))

Yorumla
    • Pollux
      Pollux
      +1 yıl

çıkışta toplanıp dalıyoruz :)

Yorumla
  • Dangerous
    Dangerous Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 49%
    +1 yıl

İslamcılık fikri Osmanlı'nın yıkılmaya başladığı anda ortaya atılan bir fikirdir.

Her Türk devletinde olan fikir ise turancılıktır.

Soruna gelince yanıt çok belli, gelmiş geçmiş en büyük devletlerden biri olan Osmanlı tabi ki

0
    0 Yorumla
  • cooby
    cooby Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38
    +1 yıl

osmanlı olsaydı ne abi ya, osmanlı vardı zaten osmanlı varken ülkemizi nasıl yediklerinden haberin yok sanırım zaten bu yaşanmış ve görülmüşken daha nasıl osmanlı daha iyi diyebiliyorsun?

2
    0 Yorumla
  • DilaraMercan
    DilaraMercan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33
    +1 yıl

ah beniim cahil kardeşim 21. yy da bunu konuşuyorsak hakikatten biz türkiye olamadık . canım benm osmanlı iyi bir devlet olabilir akııllı politika sergilemiş olabilir ama MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi adam varken osmnlıyı es geç sen

3
    1 Yorumla
    • sebeberi
      sebeberi
      +1 yıl

ya bi*git

Yorumla
  • ILoveYou55
    ILoveYou55 Takip Et
    Yoda Yaş: 34
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 306 cevap paylaştı.

osmanlının fatih dönemi olsaydı eyvALLAH ama yıkılma dönemi olsaydı halimiz harapdı ama keşke fatih dönemiden devam etseydik hiç bozulmadan o zaman şuan da dünya bizim adaletimiz üzerinden giderdi eskisi gibi adaletli dünya var olurdu

0
    2 Yorumla
    • dgggkn12
      dgggkn12
      +1 yıl

eyvALLAH nedir ya? şimdi de bunlar çıktı. yok inşaAllah, yok inşaaaalllah, yok maşAllah, maşaaaaaaaaaaalllah falan. ne kadar "a" eklersek veya büyük harflerle vurgularsak o kadar dindarız yani öyle mi? gerçekten boş işlerle uğraşıyorsunuz, ne boş insanlarsınız. abd'nin emperyalizmine tü kaka deyip, osmanlı emperyalizmini savunuyorsunuz. ne içtiyseniz aynısından bana da..

Yorumla
    • ILoveYou55
      ILoveYou55
      +1 yıl

kardeş ona buna bakacağına biraz fazla çalışıp da devletimizi daha büyültelim

Yorumla
  • baammbamm
    baammbamm Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36
    +1 yıl

eger dedigin politika tutmus olsaydi kizil sultan dedikleri padisah abdülhamid basarili olurdu... bu arada turancilik iyi bir sey gibi gösteriliyor asagida ki bir arkadas tarafindan... enver pasa ve sarikamis harekati turanciliga en guzel örnektir...

0
    2 Yorumla
    • Dangerous
      Dangerous
      +1 yıl

Turancılığı falan savunmuyorum ki ben, eski Türk devletlerinin ve Osmanlı'nın da amacı buydu.

Yorumla
    • baammbamm
      baammbamm
      +1 yıl

bir kere de terbiyeni korurmusun lutfen ? sadece bir defa ? resmi tarih guzeli.

Yorumla
  • soykan
    soykan Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

Ümmetçilik ve osmanlıcılık kurtuluş savaşı zamanında yıkılmıştır.Arapların İngilizlerin para ve toprak vaadleriyle bize saldırmalarını unuttun mu?

İslamcılık ve osmancılık yıkılmış yerine milliyetçilik gelmiştir.Dünyada da bu böyledir.

1
    0 Yorumla
  • Süpernova
    Süpernova Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

Bir cevap yazmak istiyorum ama üşeniyorum.Çünkü çok uzun olur.O yüzden bu tezine sadece gülüyorum şu an hemde sesli...:)

4
    0 Yorumla
  • ashle
    ashle Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 349 cevap paylaştı.

Osmanlı döneminde yaşasak eminim kızlara değer verilmeyecekti.Ülke bu kadar gelişmiycekti.Çokeşlilik devam edecekti.Onun için Türkiye diyorum.

3
    0 Yorumla
  • ekinokswest
    ekinokswest Takip Et
    Yoda Yaş: 43
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 1,5b cevap paylaştı.

böyle bir kıyaslama yapılmaz. hata olur. fakat şunu söylemeliyim Osmanlı'ya haksızlık yapılıyor.

1
    0 Yorumla
  • psikotik
    psikotik Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

antep saint germain-real adana macina giderdik artik:))

tarihten anlamiyosan bari sinema izle ata demirerin filmini izle gorursun o zaman yayilmaciligi

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Osmanlı İslamcılıksa neden padişahların her kadını alma gibi hakkı oluyor yani hepsinle imam nikahlı evliler mi?

0
    0 Yorumla
  • seyyah
    seyyah Takip Et
    Guru Yaş: 109
    +1 yıl

ümmetçilik mi kalmış artık arkadaşım? çok uzun bi yazı yazılabilir buraya ama kim uğraşacak şimdi.

1
    0 Yorumla
  • egitimsiz
    egitimsiz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 36
    +1 yıl

islamcilik politikasini biraz daha acarmisin? detay ver.

0
    0 Yorumla
  • backdoor
    backdoor Takip Et
    Xper 2 Yaş: 41
    +1 yıl

Osmanlıda olsaydı türkiyede olsaydı şartlar yine aynı olurdu devir teknoloji devri,artık savaş yok rekabet var.

0
    0 Yorumla
  • efsunum
    efsunum Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

hey gidi osmanllıııııı

2
    0 Yorumla
  • Kupa Kızı
    Kupa Kızı Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

Kanuni Sultan Suleyman bugun Bagdat'i feth etmis.

5
    2 Yorumla
    • Seteea
      Seteea
      +1 yıl

IV. Murad olmasın o? :))

Yorumla
    • Kupa Kızı
      Kupa Kızı
      +1 yıl

yoo degil

Yorumla
  • chemistzy
    chemistzy Takip Et
    Guru Yaş: 42 , eic 38%
    +1 yıl
    Kültür & Sanat konusunda 361 cevap paylaştı.

Osmanlı zaten bitmişti ki nasıl ilerleyecektin?

0
    1 Yorumla
    • sebeberi
      sebeberi
      +1 yıl

yani

Yorumla
  • Katherinee
    Katherinee Takip Et
    Xper 2 Yaş: 33
    +1 yıl

Fikre bak lan.

Ahahaha.

4
    4 Yorumla
    • ersgafet
      ersgafet
      +1 yıl

troll stayla.

Yorumla
    • Katherinee
      Katherinee
      +1 yıl

Öyle soruya böyle cevap.

Başka bir şey derdim de neyse.

Yorumla
    • ersgafet
      ersgafet
      +1 yıl

sakin beybe :)

Yorumla
    • oMeuAmor
      oMeuAmor
      +1 yıl

Çok kötüsün :))

Yorumla
  • birtekadres
    birtekadres Takip Et
    Xper 2 Yaş: 43
    +1 yıl

osmanlı versiyonu ama güncellenmiş hali ile:)

0
    0 Yorumla
  • kırmızıedası
    kırmızıedası Takip Et
    Xper 2 Yaş: 35
    +1 yıl

fikirlerine tezat olarak osmanlıya hayranım

1
    0 Yorumla
  • Camolikacaq
    Camolikacaq Takip Et
    Bilge Yaş: 35
    +1 yıl

ya ne osmanlısı çıkarın artık şu at gözlüğünüzü

1
    0 Yorumla
  • archirossi
    archirossi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

osmanlı tabi.dünyaya hükmederdi

2
    2 Yorumla
    • dgggkn12
      dgggkn12
      +1 yıl

Neden? Şu an dünyaya "hükmeden" devletlerin arkasından sövmeyi bilirsiniz ama "emperyaliiist yuuuh sömürgeciii" diye.

Yorumla
    • Giresamte
      Giresamte
      +1 yıl

@dgggkn12 Osmanı adalet için savaşırdı. Diğer ülkeler gibi sömürmek için değil.

Yorumla
  • dişikurtt
    dişikurtt Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

Türk heryerde TÜRK <3

0
    0 Yorumla
  • Cennedy456
    Cennedy456 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Osmanlı yiyerim ya

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Sizce Osmanlı mı, Türkiye mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce Osmanlı mı Türkiye Cumhuriyeti' mı? 10 cevap verildi
Türkiye mi Avrupa mı ? 27 cevap verildi
Sizce azerbaycan mi? Türkiye mi? 23 cevap verildi
Osmanlı mı, Cumhuriyet mi? 40 cevap verildi
Rusya mı? Türkiye mi? 8 cevap verildi
Suriye mi Türkiye mi? 8 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bugün de portakal suyumuzdan bir yudum alıp holdingimize gidemedik. Büyük hayaller kurar mısınız sizde 😂 ?
  • Seni bir kere görmek için tüm haftalığımı bağlarım, olsun çoluk çocuk evde aç kalsın, dediğiniz bir üye var mı sitede😀?
  • Birinden hoşlandığında seni ele veren şey ne olur?
  • İlgi manyağı biri ile yapabilir misiniz?
  • Sevgilim yüzünden kapalı elbiseler giymek zorundayım, dudak dolgusunu da izin vermiyor. Haklı mı?
  • Yaz için en iyi kalıcı erkek parfüm hangisi, hangi kokuyu almalıyım?
  • Hayatının aşkını kaçırdığını düşünür müsün?
  • Bol paça pantolon ve stiletto kombosu neden bu kadar çekici?
  • Birini gerçekten tanıdığını nasıl anlarsın?
  • Bakımsız güzel olunmaz mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨