Miras olarak 25 bin TL elime geçti.Parayı nasıl değerlendirebilirim? En iyi geliri nasıl sağlarım? Siz olsanız ne yapardınız?
Cevabın nedir?
+1 yıl1. tavsiyem. Eger ailen yayla köy gibi yerde yyaşıyorsa doguda kucuk bas hayvanlar ucuz 15.000 tl sine hayvan al tanesi 250 den alsan dişi olarak 15.000 e 60 tane alirsin sıkı pazarlikla 70 tane bile alabilirsin. Ailen 1 yıl baksin. Hepsi 1 er tane yavrulasa 120 tane yapar sabretsinler bir yil daha baksinlar 250 tane olur. tanesini 500 tl ye versen 125.000 tl paran olur diyelim ki 25.000 tl masraf ettin yem aldin 2 yillik felan herseyin toplamini ciksan rahat 2 yilda 15.000 tl paran olur sana 75.000 tl.
Ama bu sadece bir tavsiye ;)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 6,3b cevap paylaştı. gençlerin sürekli takıldığı yerler olan ınternet cafe olabilir iyi para var o işte.
02 Yorumla- +1 yıl
Şimdi öncelikle nasıl bir iş ile meşgulsunuz? Yatırım yaparken işinizin başında olacak mısınız? Yoksa taşınmaz mı almayı planlıyorsunuz? Sorunuzu daha detaylı sorarsanız yardımcı olmak isterim.
- +1 yıl
Tekrar Merhaba, Emlak sorularınız için emlakmusaviri. net/27/emlak-soru-cevap-bolumu kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın ve konusunda uzman danışmanlarımız ücretsiz olarak sorunuzu cevaplasın.
Ben altına yatırırdım.Yaz da geliyo Ayrıca Avrupa ve Amerika ekonomisi de malum.Altının artacağını düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz borsaya yatirim yapioruz hisselerimiz cok var. Ama kendimiz ugrasmioruz isvicredeki bankamiz yapior
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBizde nisanlimla emekliye ayrilana kadar ya da Allah gostermesin bize bisey oldugunda cocuklarimza kalmasi icin uzun sure vadeli ( en az 10 yil) boyle bir yontem sectik ikimiz her ay 300 eur yatiriyoruz oraya para icerdebkendi kendni isliyor. En az ayda 8 % kazanc gelior bunu sana ne altin ne dolar verir. Banka dedigim gibi yurtdisinda iflas etse dunya batti demek ztn. Birde nezaman paraya ihtiyacin olsa beklemeden iki uc gun icinde ceke bilirsin. Biz simdi ev kredisine girdik o paraya elliyemez bu banka bile
- +1 yıl
Hangi banka acaba bilgi verir misiniz
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
87Cevap
+1 yılBorsa dışında diğer tüm yatırımlar pek birşey kazandırmaz işletme açmak borsadan daha riskli bile olabilir eğer tecrübe yoksa ben olsam tamamını borsada değerlendirirdim mesela 1 ay kadar önce borsa çok çok düşüktü alım için büyük fırsatlar vardı bende para olmadığı için alım yapamadım zaten hali hazırda bütün param zararda olan bir hisse senedindeydi ve sadece 4 000 tl lik hisse senedi aldım 0.98 den krdmd aldım ve şimdi 1.39 ama eğer diğer anaparamda nakitte olsa tamamı ile alım yapabilir ya da kademeli alım yapabilirdim borsa takip ve birazda doğru hisse senedi alma sanatı benim alım satım yaptığım 3-4 hisse senedi vardır diğerleri ile ilgilenmem çünkü bilmiyorum çoğunu
00 Yorumlaüçünede yatırım yapmam şu an üçüde zirvede belki bir miktar daha çıkabilir ama önümüzdeki aylarda hızlı bir düşüş beklememekle birlikte bir miktar daha yükseliş ya da yerinde sayma bekliyorum dolar üçü kırarsa 3,5 seviyelerini görebilir ama üçü kıracağını düşünmüyorum altında öyle borsaya yönel bence yakında çoğu hisseler bedelsiz açıklayacak ya da temettü dağıtacak ve endekste o kadar yüksek değil
00 YorumlaNiye gizli sordun,paralarını mı çalıcaz.
Ya da seni zengin olduğn için mi seveceğiz,arkadaş olarak ekleyeceğiz.
öyle çok büyük bi para değil 7 bin kadar" diyerek kendini gene de garantiye almışsın.
Soulmatesneverdie'a sor.Sana anlamadığın bir dilde tavsiyeler versin02 Yorumla
Gizli Soranya sen neyin peşindesin anlamadım ki ben sadece nezaketen gizliden sordum paranı mı çalıcaz da ne ya ne ne alaka arkadasım cevap yazmaa o zman mal mısn malatyalımısın...
- Para & Ekonomi konusunda 621 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce şu konuda anlaşalim yatırım yapacaksan 200.000 yüksek bir rakam değil benim önerim hisse viop ve forexten oluşan bir yatırım sepeti olurdu ancak anladığım kadarıyla yatırım bilgin ve tecruben yok önce kafanda vade belirle sonrasında %75 özel sektör bonosu kalan %25 lik kısma ise 32 gunluk faiz olabilir
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 309 cevap paylaştı. en mantıklısı banka oluyor ev alıp kirayada versen banka zaten sana o parayı veriyor boşa kürek çekersin bir alanda çok iyi değilsen bilmediğin bir işe girişerek aşırı risk alacaksın ve batma olasılığını da hesaplaman gerekir durduğu yerde değerlendirmen daha iyi bir çözüm istersen repoyada bir bak repoya koyarsan daha çok ya da daha az mı bir hesaplattır bankada
02 Yorumla- +1 yıl
Evet banka bana zaten o parayı veriyor. Fakat ev den hem kira alıp hem atıyorum 100.000 tl aldığım ev 2-3 sene sonra 125.000 TL gibi bir değer artışı olabilir. Hem kira hem değer artırımı oluyor. Fakat bankaya koyduğumda sadece faizi geliyor. Ana para olduğu gibi kalıyor. O yüzden parayı değerlendirmek lazım.
- +1 yıl
öylede hocam 100.000 gibi bir meblağ ile güzel bir ev bulabilcekmisin kiracın iyi olacakmı düzenli ödenmesi gerekecek falan 5 yıl dinlendir parayı sonra ev al 100 bin cepte kalsın bence borsada ben takılıyorum japon yeni var anlayan arkadaşın varsa ona bir yatırım yaparsınız başka bulaşmanı tavsiye etmem
bunu burda kizlar soruyorda mi soruyorsun uyelerin yarisii issiz ogrenci geri kalani kizlar erkek pesinde erkeklerde kizlarin.. 25bin cok buyuk bir para degil isyeri acamazsin ama istanbuldan ihracat fazlasi tekstil alip anadoluya pazarlayanlar var bunu bi arastir bence
00 Yorumla
+1 yılBorsa işini profesyonel yapıyoruz ekibimiz var ağlatıyoruz borsayı 149 kişilik ekibimiz var dünya borsa sampiyonu ve ikincisi ekipte
Ağlatıyoruz öyle söylüyeyim 😀😀😀110 Yorumla- +1 yıl
Pasta paylaşabilir misin? 😀
- +1 yıl
Ve sende hala burda geziyorsun;)))
- +1 yıl
Gelin dostum bizde paylaşımcıyız 😀😀
- +1 yıl
@Penchepathi ne olmuş yasak mı var elim boş girmek yasak mı buraya 😂😂😂😀😀
- +1 yıl
Hisse önerisi alayım tüyon var mı hangi hisse uçacak? 😀
- +1 yıl
Hisse değil benim ilgi alanın ikili opsiyon 😀😀😀
- +1 yıl
Vadeli opsiyon duydumda ikili opsiyon duymadım 😊 umarım kazanıyorsundur
- +1 yıl
Dostum kazanmak ne kelime göstersem inanmassın 😂😂😀😀 saol
Bak buda benim e ticaret kazançlarım e ticaretle de ilgileniyorum
https://i.hizliresim.com/o0n89q.jpg - +1 yıl
Bravo dostum bol kazançlar👏😊
- +1 yıl
saol dostum :D
Para & Ekonomi konusunda 627 cevap paylaştı. Parayı nasıl arttırırsın biliyor musun Taşeron olarak ver 200 üde yap bir 5 katlı daire alttakileride dükkan her katada 2 daire koy. 8 artı 2 dükkan sat 200 den tanesini. Oldu bu iş.
00 Yorumla
+1 yıldoların yıl sonu beklenen değeri 2,95-3 civarı, euroyu boşver, altın 110 u görür bence, dolar 2,20 lerdeyken almak lazımdı şimdi riskli olur, altını da 80 lerdeyken almak gerekirdi.. belirsiz bir piyasa var şu an yani..
00 Yorumlaborsa ile ilgileniyorsan Şu an alabildigin kadar petrol al derim şuana en düşük seviyede ama en ufak devletler arası sürtüşmede (petrol üreticileri arasında) fiyatı fırlar
00 YorumlaKaçak sigara ( teröristlerden alınanı demiyorm,avrupadan getirt ) ve viski depola.2013te yeni zamnlar gelicek,o zamlarla birlikte kazancını hiç yorulmadan 30.000+ yapabilirsin
00 YorumlaTemelden evlere gir ev olduktan sonra karınla sat tanıdıgım bir kac kisi bu isi yapıyo ve cok para kalıyo onuda bir arastır
00 Yorumla
+1 yılGeleceğine, küçük yatırım diyorsan cumhuriyet altını ama büyük yatırım diyorsan o zaman emlak bu ikisi her zaman prim yapan yatırımlardır.
00 YorumlaBir kısmını hepsini değil ama bağış yapmanı öneririm bir 1000 tlsini filan.Sonra bankaya yatırıp zor zamanlarında kullanabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılşu an hic bisi yatirilmamali zaten yuksek
yukselsr bile pek yukselmez
Ben altin almistim 81 lira iken 97 de sattkm hdhs01 YorumlaBana yap ver parayı da alıp kaçim 😂😂 onu bunu bilmem de dolar olabilir bu ay yukselecek dendi
00 Yorumla
+1 yılEvlen düğün yap, takılan altınları da bankaya yatır, sermaye az kar büyük :)
00 Yorumla
+1 yılTabi ki de altin ben 110 a almistim bak firladi altin.
03 Yorumla- +1 yıl
O zaman ama param deger kaybetmesin diyorsan dolar ya da euro altin uzun vadede kazandiriyor
+1 yılWC ye.
Küçük 1 lira büyük 2 lira.
Bir araba parası kaybım olmuştur.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyazlık bır yerde sezonluk dukkkan alırdım onu çalıstırırdım yaz sezonunda o para 3 e katlanırdı zaten ;))))
05 Yorumla
Soran+1 yıl25bin az değil mi bunun için?
Cevap sahibi+1 yılhyr bızım burda sahılde kucuk dukkanlar var onlardan kıralanabılıyor ;) ama altın şu anda düşük altın alıp kışa dogru zırve yapınca bozdur yıne paran artar :D:D
Soran+1 yılgizli yazmışsın ama mahsuru yoksa hangi sahil olduğunu öğrenebilir miyim
Cevap sahibi+1 yılakçay altınoluk ayvalık ;)))))
Soran+1 yılteşekkürler:)
tam bir sene sonra bugün 1$ = 3.5 tl olacak. bir sene tutabileeceksen kendini dolar al derim
02 Yorumla
+1 yılögrenciysen hic bozma dursun ha elinde bir meslek varsa yap derim ama carcur etme
00 Yorumla
+1 yılYukselseler daha ne kadar yukselir ki? Kisa vadede kucuk kazanc verir.. Uzun vadede turk lirasi daha mantikli geliyor bana
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 712 cevap paylaştı. altın tavan yaptı daha artmıyacak artsa da bozdurma esnasında karlı bir yatırım olmuyacak düşük fiyata bozacaksın
00 Yorumlaaltin alma su an cunku fiyati yuksek :) yuksekken alip sonra kazik yeme ihtimalin cok fazla
00 Yorumla
+1 yılhocam şuan param yatırımda o yüzden ilgilenmiyorum ben altınla paramı 2-3 katladım. ama şuan pahalı altın.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılbu sıra çok riskli kesinlikle bir şey yapma
bu arada bu kadar parayı nasıl biriktirdin10 Yorumla en mantıklısı altın. bana ver ben yaaparım altınını :D
00 Yorumla
+1 yılVarsa paranız bir ev alın kiraya verin ya da araba alıp satın.
00 Yorumla2 trilyon bankaya koy faizi 20 ile 23 milyar arası oluyor 5 6 evden alacağın kiradan daha fazla 😊
00 YorumlaBence bankaya yatır biriksin daha sonra düşünürsün ne yapacağını
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBana yatır kanks şarap gibiyim yıllar gectıkce degerlnıyom
10 YorumlaBana ulaş bir yılda en az 1 e 5 ila 10 arası yatırım aracım var.Danışmanlık yaparım.
mail : bytrader@hotmail.com10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 18b cevap paylaştı. Altınları bozdur bankaya koy parayı yatırım yapma dursun köşede faiz gelsin.
00 Yorumla
+1 yılYıılık % 100 kazandıran Soysal Danışmanlık firması ile çalışın. Portföy yönetimi yapıyor.
soysaldanismanlik. com00 Yorumla
+1 yılGayrimenkul en güzeli ama onda bile iyi seçim yapmak lazım. Arsa ilk sırada yer alıyor
00 Yorumla
+1 yılYa git orda herkeze döner ismarla ne ugrasiyon 25bin su ulkede hic bisey yani
00 Yorumla
+1 yılDolar almak en mantıklısı bence :)
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyüklü paran varsa hemen yardımcı olabilirz arsa işi en karlı iştir
00 Yorumlamesleginle ilgili yatirim yap.
23 Yorumla- +1 yıl
+1
Soran+1 yılÖğrenciyim.Ancak bir alanda iş kurarak ailemin çalışmasını da sağlayabilirim.Ama hangi alan işte...
Gizli Üye(36-45)+1 yılsakın altın falan alayım deme çünkü düşüşe geçti.dolara yatırım yap..
00 YorumlaAltın Altın Altın is the best my man :)
10 Yorumlaaltın yıl sonuna kadar artışı devam edecek
10 YorumlaYeteneğin varsa borsa👍
00 Yorumlabana ver calsıtırayım kar payı vereyim :P :D
00 YorumlaKs'da xper biriktir , zamanla değerlencek 😁.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılborsa bence ama şu işimi bi halledemedim kii
00 Yorumla
+1 yılarkadaşım bana bi pm atsana fikir vericem...
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılaltın iyi fikir ama risk istersen borsa
00 Yorumla Üste kredi çeker daie alabilirsin veyahut araba
00 Yorumla
+1 yılSu ara elde canli para tutmak cok muhim
03 Yorumla- +1 yıl
Nakit kral derler ama enflasyon olan bir ortamda parayı elde tutmak zarar bence.
- +1 yıl
Gayrimenkul patlayacak.
Zira insaat sirketleri batmanin esiginde.
Dolara euroya yatirim. icin gec kaldik. Truphun aciklamasi ile atesi dusecek.
Bununla veraber borsa zaten sikintili bir olay.
Canliyi tut elinde sen, ben oyle yapiyorum. - +1 yıl
Ben borsa uçacak diye düşünüyorum pd/dd oranları 2009 yılındaki seviyeye gelen hisseler var yarı yarıya ucuz. Dolar fazla gidecek yeri yok. Altın alınabilir diye düşünüyorum. Gayrimenkul fiyatlarıda uçuk zaten. Ben kocaelideyim arsa daire alınacak gibi değil
- Para & Ekonomi konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılStuttgart'ı bir düşün derim
01 Yorumla
+1 yılKadın işinde güzel para var diyorlar :))
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 18,1b cevap paylaştı. Bu dünyada en karlı yatırım dindir.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKimsesiz insanlara yardım et
00 Yorumla Faize harama bulaşma, 1 en iyisi
15 Yorumla- +1 yıl
Eğer ben bir kişiye ihtiyaç sahibine istediği meblayı verip ondan fazlasını alırsam haram olur. Ben paramı nerde saklıyacam evde saklıyacak halim yok. Tabiy ki bankaya yatıracam. Bu parayı faizsiz yatırsam param eriyip gidecek enfilasyon dan eriycek. Yani her gecen zamanda param azalacak.1 lira olan ekmek 1 yıl sonra 2 lira olduğundan benim yatırdığım para aynı olacak. O yüzden ben faizi pek haram bulmuyorum açıkcası.
- +1 yıl
Ev alabilirsin ama bu sayede öyle olmamış olur. Dinimizce yasaklanmış bir şeyi yaparsan ileriki senelerde ailenden, sağlığından çıkabilir bu. Bile bile yapma. Sana göresi yok bunun.
Faiz yiyenler ancak şeytan çarpmış olanın kalkışı gibi kalkarlar. Bu onların: “Alım satım da ancak faiz gibidir." demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alış verişi helal, faizi haram kılmıştır. Kime Rabbinden bir öğüt gelir de faize bir son verirse, artık geçmişi kendisine, işi de Allah'a aittir. Kim faize geri dönerse artık onlar ateşin halkıdır, orada sürekli kalacaklardır. Allah, faizi yok eder de, sadakaları artırır. Allah, günahkâr kafirlerin hiç birini sevmez. (Bakara 2/275-276).
Cahiliyeden kalma bu çirkin adetin (faizin) her türlüsü ayağımın altındadır. HZ. Muhammed Mustafa (sav) - +1 yıl
Tamam burda yazılanlar doğru ben faiz haram değildir demiyorum. Faizi ne şekilde verilip ne şekilde alındığı önemlidir haram olması için. Misal benim evim var. Kiraya veriyorum ve gelir elde ediyorum. Misal benim param var kiraya veriyorum. Ve gelir elde ediyorum. Biri evimde kalıyor. Diğeri verdiğim parayı kullanıyor. Şimdi burda ki haramı bana acıklar mısın?
- +1 yıl
@ISIran sayın ısıran lütfen dini kendi bildiğiniz gibi yorumlamayın tehlikeye düşüyorsunuz. Bankaya yatırılan para kendi kendine artıyorsa ( döviz , altın vs. Hariç) ittifakla haramdır. Siz neye dayanarak buna haram değil diyorsunuz? Niyetim sizi kötülemek değil sadece dediğiniz islamda tehlikeli yerlere gidiyor...
+1 yılne kadar paradan söz ediyoruz
00 Yorumla
+1 yılSermayenin miktarına bağlı
#Türkerkeğii00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 17,6b cevap paylaştı.
+1 yıl1 ya da 2 en mantıklısı
00 Yorumla - Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih