Sağlık konusunda 300 cevap paylaştı. Şu an eğer tercih döneminde tıp tutup da senle evlenip evlenmiyeceklerine göre tıp yazcaksan baştan yazma zaten. Ben tıp okuyorum büyük ihtimalle bu yazdığın bölümlerin hepsinden daha zordur ama nasıl kazandıysan öyle de bitirirsin okulunu. Ortam her yerde her fakültede bulursun kendine göre arkadaşlar edinirsin. Her fakültede her bölümde her tipten karakterden insan mevcuttur. İlgin becerin hangi yöndeyse o bölümü seç diğer yok kimle evlenirsiniz kızı erkeği nasıldır diyerek seçme bölümü.
03 Yorumla- +1 yıl
Hayir ben her acidan meslegi gormek bilmek istiyorum. Elbette ortam onemli sonucta universitede eglenmekde istersin o yuzden olumlu olumsuz ogrenmek istiyorum
- +1 yıl
Peki o zaman sagol fikirlerin icin :)
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılcerrahpaşa tıp fakültesinde çalışan en basit cerrah döner sermayaden ayda 180bin TL kazanır
bence on numara olur bir de cerrahsa sırtımda taşırım015 Yorumla- +1 yıl
Waow cok iyimis ya
- +1 yıl
bu rakam yalan değil döner sermayade memur olan arkadaşım var
kesin bilgi yayalım:)) - +1 yıl
O zamân daha da guzel :D
- +1 yıl
herşey para mı be
- +1 yıl
Yoo ama o kismida var tabi sevmesem dusunmesem tipla hic ilgilenmezdim zaten sirf para icin on yil okuyacak biri degilim
- +1 yıl
ayrıca tıp ortamı çok gevşektir
iyi kazanırlar ama ayıp kelimesini pek kullanmadıkları için herşey normal onlarda haberin olsun - +1 yıl
Olabilir yani bende bilmiyorum ama bu birazda kisilik meselesi yani yapisal bir durumdur kendini bilen heryerde baskadir zaten
- +1 yıl
sen ölüm kokusunu daha koklamadın
bir o koridorlarda dolaşmaya başla beni daha iyi anlarsın - +1 yıl
Sen doktor musun
- +1 yıl
hastayım ben:)
- +1 yıl
Anlasilan her onune gelenin doktor olmasini istemiyorsun. Ama ben zaten bir anlik hevesle karar vermedim ki hala da sorup sorusturuyorum. Benim amcam agir kanser hastasiydi. Gittigimiz hastanelerin bazisinda korkuc derecede kotu bazi doktorlarda gordum. psikolojisi amcamin o kadarr kotu oldu ki zaten amcamida kaybettik. Ama oyle melek gibi doktorlarda gordum ben guler yuzlu insanin elinxen tutan doktorlarida biliyorum. Kotu biri degilim halden anlarim dinimede bagliyimdir ve bir isi bir anlik hevesle ve sirf para icin yapacak biri olmamida bekleme benden. Emin olabilirsin ki o durumda bir kizda degilim
- +1 yıl
başın sağolsun
ama onlarıda anlamak lazım ölümü görmek bilmek bu kadar yakın olmak duygusuz bırakmış olabilir bu insanları
sana atıfta bulunmak için yazmadım
hastane koridorlarını iyi bilirim
derdini deşmek değildi niyetim
kırdıysam özür dilerim - +1 yıl
Hayir aksine uyardigin icin tesekkur ederim. Ve eger ben sen i soylediklerime kirdiysam ben ozur dilerim. Yani anlatmak istedigin seyi biliyorum. ne kadar olume yakin olursam olayim ne kadar basit gorursem goreyim insanligimi hic bir zaman kaybetmiycem. ve gercekten eger bir gun bir meslek sahibi olursam hangi meslek olursa olsun o anlatmak isteddigin yanlis davranislari yapânlardan olmamak icin e elimden geleni yapicam. :)
- +1 yıl
dualarım seninle
senin gibilerine en çok ihtiyacı olan yer hastaneler - +1 yıl
ay çok teşekkür ederim ya çok sağol.:) İnşallah hayırlısı ve en güzeli olur :)
+1 yılBen doktorluga sonsuz bağlı biri olarak şunu demek isterim. Diş hekimi en güzel doktordur. Çünkü kendi hayatın oluyor. Yani istedigin zaman tatil yapabilirsin ve kapatıp açabilirsin. Çocuklarınla ve kocanla daha çok birlikte olabiliyorsun. Tabi bazıları hastanede çalışıyorlar ama ben kendi evine bağlı diş hekimliğinden bahsediyorum. Ve diş doktoruna her insan gidebilir. Ve diş konusunda teknoloji çok ilerliyor :)
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen oda guzel diyetisyen nasil sencw ya da ebelikte olabilir. Ya saysalciyim psikoloji okuyamiyorum icimde kLiyor oda
Gizli Üye(30-35)+1 yıltip. kazanabiliyorsan digerlerini nasil dusunebiliyorsun ama baya yorucu surekli okuyosun kendini hep gelistirmen lazim erkenden yipranicaksin ortam olayida tabikide diger. bolumler gibi degil surekli ders calisma ortami oluyor. ama biresel olarak sosyallikten bahsediyorsan kisiye bagli
01 Yorumla- +1 yıl
Ama sevgilim tipci diyenler var demekki az cok ortam var sonucta ders calisirkende girgir samata yapilyor :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
+1 yılYani normalde düşünmezdim önceden. Ama bu sene üniversiteye gidiyorum, sevgilim tıp istediği için 1 sene daha kalacak. Sırf bu yüzden ayrılamam ondan onu çok seviyorum inşallah evlenebilirim. Ama eğer olurda biterse bu ilişki tıpçıyla evlenecemi sanmıyorum boş vakitleri yok bana zaman ayıramaz böyle olsun istemem
06 Yorumla- +1 yıl
Ama sende tip okuyor ve ayni sinifta olsaydiniz daha guzel olurdu sen ne okuyorsun ve diyetisyenlik psikiyatri gibi alanlara bakis acin nasil cunku onlar diger doktorluk bolumleri gibi pek nobeti falan yoktur hemsirelik hakkinda falan dusuncelerinn ne
- +1 yıl
bu sene gideceğim sıralamam 4 bin aslında çok iyi tıplar geliyo ama mühendislik yazacağım çevremdeki herkes tıp diye diretiyor ama para için sevmediğim işi yapamam, insanların canını riske atamam o basit bir ilaç hayat karartabilir. Bence diyetisyenlik felan bayan için daha uygun meslek. Ben bayan olsam evime, aileme rahat rahat zaman ayırabileceğim bölüm seçerim çünkü zaten evlenince kocan garanti çalışıyor olacak yani toplumumuz böyle eve ekmeği erkek getirir, sende çalışır ona destek olursan çok harika bir şey tabi ama tutup doktor olup ta gecen gündüzün olmadan çalışmak sağlıklı bir ilişki yürümemesine sebep olur. Sevgilime diyetisyenlik felan da önerdim ama çokta zorlamadım onu ilerde ne olacağını kimse bilemez. Sadece ben onun mutlu olmasını isterim birazda bana vakit ayırabilsin tadından yenmez. Yani bayan olsam çok idealist olmazdım ben rahat bir iş bulur eşime bağlı kalmazdım 3-4 milyar maaş yeterli. Hemde mutlu olurdum
- +1 yıl
Himm anladim diyetisyenlik mimârlik ogretmenlik falan gibi evine vakit ayirabilecegi issler olsun diyorsun. Ki mantiklida bir bakima. ama inaniyoumki sevgilinde bir zaman sonra meslegini c9zdukten sonra yavaa yavas evinede vakiy ayirabilecektir diye dusunuyorum umarim cok mutlu olursunuz yorum icinde tesekkur ederim
- +1 yıl
rica ederim umarım sende mutlu olursun. Zaten 1 sene daha deneyecek kısmet bakalım tutar mı tutmaz mı hayırlısı olacak, ona söyledim zaten tek istediğim bana biraz zaman ayırabileceğin bir şeyler olsun diye onun dışında senin düşündüğün önemli dedim, ilgi duyduğun mesleği seç başkalarının fikrini bir kenara bırak tercihleri yaparken. Ama çevrenden fikir almayıda ihmal etme tabi
- +1 yıl
Teşekürler kesinlikle katılıyorum haklısın :D Peki kız arkadaşın tutturamazsa nereyi tercih edicekmiş başka? O tercih edeceği yer belki ikiniz içinde daha uygun olabilir :)
- +1 yıl
şu an bir şey söylemedi tıptan başka bir şey düşünmüyor. Ama olmazsa düşünecektir illaki. Dişçilikle beslenme diyetetik güzel meslek bence
+1 yılneyi seviyorsan ona yönel. buradan alacağın tavsiyelere fazla kulak asma hele de burayı okurken "aa erkekler tıp okuyan kızları sevmezmiş" gibi düşüncelere kapılıp da hedeflerinden vazgeçme, tıp seviyorsan hedefin o ise devam et yoluna. sonuçta gelecek senin geleceğin, böyle basit konularla belirleme geleceğini. önemli bir karar sonuçta, hem de hayatında belki bir kere verebileceğin bir karar, tüm hayatını da etkileyecek hemde.
01 Yorumla- +1 yıl
Yani ben sadece biraz fikir alıyorum burdan. Danışa danışa bağdat bulunurmuş. İstişarede önemlidir. Bunlar biraz yardım almak sadece. Eğer kafamda kesinleştirirsem sormam zaten ;)
+1 yıl2 sevgilim tıpcıydı. şu an en yakın arkadaşım sevgilisi de öyle. genelleme yapmıyım da bana denk gelenler de arkadaşımın şuanki sevgilisi de aşırı salak ve abaza.
05 Yorumla- +1 yıl
Denk gelmistir belki ;) diyetisyen psikolojiye naasil bakiyorsun? Bide sevgilim dedigine gore ara sira ortam olacak insanlarda oluyor demek ki?
- +1 yıl
şöyle diyim. bir tanesi kendisini çok bişey sanıyordu tıpcıyım diye. öteki doktor bile olmuştu artık ama sonradan öğrendim yalancının tekiymiş :) ama ortamları çok iyidir. sürekli ders ders takılanlar gördüğüm kadarıyla hep kızdı, erkekleri hem zeki hem muhabbetleri iyidir. tanıdığım diyetisyenler var dünya tatlısı insanlar, kendileriyle çok barışık oluyorlar. psikologlar da bazen nedenleri sorgulama konusunda can sıkıcı oluyorlar ama halden çok iyi anlarlar, sen daha anlatmaya başladığında teşhisi koyar sana bazen okumadığıma pişman olmuyor değilim :)
- +1 yıl
İste psikoloji okuyamiyorum sayisalciyim ve icinde kaliyor benimde biraz :) diyetisyenlikxe olabilir tip sonrasi psikiyatride uzmanlik. Yapip psikiyatride olabilirim
- +1 yıl
tıp okuyacaksan sonrasında psikyatri üstüne uzmanlık yapman daha iyi olur bence. ama karar senin tabi :) diyetisyenlik güzel de etrafımda başka işlerle uğraşıp diyetisyenliğine çok merak saran saçma sapan tipler var ama kimse bir doktor olmaya kalkışamaz :)
- +1 yıl
Ama diyetisyende bir doktordur yani oyle degilmi onada dooktor derler ama bir kalp doktoruyla kiyaslarsak farkli tabi okumasi falan daha cok emek :)
- Sağlık konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılTıpta okuyanlar ya kromozomdan konuşur ya da dna 'dan genel olarak bu ama bide dönemini buldun mu ortamın kralı tıpçılardadır... Kuzenimden bilyorum...
01 Yorumla- +1 yıl
Oyle mi? Donemi ni nasil bulcaz peki?
+1 yılpara için okuyacaksan hiç başlama. benim anneme yanlış ilaçları verdiklerinden böbrekleri tükendi. kendine lanet ettirme
05 Yorumla- +1 yıl
Hayir hayir kesinlikle oyle bir niyetim yok aksine her hastamin elinden tutmak isterim hepsiyle birbir ilgilenmek isterim
- +1 yıl
Allah için, insanlık için, memleketin için doktor ol çünkü yaptığın hata diğerlerinin canını yakacaktır. para için yaparsan umursaman ama adil hedeflerin olursa daima iyi olmaya çalışırsın.
- +1 yıl
Guler yuz sarttir bende bu meslekle ilgili degil insanlikla ilgilidir :)
- +1 yıl
o zaman senin için dua ederim. senin gibiler çoğalsın :)
- +1 yıl
Bak o cok guzel olur iste cok sevinirim. İnsallah sizde hep iyi insanlrla karsilasirsiniz:)
Gizli Üye(36-45)+1 yılTıp fakültesini kazanan biri hemşireliği ya da diyetisyenliği asla düşünmez (diş hekimliği belki düşünebilir) ablam doktor yorucu bir meslek sürekli eğitimden geçiyorlar
02 Yorumla- +1 yıl
Yoruculugundan dolayi iste diyetisyenlikde dusunuyorum bir yandan dis hekimligi falan
Cevap sahibi+1 yılsanırım henüz kazanmadın bir sınava gir puan al sonra düşünürsün
Diğerlerini bilemem de hemşirelik ile tıpı karşılaştırman biraz abes olmuş. Tabii ki evlenirim evlenmemek için bir sebep yok bence.
16 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim hani hrrkes tibi kaldiramaz hemsirelige kayabilir ya ondan sordum
- +1 yıl
Oyle mi diyorsun tip yani. Ama tipci bir kadin eviyle cok ilgilenemeyebilir. Gece isi cikabilir vs. Vs. Kabul edersin yani bu durumlarda da?
- +1 yıl
Yani ailemde evine nasil bakicaksin diyor ama bakilir Allahin izniyle ya haklisin ;) tesekkurler :)
Parasi guzel ama cok kotu bir meslek bana gore.. bak biz bile bazen saglam oldugumuz halde hasteneye gidiyoruz bir gun hasta olup cikiyoruz cekilmez yani o dert :)
06 Yorumla- +1 yıl
Zorluklari var yani tabi :D
- +1 yıl
Kibar bir kizimdir narinimdir karsimdaki icin iyinin olmasini isterim kavga cikaracak bir yapim yok yani :)
- +1 yıl
Eh o da var
+1 yılBen de tıp okuyordum bıraktım. Leyla ile Mecnun : Açıköğretim - Tıp:
https://youtu.be/z4B4yo5qMm413 Yorumla- +1 yıl
Gercekten biraktin mi simdi ne yapiyorsun peki?
- +1 yıl
Saka canım videoyu izlesene
- +1 yıl
İzledim o ayri zaten tiptn isletmrye gecmis ama kizin tipide bir ayri begenmedigi belli :D
Tıp okuyan biriyle evlenmem. Geri kalanları bir rehberlik öğretmeninden görüşerek öğren.
10 Yorumla
+1 yılGir ve hayatını kurtar
dersleri epey zordur
ortam desen doktor ortamı klasik01 Yorumla- +1 yıl
Deniycem :)
+1 yılyaa ne ortamı yaa? ortam kendiliğinden oluşur, biraz da çabayla tabi.. böyle şeyleri dert etme.. puanın yetiosa tıp yaz..
01 Yorumla- +1 yıl
Hani cok sıkıcı bir bolum diyenler varda ondan sordum ;)
+1 yılBizim gibi mühendis adaylarının tıpçılara falan ihtiyacı var ^^ bende mühendislik yazıcam tıp iyidir severiz tıpı :D
01 Yorumla- +1 yıl
Hee guzel guzel dusunuyorum insallah olur ya
- Sağlık konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yılŞakamısın bebeğim? Tıp tıp tıp kendine yazık etme... Hiç düşünme tıp oku. Topta okuyan bir sevgilim vardı şimdi uzman Dr oldu ama evlenmedik.
02 Yorumla- +1 yıl
Himm tamam o zaman ben vazgecicektim de dusuncelerim degisti :) tesekkurler
- +1 yıl
tıp oku bana ömür boyu dua edersin. Baba da haber ver hangi fakülteye girdiğini
Sağlık konusunda 881 cevap paylaştı. la tıpta ki öğrencilerde TİPİN ''T'' Sİ YOK.. ortam hiç yok... hepsi mal :d
00 YorumlaSağlık konusunda 2,6b cevap paylaştı. ortamı felan yok boşver, kızı erkeği alayı manyak..
01 Yorumla- +1 yıl
Ya iyiside vrdir ya iste dusunuyorum olmazsa diyetisyenlik hsmsirelik falan da dusunuyorum
- Sağlık konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılBak kardesim sakin bulusma sadece bunu deri. Omrum bitti kafamda sac kalmadi akilli ol
03 Yorumla- +1 yıl
Ama guzel degil mi ya? Ne biliyim psikiyatrist , kadin dogum , vs. Falan? Ne biliyim seviyorum bisey cekiyor bni oraya
- +1 yıl
Bunlar ve bunun gibilerin dedikleri hep kıskançlıktan ve cekememezlikten kardeşim sakin aldırma. Bunlar şöyle düşünüyor şimdi sen tipa gelirsen başarılı olma oranlari azalacak ya o yüzden kimse gelmesin diye hep yildirma ve biktirma çabaları. Kendi içlerinde de boyleler " kiziiim bak ben hiç çalışmıyorum zaten kolay olur " der ve sabaha kadar çalışırlar
- +1 yıl
yaaa insan bu kadarmı art niyetli fetvaz olur bu mubarek gun gunahımı aldın gerısını sen dusun tmmen ıyı nıyetımden soyledım bizim bolum 6 yıl 6 yılda bıtırenı ben hıc görmedım yas 30 sen hala bıtırecem dıyee ugrasıosun zaten bı meshur tus var tek seferde kazanan yok gıbı bısey okadar güzel meslekler varkı bizim bolum ıcın bu kadar okumayı hıc degmez okl bittikten soradaa ınsanlaa ugrasıosun bırde vebalı var bunun
Kadavra neşter böbrek dikiş ipliği v. s v. s. tabi işini evine taşıyan bir eş olursa
16 Yorumla- +1 yıl
Baskasini bilmemde evim ayri isim ayri olur benim :)
- +1 yıl
Sen boyle diyorsun bazilarida farkli diyor :/
- +1 yıl
Himm peki dusuncem tesekkurler :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılTıp ve hemşireliği aynı kefeye mi koyuyorsun cidden?
03 Yorumla- +1 yıl
Ya dedigim gibi hwrkes tibi kaldiramaz ama sagligida sever hemsire olabilir o yonden yani
Cevap sahibi+1 yılHemşirelikte güzeldir ama o puanı aldıysan aklının ucundan bile geçmesin. Diş hekimliği ve psikoloji olabilir özellikle diş hekimliği
- +1 yıl
Himm peki diyetisyenlik?
+1 yılşu bilip bilmeden sallayanları atsak siteden daha iyi olur :) zor-sıkıcı-ortam yok-hemşirelik daha iyidir bence.
02 Yorumla- +1 yıl
Hadi ya gercekten mi? Ama nazil sıkıcı olur ki cogu zaman olayli bir is hastane hastalar falan :D
- +1 yıl
Okumak sikici :) evet olayli dayak atmaya geliyolar ne olay ama:D
7 sene okunurmu ya çekilmez valla hiç yaşlanır insan ya:)
06 Yorumla- +1 yıl
tıp 6 sene uzmanlık istersen 4te o var. Tabi okumasıda zor biraz ama bol stajlı bir iş yani okurkende çoğu zaman hastane gibi yerlerde olabilicem. Aynı zaman da o olmazsa diyetisyenlik hemşirelik hatta mimarlık öğretmenlikte olabilir :) Ama tıbı bir araştırmak istiyorum iyice öğrenmek ve olumlu olumsuz yorumlar alıp ona göre davranmak istiyorum
- +1 yıl
öğretmenin atama derdi var mimarlıktada iş var mı bilmiyorum. Bir sürü yer bina oldu nerde iş yapıcaklar onu bilmiyorum işte...
- +1 yıl
aynen o da olabilir ani güzel şu tıp hakkında iyi bir düşüneyim olmazsa onlar hep aklımda :D
Gizli Üye(36-45)+1 yıltıp okuyan bir sevgilim vardı daha 10 gün önce ayrıldık:):) abi bir dahamı tıp okuyan sevgilimi uzak dursun
05 Yorumla- +1 yıl
Aa neden?
Cevap sahibi+1 yılkorkuyordum bana diyorduki bana bir yamuk yap sana bir iğne yaparım yerinden kalkamazsın gece uyurken erkekligini bile keserim diyordu piskopat valla bunlar
- +1 yıl
O kadar kadvra falan inceliyolar sogukkanli oluyolar psikopatlikta olabilir yani azcik
Cevap sahibi+1 yılabi birde herşeyi biliyorlar benim anlattıklarıma hiç katılmazdı yok öyle değil böyle derdi çok bilmisti yani.
- +1 yıl
ya bazıları öyle olabilir tabi ama bu hepsi öyle olacak değildir. Çok zeki kibar tatlı kızlarda çıkabilir bu tıptan yani az çok neşeli kızlarda vardır bence :)
Yaz gitsin neyini düşünüyorsunki gider görürsün :))
00 Yorumla- Sağlık konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılTıpçı derler sürekli zıpçıktı diyor gibi :D
00 Yorumla Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. Tıp okuyon biri evde kalmaz :)
05 Yorumla- +1 yıl
Tercih edilir yani ;)
- +1 yıl
Diyetisyen psikolog falan?
- +1 yıl
Peki tesekkurler ;)
7 sene felan okuyorlar gerisini sen düşün :D
06 Yorumla- +1 yıl
Yani benim istedigim yere gelmek icinde on yillik univ. Egitimi grrekiyor yirmi yedi yasimda mezun olmus istedigim yerde oluyorum ama okurken de staj falan calisiyorsun yani :)
- +1 yıl
İste bilemiyorum kararsizimda birz
- +1 yıl
Yani biraz daha arastirayimda karar vericem :D
+1 yılGüzel bir bölümdür Tıp fakültesi.
02 Yorumla- +1 yıl
Tesekkurler :)
- +1 yıl
Rica ederim.
+1 yılvalla çok inek tipler oluyor haberin olsun :)
00 Yorumla
+1 yıltıpı ortam için okuma beynin yanar bence:)
00 Yorumla
+1 yılTıpta boş vakit yok ders var hep
00 YorumlaDers calismaktan baska seye firsatin olmaz:)
00 Yorumla
+1 yılyuh yanii
05 Yorumla- +1 yıl
Niye?
- +1 yıl
sen geleceğinimi düşünüyposun gideceğin yerin nasıl bişey oldugunamı tıp okuyan doktor olmuyo mu böyle biriyle evlenmek içinde en az senin kadar olmak lazım diş hekimliğinde mangırda cokmus herhalde
- +1 yıl
miletin orasını burasını dikebilicenmi :D
- +1 yıl
Sorun degil yaparim bunlar yapa yapa alisilack seyler.. Ben o yonden rahatim ;) da iste korkuyorum yanlis bir yere gidersem alti yil orada kalicam
- +1 yıl
ünide hiçbi ortam tam düzgün değilki o senin kişiliğine kalmış olmazsa ii bir mühendilik sec elektronik bilgisayar artık ne tutuluyosa
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar