Bakın gerçekleşmedi demiyorum. Hangi duanız gerçek oldu? Mesela benim hiç olmadı. Ya sizin?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞartlarına uygunsa dua kabul olur. Hadis-i şerifte, (Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten haya eder, edilen duayı kabul eder) buyuruldu. (Tirmizi)
Duanın kabul olması için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]
Yapılacak işlerden bazıları şöyledir:
Önce günahlara tevbe etmeli, istiğfar okumalı, sadaka vermeli, imanını düzeltmeli, duanın kabul olacağına inanmalı, iki diz üzerine kıbleye karşı oturup, duaya başlarken, Sübhane Rabbiyel aliyyil a’lel vehhab demeli, euzü besmele çekip hamd ve salevat okumalı, duayı üçten fazla söylemeli! Kabul olmadı diyerek ümit kesmemeli, kabul olana kadar uzun zaman tekrar etmelidir! (Feraid)
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Siz, kabul edileceğine yakînen inanarak, Allah’a dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]
(Emr-i marufu bırakırsanız dualarınız kabul olmaz.) [Bezzar]
(Bid'at ehlinin duası ve ibadetleri kabul olmaz.) [Deylemi]
(Kızını fâsıkla evlendirenin duası kabul olmaz.) [Şir’a]
Farzları yapmayanın, mesela namaz kılmayanın duası kabul olmaz.
Haramlardan sakınmayanın duası kabul olmaz. Ebülleys-i Semerkandi hazretleri, (Haram yiyenin, gıybet edenin ve haset edenin duası kabul olmaz) buyuruyor. Hadis-i şerifte de, (Duanın kabul olması için, yenilen ve giyilen helal olmalıdır) buyuruluyor. (Tergib-üs-salât)211 Yorumla- +1 yıl
Ben namaz kılıyordum bir ara hatta iki yıl kılmıştım sadece bir sey istedim oda olmadı o gun anladım ki dua ile degilde torpil ile oluyor bu isler.
Cevap sahibi+1 yılÖyle deme azizim günaha giriyorsun. Hayırlısı neyse o olmuştur senin için sen farketmessindir.
Cevap sahibi+1 yılDua eden ve duası zahiren kabul görmeyen bir çok insan duası kabul olmadığını düşünüp rabbine küser “Niye isteğimi vermedi”der.. halbu ki, dünyevi kaygılar istekler için rabbinden küsülmez. Dünyevi şeyler için mümin üzülmez. Üzülecekse ve kaygı taşıyacaksa başına açılmış olan cenneti kazanma davasını nasıl ne şekilde neyle kiminle kazanırım endişesi ve tasası için üzülmeli.”Ebedi gençlik güzelliği saadeti nasıl kazanırım” diye tasa etmeli. Kendisini aydınlığa saadete çıkaracak olan rehberleri bulmalı. Nasıl namaz kılınır , niçin namaz kılınır, niçin kulluk edilir , niçin varlığımız vardır diye araştırmalı.. Hayatın lezzetlerin mahiyetin hakikatini araştırıp iç yüzlerine öğrenmeli. İmanı onu yolda bırakır mı , örtüsü ona cehennemde kalkan olur mu, imanı kabirde ona ışık olur mu, imanı onu sırattan geçirir mi. imanı onu son nefeste kurtarır mı diye kaygı edip rabbinden medet dilenmeli. Her gün amel defterine kaydedilen şeylerin ne kadar isyan nisyan ne kadar itaat kulluktur.
- +1 yıl
Haklısınız fakat ben artık bir sey istememeye başladım ne istiyorsa Allah öyle olsun
Cevap sahibi+1 yılKendi başıma gelen bir olay. Bir şeyi gerçekten çok istemiştim ağlayarak sızlayarak istiyordum kaç yıl boyunca istedim her araştırıyordum duamın kabul olması için napmam gerek diye duam kabul oldu ve bin pişman oldum hakkımda hayırlısıyla ver demediğim için hayatımı alt üst etti o insan. Şüphesiz ki Allah bilmediklerimizi bilir. Ben yine dua ediyorum yine Rabbimden istiyorum ama hayırlısıyla istiyorum hayırlıysa ver Allah'ım diyorum. Dua etmekten vazgeçme müslümanın silahıdır dua. Dua etmekten vazgeçme ama bu dünya için etmeyelim hep bu dünya kalıcı olan değil sonuçta
- +1 yıl
Ben obur dunya icin bir sey istemiyorum Allah istediği yere koysun
Cevap sahibi+1 yılCennetini istemiyorsun öyle mi?
- +1 yıl
istediği yere koysun diyorum
Cevap sahibi+1 yılÖrneğin ben patronum calısıp kendini gösterini mi bir üst makama yükseltirim yoksa farketmez böylede iyi nasıl isterseniz tarzı konusanı mı?
- +1 yıl
dünyadaki işlerle karıştırma şu var benim kimseye bir zararım yok fakat öbür dğnyadacehennemeye koyarsa bir şey demem.
- +1 yıl
öbür dünyada cehenneme diyecektim
En İyi Cevaplar
+1 yılküçükken allaha inanıyordum tabi çevremin etkisiyle ve bilgisizliğim yüzünden. o zamanlar bir sürü dua ederdim hiç biri gerçekleşmedi tabi.
31 Yorumla- +1 yıl
Sen = ben
Gizli Üye(30-35)+1 yıl13-14 yaşlarında bildiğin fakirdik okula gidecek ayakkabım yoktu yırtıkdı ailem alamıyordu okuldan 5 bucuk gibi gelirdim ve hava kararırdı ozaman ayakkabım yok rezil oluyorum diye ağlayarak gelırdım 2 gün boyunca ağlayarak dua ettım 45 dk lık yolu yürüyerek geldiğim için okuldan eve en az 30 dk ağlayarak geçirirdim dönüş yolunda ayakkabı diye :D allah sanırım okadar acıdı ki halime size yemin ederim 2 gün sonra siyah bir convers almıstım tabiki çakmasını 20 tl ye parayı nerden buldun dersen işte o bende kalsın :D şimdi allaha şukur evime baya para giriyor ne günlermiş hala hatırlar duygulanırım. Allah var mı yok mu diye kuşkuya düşersinya o gun benım için o yaşta o kuşku bitmiştir. Gerçektir bu yaşadıklarım kimseyede anlatmam kıymetınızı bilin. :D
21 Yorumla- +1 yıl
vay be ne güzel :)
Daha dün oldu dün Allah'ım ne büyüksün sen. Dün iftarda vişne kompostosu içiyordum tabaktan sonra bitti. Dedimki kendi kendime biraz daha olsaydı bardaktan içerdim daha güzel olurdu dedim. Sonra annem oğlum içeride fazla kaldı bardağa boşalttım dolapta dedi. O zaman ki sevincimi görecektin :) Bir de kavunun yeni çıktığı dönemler :) Arkadaşlar dışarı karpuz almaya gitti içimden diyorum ki kavun olsada yesek arkadaşlar elinde kavunla gelmez mi :) Ben onlara kavun alın demedim halbuki :) Daha bir kaç olay da var :)
12 Yorumla- +1 yıl
ne güzel bir cevap bu :D
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
24Cevap
+1 yılAllah duani kabul etmiyorsa ya daha iyisi olacagi icindir ya da gercekten olmamasi gerektigi icindir. Mesala basit bir ornek vereyim senin cocugun olsa onu cok seversin ve herseyin en iyisi onun olsun istersin dimi? Ve onu bu kadar sevmene ragmen her istedigini yapmazsin cunku bilirsin ki bazi istedigi seyler onun gelecegini yasantisini kotu etkileyecektir. onun icin gercekten olmamasi gerekiyordur ya da daha iyi secenekler vardir secebilecegi o yuzden izin vermiyor daha iyisini sececegi zamani bekliyorsunuzdur. buda hemen hemen ayni sey iste
33 Yorumla- +1 yıl
anladım
- +1 yıl
Anlatabildiysem ne guzel :))
- +1 yıl
evet :)
- Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılAllah (c. c) kuluna 3 şekilde cevap verir:
Evet! der istediğini verir…
Hayır! der daha iyisini verir…
Bekle ! der en iyisini verir…
Rabbime binlerc şükürler olsun... İstediğimi, istediğim an vermedi. . ama bir zaman sonra olması gerekenden daha güzelini verdi... Hamdolsun..
Yeterki duayı, kalbi tertemiz duygularla, Hakka teslimiyet ve sabırla edebilmek gerek...24 Yorumla- +1 yıl
Guzel :)
- +1 yıl
Umutsuzluğa kapılma hiçbir zaman... Allah sana istediğin vermek istemeseydi dua ettirmez huzuruna gidemezdin ;)
- +1 yıl
Anladım teşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim.. :)
sevdiğim bir kızın bana mesaj atmasını çok istemiştim gerçek oldu ve daha sonraları sonra kavga ettik:( malesef istediğim şey oldu ama ben aramızdaki yeni başlayacak ilişkiyi mahvettim belkide ısrarla istediğim şeyin olmaması daha hayırlıymış artık mümkün değil benle bir daha konuşmayacak bu çok acı oldu
12 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı olsun
Çocukken her akşam yatmadan önce ve aklıma geldiği her an Tanrı'ya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrı'nın çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrı'ya günahlarımı affetmesi için dua ettim.
11 Yorumla- +1 yıl
Al capone
+1 yılDuan illa ki kabul olmuştur ama sen farkına varmamışsındr. Olmayan dualrın için üzülme ahirette gerçkleşeceği içindir. Ya da duam kabul olmadı Allah benim duamı kabul etmiyo diye düşünme senin hayr gördüğün yerde şer , şer gördüğün yerde hayr olabilir. Hiç belli olmuyr o yüzden. Daha çok ellerini açıp dua etmelisin
15 Yorumla- +1 yıl
olsa haberim olurdu.
- +1 yıl
Her şeyin farkındasın hiç bişeyi atlamadan her şeyin farkına vara vara yaşıyosun yani
- +1 yıl
hayır ben sadece bşr kere istedim ve ne istedğimide biliyorum o kadar.
- +1 yıl
Tamam sen istemeye devam et , pes etme
- +1 yıl
Ben pes edeli 1 sene oldu hanım efendi :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılCok deli gibi sevdigim biri vardi ama o baskasini seviyordu bana arkadas gibi bakiyordu arkadas gozuyle ben her gece uyumadan hep dua ettim allahima o benim kaderim olsun o benim sevgilim olsun, allah yukarda sahit ramazan bayraminin ilk gunj bana teklif etti bende kabul ettim tabiki ve 4 sene birlikteydik sonra onu kaybettim simdi onsuzum yani ;(
29 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılCok onu cok sevdim ilk askimdi ilk sevdigimdi kimseyi sevmedim onun gibi cok denedim olmadi bende kimsenin ahini almak istemiyorm
Ah be arkadasim allahtan umut kesildi artik o istesede geri donemez ki o oldu cunku suda bogularak ;(
Cevap sahibi+1 yılDostlar sagolsun arkadasim, belki kimse yarinin ne olacagi belli olmaz, belki yine asik olurum belki jic olmam bende bilmiyorum ama bildigim bir tek sey var oda dua etmek, allah kimseyi sevdiginden ayirmasin bu aci hic bir aciya benzemiyor allahim butun sevenleri kavustursun...
- +1 yıl
üzüldüm
Cevap sahibi+1 yılNapalim bende bilemedim ki illerde canimin yanacagini kim bilebilir ki yarinin ne olacagini bende billmedm onu 4 sene sonra kaybedecegimi
Amin allah kimseyi sevdiginden ayirmasn cok zor cok insan deli oluyor alismak baya bir zaman aliyor
Uzulmeyin arkadasim allahin yazgini kimse bozsmaz bize dusen sadece sukkur etmek- +1 yıl
Dinde sevgili haram Allah ayağına getirmez sen ne kafası yaşıyorsun Allah'ın yasakladığı şey için dua mı ettin
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok fazla istediğim şeyler belliydi ama hep hayırlısıyla istedim, şuanda olduğum mesleği o kadar çok istedim ki ve benim yerimde olmak isteyen o kadar çok kii varken üstelik rabbim nasip etti. olduğum işte torpili olmayana ekmek yok denecek gibi bişi ama ben haktan korkan bir yönetici sayesinde girdiğim sınavları kazandım ve dua kabul oldu? şunuda diyim çabalamadım sadece dua ettim ve kabul oldu..
ama birde kalpten istediğim biri vardı çok istedim ama kendi ellerimle kaybettim rabbim bana çok sebeb gösterdi ama ben kendi tercihlerimle kaybettim :( yani ben ne istediysem rabbim öyle ya da böyle nasip etti..04 Yorumla- +1 yıl
ne güzel
Cevap sahibi+1 yıldarısı senin başına :) kalpten iste hayırlısı ise oluyor :)
- +1 yıl
Ahaha bir sey isteyesim yok ki :)
Cevap sahibi+1 yılben isterim senin yerine inşallah :)) geleceğin çok hayırlı olsun diye :)) imanın ve inancın kuvvetlensin diye :)) aklında bulunsun tanımadığın birinin duasındasın inşallah :))
Valla deyecem, ama inanmayacaksın. Kalbimden neyi geçiriyorumsa oluyor. Ne istiyorumsa, bakıyorum olu veriyor. Onun için her kes der ki, ya lütfen ne olur daha büyük şeyler iste
11 Yorumla- +1 yıl
ne güzel :D
- Diğer konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılPek çok duam kabul oldu inan ki, mesajlarımı okursan öyle dine düşkün biri de değilimdir, oruç tutmam namaz kılmam, ama Allah yine de dualarımı kabul ediyor.
13 Yorumla- +1 yıl
demekki bende sorun var :)
- +1 yıl
Sabırlı olmak gerek sadece :) Hemen bugün istedim yarın olsun deme, zamanla olur :))
- +1 yıl
Allah kabul etmeyeceği duayı ettirmezmiş.
Dualarımız ve namazımız olmasa neyımız var kı? Beyefendı Allah mutlaka ıstedıgınız seyı verır, vermek ıstemeseydı ıstemek vermezdi, ama dua edınce benım duam kabul olmuyor dersenız o dua zaten asla kabul olmaz. Allah hayırlı zamanda nasıp eder, eger duan kabul olmuyorsa zamanı vardır, ya da Rabbım daha hayırlısını verecektır, en ıyısı her zaman Rabbım hakkımızda hayırlısını nasıp etsın dıye dua etmek.. Ve unutmayınız Rabbımız duasında ısrarcı olanları sever..
01 Yorumla- +1 yıl
haklı olabilirsin
+1 yılAllah'tan istedim ama gerçekleşmedi diye söyleyenler. Peki seni yaratan Allah için sen neler yaptın? 5 kere seni buluşmaya çagırıyor. Seni seviyor çünkü seninle buluşmak istiyor. Sen bu buluşmaya gitmezsen nasıl ondan bencilce bir şey sorabilirsin. Bak böyle de düşünmek gerek.
14 Yorumla- +1 yıl
2 yıl namaz kıldım her şeyi yaptım ama olmadı ne diyeceksin?
- +1 yıl
Sana o kadar şeyler yazabilirim lakin Allah rızası için bunu izle kardeşim. Emin ol çok iyi anlayacaksın :) Unutma ki her soruya cevabımız vardır.
Youtube'a bunu yaz: Dualarımız Neden Kabul Olmuyor? - Mehmet Yıldız - +1 yıl
tamam zaten artık olmasını da istemiyorum hiç bir şeyin
+1 yılEn son ve en içten istediğim şey yaşadığım şehirde yüksek lisans yapabilmekti. Hayallerle dua ettim. Çok şükür nasip oldu ve mezunum :)
11 Yorumla- +1 yıl
Vay be :)
dualarımın % 98 i istediğim şekil gerçekleşmedi ama ben duadan vazgeçmedim olmuyorsa hayırlısı budur dedim
11 Yorumla- +1 yıl
Guzel secim
+1 yılALLAH NEDEN bacım ÇOCUĞU HİÇBİR DUAYI KABUL ETMEZ EDEMEZ ÖYLE BİR GÜCÜ YOK NEDEN ANLATAYIM ALLAH ZATEN İSTEDİKLERİNİ YAPABİLECEK İNSANA DOĞUŞTAN VERMİŞTİR O İNSAN ÇALIŞARAK İSTEDİĞİNİ ALABİLİR AMA VERMEDİYSE İSTEDİĞİN KADAR DUA ET EV ARABA DİLEN ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORSUN ZEKİ DE DEĞİLSİN ASLA KABUL ETMEZ SUNNETULLAH A AYKIRI DOĞANIN KANUNLARI BU YÜZDEN ZENGİN DAHA ZENGİN FAKİR DAHA FAKİR ALLAH EĞER DEDİĞİNİZ GİBİ İŞLESEYDİ AFRİKADAKİ ÇOCUKLAR AŞIRI ZENGİN OLURDU. ZENGİN DUA ETTİĞİ İÇİN ZENGİN DEĞİL EMEK SÖMÜRÜSÜ YAPTIĞI YAPTIĞI İÇİN ÇÜNKÜ ZENGİNLER ORGANİZE OLABİLİYOR FFAKİRLER OLAMIYOR
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kaç gün önce şu an ne duymak isterdiniz diye bir soru gelmişti "geliyorum beni havaalanindan alir misin" gibisinden bir sey yazmistim ve sonra dua ettim gercekten bir kac gun sonra o sozu duydum
11 Yorumla- +1 yıl
vay be
Lisede her yil sonunda geçmek icin dua ettim ve geçtim
12 Yorumla- +1 yıl
Bir benimki olmuyor desene :)
- +1 yıl
bro bak deme öyle ztn zor tutuyorum kendimi şimdi sende yazınca benmde diyesim var :D
+1 yılNeden olmadıklarını sonra anliyorsun çünkü daha hayırlısı olan şeyler vardır
21 Yorumla- +1 yıl
haklılık payın var
+1 yılBro iyiki uyarıyı vermişsin yoksa hepimiz İsyan edip cehennemlik olacaktık bir kez daha :D
12 Yorumla- +1 yıl
Ahahaha güldürün :)
- +1 yıl
:D :D
+1 yılÇocukken her akşam yatmadan önce Tanrıya bana bir bisiklet vermesi için dua ederdim. Bir gün Tanrının çalışma tarzının bu olmadığını anladım. Ertesi gün gittim kendime yeni bir bisiklet çaldım ve her akşam yatmadan önce Tanrıya günahlarımı affetmesi için dua ettim :)
4 senedir dua falan yok tanrısızım :d01 Yorumla- +1 yıl
Al capone vay be :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılüniversiteyi kazanmayı istedim hukuk istedim gerçekleşti sıralama tutuyor ama değişen pek bişi olmadı hala sevgilim yok.
11 Yorumla- +1 yıl
anladım çıkar karşına biri :)
Diğer konusunda 535 cevap paylaştı. Olmazsa kuldan Olursan Allahtan demişler :) çok takılmamak lazım bunlara.
11 Yorumla- +1 yıl
mantıklı
+1 yılKüçükken bilgisayar isterdim oldu
Okuldan mezun olmak isterdim oldu
Aşk isterdim o da oldu gibi :)11 Yorumla- +1 yıl
ne güzel :)
6 yaşımda çok büyük birşey istedim kardeşimin yaşamasını. Malesef. Daha sonra hiçbirşey istememeyi oğrendim.
13 Yorumla- +1 yıl
işte sende bendensin
- +1 yıl
Haklisin
21 senedır ne ıstedıysem ne ıcın dua ettıysem ne ıstedıysem hepsı oldu. hepsı bı sekılde oldu. hayırlısıda oldu serıde oldu ama oldu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAfrikadaki cocuklari duysun kafi. Ama bu siralar sinyal gitmiyor sanirim. Ya da istifa falan etmistir.
13 Yorumla- +1 yıl
Dünyada çekilen acıların mükafatı ahirettir. cennettir. bilmemen cok normal bıraz oku araştır :)
Cevap sahibi+1 yılEvet daha yasina girmemis cocuk tecavuz edilerek sinava tabi tutuluyor haklisin.
- +1 yıl
bu da mantıklı
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla çok şükür çok şey istedim ve gerçekleşti en basitinden bizim pek durumuz yoktu ve dişlerim bozuktu bol bol dua ettim Allah'a kabul oldu ve şu an dişlerim inci gibi
11 Yorumla- +1 yıl
negüzel :D
Çocukken noel babadan ister gibi isterdim, ama artık büyüdüm.
11 Yorumla- +1 yıl
Bende hiç dua etmiyorum mesela.
bugüne kadar istediğim her şey oldu bir şey hariç inşallah oda olur
12 Yorumla- +1 yıl
Vay be ne guzel :)
Önceden konuştuğum biri vardı hoşlanıyordum ama konuşmayı kesmek zorunda kaldım. Daha sonra pişman oldum ve mesaj atması ıcın cok dua ettım 1 gün sonra mesaj atmıstı
01 Yorumla- +1 yıl
ne güzel
hep hayırlısı dediğim için hayırlı ne oldu bilemiyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
ilginç
Diğer konusunda 996 cevap paylaştı. Ne istesem oldu desem inanir mısın. Icten edilen bir dua sadece.
18 Yorumla- +1 yıl
anladım
- +1 yıl
Neden olmasın?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim tonla oldu. Olmayanların yerine de daha iyisi oldu
11 Yorumla- +1 yıl
ne güzel
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen O'nun için bişey yapmamış olmama rağmen birçok duam ve isteğim kabul oldu
21 Yorumla- +1 yıl
ne kadar güzel
+1 yılNankörüm ben, kabul ettiği birşey varsada farkında değilim.
01 Yorumla- +1 yıl
anladım
+1 yılSomaliye yemek yagsin diye dua etmistim kabul olmadi
10 YorumlaMesleki bir istekti... sevdigim isi yapiorum simdi
10 Yorumlagerçekten istemek gerek sanırım :/ benim bedduamda duamda kabul oldu hatta hayırsız olsa bile istiyorum dedim başıma gelmeyen kalmadı :/
01 Yorumla- +1 yıl
vay be
+1 yılneden olmadı diye isyan ettiğim şeylerin sonunda hep , iyi ki olmamış dedim. onu biliyorum da. kabul edilen de var edilmeyen duamda var..
01 Yorumla- +1 yıl
haklısın
+1 yılbenim çok oldu şükürler olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel :)
+1 yılBenim genelde gerçkeleşir :) istemeyi bilcen.
23 Yorumla- +1 yıl
ne güzel
- +1 yıl
Yaradanla kişi arasında o herkeste farklıdır bişi diyemicem
çok istediklerimin çoğu oldu...
11 Yorumla- +1 yıl
güzel :D
Gerçekleşmedi çünkü birşey istemedim
11 Yorumla- +1 yıl
güzel seçim
+1 yılKabul edileceğine yürekten inanarak, yalvara yakara Allah a el açıp, uzun zamanlarca dua ettimde. Allah benim elimi her seferinde boş çevirdi.
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar araba ister dostum ertesi gün araba gelmesse duam kabul olmadı diyor saçmalık. ALLAH belkı bır şeyı dırek vermeyebılır ne bılım ıyı bır iş almanı sağlar o da araba almana vesile olur böyle düşün.
02 Yorumla- +1 yıl
Haklısınız tabiki fakat benim istediğim oyle degildi :)
- +1 yıl
olabilir. tabiki ben kendı görüşümü söyledim :)
Genelede istediklerimin tam tersi gerçekleşti
11 Yorumla- +1 yıl
Vay be.
+1 yılÇişimi tutabilmeyi dilemiştim otobüste ve oldu ;))
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEski sevgilim pesimde kosdu.
13 Yorumla- +1 yıl
duaya bak
Cevap sahibi+1 yılCok sevmistim onu ya.
- +1 yıl
anladım
- Diğer konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanın ancak çalıştığına hakkı varken Allah'tan çalışmadığın sınavın birincisi olmayı yatarak para kazanmayı dilersen tabi gerçek olmaz
02 Yorumla- +1 yıl
nerden biliyorsun çalışmadığımı?
- +1 yıl
ben toplumsal konuştum üzerine alınmana şaşırdım
Hiç kabul olmadı.
25 Yorumla- +1 yıl
kötü
- +1 yıl
Sen = ben :)
- +1 yıl
:))
Mesleğim, işim, lise ve üniversite..
10 YorumlaOlmuştur mail atıp takip etmiyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılistedigim okula gittim :)
11 Yorumla- +1 yıl
Ne guzel :)
+1 yılHiç olmadı benimde.
11 Yorumla- +1 yıl
vay be
+1 yılSağlıklı olmayı dilerim, iyiyim şukur.
10 Yorumla
+1 yılŞükür huzurlu bir iş buldum
10 Yorumla
+1 yılPolis okulu dileğim gerçek oldu :))
02 Yorumla- +1 yıl
ahaha hep istediklerin olsun :)
- +1 yıl
Amin :D
çok şey diledim ama hiçbiri olmadı:S
01 Yorumla- +1 yıl
kötü
Diğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. istemektwen bıkmadan istemeye devam ediyorum
05 Yorumla- +1 yıl
olmuyorsa ne anlamı var?
- +1 yıl
açıkcası şu an istediğim bir şey yok zaten ne zamandır bir şey istemiyorum. inşallah senin istediklerin olur.
- +1 yıl
rica ederim :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir çoğo oldu
13 Yorumla- +1 yıl
ne güzel
Cevap sahibi+1 yılSenin burcun ne :))
- +1 yıl
balık :)
+1 yılbişey istemedim çünkü takmıyo allah bizi
01 Yorumla- +1 yıl
galiba
- Devamını Gör (1)