Bu kişi abimdir, yemek yerken fena halde üstüne döküyor ne kadar dikkat etmeye çalışsada döküyor, annem çok kızıyor hatta sırf bu yüzden uzun zamandır birşeyller yiyeceği zaman mama önlüğü takıyor, ilk başlarda zorla takıyordu ama artık kendiside birşey demiyor hatta yakın akrabalara yemeğe falan gittiğimizde de annem önlüğünü götürüyor, müsaitse annem yediriyor bazende ben yediriyorum. Acaba böyle dökmesinin nasıl bir nedeni olabilir?
Cevabın nedir?
Peki diger kalan islerinde nasil? Becerikli mi yoksa?
Disleksi olabilir. Bunun disinda kucuklukte annenin ya da cocugun gecirdigi depresyondan dolayi yemek yeme aliskanligini duzgun sekilde kazanamamis olabilir. Genetik de olabilir. bircok sey sebep olmus olabilir.
Benim oglum da da var. Başkalarınin yaninda047 Yorumla
Soran+1 yıldiğer konularda beceriklidir bir sorun yok ama yemek konusunda neden olduysa böyle
terapide aldı çocukluktan kalan bir sorun olsa faydası olurdu ya da öyle ama faydası olmadı bilemiyoruz, benim aklıma tek gelen bilerek yapıyor ilgi istiyor diye düşünüyorum
Soran+1 yıloğlunuz kaç yaşında onun durumu nasıl?
Soran+1 yılhmm abim bu yaşında başkalarının yanında bile böyle olmaktan rahatsız olmuyor boynunda önlükle falan, siz aşabildinizmi bu durumu ya da neler yapıyorsunuz aşmak için
- +1 yıl
Kusura bakmayin cevap vermeyi unutmuşum. Oglum 9 yaşında yasi daha kucukama akranlarina gore yemek yemekte baya beceriksiz Ama her yemek yediginde de mutlaka dokmuyor bazen dikkat ediyor dikkatsizlikten ve umursamazliktan kaynakladigini dusunuyorum. Zamanla belki duzelir diye umuyorum insallah.
Soran+1 yılİnsallah duzelir ya abim buyuk ihtimalle ilgiden vazgecemiyor ondan yapiyor galiba srhirdisinda ki evli ablam geldi brbegini bile kiskandi neler yapti neler
Soran+1 yılya uzmanlarada götürdük ama birşey bulamadık ya
bebeği bile kıskandı ya, sırf o yüzden onlardan gidene kadar altına yaptı o derece kıskandı
Soran+1 yıl20 yaşında üniye hazırlanıyor
Soran+1 yılvardı hep
Soran+1 yılherşey normal ama bu üstüne dökme sorunu neden oluyor anlayamadık
Soran+1 yılinşallah ya ama ben pek sanmıyorum ama hayırlısı
Soran+1 yılablamlar bize geldiğinde yaptığı şey çok kötü bir durumun işareti olabilir mi? sizce
Soran+1 yılevet umursamıyor, ve kıskançlıktan altına yaptığı alenen belli zaten direk söylüyor bezlenmek istiyorum diye. oğlunuz gece mi yapıyor? gündüz de yapıyormu?
Soran+1 yılpeki bunun için siz birşey yapıyor musunuz? bez falan yani?
Soran+1 yılbence hastane işi iyice psikolojisini bozar
Soran+1 yılpeki bezliyor musunuz?
Soran+1 yılhmm kötü hissettirir tabiki ama pantolonuna yaptığı halde bundan rahatsız olup bırakmıyorsa bence bezlemelisiniz belki utanıp bırakır,
Soran+1 yılhmm anlıyorum abimde öyle ya bezlenmekten hiç utanmıyor, ve bezine yapıyor utanmadan
Soran+1 yılorasını bizde bilmiyoruz işte
Soran+1 yılevet annem bezliyor, annem bazen evde yokken mecbur kalınca benimde bezini değiştirdiğim oluyor ara sıra
Soran+1 yılben bu durumdan elbetteki hoşnut değilim sizin gibi düşünüyorum ama abim umursamıyor gayet doğal birşey gibi altını temizletiyor bana. Annem evde yok altını doldurmuş oluyor abi tuvalete git bezini çıkart diyorum hayır diyor artık ben dayanamayıp yatırıp yere değiştiriyorum ne yapıyım :(
Soran+1 yılGitmediğimiz uzman kalmadıki hala aynı hala aynı
Soran+1 yılah kar etse onuda yaparız herhalde :D
Soran+1 yılTeşekkürler, ben gidip altını değiştirip geliyim bari
Soran+1 yılyok kızmıyorum estafurullah, şaka yaptığımı düşünebilirsin, sizi anlıyorum çünkü sonuçta bu ilk defa karşılaştığınız bir durum, o yüzden normal, düşünüyorum biri bana gelip bunları dese belkide bende şaka diye düşünürdüm. O yüzden sıkıntı yok, dünya gariplikler dünyası işte neler neler var
Soran+1 yılyani testlere tetkiklerde öyle birşey çıkmadı bunlara göre yok diyorum ama varsada bilemicem ama gayet zeki bana göre bilerek isteyerek yapıyor.
En İyi Cevaplar
beceriksizdir ya da ağzının nerede olduğunu bilmiyor olabilir
123 Yorumla
Soran+1 yılne bilemiyorum ya beceriksiz herşeyde aynı olur ama bu sadece yemekte, çocuk gibi yemek yediriyoruz ya boynunda mama önlüğü karşısına geçip bak uçak geliyor ham yap falan :S
Soran+1 yılne yapalım tam olarak 20 yaşında abim
Soran+1 yılyok fiziksel bir sorun yok çok uzmana gittik ama birşey çıkmadı neyseki, daha sonra bir süre psikolojik terapilerde aldı ama değişme olmadı, hala çocuk gibi yiyor
Soran+1 yılbizim gibi herkes gibi tutuyor kaşığı çatalı, hiç bir neden bulamıyorum acaba bilerekmi yapıyor diye düşünüyorum bazen
Soran+1 yılama ne biliyim başkasının yanında bile bu hale düşmeyi göze alacak kadar da ilgi isteyebilirmi bir insan, gerçi yaptığı birşey vardı ondan sonra iyice netleşti bu ilgi olayı kafamda ama bilemiyorum
Soran+1 yılbüyük ablam normalde İzmir de yaşıyor, bize gelmişti 15 günlüğüne falan neyse ablamında bebeği var geldiklerinde 10 aylıktı daha, bizim eşşek sıpasıda o bebeği kıskandı ve inanmazsın sırf kıskançlığından altına yaptı
Soran+1 yılkıskançlığından yaptı onlar gidene kadar wc ye hiç gitmedi 7/24
Soran+1 yılorası öyle kusura bakılacak birşey yok sen doğruyu söyledin o kadar gün wc ye gitmemek ne demek ya neymiş bezlenecekmiş :S
Soran+1 yılyok bacım keşke dalga olsa ama değil ciddi ciddi bunu yaptı ve 15 gün boyunca 7/24 altında bezle gezdi hiç tuvalete gitmedi bezine yaptı hep, hatta kendi bile değiştirmedi bezlerini
Soran+1 yılyaaa işte bu durumda dökme işinide bilerek yaptığını düşünmekte haksızmıyım
Soran+1 yılne yapıcam bilemiyorum ya
Soran+1 yılzaten hizmet etmiyorum ki ben ara sıra annem diyor o zaman yediriyorum genelde annem yeni temizlik yaptığında falan, onun dışında zaten pis pis dolaşma durumu olmaz çünkü mama önlüğü takıyor annem
Gizli Üye(30-35)+1 yılbizimle kafa bulduğuna eminim. yok mama önlüğüymüş de yok uçak geliyo haamm yap falanmış da. eli ayağı tutan ve ciddi bir zihinsel engeli olmayan hiç kimseye bunu yaptıramazsınız. hele ki misafirlikte? ciddi olduğunu varsayarak bir soru soracağım. annenle baban akraba evliliği olabilir mi?
00 Yorumla
Agzı delikmi abinin nasıl döküyor ama genel de stresli sureklı dertten yakınan düşünem insanlar yemek yerken bilincsizce hızlı sekılde yerler buda bu gıbı durumlara sebep olur bede hic doyma hisi olmaz boylelerinin hunharca yerler ne yedıklerını bıle anlamazlar
04 Yorumla
Soran+1 yılyediğinin yarısını dökerlerse nasıl doysunlar
Soran+1 yılherkes gibi tutuyor
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
25Cevap
eğer birden böyle bir durum ortaya çıktıysa piskolojik durum olabilir bazen bende aşırı stressli günler geçirdiğimde acayip derecede sakarlığım tavan yapar yolda yürürken çocuk gibi düşebiliyorum aynı şekil yemekleri dökebiliyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılyok birden değil hep vardı bu
Engelli desen, hani elinde kolunda sorun var desen anlarımda, eşek kadar adam annesinin yedirmesi nedir? Normal değil, bir doktora götürün, ne bileyim belki titreme falan vardır ellerde? Çok da anlarım ya sağlık meselesinden. Siz bir doktora götürün.
02 Yorumla
Soran+1 yılgötürdük zaten sinirsel bir sorunmu vardır falan diye ama birşeyi yok fiziksel olarak
- +1 yıl
Canısı o zaman fazla acele ediyordur, yok yani mantıklı açıklaması yok. Misal ben akşama kadar ofiste oturuyorum dirsekler masada, bazen sinir atıyor elimdekini durduk yere fırlattığım oluyor ofiste. O da 5-6 saat mal gibi oturunca oluyor. Yavaş yesin, panik yapmasın. Ama yine de bir başka doktora götürün, farklı bölümlere götürün. Kötü bir durum sonuçta, bu adamın geleceğinde de işten izip alıp yedirip işine mi döneceksin? Saçma fazlasıyla.
+1 yılYemek yerken dikkatlice ona bakın..
Kaşığı tutşundamı sıkıntı var ağız ile kaşık arasındamı bir dengesizlik var.
Beynin sinirsel bir ağında sıkıntımı var acaba09 Yorumla
Soran+1 yılfiziksel bir rahatsızlık yok sinirsel kassal falan değil
- +1 yıl
O zaman harbiden sakar :)
Soran+1 yılbelkide ilgi için yapıyodur olabilirmi?
- +1 yıl
İşte onu bilen bir psikolog tarafından değerlendirilmesi lazım şöyle yapın
bir prsikolog ile anlaşın eve gizli kamera yerleştirin yemek yerken bir iki defa çekin ve bnu psikoloğa gösterin bakalım o ne diyecek..
Psikoloğu eve getirmeyin arkadaş diye çünkü bu seferde dökmeyeceği tutar :)
Soran+1 yılpsikoloğa götürdük daha önce ama birşey olmamıştı, başkası falanda olsa yine döker o, çünkü diyorum ya başkasının evine gititğimizde herkesin içinde de aynı annemde önlüğünü takar o kadar kişi içinde bile utanmaz bu durumdan
- +1 yıl
Gerçekten çok ilginç. Kendisi ne diyor onun için normalmi?
Ellerinin titremesi uyku düzeni ne durumda? Konuşması laflar uzuyormu?
Soran+1 yılhersey normal aklına ne geliyorsa hep normal
- +1 yıl
ya da ya da ya da
hiç üstüne düşmeyin hatta annene söyle önlük bile takmak için kılını kıpırdatmasın arası bozulacak ama onun iyiliği için bırak kendi taksın bir süre sonra ağır gelmeye başlayacak
Soran+1 yılİlk basta annem zorla takiyordu istemiyordu ama alisti simdi kendide takar
Sakardır kızım allah aşkına. Hoş gör abini ben de çoğu zaman döküyorum. Kaldı ki koca koca adamlar bile yarı nezaket yarı önleme amaçlı önüne peçete koyuyorlar lafın kısası çok abartıyorsun !
02 Yorumla
Soran+1 yılya tabi dökülür dökülmez demiyorum ama bu çok fazla resmen bebek gibi
Yazik gunah bir problemi var demekki yoksa kim boyle birseyi bilincli yapar goturmediniz mi bir doktora
05 Yorumla
Soran+1 yılçok uzmana götürdü annem çok şükür bir sağlık problemi yok
psikolojik terapilerede gitti ama değişmedi
Soran+1 yılevet aynen öyle hiç bir sorun yok ve bunlar oluyor
Soran+1 yılsebebi yok zaten
açıklamanı okumadım açıkçası, yetişene kadar yediği darbeleri düşünüyordur :D
00 Yorumla
+1 yılhmm dikkatsiz :D eğilerek yemesini öğretin kaşığı tutupta kucağına getiripte yemesin yemekleri :D
03 Yorumla
Soran+1 yılneler yapmadık ki yinede aynı
- +1 yıl
öyle değil :D sizde zorla öğretin mecbur sabahtan akaşama kdr uğraşın öğrenmeden bırakmayın :))
Soran+1 yıldinlermide zorlayalım o yaşta bir erkek söz dinlemez
Çocuk & Ebeveyn konusunda 5,2b cevap paylaştı. benim bir yakınımda cok döker 40 yasında adam acelemi ediyorlar yerken bilmiyorumki
09 Yorumla
Soran+1 yılvalla bizde çözemedik ya annem dediğim gibi mama önlüğü takıyor çocuk gibi mümkün olduğuncada kendisi yediriyor
Soran+1 yıl20 yaşında psioloğada gitti ama düzelme olmadı
Soran+1 yılannemle ben öyle yapıyoruz boyununa mama önlüğünü takıyoruz yemeğini yediriyoruz hatta dikkati dağılmasın diye bebeklere yaptıkları gibi uçak geliyor ham yap falan diye oyunlarda yapıyoruz, sonra ben karşısına geçip hadi sende bana yedir diyorum alışsın diye ama yine döküyor
Soran+1 yılbazen bilerekmi yapıyor acaba diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi, sence öyle bir ihtimal olabilir mi?
Soran+1 yılya ne biliyim hani ilgiye düşkün biraz ama başkalarının yanında evinde falan bile mama önlüğü takıp annemin yedirmesini kabullene bilecek kadar ilgi düşkünümü bilmem. sen olsan böyle birşey yaparmıydın
Aslında yaşlılıkla gelen daha çok parkinson denen bir hastalık var ama
00 Yorumla
+1 yılinsanlık hali diyelim, alışkanlık diyelim, sakarlık diyelim, acele ediyorsa dökebilir diyelim veya hep olduğu için üstüne görmeler olabilir diyelim :D
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılKusura bakma ama abin işin b*kunu çıkarmış bezlenmek nedir ya 20 yaşında
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiz wc de son damlayı üstümüze dökmemek için ne mücadele veriyoruz sen biliyormusun bu yemek yanında neki :))
02 Yorumla
Soran+1 yılaltını bezle o zaman dökülsede bişey olmaz
Cevap sahibi+1 yılespiri yeteneğini acunda sergile. d
parmaklarını fazla kütletmesin kireçleme yapmış olabilir :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAceleci mi elleri mi titriyor yemek yerken başka şeyler mi düşünüyor
01 Yorumla
Soran+1 yıldikkatsız bence
+1 yılsinirliysem elim titrer ondan :)
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yıl1 milyoncudan alınma fantazi
02 Yorumla
Soran+1 yılne diyosun arızalı mısın sen?
- +1 yıl
hee bu soruyu soran sensin arızalı olan benim
+1 yılniye dökülmesin bir anlık bişey
04 Yorumla
Soran+1 yılevet dökülür ama aşırısı sorun bence,
- +1 yıl
uzun yazıyı okumadım sen mi döküyomuşsun malsın o zaman iyi günler :D
Soran+1 yılbenim döktüğümü nerden çıkarttın bravo kimin mal olduğu belli
- +1 yıl
soru sordum sen misin diye
Sorması ayıp abın engellı falan mı kanks
01 Yorumla
Soran+1 yılyok hayır değil çok şükür ama dikkatsizlikmi sakarlıkmı neyse artık anlamadım
+1 yılabine annen ve sen yemek yediriyorsunuz :D
02 Yorumla
Soran+1 yılevet malesef hemde mama önlüğü takarak
- +1 yıl
ahahahah :D canım kusura bakma gülüyorum abin sonuçta ama bunu değiştirmesi gerek yani sonuçta iş hayatında veya evlenince, arkadaşlarıyla dışarda felan yemek yiyecek bu adam sonuçta acilen düzeltmesi gerek bunu bir pskiyatriste felan götürün olmadı. s
Gizli Üye(30-35)+1 yılSinirsel hastalığı olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılyok fiziksel kontrollerinde bişey çıkmıyor çok şükür
Dökülür arada canım takma fazla :)
02 Yorumla
Soran+1 yılarada olsa sorun yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir rahatsızlığı var mıdır?
01 Yorumla
Soran+1 yılYok çok şükür ama döküyor işte
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoğazı deliktir bak bir o. O
00 Yorumla
+1 yılHoşuna gidiyordur
00 YorumlaDikkatsizdir
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet dikkatsiz orası kesin ama uyarınca dikkat ettiriyoruz zorla ama yinede olmuyor
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 14,3b cevap paylaştı.
+1 yılDikkat etmiyordur
01 Yorumla
Soran+1 yılöyle
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı benim gibi.
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!