Bence değiliz. Birçok şey olabilir başka gezegenlerde galaksilerde tamamen farklı canlı türleri olabilir ya da başka galaksiler Aslında başka boyut diye tabir ettiğimiz başka bizlerin farklı hayatlarını yaşayan bizlerle doludur. Ya da belki de zamanlar arası yolculuktur galaksiler arası yolculuk zamanda geriye ya da ileriye gitmeyi sağlıyor olabilir bu mısır piramitleri gibi nasıl oluştuğu bilmeyen esrarengiz yapıtları belkide yine gelecekten gelen bizler yaptık. Bir sürü ihtimal var yazmaya üşendiğim ama bu birkaçı bile insanı heyecanlandırıyor.
Milyarlarca güneş sisteminin dahil olduğu galaksi. Milyarlarca galaksinin dahil olduğu evren. Var olduğu ileri sürülen çoklu evren teorilerini bile bir yana bıraktığımızda, şu kelimelerin kifayetsiz kalacağı büyüklükteki evrende, yalnız olmak mantığıma sığmıyor doğrusu.
Seni bir paradoksa sokayım o halde... Alemde gördüğün bütün bu çokluk ve zıtlıklar bir tekliğin idraki ve vücuduna şehadet etmek için varsa? Alem çok mudur, tek midir?
panteizmden sıyrılmak kolaydır da, panenteizmden sıyrılmak biraz zordur. İbni arabinin vahdeti vücud ve ayanı sabite diye iki görüşü var, bunları okumanı öneririm panenteizm ile ince çizgiyi güzel çekiyor.
Kesin birşey söyleyecek kadar günümüz teknolojisi ilmi okadar gelismedi... olabilirde olmayabilirde ilerki zamanlarda belli olur onada bizim ömrümüz yetmez.
Ama şöyle düşününce koca evrende sadece kum tanesi kadar olan dünyada canlilar varsa evrenin baska yerlerindede bir canlilar olabilir. Yoksa koca evrende sadece dünyada yasam olması kulaga saçma geliyor.
aslında kanıtlayack delilerimizde var.. mesela ınanclı bır ınsan anlarkı 20000 alem gonderılmıs bır peygamber var.. bu ıkna edıcı olmazsa aklımızı kullanmalıyız.. sımdı koca bır plaj dusunun ve ıcınden bır tek kum tanesıne ıyı bakın.. ıste o kum tanesı evrende kapladıgı yer dunyanın! koskoca evdrende ustelık her an buyuyen bır evrende sadece dunya ve ınsanlık var demek cok buyuk kıbır olur.. ha ınsanoglu oralara gıdebılırmı bız gorebılırmıyız bılemıyoruz.. onların geldıgıne daır kuvvetlı kanıtlar zaten var:)
Hayır yalnız değiliz. Belki uzaylılar dünyaya defalarca geldiler insanlarla defalarca temas kurdular. Zaman kavramımiz aynı olmdigi için su an gelen bir dünya dışı varlik belki bin yıl öncesine geliyo belki bin yıl sonrasına. Bu sebepten dolayı karsiĺasamiyor olma olasılığımiz var.
Tek başımıza olmadığımızı düşünüyorum, bu kadar büyük bir alanda birçok ihtimal var. Belki genel tanının aksine biz evrendeki teknolojik olarak en gelişmiş canlılarız ve ilk iletişimi biz kuracağız.
Yalniz degiliz. Akaşa Yayinlarinin kitaplarini okumani oneririm.. Ra Bilgileri favorim. İnternette " baskalarina hizmet formu " adli sayfalar var takip et.
Soyledigim seyler evrende yalniz olmadigimiza dair konular iceren dunya disinda farkli yildiz gruplarinda yasayan varliklarla iletisim kuruldugu iddia edilen bilgiler iceren yazilardir.
Evet. Dünya dışı varlıkların olabileceği, henüz kanıtlanamamış olsa da bir olasılık. Düşünebilen, sorgulayabilen, akıl çapı müsait olanlar, gezegenimizin oluşumunda, insanlık tarihinde bunun ipuçlarını görebilirler. Üzerinde uzunca konuşulabilecek bir konu. Yaşamı yalnızca yemek-içmek, mal mülk edinmek ve çiftleşmekten ibaret sananlar için uzaylılar (!) magazinsel bir konu...
Ben evrende tek başımıza olduğumuza inanmıyorum devlere, deniz kızlarına, uzaylılara, canavarlara... Aklınıza gelebilecek her şeyin varlığına inanıyorum bir düşünceye dayandığımdan değil koca evrende yalnız olmak tuhaf geliyor sadece
@Asabi1çilek Osmanli zamaninda bulundu onun lahiti.. Cok detayli arastirmadim ama Yerebatan Sarnici ile alakali bir seyleri de var bunun. Masonlar donemin padisahindan onun lahitini almak istemisler de padisah vermemis diye animsiyorum. Yutup da izlemistim.
En basitinden sinir hücresinin bölünemediğini savunuyorlardı sentrozomu olmadığı için, simdi ise bölünebildiğini ancak nasıl bir mekanizmayla çalıştığını bulmaya çalışıyorlar