Anlamını bildiğim halde 3-4 defa içinde ''Tanrı kadındır'' sözü geçen yabancı bir şarkı dinledim. Sonra bu söz aklıma çok takıldı ve şarkıyı bir daha dinlemedim. Dinden çıkmış mıyımdır? ve hala bu söz bazen kafamda çalıyo ya da aklıma geliyor bu şeytanın işi midir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
hayır tabii kide normal öyle şeyler beyin çok garip bişey bi ara bende sürekli içindem istemsizce tanrıya küfür ediyordum ve çok üzülüyordum istemsizce oluyordu
03 Yorumla
Soran+1 yılsenin dediğin vesvese her insanın başına geliyor ben şarkı diyorum cevabın için teşekkürler :)
Soran+1 yıltamam :)
En İyi Cevaplar
Sen ne olur ne olmaz bir segadet getir ve tövbe et cunki dinden çıkarmiş olabilirmi ihtimal var yok değil ve bu şarkiyi en basta dinlemen haramdı zaten birdaha bu şarkıyı dinleme kafanda tekrarlamaya baslayinca Allahim sana siğınırım de juran oku ya da kuranda sureler ya da sık sık bir udayi salavati dinle o aklina takilsin mesela ben cok slavata dinledim ve gece herkez yatinca ev sesizce olunca kafamda oyke vir yankilandiki sanki evde acio dinlemsim gibi yani şerri hakla yenmeye çaliş
07 Yorumla
Soran+1 yılzaten aşırı pişman oldum dinlediğime kelimeyi şehadette getirdim. aklımda çalmasının nedenini sürekli sosyal medyada tekrarlanan bi şarkı olmasına bağlıyorum ne kadar dinlemeden geçmeye çalışsamda bu söz çıkıyor karşıma :( ama dinden çıkmamışımdır dimi yha :(
Soran+1 yılsosyal medyada çıkması da benim suçum değilki :(
Soran+1 yılevet her gece getirmeye çalışırım fakat dinden çıktığında sevapların silinir diye biliyorum
Soran+1 yıltamam teşekkürler:)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
17Cevap
Bir şarkıyı dinlemek ve olumlamak çok farklı şeylerdir. Eğer sen, şarkıdaki "Tanrı kadındır" sözünü olumluyorsan, bu söze katılıyorsan ya da şarkıyı dinlerken kapılmışsan elbetteki dinden çıkmaktan bahsedilir.
Şuna da dikkat et: Kuran'da "Vesvese verir kimi insandan kimi cinden." der. Bazı şarkılar, bizi isyana iter. İçinde "Her gün isyanım var benim kadere" geçen bir şarkı dinlediğinde bu bir vesveseye kulak vermedir. Çünkü insan, farkında olmadan şarkıyla ve şarkıcıyla özdeşleşir. Çünkü şarkılar, bizi duygularımıza ve düşüncelerimize hitap eder. Yani etkileşim halindedir bizimle.
Bir şarkıyı dinlediğinde dinden elbette çıkmazsın. Ama o şarkıyı başucu şarkın yaptığında içindeki inanç da iman da gün gelir kaybolur. Kimi zaman eylemlerimizden kimi zamansa eylemlerimizin tekrarından sorumluyuz. Ama önemsemiğin küçük bir günahın seni götüreceği yer de artık günahları sıradanlaştıran ve günah işlemeyi önemsemeyen bir ruh haline bürünmektir.15 Yorumla
Soran+1 yılben bu söze inanmıyorum Allah'ın bir cinsiyeti yoktur. Şarkı dinlerken bu şarkıya denk geldim altyazılı dinliyordum sonra 3-4 defa daha dinledim nedense beğendim ama gitgide bi garip oldu acaba bu söz yüzünden dinden çıkar mıyım diye düşünmeye başladım. ve korktum bir daha da dinlemedim. şarkıyı söyleyen burayı kafaya işleyen bir şekilde söylüyordu günlerce aklıma takıldı durdu ve hala bazen bu şarkı sosyal medyada karşıma çıkıyor ben hemen geçsemde aklıma sokuluyor malesef
Soran+1 yılDinden çıkmış mıyımdır peki? aniden bu söz aklıma geliyor bu da vesvese mi?
Soran+1 yılcevabın için de teşekkürler :)) bu yaptığımdan pişman oldum yani bunu önemsiz kabul etmiyorum
- +1 yıl
Dinden çıkmak dediğin şey o kadar kolay değil ki. Kapıdan çıkmıyorsun. Dinden çıkman için bile isteye "elfaz-ı küfür", yani küfre götüren sözleri söylemen gerekiyor. Mesela "Allah yoktur.", "Allah tanrı değildir." ya da "Allah'tan başka tanrılar da vardır." gibi.
Burda anahtar kelime BİLE İSTEYE. Mesela dini filmler vardır. Adam rol icabı "Allah yoktur" der "The Message" (Çağrı) filmindeki gibi. Bunu söyleyen adam dinden çıkmış mıdır? Hayır. Çünkü din düşmanı bir müşriği canlandırıyordur. Peki bu filmi, filmdeki bu sözleri izleyen çıkar mı? Hayır, çünkü bu söze katılmıyordur.
Yani sonuç olarak hayır, dinden çıkmazsın. Zaten bu şarkıları dinlerken seni rahatsız eden şey, bir daha bu şarkıyı dinlememliyim dedirten şey, kalbinde duran imandır. Sadece bu tür şarkıları ALIŞKANLIK haline getirme. Dinlemekten bir şey olmaz ama alışkanlık haline getirdiğinde farkında olmadan bilinçltında yavaş yavaş bu "tanrı kadındır" gibi elfaz-ı küfür sözlerini sen farkında bile olmadan benimsemeye başlayabilirsin.
Soran+1 yıltamam teşekkürler çok yardımcı oldun :))
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılDinin girişi çıkışı diye bir şey yok. Bir şarkı da yerinden oynatamaz zaten , rahat ol
110 Yorumla
Soran+1 yıltamam ama dinden çıkmak ve girmek var
- +1 yıl
Buna kimsenin yetkisi yok , hristiyan değilsin aforoz eden papazlar diye bir şey bizde yok ama , dinden cıktın girdin diye ukalalık eden kendini ulema sanan çok var. Dine bunların kafasına göre kimse girip çıkmaz , bunların begenmesi de allahın begenmesi ya da reddetmesi değildir.
Allahın aracısı yok Ne dilerseniz gelin benden dileyin diye de Kuranda uyarır
Soran+1 yıltamam zaten ben bu söze inanmıyorum o zaman sıkıntı yok?
- +1 yıl
Hiç bir sıkıntı yok icin rahat olsun
Soran+1 yıltamam sağol :)) bidaha da anlamını bildiğim şarkılar dinliycem
- +1 yıl
İçini bunaltmaz en azından , ama inanışın da şarkıyla alakası bizde yok ama , hristiyan ve musevilerde var boşver aklından çıkar bunları , bir de gaza getirenlerle dalga geçenlere de aldırma
Soran+1 yılevet sürekli yorumlarda satanist ateist oldun falan yazmışlar karışık olan kafam daha da karıştı ama sen düzgün cevap verdin teşekkür ederim :)) dinden çıkmamışımdır öyle olsaydı şarkı dinleyen herkes dinden çıkardı önemli olan bunu kabul etmek dinlemek değil
- +1 yıl
Dinden çıkmanın tek yolu var , o da başka dini kabul ettiğini kabul ettiğini papaza ya da hahama bir halk içinde torenle ilan etmek.. İslamda başka yolu yok , oyle cart oldu cıktın curt oldu girdin tarzı basit bir şey değil ama kısa ya da kısır mantıkla öyle oldu böyle oldu diyen aslında sıfır islam biliyordur , oku ama aldırma dediklerini , dalga geçen sozler gibi değer yukleme. Yolu zaten sana allah kalbine verir gerisini onemseme. Bir soru olduğunda da istediğinde sorarsın ben doğrusunu soylerim bildiğim okuduğum kdarı ile kurandan
Soran+1 yıltamam teşekkürler senin gibi insanlar olduğuna sevindim yolun açık olsun :)
- +1 yıl
Senin de , gönülden dilerim hem de :O)
+1 yılEdilen küfür kalpten olmadıkça geçerli olmaz , birisi sana zorla birşey söyletirse veya kalbinden onaylamadigin senin iraden disinda bir soz soylersen gecersiz olur.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen bu sözü kabul etmiyorum asla ama anlamını bildiğim halde dinledim sonra da dinlediğime pişman oldum dinden çıkmamışımdır dimi
- +1 yıl
Bilerek veya bilmeyerek işlediğin günahlara tövbe edersin secdeye vardığında.
Sahsi fikrimce hayır.
Soran+1 yıltamam teşekkür ederim :))
+1 yılBilmediğin şeylerden Allah sorumlu tutsaydı cennet insanlar için imkansız olurdu. Sen tövbeni et yaşamaya devam et.
03 Yorumla
Soran+1 yıltamam sağol :) bilmediğim derken anlamını biliyordum ama iyice düşününce garip geldi dinlediğime pişman oldum
Soran+1 yıl?
- +1 yıl
Sen tövbeni et gerisi Allah'ın bileceği şey. 😊 😊
Bu tur sarkilari dinlemesen daha iyi sakincali olabiliyorlar
16 Yorumla
Soran+1 yılya evet malesef ben de dinlediğime pişman oldum bir daha da dinlemedim
Soran+1 yılçıkmamışımdır dimi?
Soran+1 yıl?*
Soran+1 yılsöyler misin
Soran+1 yıltamam teşekkürler
Gizli Üye(25-29)+1 yılDinden çıkmışmıyımdır sorusu soruyorsan hala içinde iman vardır bu sebepten ötürüde hala müslimsin.
Dinden çıkan birisi dinden çıkmışmıyımdır falan düşünmez bile.010 Yorumla
Soran+1 yıltamam teşekkürler :)
Soran+1 yılşarkıyla dinden çıkılır mı peki?
Cevap sahibi+1 yılhahahaha bu ne biçim bi soru ya. Hem dinden çıkmaya korkuyorsun hem Kuran mealini açıp okumamışsın bile ya. Sen korktuğun için mi inanıyorsun yoksa çıkar için mi? Müslümanlıkta aşırı duygu içeren müzik ve şarkı haramdı sanırım. Bunun için ilahi kavramı var.
Soran+1 yılasla dine çıkar için inanmıyorum
Soran+1 yılve müzik konusunda ince bi çizgi yok sanırsam
Cevap sahibi+1 yılİnsanların büyük bi çoğunluğu küçükken cehennemde yanılcağına korkutulduğu için inanmak zorunda. Beyinlerine öyle işlenmiş çünkü. İnanmak insana huzur veriyor. Çünkü ölünce cennete gideceksin ödül var her şey var. Bu insanın işine gelen bir şey. Dinde cennet cehennem kavramı olmasaydı büyük bi çoğunluk tatmin olmicaktı bile. İşte bu çıkar için inanmak oluyor. Bir diğeride namaz kılmamak ama her yaptığı kötü şeyde tövbe etmek ve bidaha yapmak gibi şeylerde var. Ama bence insan bir dine mensupsa tam mensup olmalı.
Soran+1 yılsana katılıyorum küçüklükten gelen kültürdür ama büyüyünce seçilen şey dindir
Soran+1 yılbu yaptığım şeyden pişman oldum ve bidaha dinlemedim dinden çıkmamışımdır dimi?
Soran+1 yıl? noldu cahil buldun beni galiba
Soran+1 yılsen müslüman mısın?
Gizli Üye(25-29)+1 yılooooo senin işin çok zor
dinden çıkmışın ve yakında çarpıla bilirsin14 Yorumla
Soran+1 yılkafa mı buluyorsun
Cevap sahibi+1 yılyani bu soruya ancak kafa bulunur
Soran+1 yılnesi var merak ettim bilgisi olan bilgisini paylaşsın dedim
Soran+1 yılayrıca soruda bir gariplik yok
God is a woman dedin herhalde saçmalama
15 Yorumla
Soran+1 yılaynen o şarkı zaten öyle bişey olsaydı herkes çıkardı dinden dimi
Soran+1 yılgerçek ateist misin müslüman mı dinlediğin için mi ''ateis'' dedin anlamadım
Soran+1 yıltamam anladım teşekkürler :))
Gizli Üye(25-29)+1 yılAriana grande mi dinliyodun 😂😂
117 Yorumla
Soran+1 yılevet asdfghj
Cevap sahibi+1 yılYok kız bisey olmaz jshdjdj Bi de bildigim kadariyla tanri kadindir derken baska anlamda soyluyomus diye biliyorum sen yine de bak dhhdhd
Soran+1 yılkanka orda kadının üstünlüğünü belirtmek için söylüyor onu biliyorum da yine de insanın içine kurt düşüyor
Soran+1 yılöyle olsa herkes dinden çıkardı
Cevap sahibi+1 yılEvett canim. Bisey olmaz ya onemli olan niyetlerdir sen sadece sarki sozu soyluyosun
Soran+1 yılaynen teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim 😊
Soran+1 yılpeki müslüman mısın?
Cevap sahibi+1 yılEvet ama dindar degilim
Soran+1 yıltamam
Soran+1 yıldindar dini kullanan demek dimi
Cevap sahibi+1 yılHayir dindar demek dininin görevlerini yerine getiren genelde bu dunyadan cok diğer dunya için calisan insanlara denir
Soran+1 yıltamam yani sen bu dünyayıda yaşıyorsun diğer dünya içinde çalışıyorsun ortadasın doğru mu?
Cevap sahibi+1 yılBen de tam nerede olduğumu bilmiyorum desem 😊 Sen müslüman misin
Soran+1 yılElhamdülilah müslüman olmasam neden kafama takıyım
Cevap sahibi+1 yılUnutmusuum doğru 😄
Soran+1 yıl:D
+1 yılYok ya saçmalama. Olmaz öyle şey
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam
+1 yılAriana Grande dinlemiş birileri
04 Yorumla
Soran+1 yılevet
Soran+1 yılpeki müslüman mısın?
- +1 yıl
Yooo
Soran+1 yıltamam
+1 yılvesveseye kapıldıysan Şahadet getir dine geri dön
015 Yorumla
Soran+1 yılama dinden çıkmadım ki vesveseyle dinden çıkılmaz ve şarkıyla da?
- +1 yıl
tamam inanarak söylememişsin ama şahadet getirmekte sana bişey kaybettirmez demi 🙂
Soran+1 yılyok zaten kafama takıldığında şehadet getirdim bir daha da dinlemedim kesinlikle bu söze inanmıyorum
Soran+1 yılpeki sevaplarım?
- +1 yıl
sevap ayrı günah ayrı
Soran+1 yılama dinden çıkarsam sevaplarım siliniyor nu kastettim
- +1 yıl
yok silinmezde cennete gitme ihtimalin azalır
Soran+1 yılnerden biliyon
Soran+1 yılihtimaller doğrultusunda değil ki bu konu
- +1 yıl
peki
Soran+1 yılsana göre ihtimal yani?
- +1 yıl
müslüman birinin cennete gitme ihtimali müslüman olmayana göre daha yüksektir
Soran+1 yıltabiki öyle ama ben müslümanım ya hani
- +1 yıl
evet Müslümansan sorun yok
Soran+1 yıltamam
+1 yılVesvesedir
04 Yorumla
Soran+1 yıltamam o şeytanın işi peki ben bu şarkıyı dinlediğim için dinden çıkmış mıyımdır? anlamını biliyordum sonra pişman oldum
- +1 yıl
O kadar kolayminya yok tovbe et sen
Soran+1 yılsonuçta bi şarkı ama bidaha dinlemem bişi olmamıştır
Soran+1 yıl?
+1 yılBir şey olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam
Tövbe et
04 Yorumla
Soran+1 yıltamam ama çıkmamışımdır dimi dinlediğime pişman oldum
Soran+1 yıl?
Soran+1 yıltamam teşekkürler
Hayırlı olsun artık satanistsiniz :)
013 Yorumla
Soran+1 yılhayır değilim
Soran+1 yılama sen öylesin galiba
Soran+1 yılne komik
Soran+1 yılneye ya koş japon yapıştırıcısını allll
Soran+1 yıldeğilim ya mal mısın? ama sen ateistsin galiba? değilsen de öyle oldun
Soran+1 yılçünkü bir müslümana başka bir dindensin diyen kişi o dine geçermiş
Soran+1 yılgerçekten böyle olman beni üzdü
+1 yılÇıktın dönersen itnesin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeni nesil kafalar pırıl. piril 🤣🤣
21 Yorumla
Soran+1 yıldaha yeni camsil içtim geldim knk
Böyle düşündüğüne göre zaten dinde değilsin.
015 Yorumla
Soran+1 yılne alakası var?
Soran+1 yılne alaka
- +1 yıl
Dinin hakkın da yeteri kadar bilgin bile yok. Basit bir şarkı gibi eften püften şeylerle dinden çıkacağını zannediyorsun. Daha bu tarz hurafelerle kendini kandırıyorsun. Din diye bir şey o yüzden daha en başta yok senin için. Sanrılar üzerine kurulu paranoyakça bir durum seninki.
Soran+1 yılmüslüman değilsin galiba
Soran+1 yıldin hakkında bilgim var ben böyle bişeyden dolayı dinden çıkılacağını düşünmüyorum ama diğer insanların da düşüncelerini öğrenmek istemiştim sadece
Soran+1 yılya neden olmasın insanın içinde hep bir şüphe yokmudur zaten şüphen yoksa bi gariptir bence
Soran+1 yıltamam peki senin asıl sorum hakkındaki düşüncen nedir?
Soran+1 yıl? net fikrini paylaşır mısın
Soran+1 yılfikrini merak ettim lütfen
Soran+1 yıltamam teşekkürler biraz sıktım ama :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHemen tevbe et
Bir daha öyle şarkılar dinleme03 Yorumla
Soran+1 yılzaten dinlediğime çok pişman oldum bidaha da dinlemem arada sosyal medyada önüme çıkıyor aklımda bi süre kalıyor :( dinden çıkmamışımdır dimi bi şarkı yüzüne sonuçta bu söze katılmıyorum
Cevap sahibi+1 yılKatılmıyorsan yine de müslümansındır
Soran+1 yıltabi ki de katılmıyorum şarkı olarak dinledim sadece
- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılgeçmiş olsun kardeşim AF O ROZ EDILDIN
14 Yorumla
Soran+1 yılofffff
- +1 yıl
şimdi rahatça gidip kan içebilir ayin yapabilirsin
Soran+1 yılAllah'ım büyüksün
- +1 yıl
geçti artık o geçti gel zina yapalım
+1 yıl3-4 defa tanrı erkektir dersen nötrlenir
23 Yorumla
Soran+1 yılsağl kanka asdfghjkjd
- +1 yıl
Rica ederim ne demek
+1 yılSaçmalama ya 😅😅
01 Yorumla
Soran+1 yıltamam
Ariana?
06 Yorumla
Soran+1 yılaynen
Soran+1 yılsen de mi dinledin sdfgh dinlemeyen mi kaldı
Soran+1 yıltamam peki müslüman mısın?
Soran+1 yıltamam
Tövbe et
09 Yorumla
Soran+1 yıltamam ama çıkmamışımdır dimi?
Soran+1 yılniye ki
Soran+1 yılbu kadar kolay değildir dinden çıkmak?
Soran+1 yıltamam
Soran+1 yılee attım istek
+1 yılYok ne çıkması:)
04 Yorumla
Soran+1 yıltamam
- +1 yıl
Öyle kolay değil yani dinden çıkmak
Soran+1 yılTamam sağol zaten bu sözü kabul etmedim sadece dinledim belki fazla dinleseydim bişey olurdu
- +1 yıl
Yine olmazdı :)
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği