Önceden çok sessiz sakinken
Şimdi her şeye karışıyor, bağırıyor
Çok değişti neden böyle oldu
Ayrılıcam ama çok üzgünüm
Şimdi her şeye karışıyor, bağırıyor
Çok değişti neden böyle oldu
Ayrılıcam ama çok üzgünüm
Bildiğin gibi askerlik dönemi erkeklerin üzerinde zaman zaman bir takım duygusal değişikliklere yol açabiliyor. Özellikle Güneydoğu'da askerliğini yapan gençler, orada yaşadıkları gerilimli günlerin sonunda, hele biraz da hassas bünyeliyseler, depresyona bile girebiliyorlar. Her gün, ölümle karşı karşıya kalmak, doğunun zor iklim ve coğrafi koşularıyla mücadele etmek, sevdiklerinden uzakta, ’’gidip de dönmemek var’’ psikolojisi içinde, askerlik yapmak elbette ki onlarda bunalıma yol açabiliyor. Onun bu 18 ay içinde nelerle karşılaştığını bilemezsin ki... İşte bu nedenle ona biraz zaman tanımalısın. Baktın olmuyor mu? O zaman ayrılmak istiyorsan ayrılabilirsin.
Kim 18 ay askerlik yapıyor?
6 ay yaptı
18 ay yapanda mı var
Ben kuzenim yapmıştı ondan 18 ay yazdım.
Niye 18 ay yaptı ki amaç ne
O kadar detaylı bilmiyorum ama siz oraya takılmayın sonuç olarak aynı şeyler oluyor.
Cevap
11Cevap
ayol burda milletten çare dileneceğinize alın karşınıza konuşun aaa
Tabiki değişecek mantığın bitti yerde askerlik başlar diye bir söz var.
askere gitti ya bağırıp çağırmak ordan kalmıştır. ama oturup konuş hemen bitirme bebiş yaşanılanlar kolay atılmıyo ayrılsanda yakamıyosun o anıları
Ne zaman geldi. bir kaç ay böyle olabilir. Baskı görmüştür
Askerde ağzına sıçmış olabilirler, Komutanlarından falan emir alıp ezildiyse gücüne gitmiş olabilir.
Aman duyanda 2 yil sinirda dagda yapti sanicak ya 6 ay yapip geldi Abartmasin
Nerde yaptın askerliğini orda farklı şeylere tabi kaldıysa piskolojı bozula bilir
normaldir oradan sağlam dönen yok çünkü. demek komutanlarla falan çok bağırma olayına girmiş adamda etki yapmış kesin.
Tabiri caizse azına sıçıp sinirlerini bozmuşlardır, 6 ay sürer iyi bakılırsa
Üzülme onun kahrını mı cekiceksin ayrıl gitsin
Giden ve gelen adam aynı olmaz
Erkek adam olmus demekki
Oradakilere bağıramıyor çünkü, sesi sana yetiyor.
Kendini erkek olmuş zannediyor zavallı
Askerde psikolojisi bozulmustur.
Ayrıl
Afferin maşallah
Asker bozmuş onu
Psikolojisi bozulmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?